Dodaj do ulubionych

jakie produkty mozna jesc na mieszanej?

16.02.07, 15:52
tak jak w temacie...wymiencie co mozna jesc....oprocz weglowodanow?
Obserwuj wątek
    • balbina_alexandra Re: jakie produkty mozna jesc na mieszanej? 16.02.07, 22:00
      Węglowodanów nie powinnaś jeść, jeśli chcesz dalej chudnąć i utrzymać ketozę.
      Chude mięso - piersi z kury/indyka, chude ryby, tuńczyk w sosie własnym. Zero
      owoców, dozwolona łyżka oliwy dziennie (albo parę oliwek - kocham oliwki), chudy
      twarożek. Warzywa w sporej ilości dozwolone, oprócz strączkowych, zielone w
      większości są ok, ja np. unikam marchewki bo ma wysoki IG, ale np. jem jednego
      pomidora dziennie (właściwie powinno się ich unikać).
      • myoptic Re: jakie produkty mozna jesc na mieszanej? 16.02.07, 22:26
        balbina dziekuje slicznie ja to wiesz lubie twarozki wiejskie:P szczypiorek
        dodac i pycha ehehna narazie 1 dzien wytrzymalam...jest dobrze!
      • naranykota A można bób? 16.02.07, 22:27
        Tak kocham bób.......i mam w zamrażalniku...z odrobiną masełka
        • voluptas oczywiście - nie :) 16.02.07, 22:35
          strączkowe odpadają.
          • naranykota Re: oczywiście - nie :) 16.02.07, 22:48
            A jeśli zmieszczę się w wymaganych 400 kaloriach? to co? no bo sama kura i ryby
            to trochę nudne..
            • voluptas Re: oczywiście - nie :) 16.02.07, 23:02
              Nieważne, czy zmieścisz się, że nie - po prostu strączkowe są niezalecane na
              mieszanej, bo mają za dużo węgli a do tego wywołuja wzdęcia.
              Ale oczywiście nikt Ci ich z ust nie wyciągnie, od czego jest w końcu wolna wola ;)
              • myoptic Re: oczywiście - nie :) 16.02.07, 23:17
                ah dziewczyny! ogolnie nic nie mozna jesc i koniec kropka! ale wiecie co...
                koktail wanilioooowy...jest taki sobie... wole kurczaka z grzybami... a mam od
                cholery waniliowych bo sie naczyatlam ze dobre .....:/
                • mataga3 Czy na mieszanej można jeścć jajka? 18.02.07, 18:26
                  Jutro 21 ścisłej.Od wtorku mieszna.No i nie wiem czy można jeść jajka, bo lubię.

• voluptas można, ale nie więcej, niż 2 na tydzień :) 18.02.07, 18:47

• dorota377 Re: jakie produkty mozna jesc na mieszanej? 19.04.07, 15:42
        Znalazłam Cię wreszcie ! Strasznie się cieszę ! ( dorcia 113 pamiętasz ?)
        Mam pytanie dot. jajek .Czemu można tylko 2 na tydzień .Przecież to nie są
        węglowodany , mają niski IG.
        Pozdrawiam!
    • voluptas PRODUKTY DOZWOLONE NA MIESZANEJ - lista 21.02.07, 10:13
      * MIĘSO - drób, ryby i owoce morza - białe mięso z małą zawartością tłuszczu.
      Bięso o większej zawartości tłuszczu (wołowina/wieprzowina/baranina/kaczka)
      można jeść 2x w tygodniu.
      * JARZYNY - kapusta biała i czerwona, jarmuż, szpinak, seler, sałata, cebula,
      marchew, papryka, por, kalafior, brokuły, ogórki, cukinia, pomidory bez skórki
      (mało), dowolne zioła świeże i suszone.
      * OWOCE - grapefruity i kiwi
      * PRZYPRAWY - sól, pieprz, ocet winny, zioła świeże i suszone
      * NAPOJE - jak na ścisłej
      * NABIAŁ - chude mleko (jak na ścisłej), odtłuszczone sery twarogowe (np.
      wiejski light), jogurty 0% tłuszczu, jajka (1-2 tygodniowo)

na mieszanej 2 posiłki DC plus 1 własny powinniśmy zjadać ok. 400 kcal.
    • voluptas PRODUKTY NIEZALECANE NA MIESZANEJ - lista 21.02.07, 10:22
      * PRODUKTY ZAWIERAJĄCE WĘGLOWODANY - chleb (także chrupki), ryż, kasze,
      ziemnoaki, makarony, ciasta i słodycze.
      * OWOCE - gruszki, banany, śliwki, pomarańcze, mandarynki, winogrona, owoce suszone
      * PEŁNOTŁUSTY NABIAŁ - pełne mleko, jogurty, sery żółte i pleśniowe, śmietana, sosy
      * WARZYWA STRĄCZKOWE - groch, bób, fasola
      * NAPOJE - herbaty owocowe, soki warzywne i owocowe
      • makadaj Re: A co z marchewką? 07.03.07, 05:40
        Słyszałam ,że nie jest zalecana, tylko nie pamiętam w jakiej postaci, czy
        surowa, czy gotowana. A może w ogóle nie należy jej jeść?
        Czy można jeść zupy gotowane na udku (pierwszą wodę wylewam). Gotuję takie dla
        swojego malca i myślałam o tym byśmy jedli razem, gotowane na piersi nie bardzo
        mu smakują.
        Czy można używać sosu winegret bądź musztardy jako przyprawy do sałatek?
        • voluptas marchewka. 07.03.07, 07:57
          Nie słyszałam, żeby była niezalecana. Rzeczywiście, gotowana (!!) marchew ma
          dość wysokie IG, i osoby, które tych indeksów pilnują, mogą chcieć jej unikać,
          ale w zaleceniach ogólnych marchew figuruje, bez rozróżnienia na surową i gotowaną.

Zupy gotowane na udku wolno, chociaż raczej przed gotowaniem obierz to udko ze
          skóry, ona ma najwięcej tłuszczu w sobie.

Musztardy raczej nie stosuj, ona wcale ani zdrowa ani pożyteczna nie jest (ma w
          sobie masę kwasu i cukru), a co do sosu winegret? Napisz może, jak go robisz, bo
          na logike to nie powinien byc zakazany: na mieszanej wolno zarówno ocet winny,
          jak i łyżkę (jedną!) oliwy dziennie :)
          • balbina_alexandra Re: marchewka. 07.03.07, 14:43
            Musztardę Dijon można - jako jedyna nie ma cukru ani innych zakazanych
            składników (sprawdziłam!), poleca się ją też na innych niskowęglowych dietach.

Ja marchewki nie jadam, jej indeks glikemiczny jest jednak bardzo wysoki, a ja
            pilnuje ostro poziomu cukru, ale nie jest zakazana na DC.
            • tanto1 A co z brukselką? 07.03.07, 20:40
              Kapustę można, to może brukselkę też? Ona taka malutka, w sam raz na
              dietę...Dzisiaj zaczęłam mieszaną i bawiłam się w Kopciuszka -
              wybierałam z mieszanki warzywnej fasolkę szparagową - efekt mojej
              nieuwagi podczas zakupów...Oby do wiosny!!!
              • soleilrouge czy sos sojowy jest dozwolony? 19.04.07, 15:46
                Jestem amatorka sushi, wiec tak bez ryzu, pomoczyc bym chciala rybke
                wieczorem...
                • coff-ee Ogórki kiszone??:> 27.11.07, 20:34
                  można?
                  a jakiś light majonez? :>
                  pewnie nie, ale tak mi się marzy sałatka warzywna że szooook! całą
                  dietę, bardziej niż słodycze :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka