martika75 07.08.07, 19:55 Był ktoś?prosze o opinię z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? 08.08.07, 15:18 byłam w styczniu - rewelacja. Pilot Włodzimierz Skubisz zakochany w tym kraju, podopiecznym nieba gotów przychylić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.07, 22:40 Wycieczka super. Rewelacyjny pilot Konrad.Byłyśmy w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.07, 22:46 Oj gdzieś uciekła moja odpowiedź, więc jeszcze raz.Wycieczka super.Pilot Konrad rewelacyjny.Polecam.Byłyśmy w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
martika75 Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? 15.08.07, 22:30 dziękuję serdecznie.jakbyscie miały troszke czasu wolnego to proszę napiszcie co mozna wziac ze sobą, ile kasy, jakie ciuchy, na co uważać itp. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? 17.08.07, 13:06 swietna wycieczka, też była w styczniu z Włodkiem Skubiszem. Bardzo ciekawy program, przyzwoite hotele, tajskie jedzenie obłędne. Co do ubioru, w zasadzie na całej trasie było ciepło (ok 30 stopni), w Bangkoku i Ajuttai nawet więcej, po deszczu dość parno. Tylko rano w Chaing Rai chłodno (ok. 12 stopni), ale szybko słońce zrobiło swoje :)Jeżli w programie w danym dniu sa świątynie itp. to pilot przypomina o kwestiach ubioru (przykryte ramiona i kolana). Nie wybieraj hotelu w Pattai ani Jomtien (brudna woda, brzydkie plaże), lepiej dopłacić do Koh Samet, przynajmniej dobrze poplażujecie po objeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka1978 Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? 09.09.07, 13:10 witam. napisz proszę czy przed wyjazdem do Tajlandi obowiazkowe są jakieś szczepienia? Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia 09.09.07, 15:35 żadnych szczepień. Kraj jest przyjazny i czysty nadspodziewanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerberone Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? IP: 217.153.30.* 08.10.07, 16:01 Oczywiście, że są: - dur brzuszny - polio - tężec i błonica - żółtaczka typu a i b - malaria profilaktyka tabletkowa Niektóre możesz mieć jeszcze ważne. Najlepiej pójść do lekarza z ze swoją listą szczepień. Generalnie one przydają się również w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papierówka Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 18:18 Cerberone,nie siej paniki ,te szczepienia nie są obowiazkowe,a WSKAZANE ,a to chyba nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerberone Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? IP: 217.153.30.* 10.10.07, 19:36 tak... zawsze można liczyć na to, że przejdziesz lekką malarię, a nie ciężką, która może się skończyć tylko zgonem. My Polacy zawsze pod prąd. Profilaktyka zaleca się zaszczepić, ale po co... "ja nie dam rady"? Kozaków przecież nic złego nie spotyka. Nie zjedzą z brudnego gara, nie skaleczą się, a komary ich nie gryzą... Nie sieję paniki tylko jestem za profilaktyką, a nie reakcją w stanie zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
puma1 Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? 11.10.07, 08:23 Cerberone,ale ja nie pisałam o malarii ,tylko o wszystkich innych które wskazujesz jako obowiazkowe.Gdyby takowe były nikt bez nich do Tajlandii by nie wjechał,a malarone sie łyka to nie szczepionka.A co ma zrobic ktos kto nie moze się szczepić,siedzieć na d...e w domu?Czy uwazając jechac tam gdzie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerberone Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? IP: 217.96.28.* 06.11.07, 12:10 Puma1, Jeśli się dobrze wczytasz to zobaczysz, że nie pisałem, że na malarię się otrzymuje szczepionkę. Poczytaj pierwszy mój post. Tam jest takie stwierdzenie jak "zaleca się". Jadąc tam to Ty wybierasz. Jeśli nie możesz się szczepić, nie chcesz lub Cię nie stać to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Każdy powinien pójść do lekarza podróży i porozmawiać by dokonać oceny sytuacji. To tyle. ...na marginesie jestem już po wszystkich zalecanych szczepieniach, a tabletki na malarię zabieram ze sobą i oczywiście będę je zażywał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonio Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 10:55 Wybieramy sie z żoną 30 stycznia na tę właśnie wycieczkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karla Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 09:08 czesc wrocilam z tajlandii 1.10 ( bylam z rainbowtours ) zaczne od tego ze piloci ( Marta i Wojtek Leitlhoff ) pogubili sie juz na lotnisku w stambule. na cale szczescie na miejscu szlo im troszke lepiej ( przynajmniej wojtkowi, bo on byl w moim autobusie ) na miejscu wszystko zorganizowane bardzo dobrze - zasluga tajskich pilotow, hotele w miare dobre, jedzenie tez , mogliby zmienic miejsca gdzie jedlismy dodatkowe lunche czy kolacje ( lunch w bliskim otoczeniu toalet to marna atrakcja) a pilot no coz bywali lepsi od niego - wydaje mi sie ze dawno nie byl w tajlandii, podaje malo informacji praktycznych typu gdzie wymienic pieniadze bo pozniej moze byc problem ( pare osob zostalo bez kasy ) albo wysiadajac z lodki w laosie przypomnialo mu sie ze trzeba zaplacic za wejscie do laosu 20 B ( kwota mala ale czesc osob zostawila portfele w autokarze ).a w patayi na pobycie skorzystalismy tylko raz z wycieczki na wyspe z biurem. przez 2 kolejne dni wypozyczalismy motorowke na wlasna reke za duzo mniejsze pieniadze ( po 20 osob - male lokalne biuro na rogu hotelu jomtien thani ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzich Re: Rainbow Tours i Baśniowa Tajlandia? IP: *.mofnet.gov.pl 18.10.07, 11:29 ta wycieczka to w zasadzie objazd po północy Tajlandii:) jak jest możliwość to raczej zrezygnowałbym z pobytu w Pattaya i udał sie na jakąś wyspę w okolicy. co do samej Tajlandii warto zobaczyć, może niekoniecznie z biurem ale tak czy inaczej warto:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś