Dodaj do ulubionych

Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!!

09.01.09, 16:45
Dziewczyny, bardzo proszę Was o pomoc. Otóż podejrzewam, że jestem w ciąży. Ostatni okres zaczął się 21 grudnia i skończył 27 grudnia. Kochalam się z moim chłopakiem 30,31 grudnia, 1 i 3 stycznia..w moje dni płodne. Zrobiłam sobie wczoraj test ciażowy z ciekawości i wyszedł wynik pozytywny...druga kreska byla co prawda blada, ale dokładnie widoczna nawet z dużej odleglosci...był to Pre-test. Dzisiaj rano zrobiłam natomiast Bobotest i wynik wyszedł negatywny. Nie wim co robić...okres mam dostac za tydzień...poczekać, czy robić kolejny test, a może zrobić Bete? Zastanawiam się czy Pre-test mógł naprawde wykryc 6 dniową ciąże, czy to za wcześnie i wynik był błędny. Czy któraś z Was miała kiedys taki przypadek?
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 16:49
      A ten drugi test robiłaś z porannego moczu? Chyba najlepiej będzie
      jak zrobisz betę.
      • bunia0510 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 16:52
        Tak, ten drugi test też robiłam z porannego moczu, ale był o wiel, wiele bardziej rozcienczony niż ten dzien wczesniej bo w nocy zmarzłam i ciagle sikałam..taki jasnym moczem. W sumie to nie mam jeszcze zadnych objawów, oprucz tego ze bola mnie piersi i ciagle mi sie bez powodu odbija...od kilku dni, a wczesniej tak nie miałam..i cera zrobiła mis ie makabrycznie sucha i złamały dlugo zapuszczane paznokcie.
        • pelagia_pela Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 16:56
          Proponuje szklana kule sobie kupic i w niej szukac odpowiedzi - tak
          samo mniej wiecej skuteczne jak robienie testu dlugo przed okresem...
          Poczekaj do dnia okresu i zrob test i bedziesz pewna.
        • asiaiwona_1 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 16:58
          zmiany na cerze i odbijanie - mogą mieć różne przyczyny,
          niekoniecznie ciążowe. Ja bym jednak na Twoim miejscu zrobiła jak
          najsybciej betę, bo chyba nie ma sensu robić test sikany po raz
          kolejny. Pozdrawiam i życzę wymarzonego wyniku. No i napisz jak już
          będziesz wiedziała na pewno smile
          • bunia0510 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 17:01
            Dziękuję smile jak będę wiedziała, to napewno napiszę...bardzo się denerwuję, nie chcę się zawieść, bo bardzo chcę tego dzidzia. Zdecydowaliśmy się na dzidzię z moim mężczyzną niedawno i super by bylo jakby się od razu udało smile
            • ewelincia_80 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 17:04
              Ja miałam dokładnie tak samo jak opisujesz: Pre test pozytywny, kilka dni później bobo test negatywny (a to wszystko przed spodziewana miesiączką}niestety przyszlo krwawienie i konieć nadzieji na dzidziusia...no przynajmniej w tym miesiącusmile... Życzę Ci żeby w Twoim przypadku było inaczej...Powodzenia
        • kasiak37 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 18:03
          ".i cera zrobiła mis ie makabrycznie sucha i złamały dlugo zapuszczane paznokcie. "

No to na bank sa pierwsze objawy ciazytongue_outP Padlam normalnie.Sucha cera to od
          duzych mrozow a pazurami gdzies strzelilas i sie polamaly.
          • anta1981 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 18:09
            bobo test bardzo zawodny poczekaj do @
            • bezak25 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 18:16
              Nie no, tego testa to trzeba było zrobić najlepiej zaraz po zbykanku... No ręce opadają... A my nie wróżki. Ja proponuję iść do gina czy może już bijącego serca zarodka nie widać... tongue_outtongue_out
    • bunia0510 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 18:18
      Dziewczyny, a czy miałyscie tak, ze ta druga kreska przy wykonywaniu Pre testu też była blada, ale widoczna gołym okiem...jak wykazywal Wam pre test wynik negatywny to przy punkcie kontrolnym oznaczajacym ciaze nic nie było..tylko czyste pole? Bo na moim pre tescie naprawde jest krecha jak nic tylko blada..mimo ze to dopiero 3 tydzien od dnia ostatniej @...a od zapłodnienia ledwo ponad tydzien. Wiec nie wiem czy naprawde mogł wykryć ciąze tak wczesną...jakie sa Wasze doświadczenia z testami..głownie z Pre testem i Bobo testem?
      • anta1981 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 18:22
        Pre test nie znam bobo test do kitu
      • kasiak37 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 18:25
        po jakim czasie odczytalas wynik?
    • fabiankaa Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 18:29
      O ilenie chcesz znów marnowac pieniedzy - poczekaj do terminu
      miesiaczki. Podobno az 30 wczesnych ciąż konczy sie wraz z terminem
      i nadejsciem miesiaczki. Dlatego testów nie nalezy robic przed
      terminem okresu.
      • marleneo Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 18:37
        polecam pre test, szybko wykazuje, u mnie druga ciąża była wcześniutka test pokazał drugą bledziuchną kreskę, a za tydzień gin powiedział, że jestem w 2-3 tygodniu ciąży. więc szanse maszsmile powodzeniasmile
        • magdabdg Mnie oszukały trzy... 09.01.09, 18:46
          mnie oszukały trzy testy, więc moje zdanie jest takie, że albo zrób test beta
          albo zapisz się do prywatnego ginekologa na USG, ja inaczej pewności nie
          uzyskałam. Raz test wyszedł negatywny, drugi raz jakieś blade kreski i dopiero
          trzeci był pozytywny... Wściekłam się i poszłam na USG i dopiero tam jak
          zobaczyłam moje 5 tygodniowe maleństwo wątpliwości mnie opuściły... smile
          pozdrawiam kiss
      • bunia0510 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 18:41
        Wynik tesu Pro-test pozytywny wyszedł po kiludziesieciu sekundach, nawet minuty nie czekałam i juz taki został, nie zmeinił sie...na Bobotest czekałam jakies 3 minuty...

Teraz już nie bede robiła tesu..poczekam do czwartu na @..jak sie nie pojawi to pójdę na Bete...wiem że nie można ufać testom..a jednak się łudzę, że Pro-test dał prawdziwy pozytywny wynik.
        • marleneo Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 19:04
          trzymam kciukismile
    • czaarodziejka Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 18:44
      Najlepiej poczekać i zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki-naprawdę.Na
      testach pisze co prawda,że wykrywa już 6 dni po zapłodnieniu,ale nie zawsze,a
      czasem błędnie.Wiem,że tydzień może się dłużyć,ale przed okresem nie ma objawów
      ciążowych.
      • bunia0510 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 19:05
        Hmm..wiem, juz postanowiłam, że nie bedę się śpieszyć mimo, ze naprawde ten tydzien bedzie mi sie dłuzył..boje się tego, że dostane jednak @ i czar prysnie...

Do gina chodze zawsze prywatnie...co prawda płace za wizyte 170 zeta ale za to wszytsko perfekt wykonane i sprzęty do badan oierwsza klasa...dzwonią do ciebie z wynikami np cytologii, wiec jets ok...dlatego jakby co, to jak nie dostane @ to umowię się na wizyte, ale wcześniej zrobię bete.
      • asiaiwona_1 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 19:26
        czaarodziejka napisała:

> Najlepiej poczekać i zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki-
        naprawdę.Na
        > testach pisze co prawda,że wykrywa już 6 dni po zapłodnieniu,ale
        nie zawsze,a
        > czasem błędnie.Wiem,że tydzień może się dłużyć,ale przed okresem
        nie ma objawów
        > ciążowych.

A tu się akurat nie zgodzę, że przed okresem nie ma objawów
        ciążowych. Ja z tydzień przed spodziewaną miesiączką miałam taki
        niesmak w buzi, mdliło mnie i odrzucało od fajek. No i jestem w
        ciąży...
        • balsamina-niecierpek Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 09.01.09, 21:01
          Dklładnie, dobrych parę dni przed spodziewanym okresem rzygałam
          dalej niż widziałam, latałam do ubikacji dziesięć razy dziennie i
          spać mi się chciało. Test zrobiłam po terminie okresu, ale wynik
          wcale mnie nie zaskoczył - ja już swoje wiedziałam smile
          • bunia0510 Re: Czy jestem w ciąży? Pomóżcie! Bardzo chcę!! 10.01.09, 11:08
            Dziewczyny...mnie wlasnie też odrzuca od fajek...już ladnych pare dni nie moge wziąść papierosa do buzi. W sumie to tylko jestem senna i często sikam, ale nie wiem czy rzeczywiście już odczuwałabym takie objawy w związku z możliwą ciąża.

Wiem, że pomyslicie, że jestem glupia i że wydaje bezsensownie pieniądze, ale nie wytrzymałam i zrobiłam przed chwilą test..to już w sumie trzeci. Tym razem postawilam jak za pierwszym razem na Pre-test. Nie zrobiłam go jednak z porannego moczu,lecz z któregoś z kolei a jednka wynik znów okazał się pozytywny...druga bledziutka kreska..bledsza od tej poprzedniej, ale tamten test robiłam z porannego moczu..bledsza ale widoczna golym okiem nawet z pewnej odległości...teraz to już czekam czy dostanę w czwartek @ czy nie...denerwuje się trochę bo brzuch mnie boli jak przed @ i mam takie własnie małe skurcze zapowiadające @...czytałam gdzieś ze w poczxatkach ciąży odczuwa się bół brzuch przypominający bóle menstruacyjne, ale nie wiem co o tym sądzić...pozostaje mi tylko czekać...i miec nadzieję smile
            • wiecznaolka Re: Czy jestem w ciąży? ! Bardzo chcę! 10.01.09, 13:29
              to jak tak bardzo chcesz dziecka to moze czas rzucic faiki .
              to chyba ostatni dzwonek .
              Gratuluje mnie tez testy wychodziły z blada kreseczka i okazały
              sie pozytywne .
              • bunia0510 Re: Czy jestem w ciąży? ! Bardzo chcę! 10.01.09, 13:55
                Juz rzucilam...nie pale kilka dni, od kąd zrobilam pierwszy test i wyszedł pozytywny smile Staram się...nie chcę ryzykowac smile
                • anta1981 Re: Czy jestem w ciąży? ! Bardzo chcę! 10.01.09, 18:30
                  Powiem Ci że ja też czułam się tak jakbym miała dostać @ i pobolewały mnie
                  piersi dlatego byłam pewna że się nie udało i czekałam na @. Poczekaj do
                  czwartku mam nadzieję że wszystko pójdzie po Twojej myśli. Daj znać pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka