karolina218 31.05.07, 19:57 czesc dziewczyny mam pytanko czy wy tez fundujecie sobie piwko ?? Moja lekarka mowi, ze to dobry sposob na laktacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: Karmi i karmienie piersia 31.05.07, 20:02 Są różne opinie, na pewno nie zaszkodzi. Ale na laktacje najlepsze jest bardzo częste przystawanie dziecka, na każde żądanie. Ostatnio były dwa wątki o Karmi, tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=62834998&v=2&s=0 oraz na forum Karmienie piersią: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=62766224&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
karolina218 Re: Karmi i karmienie piersia 31.05.07, 20:08 dzieki za linka :) a ty pijasz ?? p[ozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Karmi i karmienie piersia 31.05.07, 21:12 karolina218 napisała: > dzieki za linka :) > a ty pijasz ?? Owszem, na początku piłam, w okresie walki ze słabymi przyrostami, choć mi raczej nie smakuje, wolę zwykłe bezalkoholowe. Teraz (8m) to już raczej piję co jakiś czas zwykłe piwo (można, tylko należy odczekać ok 2-3 godz przed karmieniem). Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_w_25 Re: Karmi i karmienie piersia 02.06.07, 23:29 Tak pomaga. Jednak nie chodzi o to ze alkohol pobudza laktacje, tylko chodzi o słód jęczmienny zawarty w Karmi i to właśnie on działa pobudzająco. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Karmi i karmienie piersia 03.06.07, 12:25 > słód jęczmienny zawarty w Karmi i to właśnie on działa pobudzająco. Skąd wiesz? Jest gdzieś publikacja fachowców na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_w_25 Re: Karmi i karmienie piersia 04.06.07, 09:35 To jest informacja od miedzynarodowych konsultantek laktacyjnych, a mysle ze nie ucza sie one na opiniach tylko na fachowej literaturze Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Re: Karmi i karmienie piersia 31.05.07, 20:59 Pewno, piję parę razy w tygodniu, nie dość że to namiastka piwa, to jeszcze całkiem smaczne, a i też słyszałam że na laktację dobre, mojej znajomej położne w szpitalu po urodzeniu zalecały, to mężusiowie siatami donosili:) Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: Karmi i karmienie piersia 01.06.07, 10:55 karmi to nie piwo, raczej podpiwek:) Piwem nazwali ze wzgledow marketingowych, ma przeciez do 0,5 % zawartosci alkoholu. Sok jablkowy ma pewnie tyle hehehehe a czy ma popbudza laktacje hmmm karmi, bawarka itd. to przesad - jedyne udowodnione dzialanie pobudzajace laktacje ma rutwica lekarska zawarta jest np. w herbacie hipp dla matek karmiacych a tak naprawde to zalezy od twojej psyche :) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś