Dodaj do ulubionych

We are the champions....

25.09.07, 12:04
Wlasnie sie dowiedzialem ze wniosek ktory zmontowalismy z Krzysztofem zostal
zakwalifikowany przez zespol oceniajacy (experci naukowi i biznesowi) do
finansowania. Huraaaaaaaa!!!!
Oznacza to, ze przeszlo 1 400 000 slownie: milion czterysta tysiecy zl
dofinansowania jest do naszej dyspozycji na realizacje pulsatora pneumatycznego.
Wlasnie odbylem telekonferencje z Krzysztofem, ktorego ta wiadomosc zastala w
Warszawie. Wreszcie, wreszcie dobralismy sie do wiekszej forsy, yuppi! :)))
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: We are the champions.... 25.09.07, 12:57
      Gratulacje. Ile z tej kasy wyciągniecie dla siebie? Jeśli wolno zapytać... ;-))
      • ernest_pinch Re: We are the champions.... 25.09.07, 13:13
        Odpowiem enigmatycznie: duzo. Oczywiscie obaj z K. skonsumujemy lwia czesc
        przewidziana na honoraria (ale tez kilka osob zarobi przy tym tez). Albowiem
        mamy zasade co by nie pracowac za czapke sliwek ;)
        A ja zawsze mam w sercu slowa mego Mentora (domyslasz sie kogo): "jesli nie
        dobierzemy sie do tej forsy, to inni zrobia to za nas " ;-)
        Moze wkrotce przedstawimy nasze przedsiewziecie szerszej publicznosci, to
        oczywiscie licze na Twoja obecnosc. :)
        • roman_j Re: We are the champions.... 25.09.07, 15:20
          No to jeszcze raz gratuluję. Na prezentację chętnie się wybiorę. ;-))
          • ernest_pinch Re: We are the champions.... 25.09.07, 15:50
            roman_j napisał:

> No to jeszcze raz gratuluję. Na prezentację chętnie się wybiorę. ;-))

Mamy tez w planach wspolprace z pewnym niesmialym ("a bo ja jestem czlowiekiem
            ostroznym") prezesem na Slasku, co to "kce" nowy zaklad se wybudowac. Jezeli
            dogramy temat, bedzie on mial wiekszy zakres niz ten o ktorym pisze. A wtedy
            zapewne zaprosimy Cie do wspolpracy odnosnie projektu budowlanego itp :-) Ja Ci
            zreszta juz o tym wspominalem chyba, a Krzysiek gdzies pisal.
            • roman_j Re: We are the champions.... 25.09.07, 16:59
              ernest_pinch napisał:

> zapewne zaprosimy Cie do wspolpracy odnosnie projektu budowlanego
              > itp :-)

Muszę uprzedzić, że nie obejdzie się bez zaproszenia do tego co najmniej 2-3
              dodatkowych osób do samego projektu konstrukcji (nie licząc na razie instalacji
              i technologii). Mogę ich ewentualnie poszukać, jeśli sprawa nabierze
              realniejszych kształtów. :-))
              • ernest_pinch Re: We are the champions.... 25.09.07, 17:17
                To juz bedzie Twoj klopot ;-) Kwestia wyglada tak: potrzebne jest to i to mozna
                zaproponowac tyle a tyle, a Wasc organizuj sobie "tool'sy" ;-))
    • podly.krzys Re: We are the champions.... 25.09.07, 21:45
      Jak PR to PR pełną gębą!
      Najlepsze jest to, że roboty będzie od cholery.
      Ale na pewno nie za "czapkę śliwek". I chyba o to w tym wszystkim chodzi.
    • hiubi Re: We are the champions.... 25.09.07, 23:07
      GRATULACJE!!!

Dwa pytania jednak mam:
      1) Co to jest pulsator pneumatyczny? Coś więcej o nim napiszcie (tylko nie za dużo bo nikt nie przeczyta :-)
      2) Kto jest sponsorem?
      • ernest_pinch Re: We are the champions.... 26.09.07, 08:20
        1. Urzadzenie zwane zargonowo "armatka powietrzna" stosowane przy zbiornikach na
        materialy sypkie. Strzal struga powietrza pod cisnieniem 10 bar powoduje ze nad
        lejem wysypowym zbiornika nie nastepuje zbrylanie sie materialu, czy tez tzw
        "sklepienie".
        2. Pewna firma prywatna daje "wklad wlasny", albowiem to ona bedzie
        beneficjentem opracowania i prawdopodobnie ona zajmie sie sprzedaza i
        wprowadzeniem do wlasnej sieci.
        • hiubi Re: We are the champions.... 26.09.07, 23:25
          Nie zrozumiałem :-)
          Ale pogooglowałem i www.inwet.chorzow.pl/tresc.php?lang=pol&i=2&j=0&k=0 - jak zobaczyłem to uwierzyłem (w referencjach nawet PKN mają :)
          Kurde taka kasa za wydawałoby się niezbyt skomplikowane urządzenie...
          • ernest_pinch Re: We are the champions.... 27.09.07, 00:10
            No cos w tym stylu :-) Z jednej strony to duzo forsy, z drugiej malo. No bo np.
            komercyjny pakiet do metody elemnetu skonczonego jakies 60 tys., dodatkowe
            "programiki" do przygotowania dokumentacji tez jakie 40 tys i juz stowki nie ma.
            Faza, gdy postanie elektroniczna koncepcja, a nastepnie fizyczny prototyp,
            testy, przygotowanie do seryjnej produkcji itd, jest bardzo droga. Obok tego
            jest sporo czynnosci pobocznych np podroze, wydzielenie spolki ktora zajmie sie
            czyms co mozna nazwac MUS (maintenance, update, support).
            • ernest_pinch Re: Ps. 27.09.07, 00:18
              Tutaj www.cered.pw.plock.pl/hyvol/ jest dopiero budzet. To zmontowal
              Profesor, pod ktorego kierunkiem urodzily sie nasze doktoraty. W ktoryms
              momencie po prostu w pewien sposob wzielismy przyklad (oczywiscie w
              znaczaaaacoooooo skromniejszej formie) :)
              • ernest_pinch Re: Ps.2 27.09.07, 00:30
                Skoro Hiubi wymienil ORLEN, to jeszcze nieskromnie dodam, ze dzis dowiedzialem
                sie, ze praca magisterska mojego dyplomanta nt chlodni wentylatorowych uzyskala
                2 nagrode w konkursie prac dyplomowych na rzecz PKN'u :)
    • maciek.zwany.jajem Re: We are the champions.... 26.09.07, 19:36
      Gratuluję. Taką forsę ustrzelić, fiu, fiu. Może o Was w gazetach napiszą? Z
      całego serca życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka