Dodaj do ulubionych

gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu?

05.06.07, 11:51
czesc ...tak sie oststnio zastanawiam bo przeciez w ostatecznosci nie musze
tam rodzic gdzie pracuje moj ginekolog!Jakie macie opinie o naszych
szpitalach?ktorych unikac a ktore sa godne polecenia?
Obserwuj wątek
    • marcelina1115 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 05.06.07, 12:04
      hej,
      jak masz możliowść dojazdu to polecam Wałbrzych!!!
      szpital i wszystko CUD!
      rodziłam w lutym.
      jeśli jestes zainteresowana to pytaj
      marta
    • anika305 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 05.06.07, 12:20
      tak i jest szansa na zzosmile coraz bardziej jestem przekonana tylko boje siue
      troche odleglosci. w propozycjach pojawia sie takze Trzebnicasmile
      • wilczyca45 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 05.06.07, 18:38
        Omijaj szerokim łukiem Dyrekcyjną (przoduje jeśli chodzi o liczbę zakażeń
        szpitalnych).Ja z kolei polecam Opole. smile
        • yool125 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 05.06.07, 18:49
          a co trzeba zrobic dziewczyny by tam urodzic skoro jestem z wroclawia lekarz
          zas z tutejszego szpitala?mam zmianic ginekologa na takiego ktory tam pracuje?
          mam zaplacic zeby zaklepac sobie tam miejsce?co zobic i gdzie sie udac poki
          czas?pomozcie bo jestem zielona....sad
          • yool125 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 05.06.07, 18:50
            bez wzgledu na to czy to Trzebnica czy Walbrzych albo Opole
            • dyzia81 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 06.06.07, 07:40
              ja też nie jestem z Wałbrzycha, z tego co wiem to nic nie trzeba zrobic wink w
              porodówkach nie ma rejonizacji, po prostu przyjeżdzasz do porodu i już big_grin

Pozdrawiam,
              Mariola
              • zebra51 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 06.06.07, 09:38
                Rodziłam na Brochowie, poród ok, opieka po porodzie k o s z m a r!!!
                Next time Wałbrzych!
                • yool125 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 06.06.07, 10:30
                  tak tak Brochow i Chalubinskiego to nieciekawe miejsca...z tego co czytam
                  Dyrekcyjna tez a na Kamienskiego nie mam takz ochoty...ciezki orzech do
                  zgryzienia!a moze Olawa ? jest blizej niz Walbrzych czy Opole.......
    • marcelina1115 Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 06.06.07, 10:49
      DZIEWCZYNY
      ja jestem z Wro rodziłam w W-chu. Nie mialam tam żadnego lekarza. Teraz można
      rodzić gdzie się chce i bardzo duzo dziewczyn było tam z Wrocłaia - tak mówili
      lekarze i pielęgniarki.
      Szpital piekny - prawie cały wyremontowany - 5 czy 4 sale d porodów rodzinnych -
      nic się nie płaci ! W trakcie porodu co chwilę przychodził jakiś lekarz i
      pytał jak się czuje itp. Położna była prawie cały czas. Pomagali kroplówkami i
      innymi zastrzykami aby było szybciej.
      Ja byłam zdecydowana na zzo ale obyło się bez bo z 3cm zrobiło się nagle 10 i
      już się zaczął poród.
      Po porodzie opieka SUPER! Sale fajne z tv. co 3 godz przychodzą pielęgniarki i
      przewijają dziecko i jak trzeba dokarmiają. Maja wszystko dla dzieci - ciuszki,
      huggies'y, chusteczki itp.
      naprawde polecam z całego serca!
      tez sie bałam że nie dojade - ale lekarz powiedział ze nie ma opcji bo porod
      nie zaczyna sie tak szybko - i mu uwierzyłam...
      pozrd wszystkie przyszłe mamuśki
      smile)))))))))))
      • anika305 Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 06.06.07, 11:09
        w 2005 rodziłam na Brochowie i myślałam że takie miejsca jak piszesz nie
        istniejąsmile no to poprawiłaś mi humorsmileSkoro Ty zdążyłaś to ja pewnie tezsmile a
        jak maluszek zniósł powrót do domciu te ileś tam kilometrów?
        • zebra51 Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 06.06.07, 11:18
          z Brochowa do domu mieliśmy 60 km. Nakarmiłam synka przed drogą i przespał w
          foteliku całą podróż. Jechaliśmy ponad godzinę, bo trafilismy na korki w
          mieście.
        • marcelina1115 Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 06.06.07, 11:58
          spał cała droge!!!
          dzieci na ogół lubia jeździc samochodami...
          ploecam
          • neuroluna Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 06.06.07, 16:57
            też jestem z wrocławia , planuję rodzić w Rawiczu , nowy szpital , naprawdę
            dobre warunki , polecam
            • wilczyca45 Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 09.06.07, 23:05
              Do Opola jest bardzo dobry dojazd (autostradą lub przez Oławę).Szpital
              wyremonowany,nie trzeba mieć swojego lekarza.Ciuszki i wszystkie kosmetyki są
              na miejscu.W każdej sali kącik do przewijania i mycia maluchów.Możliwość
              zzo,porodu w wodzie.Opieka po porodzie też bez zarzutu.Podczas całego pobytu
              nie spotkałam niekogo niesympatycznego z personelu na żadnej zmianie,ćały czas
              ktoś przychodził z pytaniem czy w czymś nie pomoć itp.Szpital ma też bardzo
              dobry sprzęt do ratowania nowordków.W rankingu szpitali w akcji rodzić po
              ludzku zajmuje pierwsze miejsce jeśli chodzi o śmiertelność noworodków.
    • wilczyca45 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 09.06.07, 23:13
      A bardziej szczegółowe info możecie przeczytać na stronie szpitala
      www.ginekologia.opole.pl
      • algadak Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 11.06.07, 13:56
        może nie we wrocławiu ale bardzo blisko, szpital w trzebnicy im. św jadwigi czy
        jakoś tak, ordynator położnictwa dr halama- super lekarz, przemiły facet,
        pielęgniarki i położne na oddziale do rany przyłóż, szpital czyściutki, na dwie
        sale jedna łazienka obok sali. minusem jest brak respiratora dla noworodków.
        jeżeli będę rodzić drugi raz to napewno w trzebnicy! dr halama przyjmuje w
        mediconcepcie na krzyckiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka