fortisa 04.03.07, 11:33 w jaki sposob nalezy oklepywac 6 tygodniowego maluszka zeby dalo to najlepsze efekty? przy oddychaniu czasem cos mu charczy nosku i pokasluje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatar9 zdecydowanie:-)) 04.03.07, 11:37 witam,jak mi pediatra pokazał efektywne oklepywanie to bałam się,że zrobię dziecku krzywdę-żadne układanie dłoni w łódeczkę tylko całą powierzchnią przez ubranko po uprzednim wysmarowaniu pulmexem baby,pomogło...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: jak oklepywac 04.03.07, 11:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=58409506 Odpowiedz Link Zgłoś
fortisa Re: jak oklepywac 04.03.07, 11:49 no tak ten syrop z cebuli a takie inhalacje u 6 tygodnioego dzieciaka czy to nie za duzo? chyba siadziemy gdzies w poblizu parujacego garnka (woda + kropelki Olbas). Odpowiedz Link Zgłoś
wksied Re: jak oklepywac 04.03.07, 14:27 Nam pediatra zalecił ( synek ma 8 tyg.) inhalacje z soli fizjologicznej + oklepywanie. Mąż kładzie małego na brzuszku wzdluz uda( główka niżej podtrzymywana ręką, rączki zwisają swobodnie)a ja oklepuję synka ręką złożoną w łódkę ( od łopatki w kierunku głowy, tylko nie po kręgoslupie !) Odpowiedz Link Zgłoś