Dodaj do ulubionych

Thassos-Astris Sun- właśnie wróciłam

IP: *.ar.wroc.pl 03.07.07, 10:24
Własnie wrocilam z Astris Sun. Wyjazd zorganizowany przez Itake. Wszystko
bylo świetnie. Hotel przyjemny (typowy grecki 3*, bez rewelacji ale
sympatycznie), przemila obsluga, bardzo ladnie polozony. Wyspa urocza,
zielona, sliczne plaze. Panie rezydentki Ania i Aneta sympatyczne. Jestem
bardzo zadowolona. Jesli cos was intetresuje- pytajcie, chetnie odpowiem.
Obserwuj wątek
    • kaz35 Re: Thassos-Astris Sun- właśnie wróciłam 03.07.07, 12:37
      Witam orientujesz sie moze ile kosztuje w tym hotelu pokoj 2 osobowy, czy mozna
      wynajac bedac juz na miejscu? jakie koszty obiadu gdzies w tawernie
      • Gość: Kasia2 Re: Thassos-Astris Sun- właśnie wróciłam IP: *.as.kn.pl 03.07.07, 19:07
        Wydaje mi sie, ze moze byc problem z wynajeciem pokoju w tym hotelu w sezonie.
        Maja duzo grup z Polski, Czech, Slowacji, Niemiec. W poblizu jest kilka miejsc,
        w ktorych wynajmuja pokoje i apartamenty. Cen, niestety, nie znam. W poblizu
        fajna tawerna na plazy, przykladowe ceny: tzatziki-2,50; salatka grecka-4,80,
        male rybki smazone (pycha!!)- 5,20, osmiornica w winie- 7, makrele smazone-7,
        retsina-2,50 (ceny w euro, oczywiscie).
    • Gość: Ika Re: Thassos-Astris Sun- właśnie wróciłam IP: *.sycomp.pl 03.07.07, 20:31
      My wybieramy się do Potos z biurem Sindbad do hotelu Aktis nie wiem czy
      byliście tam, jakie są plaże? jak przebiegała podróż jechaliście autokarem czy
      samolotem Pozdrawiam i dzięki za info
      • Gość: Kasia2 Re: Thassos-Astris Sun- właśnie wróciłam IP: *.as.kn.pl 03.07.07, 20:48
        My bylismy z Itaka- lecielismy samolotem. Lot bez zadnych opoznien, transfery
        na prom i z promu do hoteli bardzo sprawne. Hotel Aktis o ile sie nie myle jest
        w Pefkari- pomiedzy Potos a Limenaria. Chyba przypadkowo tam trafilismy w
        czasie objazdu wyspy samochodem. Polozony przy plazy, plaza taka sobie, drobne
        kamyki. Przed hotelem kilka tawern. Calosc wyglada przyjemnie.
        • Gość: Ika Re: Thassos-Astris Sun- właśnie wróciłam IP: *.sycomp.pl 04.07.07, 19:39
          Bardzo Ci dziękuję za informację mam nadzieję że będzie fajnie. Może ta plaża
          nie będzie taka zła, mam jeszcze jedno pytanie, jak długo płyneliście promem i
          jak długo trwał dojazd do hotelu.Serdecznie pozdrawiam
          • Gość: piter Re: Thassos-Astris Sun- właśnie wróciłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:48
            a ja mam pytanko - czy biuro itaka jest godne polecenia? i jak sytuacja z
            jedzonkiem?mieliscie wykupiony pakiet all czy tylko dwa posilki?smaczne?
            • Gość: Kasia2 Re: Thassos-Astris Sun- właśnie wróciłam IP: *.ar.wroc.pl 05.07.07, 10:16
              Prom na Thassos plynie pol godziny. Od promu do hotelu Akti jedzie sie tez
              okolo pol godziny.
              Co do biura Itaka- smialo moge polecic. Bylam z nimi juz drugi raz i wszystko
              bylo zawsze w najlepszym porzadku. Co do jedzenia- mielismy wykupione sniadania
              i obiado-kolacje. Na Thassos Itaka ma tylko 1 hotel z opcja ALL- Trypiti Beach.
              Jedzenie w hotelu bylo OK. Sniadania typowo greckie (Grecy generalnie w ogole
              nie jedza sniadan- pija tylko kawe zagryzajac jakas slodka buleczka!)czyli ser
              zolty, feta, pomidory, jogurt, co drugi dzien jajka lub parowki, kawa.
              Obiadokolacje obfite: zawsze 2 przystawki, drugie danie i deser. Moim zdaniem
              jedzenie troche malo greckie. Jesli ktos sie nastawia na luksusowe jedzenie to
              na pewno bedzie zawiedziony. W pobliskiej tawernie jadalismy lunch (salatka
              grecka, tzatzki, rybki, itp)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka