yool125 05.06.07, 11:51 czesc ...tak sie oststnio zastanawiam bo przeciez w ostatecznosci nie musze tam rodzic gdzie pracuje moj ginekolog!Jakie macie opinie o naszych szpitalach?ktorych unikac a ktore sa godne polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcelina1115 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 05.06.07, 12:04 hej, jak masz możliowść dojazdu to polecam Wałbrzych!!! szpital i wszystko CUD! rodziłam w lutym. jeśli jestes zainteresowana to pytaj marta Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 05.06.07, 12:20 tak i jest szansa na zzo coraz bardziej jestem przekonana tylko boje siue troche odleglosci. w propozycjach pojawia sie takze Trzebnica Odpowiedz Link Zgłoś
wilczyca45 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 05.06.07, 18:38 Omijaj szerokim łukiem Dyrekcyjną (przoduje jeśli chodzi o liczbę zakażeń szpitalnych).Ja z kolei polecam Opole. Odpowiedz Link Zgłoś
yool125 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 05.06.07, 18:49 a co trzeba zrobic dziewczyny by tam urodzic skoro jestem z wroclawia lekarz zas z tutejszego szpitala?mam zmianic ginekologa na takiego ktory tam pracuje? mam zaplacic zeby zaklepac sobie tam miejsce?co zobic i gdzie sie udac poki czas?pomozcie bo jestem zielona.... Odpowiedz Link Zgłoś
yool125 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 05.06.07, 18:50 bez wzgledu na to czy to Trzebnica czy Walbrzych albo Opole Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 06.06.07, 07:40 ja też nie jestem z Wałbrzycha, z tego co wiem to nic nie trzeba zrobic w porodówkach nie ma rejonizacji, po prostu przyjeżdzasz do porodu i już Pozdrawiam, Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 06.06.07, 09:38 Rodziłam na Brochowie, poród ok, opieka po porodzie k o s z m a r!!! Next time Wałbrzych! Odpowiedz Link Zgłoś
yool125 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 06.06.07, 10:30 tak tak Brochow i Chalubinskiego to nieciekawe miejsca...z tego co czytam Dyrekcyjna tez a na Kamienskiego nie mam takz ochoty...ciezki orzech do zgryzienia!a moze Olawa ? jest blizej niz Walbrzych czy Opole....... Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 06.06.07, 10:49 DZIEWCZYNY ja jestem z Wro rodziłam w W-chu. Nie mialam tam żadnego lekarza. Teraz można rodzić gdzie się chce i bardzo duzo dziewczyn było tam z Wrocłaia - tak mówili lekarze i pielęgniarki. Szpital piekny - prawie cały wyremontowany - 5 czy 4 sale d porodów rodzinnych - nic się nie płaci ! W trakcie porodu co chwilę przychodził jakiś lekarz i pytał jak się czuje itp. Położna była prawie cały czas. Pomagali kroplówkami i innymi zastrzykami aby było szybciej. Ja byłam zdecydowana na zzo ale obyło się bez bo z 3cm zrobiło się nagle 10 i już się zaczął poród. Po porodzie opieka SUPER! Sale fajne z tv. co 3 godz przychodzą pielęgniarki i przewijają dziecko i jak trzeba dokarmiają. Maja wszystko dla dzieci - ciuszki, huggies'y, chusteczki itp. naprawde polecam z całego serca! tez sie bałam że nie dojade - ale lekarz powiedział ze nie ma opcji bo porod nie zaczyna sie tak szybko - i mu uwierzyłam... pozrd wszystkie przyszłe mamuśki ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 06.06.07, 11:09 w 2005 rodziłam na Brochowie i myślałam że takie miejsca jak piszesz nie istnieją no to poprawiłaś mi humorSkoro Ty zdążyłaś to ja pewnie tez a jak maluszek zniósł powrót do domciu te ileś tam kilometrów? Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 06.06.07, 11:18 z Brochowa do domu mieliśmy 60 km. Nakarmiłam synka przed drogą i przespał w foteliku całą podróż. Jechaliśmy ponad godzinę, bo trafilismy na korki w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 06.06.07, 11:58 spał cała droge!!! dzieci na ogół lubia jeździc samochodami... ploecam Odpowiedz Link Zgłoś
neuroluna Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 06.06.07, 16:57 też jestem z wrocławia , planuję rodzić w Rawiczu , nowy szpital , naprawdę dobre warunki , polecam Odpowiedz Link Zgłoś
wilczyca45 Re: NIE wrocław lecz Wałbrzych 09.06.07, 23:05 Do Opola jest bardzo dobry dojazd (autostradą lub przez Oławę).Szpital wyremonowany,nie trzeba mieć swojego lekarza.Ciuszki i wszystkie kosmetyki są na miejscu.W każdej sali kącik do przewijania i mycia maluchów.Możliwość zzo,porodu w wodzie.Opieka po porodzie też bez zarzutu.Podczas całego pobytu nie spotkałam niekogo niesympatycznego z personelu na żadnej zmianie,ćały czas ktoś przychodził z pytaniem czy w czymś nie pomoć itp.Szpital ma też bardzo dobry sprzęt do ratowania nowordków.W rankingu szpitali w akcji rodzić po ludzku zajmuje pierwsze miejsce jeśli chodzi o śmiertelność noworodków. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczyca45 Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 09.06.07, 23:13 A bardziej szczegółowe info możecie przeczytać na stronie szpitala www.ginekologia.opole.pl Odpowiedz Link Zgłoś
algadak Re: gdzie najlepiej rodzic we Wroclawiu? 11.06.07, 13:56 może nie we wrocławiu ale bardzo blisko, szpital w trzebnicy im. św jadwigi czy jakoś tak, ordynator położnictwa dr halama- super lekarz, przemiły facet, pielęgniarki i położne na oddziale do rany przyłóż, szpital czyściutki, na dwie sale jedna łazienka obok sali. minusem jest brak respiratora dla noworodków. jeżeli będę rodzić drugi raz to napewno w trzebnicy! dr halama przyjmuje w mediconcepcie na krzyckiej. Odpowiedz Link Zgłoś