Dodaj do ulubionych

Wróciłem 26.06 z Sousse El Hana Hannibal Pallace

IP: 212.244.198.* 01.07.08, 09:34
Witam
parę ogólnych spostrzeżeń:
1. Lot Gdańsk-Monastir-Gdańsk, linie Karthago: ogólnie wszystko ok, wyloty punktualnie. Obsługa miła i pomocna. Samoloty nie najnowsze, ale widziałem znacznie gorsze.
2. Hotel: czasy świetności ma już za sobą, ale ogólnie ok. Opcja HB, jedzenie dość urozmaicone, dobre. Osoby unikające mięsa mogą narzekać na monotonność. Basen przy hotelu ok, plaża morska beznadziejna. Pokoje na 3 i 4 piętrze mają fajny widok na morze i port. W sumie warto dorzucić przy meldunku trochę kasy (np. 20$) można wtedy wybrać sobie pokój. Jedyne zastrzeżenie dot. łazienki: mogłaby być nieco czystsza. Sprzątanie w pokoju codziennie, ręczniki również. My w pierwszy dzień zostawiliśmy dla Room Service 5DN, w trzeci kolejne 3DN i mieliśmy spokój. Obsługa przy basenie widać, że dorabia. Leżaki za darmo, materace na leżaki 3DN za dzień. Barek przy basenie dość drogi: piwo Celtia 0.33 4DN, sok wyciskany z pomarańczy 6DN, woda 2.5DN. Na basen i do hotelu nie wolno nic wnosić z zewnątrz. Taksówka do Mediny w Sousse 4-3DN. W okolicy parę sklepów spożywczych. Jak dla mnie hotel dla lubiących siedzieć przy basenie - w okolicy poza portem, placem z fontanną nie ma nic. W samym hotelu zero animacji, brak miejsca gdzie można by wieczorem rozerwać się inaczej niż przy piwku/winku.
3. Wycieczki fakultatywne z EXIM-em: Tunis 71DN/os - można pojechać - choć utwierdziłem się w przekonaniu, że wolę zwiedzać sam. Sahara 200DN/os - warto, tutaj specyfika jednak wymaga zorganizowanej imprezy.
4. EXIM: tym razem to trochę przesadzili. Na lotnisku w Monastirze poinformowano nas, że ponieważ w hotelu Marabout w którym mieliśmy być zakwaterowani mają overbooking zostaniemy zakwaterowani właśnie w Hannibal Pallace. Marabout wybraliśmy m.inn. dla tego że jest dość fajnie położony. Tak stało się z wszystkimi osobami mającymi w tym terminie trafić do Marabout-a. _Jak_dla_mnie_skandal_. Czy ktoś z was w takiej sytuacji składał reklamacje?
5. Reasumując: Byłem w Tunezji pierwszy raz i zapewne tam nie wrócę. W porównaniu z miejscami w których byłem np. Kreta wypada w/g mnie dość blado.
pzdr. levin_a (zajrzyj na cmanager.sourceforge.net)
Obserwuj wątek
    • Gość: daga_ivett Re: Wróciłem 26.06 z Sousse El Hana Hannibal Pall IP: *.veracomp.pl 01.07.08, 10:55
      Dziękuje Ci ślicznie, za tak wyczerpująca wypowiedź. Najbardziej właśnie się
      bałam tej beznadziejnej plaży, bo na tym mi zależy. Nie wiesz czy może gdzieś
      niedaleko jest jakaś inna ładniejsza? A i czy w morzu były meduzy czy strach
      wchodzić do wody :)
      Masz może jakieś zdjęcia z hotelu tudzież plaży? Jeśli mogłabym prosić o
      wysłanie ich na maila: ivett@poczta.onet.pl

Aha a czy w samolocie miejsca były numerowane??

Dziękuje za odpowiedź..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka