arap1 13.04.07, 17:33 O .....POLSCE...ktos podpowie...?????ja Israeli z Polski... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 13.04.07, 17:34 youtube.com/watch?v=32dwAP5peiU Naucz ich spiewac polski hymn:P Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 13.04.07, 17:39 powiedz im prawde, arap..... powiedz im, ze polska to piekny kraj, ale w tym kraju mieszkaja antysemici i nienawidzacy wszystkich innych, szczegolnie tych, ktorym jest lepiej. ze w tym kraju mieszka tylko mala grupa porzadnych, uczciwych ludzi, i wprawdzie ci sa extra, ale jest ich tak malo, ze trzeba dobrze szukac, bo sa niewidoczni w tej antysemickiej reszcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 13.04.07, 17:46 powiem im wecej Dano nienawidza nawet swoich ziomkow ktorym lepej sie powiodlo, nienawidza Zydow zazdraszczac im stabilnosci zyciowej nawet w biedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 13.04.07, 21:07 hehe wy juz sikacie jadem Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 13.04.07, 17:51 Prawdę - np.poczytaj im to: www.naszawitryna.pl/ksiazki_6.html całość pod adresem: biblio.ojczyzna.pl/HTML/AUTORZY-Koneczny.htm oraz np. to: www.naszawitryna.pl/ksiazki_47.html Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 13.04.07, 23:40 Ale jak da naszawitryne do czytania dziecku,to dopiero bedzie antypolskie! Zwariowales,czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki a czy wogóle interesuje ich polska? 13.04.07, 18:57 to tylko kraj ich starego dziadka;ich jest izrael Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 powiedz im, arap, ze to kraj, w ktorym dzieja 13.04.07, 19:05 sie takie rzeczy i nie sa zabraniane przez prawo: Apel do mieszkańców Krakowa W sobotę 14 kwietnia 2007 przez Kraków przejdzie brunatny marsz faszystów i neofaszystów. Przemarsz zostanie zorganizowany przez Obóz Radykalno Narodowy. Jego uczestnicy planują przejść trasą od Kościoła oo. Paulinów na Skałce, przez Rynek Główny aż do Placu Inwalidów. ONR jest organizacją faszystowską, która powstała w Polsce jeszcze przed II wojną światową. Wsławiła się antysemicką i nacjonalistyczną propagandą, podżeganiem do przemocy (zwłaszcza wobec ludności żydowskiej) i jawnie inspirowała się faszyzmem. Organizacja została reaktywowana w 1993 roku i od tego czasu skupia skinheadów, radykalnych narodowców i neofaszystów. To właśnie ONR wsławił się hasłami: „Polska tylko dla Polaków”, "Tu jest Polska nie Izrael" czy "Oszczędzajcie życia chwile szykujemy dla was Chile". Jako mieszkańcy Krakowa, miasta dumnego ze swojej renesansowej i humanistycznej tradycji, nie możemy pozwolić aby neofaszyści zawłaszczyli naszą przestrzeń publiczną. Nie możemy zgodzić się na otwarte manifestowanie wartości sprzecznych z ideami i atmosferą naszego miasta. Opowiadamy się za Krakowem otwartym, przyjaznym i gościnnym. Chcemy miasta, w którym każdy może czuć się bezpiecznie, swobodnie i europejsko. Kraków jako miejsce z wielowiekową tradycją uniwersytecką, bogatą historią i tętniącym życiem kulturalnym nie może zostać sponiewierany przez grupę faszystowskich bojówkarzy. Spotkajmy się w sobotę 14 kwietnia o g. 15 na placu św. Idziego i wyraźmy nasz sprzeciw wobec radykalnych narodowców. Pokażmy, że społeczność Krakowa nie akceptuje brunatnej ideologii nazizmu, nacjonalizmu i antysemityzmu. Wspólnie pokażmy prawdziwe oblicze naszego miasta. ----------- w naszym "rasistowskim i faszystowskim" kraju, nikt nie dalby pozwolenia na taka demonstracje..... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki jak zapewne wiesz faszyzująca organizacją 13.04.07, 19:30 z lat miedzywojennych był równiez "betar" a może nie wiesz...... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: jak zapewne wiesz faszyzująca organizacją 13.04.07, 21:44 nie, skad mam wiedziec.... ty za to wiesz dokladnie, co? wlasnie betar.... robil demonstracje ogromne i nawolywal do nienawisci do polskiej ludnosci, co? jak zwykle.... kretynski argument... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: jak zapewne wiesz faszyzująca organizacją 13.04.07, 21:46 nie wiesz to nie wiesz.jest sporo informacji na ten temat w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Bejtarowcy, znawco od siedmiu boleści, w czasie 13.04.07, 23:05 powstania w warszawskim getcie, na pl.Muranowskim 7 zawiesili białoczerwony sztandar obok białoniebieskiego. Jest sporo informacji na ten temat w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Bejtarowcy, znawco od siedmiu boleści, w czas 14.04.07, 00:11 Nie gadaj ,... Po 800 latach asymilacji ??? To mowi samo za siebie , pomijajac fakt , ze byli V-ta kolumna Sojuzu w kraju , ktory dal im dach nad glowa i azyl kiedy reszta Europy sie na nich poznala i pogonila ,... ============================================================================== powstania w warszawskim getcie, na pl.Muranowskim 7 zawiesili białoczerwony sztandar obok białoniebieskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski [...] 14.04.07, 00:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Bejtarowcy, znawco od siedmiu boleści, w czas 14.04.07, 00:25 Tzw. "rewizjoniści", intelektualna elita zasymilowanych Żydów. Członkowie Żydowskiego Związku Wojskowego, wykorzystanego i wyżętego po powstaniu w getcie przez odnogi AK jak szmata. Relacja na ten temat uczestnika walk na pl. Muranowskim, członka ŻZW - Pini Besztymta - nie dla Media Markt. Czyli idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Wnukom trzeba jeszcze opowiadać 14.04.07, 00:20 że był niejaki "split". Nieszkodliwy facio, chowany na antysemickich opowieściach cioci i księdza proboszcza. Uzgodnij stanowisko z miejscową śmietanką, szkoda mi na ciebie czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bejtarowcy, znawco od siedmiu boleści, w czas 14.04.07, 06:11 być może zawiesili-nie neguję tego.podobnie zresztą jak i działacze onr ginęli z rąk hitlerowkich. co nie przeczy tezie ze betar i onr były organizacjami faszyzującymi Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Bejtarowcy, znawco od siedmiu boleści, w czas 14.04.07, 09:21 aaki napisała: > być może zawiesili-nie neguję tego.podobnie zresztą jak i działacze onr ginęli > z rąk hitlerowkich. > co nie przeczy tezie ze betar i onr były organizacjami faszyzującymi Moglbys szerzej opisac na czym polegal "faszyzm" betarowcow?To bardzo ciekawy temat i jesli masz jakies materialy,to bede ci wdzieczny,jesli je tu przedstawisz. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bejtarowcy, znawco od siedmiu boleści, w czas 14.04.07, 19:03 dla mnie temat jest w sumie obojętny.ale jesli cie to ciekawi to w necie znajdziesz sporo informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Bejtarowcy, znawco od siedmiu boleści, w czas 14.04.07, 19:05 aaki napisała: > dla mnie temat jest w sumie obojętny.ale jesli cie to ciekawi to w necie znajdz > iesz sporo informacji. Sam nie umiesz zdania napisac byleaaki? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bejtarowcy, znawco od siedmiu boleści, w czas 14.04.07, 19:21 z pewnością nie w odpowiedzi na twoje zaczepki Odpowiedz Link Zgłoś
maxe1 Re: Bejtarowcy, znawco od siedmiu boleści, w czas 14.04.07, 22:31 nagle temat jest "w sumie obojetny " i informacji tez niewiele ... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: a czy wogóle interesuje ich polska? 13.04.07, 23:44 aaki napisała: > to tylko kraj ich starego dziadka;ich jest izrael Swieta racja beleaaki.Zawiadom kumpli. Odpowiedz Link Zgłoś
danus01 Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 13.04.07, 20:04 arap1 napisał: > O .....POLSCE...ktos podpowie...?????ja Israeli z Polski... chcialabym ci napisac slowami piosenki "powrocisz tu,gdzie nadwislanski brzeg..." bajki mozna zawsze opowiadac dzieci lubia bajki ale sa dzieci,ktore z bajek kiedys wyrastaja.... czy POLSKA wyrosnie z antysemityzmu? moze kiedys... wiec mozesz swoim dzieciom i wnukom nadal opowiadac bajki slowami piosenki " powrocisz tu zza siedmiu gor i rzek..." Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Nowa jestem , witam 13.04.07, 21:11 danus01 napisała: > chcialabym ci napisac slowami piosenki "powrocisz tu,gdzie nadwislanski > brzeg..." > bajki mozna zawsze opowiadac > dzieci lubia bajki > ale sa dzieci,ktore z bajek kiedys wyrastaja.... > czy POLSKA wyrosnie z antysemityzmu? > moze kiedys... > wiec mozesz swoim dzieciom i wnukom nadal opowiadac bajki slowami piosenki " > powrocisz tu zza siedmiu gor i rzek..." Czegoś w tej wypowiedzi nie rozumiem,otóż mam przyjaciela z liceum,mieszkaniec podotwockiej miejscowości który jest Żydem z krwi i kości (Otwock - rocznik 46). Przyjaźnię się z nim i chcę Państwu powiedzieć,że większego antysemity nie spotkałam. Mam przyjaciółkę mieszkającą od 1981 r w Metz - Polka z krwi i kości. Nie spotkałam się z takim zwierzęcym antypolonizmem jaki ona prezentuje na codzień. Kto mi to wyjaśni? Odpowiedz Link Zgłoś
danus01 Re: Nowa jestem , witam 13.04.07, 22:17 off_nick napisała: > Czegoś w tej wypowiedzi nie rozumiem,otóż mam przyjaciela z liceum,mieszkaniec > podotwockiej miejscowości który jest Żydem z krwi i kości (Otwock - rocznik > 46). > Przyjaźnię się z nim i chcę Państwu powiedzieć,że większego antysemity nie > spotkałam. > Mam przyjaciółkę mieszkającą od 1981 r w Metz - Polka z krwi i kości. > Nie spotkałam się z takim zwierzęcym antypolonizmem jaki ona prezentuje na > codzień. > Kto mi to wyjaśni? > > "Inteligentny wszystko zauważa,głupi wszystko komentuje - H.Heine" powinnam miec teraz dylemat komentowac czy tez nie wybieram dobra rade zmien przyjaciol Odpowiedz Link Zgłoś
blazar Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 13.04.07, 20:41 arap - opowiedz im ze Polska to taka dziwna kraina gdzie nie lubia zydow, gdzie jest duzo obozow koncentracyjnych, gdzie wladze maja prawo do majatkow zydowskich w doopie i wszystko co najgorsze. I niech siedza w Israelu. Odpowiedz Link Zgłoś
nsz1 Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 13.04.07, 20:47 Arap, oni dlugo nie pozyja po twojej doktrynie politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 13.04.07, 23:42 blazar napisała: > arap - opowiedz im ze Polska to taka dziwna kraina gdzie nie lubia zydow, gdzie > jest duzo obozow > koncentracyjnych, gdzie wladze maja prawo do majatkow zydowskich w doopie i wsz > ystko co najgorsze. I > niech siedza w Israelu. Wszystko,poza obozami(jak na razie)to prawda i o tym sie wie.Nie masz lepszych pomyslow? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: arap a poco opowiadac? 13.04.07, 21:59 Wez swojego wnuka na rece ustaw sie w kolejce do Ambasady RP aby przedluzyc swoj paszport konsularny.Lepiej zamiast opowiesci dac dobry przyklad.A potem pokasz wnukowi jak padales na kolana przed Polskim konsulem aby ten dal ci paszport konsularny.Wez ze soba laske zebys mogl o wlasnych silach podniesc sie z kleczek-a moze dalej bedziesz nam serwowal bajeczki jak naplules konsulowi na leb a potem on cie gonil i prosil abys odebral swoj paszport konsularny. Wy tam pod prazacym sloncem Izraela macie ladne fantazje. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Ten gość to fan Rydzyka 13.04.07, 23:50 i tacowy sponsor. www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/20021123-rydzyk/20021123-rydzyk.html Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Nic nie gadaj...najlepiej zapomnij 13.04.07, 22:04 ze istnieje taki kraj jak Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
behamot3 Re: Nic nie gadaj...najlepiej zapomnij 13.04.07, 22:13 arap ty wiesz co masz im powiedziec, ty wiesz przyjacielu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nic nie gadaj...najlepiej zapomnij 13.04.07, 23:35 ossey napisał: > ze istnieje taki kraj jak Polska. A dlaczego?Uwazasz,ze to nie przystoi opowiadac dzieciom i wnukom o kraju swojego urodzenia?Tak ci kaze ojciec dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 13.04.07, 23:02 Powiedz im, że kiedyś granica między naszymi nacjami przebiegała czasami przez środek łóżka. Los tak chciał, że obie nacje są jak ptak i ryba. Już gniazd nie zbudują. Warto jednak pamiętać to co było dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
chaziaj [...] 13.04.07, 23:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Wlasnie..co by bylo zeby nasz Kazio ich do 13.04.07, 23:12 Polski nie sprowadzil? Odpowiedz Link Zgłoś
jj-kk lepiej by bylo gdyby moj ziomek Konrad 13.04.07, 23:17 zwany mazowieckim, nie sprowadzil zakonnego krzyzactwa i bandyctwa :) zalujesz? J.K. warszawiak. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Wlasnie..co by bylo zeby nasz Kazio ich do 13.04.07, 23:45 ossey napisał: > Polski nie sprowadzil? Polska by zbankrutowala.Nie mysl,ze polski krol byl glupszy od ciebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Zmieniłeś optykę, Wojtku Kościelny, 13.04.07, 23:41 Czyżbyś stał się antysemitą reformowanym? w_ojciech napisał: Warto jednak pamiętać to co było dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
jj-kk Pokolenia Polakow walczyly o niepodleglosc. 13.04.07, 23:38 w koncu ja mamy. Wojtus, jak to na Podkarpaciu lubi dlugo sypiac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 [...] 14.04.07, 01:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 • Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnu 14.04.07, 01:17 - jesli nauczyles swoja rodzine nienawisci do Polakow i Polski to juz nie masz co im opowiadac, bo juz maja serca zatrute. Zle sie wszystko potoczylo, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski • Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnu 14.04.07, 10:14 Moze pojedziesz do Izraela z cyklem wykladow i odkrecisz ten niestety-obraz Polski?Wyglada na to,ze wiesz wszystko,co sobie tam mysla o twojej ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
danus01 • Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnu 14.04.07, 10:54 annamarta8 napisała: > - jesli nauczyles swoja rodzine nienawisci do Polakow i Polski to juz nie masz > co im opowiadac, bo juz maja serca zatrute. Zle sie wszystko potoczylo, niestet > y. zamiar-uczenie nienawisci skutek-zatrute serca wniosek-???? to nas nie dotyczy nam nienawiscia nikt serc nie zatruwal my kochamy kazdego z jednym wyjatkiem a raczej grupa wyjatkow sami sobie winni a dalismy im az 2000 lat na asymilacje z europejczykami zle sie wszystko potoczylo wybrali eksterminacje Odpowiedz Link Zgłoś
blazar ? Re: Co mam opowiadac swoim synom i wnu 14.04.07, 19:09 Tak tak danusiu Palestynczykow tez kochacie. Odpowiedz Link Zgłoś
marianusa Co mam opowiadac swoim synom i wnukom 14.04.07, 19:16 Co mam opowiadac swoim synom i wnukom O .....POLSCE...ktos podpowie...????? ja Israeli z Polski... ====================== POWIEDZ IM JAK TO ZYDZI MORDOWALI POLSKA LUDNOSC ZA CZASOW STALINA. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Powiedz tak: 14.04.07, 20:52 Polski tzw. "Naród", jak kazdy naród, nie jest jednolity Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Siebie nie zaliczam 14.04.07, 21:08 aaki napisała: > a siebie zaliczasz do..... Siebie nie zaliczam ani do polskich elit, ani do plebsu. Bo jestem Amerykaninem. Naturalizowanym, bo naturalizowanym, ale Amerykaninem. Ponad połowe zycia spedziłem poza Polską, na dodatek. Zatem mogę mówic z pozycji widza, obserwatora. Moja chata z kraja. Nie mój cyrk, nie moje małpy. Jak cchecsz, mozesz mnie zaliczyć do amerykańskiego motłochu :o))). Ale ten watek dotyczy Polski, więc ta kwestia nadaje się juz do innej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Siebie nie zaliczam 14.04.07, 21:21 Brawo TOMMY, DZIEKOWA ZA CUDOWNY FRAGMENT o gminie:))))) Zapisze sobie ten watek, bo jeszcze skasuja:) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Przesle Ci całosc Krasickiego, Abby. 14.04.07, 23:27 Znajde na polce, musze poszukac. Ale dzieki:P Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Siebie nie zaliczam 15.04.07, 03:48 cs137 napisał: > aaki napisała: > > > a siebie zaliczasz do..... > > Siebie nie zaliczam ani do polskich elit, ani do plebsu. > Bo jestem Amerykaninem. Naturalizowanym, bo naturalizowanym, ale Amerykaninem. Widze jakas nie konsekwencje i unikanie odpowiedzi na zadane pytanie w Twojej wypowiedzi ces-iu......napisles wyzej "Polski tzw. "Naród", jak kazdy naród, nie jest jednolity Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Z malym zastrzezeniem 14.04.07, 21:51 motloch dorwal sie do wladzy juz 1945r. Polskie elity zostaly wymordowane a ci co pozostali przy zyciu wyemigrowali na zachod Europy. Czartoryscy , Pacowie , Sapiehowie , Radziwlillowie , Poniatowscy , Potoccy , Zamojscy tych rodow juz praktycznie w Polsce nie ma. Polska po 1945r rzadzila holota i plebs...teraz powoli zaczynamy odbudowywac nasze elity...ale potrzeba na to kilku pokolen. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Z malym zastrzezeniem 14.04.07, 21:55 Magnateria owszem byla elita finansowa, ale na pewno nie intelektualna. Dzisiaj zamiast Radziwillow i Sapiehow mamy Kulczykow i Gudzowatych. To jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Mylisz sie...to rowniez byla elita 14.04.07, 22:02 intelektualna...nie musze wspominac co np zrobil dla nas Ossolinski czy tez Lubomirska. Ci ludzie byli mecenasami sztuki , kultury. Bez Czartoryskiego , Poniatowskiego trudno sobie wyobrazic utrzymanie ducha polskosci podczas zaborow. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Mylisz sie...to rowniez byla elita 14.04.07, 22:08 To sa te same nazwiska przez wieki, wiec moze sie wydawac, ze to byly "anioly", ale wybitni ludzie stanowili ulamek procenta z mrowia tych darmozjadow. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Mylisz sie...to rowniez byla elita 14.04.07, 22:23 Na tym polegaja elity...trzeba miec rowniez odpowiednie urodzenie , pochodzic z odpowiedniego domu. Mecenat , dzialalnosc charytatywna , praca spoleczna dla dobra kraju...to chraktryzuje prawdziwe elity. Mozesz miec miliony czy tytul profesora...ale mentalnie zawsze bedziesz plebejuszem...zapewniam cie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Mylisz sie...to rowniez byla elita 14.04.07, 22:26 Ja nawet porzadnym plebejuszem nie jestem. Ja jestem genetycznym kundlem i jestem z tego dumny:P Spojrz na psy - kundle sa najmadrzejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Mylisz sie...to rowniez byla elita 14.04.07, 22:31 Nie ma rzeczy doskonalych. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Elity - co miałem na mysli 15.04.07, 05:29 Ja inaczej definiuję elitę. Elity sa w każdej WARSTWIE społecznej. Wiekszości górali podhalańskich w życiu ja nie zaliczyłbym do plebsu. Wincenty Witos w żadnym wypadku nie należał do motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
123i321 odbudowujemy glownie mafio-elity 14.04.07, 23:22 arystokracja to nie byla zadna elita. Elita to ludzie, ktorzy wnosza duzy wklad w kulture i nauke danego kraju i swiata. Polska arystokracja byla glownie pasozytnicza (z wyjatkami), podobie jak dzisiejsi oligarchowie. Praweie cala polska nauke i kulture stworzyla srednia szlachta. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: odbudowujemy glownie mafio-elity 15.04.07, 02:04 123i321 napisał: Praweie cala polska nauke i kulture stworzyla srednia szlachta.> Absolutna prawda! Polski duch mieszkal przede wszystkim w dworku, ale sie, ze takze i w palacu. Vide wielka dama polskiej kultury Izabella Czartoryska, czy Dzialynscy z Kornika. Zreszta nie bede wymieniac, bo kazda Polska rodzina cos dobrego Polsce dala. W 1945 roku Polske spotkala katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś