Dodaj do ulubionych

Zacisze-Elsnerów

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 14:24
Czy ktoś na forum orientuje sie (ma jakieś zdanie) o inwestycji
Osiedla Elsnerów?
A może coś o samej okolicy: ZACISZE-ELSNERÓW
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: edek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 15:40
      Okolica Zacisza jest cicha, jak sama nazwa
      zielona, bezpieczna z faktu duzej ilości firm ochrony
      zabudowa niska, większości domków jednorodzinnych
      gorąco polecam okolice!!!
      bez korków, hałasu i co najważniejsza - MENELSTWA!!!
      jak by się wydawało na Pradze Pn

co do inwestycji Osiedla Zacisze-Elsnerów - nic mi nie wiadomo

pozdrawiam, może w przyszłości sąsiadkę Zaciszankę :))
      • Gość: neg Re: Zacisze-Elsnerów IP: 80.72.34.* 15.07.03, 18:05
        jaki brak korkow??????????????????

a wileniak? a most? ile sie stoi? mieszkalem na zaciszu przy
        lodygowej/mlodzienczej/radzyminskiej kolo mc donalda i dojazd z placu
        konstytucji zajmuje w godzinach szczytu nawet 1,5 godziny

co do inwestycji to bylem tam pare razy w przeciagu 4 miesiecy i praktycznie
        nic sie nie dzieje, nie da sie zauwazyc postepu robot
        • Gość: Stefan Re: Zacisze-Elsnerów IP: waprx* / 192.168.14.* 15.07.03, 23:38
          A kto przy zdrowych zmyslach jeździ Radzymińską !? Jak się nie myśli to się
          stoi...
          • Gość: gostek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 08:47
            popieram!!!
            od czego jest most gdański
            ja dojeźdzam codziennie i niemam problemu
            jeśli ktoś tylko jeździ prostymi drogami to ma efekty w postaci korków :))
            z placu konstytucji -> ok. 30-40 min max
            chyba że 1,5h to jazda rowerem...

troche zgryźliwie :))

pozdr
    • Gość: Członek02 Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 15.07.03, 14:42
      Gość portalu: Kaja napisał(a):

> Czy ktoś na forum orientuje sie (ma jakieś zdanie) o inwestycji
      > Osiedla Elsnerów?
      > A może coś o samej okolicy: ZACISZE-ELSNERÓW
      > pozdr

Jest na tej liscie pare wątków o tym osiedlu. W skrócie wyglada to tak, że
      spóldzielnia Augustówka, buduje na terenie dawnego folwarku Lewinów, osiedle
      Elsnerów, przy Potulickiej :)
      Ceny w miarę przystępne, budowa sie toczy, a jak dobrze pójdzie to w przyszłym
      roku zamieszkaja tam ludzie.
      Ot, i wszystko.

Członek02
      • Gość: Irka Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.noname.net.icm.edu.pl 15.07.03, 15:44
        Witam,
        poprosze o wiecej liscikow tak optymistycznych jak ten.
        Bardzo zestresowana przyszla mieszkanka osiedla Elsnerów (zachwyca mnie nazwa
        od nazwiska bardzo zacnego czlowieka)
        Pozdrawiam,Irka
        • Gość: Członek02 Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 16.07.03, 10:19
          Gość portalu: Irka napisał(a):

> Witam,
          > poprosze o wiecej liscikow tak optymistycznych jak ten.
          > Bardzo zestresowana przyszla mieszkanka osiedla Elsnerów (zachwyca mnie nazwa
          > od nazwiska bardzo zacnego czlowieka)
          > Pozdrawiam,Irka
          >
          No bez przesady z tą zacnością Elsnera. Był co prawda nauczycielem Chopina i
          chyba mu nieżle poszło, ale uczeń był wyjątkowo zdolny.
          Co do majatku rolnego pod Warszawą to dostał go ponoć od króla polskiego
          Aleksandra (równocześnie cara Rosji) za napisanie "Boże coś Polskę" co było
          hymnem na cześć owego władcy.

Zdrowia zyczę.
          • Gość: Irka Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 13:14
            Co do cara - takie byly czasy
            Co do Elsnera - ucznia mial zdolnego, ale to przeciez nie jedyna jego zasluga;
            byl swietnym teoretykiem i wiele dla muzyki polskiej, ze szczerym oddaniem,
            zreszta, zrobil. Mam do postaci wielki sentyment - znowu nie tak wielu Niemcow
            tak wiele dla kultury naszej zrobilo.
            Irka
      • Gość: pytanko Re: Zacisze-Elsnerów - grunty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 16:20
        Mam pytanko,
        czy wiadomo coś na temat własności gruntów pod budowę osiedla?
        Ponoć ten temat jest nie do końca wyjaśniony?
        Czy ktoś może wie coś więcej?
        proszę o informację

pozdr
        • Gość: Członek02 Re: Zacisze-Elsnerów - grunty? IP: 62.148.94.* 16.07.03, 10:20
          Gość portalu: pytanko napisał(a):

> Mam pytanko,
          > czy wiadomo coś na temat własności gruntów pod budowę osiedla?
          > Ponoć ten temat jest nie do końca wyjaśniony?
          > Czy ktoś może wie coś więcej?
          > proszę o informację
          >
          > pozdr

Gruny są własnością SBM"AUGUSTÓWKA" co jest do sprawdzenia m.in w rejestrze
          gruntów.

Zdrowia życzę
        • Gość: Członek Re: Zacisze-Elsnerów - grunty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 12:41
          Gość portalu: pytanko napisał(a):

> Mam pytanko,
          > czy wiadomo coś na temat własności gruntów pod budowę osiedla?
          > Ponoć ten temat jest nie do końca wyjaśniony?
          > Czy ktoś może wie coś więcej?
          > proszę o informację
          >
          > pozdr

Witam
          jeśli ma ktoś wątpliwości zawsze można poprosić spółdzielnię o wgląd do
          dokumentów określających ich własność
          /akt notarialny, odpis z ksiag wieczystych, itp./
          dodatkowo dla potwierdzenia swoich wątpliwości /co dla własnego spokoju gorąco
          polecam/ można potrudzić się o weryfikację ich w odpowiednich instytucjach

miłego dnia

• Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów - grunty? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 13:17
            Jakich instytucjach?
            Tak wlasnie sie zastanawiam czy moge np. zadzwonic do Banku PKO BP z ktorym
            maja podobno umowe i powypytywac o nich?
            Pozdrawiam, I
            • Gość: Członek Re: Zacisze-Elsnerów - grunty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 14:12
              Gość portalu: i napisał(a):

> Jakich instytucjach?
              > Tak wlasnie sie zastanawiam czy moge np. zadzwonic do Banku PKO BP z ktorym
              > maja podobno umowe i powypytywac o nich?
              > Pozdrawiam, I

co do wyciągnięcia informacji z banku - to raczej chyba to niemożliwe (ale
              jeśli się mylę to proszę mnie poprawić)
              Bank bedzie się zasłaniać wewnętrzymi własnymi przepisami i takich informacji
              nie udzieli.
              Ale zawsze można spróbować, zwłaszcza jeśli ktoś ma znajomości.

Instytucje, które miałem na myśli:
              - Urząd Gminy Targówek na ul. Kondratowicza 20
              (obecnie: Urząd Miasta Stołecznego Warszawa Dzielnica Targówek)
              - Wydział Ksiąg Wieczystych przy Sądzie Rejonowym ul. Solidarności (trasa W-Z)

dodatkowo (dla weryfikacji dokumentów rejestrowych):
              - Sąd Gospodarczy (informacje o spółdzielni w KRS)
              - Urząd Skarbowy (o nie zaleganiu z opłatami)
              - Urząd Gminy (o nie zaleganiu z opłatami)

i tutaj aż się nasuwa:
              - Bank .... (w którym spółdzielnia posiada konto, kredyt lub umowę)

powodzenia
              • Gość: fred Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 08:57
                i jaki efekt tych weryfikacji?
                • Gość: irka Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 13:52
                  Otoz jest dobrze ze sprawdzaniem
                  "Obejrzane" zostalo to co jest w KRS i sprawdzilam czy maja zalegloscie
                  jakiekolwiek w KW. Wszystko OK i ogolnie calosc robi dobre wrazenie.
                  Pozdrawiam, I
                  • Gość: członek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 15:36
                    to teraz tylko trzeba czekać na wybudowanie i mieszkamy !!!
                    :))))

pozdrawiam
                    • Gość: Wojtek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.danzas.com 24.07.03, 13:34
                      SBM Augustówka twierdzi, że budowała osiedle "Wieża" przy ul. Lechickiej, byłem
                      tam by pogadać z mieszkańsami na temat spółdzieli, ewentualnych problemów jakie
                      z nimi mieli - okazało się, że nikt NIGDY nie słyszał o spółdzielni AUGUSTÓWKA -
                      trochę dziwne, nawet w biurze administracji, która mieści się na terenie
                      osiedla "WIEŻA" NIGDY nie słyszano o AUGUSTÓWCE.
                      Poza tym czy budowa nie posuwa się zbyt wolno ?, jak oni twierdzą jest ona
                      zaawansowana w 47%, przynajmniej tyle żądają by włacić na początek.
                      MOŻĘ KTOŚ ICH DOBRZE SPRAWDZIŁ ??????????
                      Czekam na informacje.
                      • Gość: członek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 14:19
                        pod nazwą SBM "Augustówka" nic nie zostało wybudowane
                        taka nazwę posiada ta inwestycja
                        wcześniej budowali jako inna spółdzielnia

pozdr
                        • Gość: Wojtek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.danzas.com 24.07.03, 14:29
                          Witam
                          Bardzo zaciekle ich bronisz, jesteś członkiem spółdzielni i gdzie się znajdujes
                          w jej hirarchi ????????????????????
                          Oczekuję szczerości.
                          • Gość: członek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 14:39
                            nie bronię tylko stwierdzam fakt
                            takie informacje uzyskałem interesując się spółdzielnią
                            byłem również na ich wcześniejszej inwestycji... i jeszcze stoi
                            jestem członkiem - to fakt
                            podobnie może jak ty lub robisz rozpoznanie przed podpisaniem umowy

harmonogram prac budowy - jest do wglądu lub do dostania w spółdzielni
                            zgodnie z tym harmonogramem powinny byc realizowane wpłaty kasy
                            stan zaawansowania budowy sprawdzają kontrolerzy np. z banku kredytobiorcy
                            /czynnik kontrolujący/
                            sam przeżywam i obserwuję na bieżąco budowę i momentami mnie to wszystko
                            przerażą - ale co mam zrobić?
                            trzeba czekać i wierzyć w sukces naszej spółdzielni - a spłdzielnia to przecież
                            MY - CZŁONKOWIE!!!

pozdrawiam

• Gość: Wojtek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.danzas.com 24.07.03, 14:55
                              Jak wynika z Twojego zaangażowania w rozmowę na temat spółdzielni, każdy nie
                              grzeszący bystrościa czlowiek zauważy , że Twoje wypowiedzi jak sam mówisz
                              stwierdzają fakty, ale przedstawiają spółdzielne w tym leprzym swietle.
                              Odpowiadasz na każde pytanie, a to nie jest normalne (w sensie zwykłego
                              interesowania się spółdzielnią człowieka). Znajdujesz czas by siedzieć i
                              odpisywać na te wszystkie pytania (nie tylko moje). Sądzę, że Twoje odpowiedzi
                              nie są obiektywne.
                              Masz rację chcę jak najwięcej o was wiedzieć bo zastanawiam czy WARTO podpisać
                              z Wami umowę, przecuież pieniądze jakie mam wpłacić to nie pryszcz.
                              Poza tym nie odpowiedziałeś mi na pytanie JAKIE STANOWISKO ZAJMUJESZ W TEJ
                              SPÓŁDZIELNI ??????????
                              • Gość: członek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 15:34
                                taaaa...
                                trudny przypadek

jestem członkiem spółdzielni
                                tak więc w jakimś sensie reprezestuje ją

jeśli uważasz, że powinienem odradzać tą inwestycje, to troche dziwne
                                bo bym podcinał gałąź na której siedzę, czym więcej chcetnych, więcej członków
                                to wieksza spółdzielnia, kasa większa i budowa idzie

jeśli narzekasz i marudzisz - to droga wolna, baw sie gdzie indziej!!!
                                jeśli jesteś zainteresowany - to zadawaj sensowne pytania lub dziel się
                                spostrzeźeniami -> na tym polega sens FORUM na którym jesteś?!!

----------
                                członek
                                a nie pracownik spółdzielni
                                • Gość: k Re: Zacisze-Elsnerów IP: 213.17.181.* 10.10.03, 17:36
                              • Gość: członek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 15:37
                                a mój czas który poświęcam na forum - to moja prywatna sprawa

włacz sobie jakąś strzelaninkę - baw się dobrze :))
                                • Gość: Wojtek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.danzas.com 24.07.03, 15:51
                                  Pewne jest to, że nikt mnie nie zmusza i nie może zmusić żebym się z
                                  wami "bawił". Ale zabawa ta to nie gra w kapsle i może słono kosztować.
                                  Poza tym nie zauważyłem żeby oprócz Ciebie i "czlonka 2" ktoś odpowiadał na
                                  jakieś pytania. Jest to bardzo sprytne z waszej strony "zapanować" nad tym
                                  forum i dawać "dobre rady" ludziom, którzy mają bardzo dużo do stracenia.
                                  Skoro jesteś tylko człowiekiem, kótóry się interesuje losem tej spółdzielni,
                                  czy mógłbyć powiedzieć coś negatywnego na jej temat, czy jest ona tak idealną
                                  spóldzielnią, że nic złego o niej nie można powiedzieć.
                                  Skąd bierze się Twoje tak ogromne zaufanie do niej, skoro wiesz, że jest to ich
                                  pierwsza inwestycja i niewiadomo co z tego wyniknie????????????
                                  • Gość: członek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 16:20
                                    Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Pewne jest to, że nikt mnie nie zmusza i nie może zmusić żebym się z
                                    > wami "bawił". Ale zabawa ta to nie gra w kapsle i może słono kosztować.
                                    > Poza tym nie zauważyłem żeby oprócz Ciebie i "czlonka 2" ktoś odpowiadał na
                                    > jakieś pytania.

Odp. jak sam zauważyłeś jest to dopiero inwestycja w trakcie, to i członków
                                    posiadających komputer i posiadający czas na Forum jest znikomy
                                    I etap inwestycji to przecież 2 bloki 4 pietrowe
                                    to ilu forumowiczów /z rachunek prawdopodob./ moze się znaleść???

Jest to bardzo sprytne z waszej strony "zapanować" nad tym
                                    > forum i dawać "dobre rady" ludziom, którzy mają bardzo dużo do stracenia.

Odp. twoja interpretacja, przypuszczenie
                                    masz takie prawo...
                                    mogę również przypuszczać że ty jesteś prezesem spółdzielni i wyciągasz
                                    informacje na forum o inwestycji, jak ją oceniają

> Skoro jesteś tylko człowiekiem, kótóry się interesuje losem tej spółdzielni,
                                    > czy mógłbyć powiedzieć coś negatywnego na jej temat, czy jest ona tak idealną
                                    > spóldzielnią, że nic złego o niej nie można powiedzieć.

Odp. patrz wsześniejsze wątki o tej inwestycji
                                    wcześniej nie byłem jeszcze członkiem, też miałem i mam takie wątpliwości

> Skąd bierze się Twoje tak ogromne zaufanie do niej, skoro wiesz, że jest to
                                    ich
                                    >
                                    > pierwsza inwestycja i niewiadomo co z tego wyniknie????????????

Odp. jw

żegnam prezesa

• Gość: członek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 16:31
                                    Wojtek,
                                    widzę, że w DHL macie straszne luzy :))

czy praca tak strsująca, że musisz się wyrzywać na forum
                                    jeśli tak to zmień forum na "problemy z ... "

grunt to dobra zabawa
                                    • Gość: Wojtek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.danzas.com 25.07.03, 13:54
                                      Witam

Na brak pracy nie nażekam, ale gdy planuję kupno mieszkania to muszę trochę się
                                      zapoznać ze spółdzielnią i zdobyć jak najwięcej informacji. Skoro tak doskonale
                                      poznałeś tą spółdzielnię to (jeśli mogę Cię prosić) postarej nię mnie do niej
                                      przekonać, ale nie mówmy o kasie tylko o ewentualnych zagrożeniach i możliwości
                                      utraty wcale nie małych pieniędzy.
                                      • Gość: członek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.03, 14:58
                                        Jak może już zauważyłeś lub nie, nie pracuje w spółdzielni
                                        marketingem i reklamą tej inwestycji zajmuja się etatowi pracownicy spółdzielni

ja nie mam zamiaru ciebie przekonywać do niej

możesz sobie o niej poczytać na stronie:
                                        www.augustowka.wamm.com.pl/

• Gość: Wojtek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.danzas.com 25.07.03, 15:10
                                          Szkoda.
                                          Natomias tą stronę odwiedzałem wielokrotnie i jestem pewien, że Ty też
                                          zauważyłeś że o samej spółdzielni jest tam niewiele informacji. Na stronach
                                          innych spółdzielni można znaleść informacje, rekomendacje czy dokumenty mówiące
                                          o niej samej. Chyba przyznasz mi rację, że takich informacji na ich stronie nie
                                          ma.
                              • Gość: KSJNKJ Re: Zacisze-Elsnerów IP: 217.11.136.* 25.07.03, 16:01
                                mIAŁAM KUPOWAĆ MIESZKANIE JAK CHCECIE COS WIECEJ WIEDZIEC NAPISZCIE DO MNIE NA
                                EMILA PRYWATNEGOI . pODAJE;
                                • Gość: S Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.ii.com.pl 25.08.03, 09:52
                                  Hej chciałbym się coś więcej dowiedzieć?
                      • Gość: członek02 Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 24.07.03, 14:43
                        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> SBM Augustówka twierdzi, że budowała osiedle "Wieża" przy ul. Lechickiej,
                        byłem
                        >
                        > tam by pogadać z mieszkańsami na temat spółdzieli, ewentualnych problemów
                        jakie
                        >
                        > z nimi mieli - okazało się, że nikt NIGDY nie słyszał o spółdzielni
                        AUGUSTÓWKA
                        > -
                        > trochę dziwne, nawet w biurze administracji, która mieści się na terenie
                        > osiedla "WIEŻA" NIGDY nie słyszano o AUGUSTÓWCE.
                        > Poza tym czy budowa nie posuwa się zbyt wolno ?, jak oni twierdzą jest ona
                        > zaawansowana w 47%, przynajmniej tyle żądają by włacić na początek.
                        > MOŻĘ KTOŚ ICH DOBRZE SPRAWDZIŁ ??????????
                        > Czekam na informacje.

A kto Ci powiedział, że ta Spółdzielnia cokolwiek juz wybudowała ? Ja już na
                        wejściu zostałem "oświecony", że osiedle Elsnerów jest pierwszą, a będzie
                        ostatnią budową tej Spółdzielni. I powtarzano to kilka razy. Na zebraniu walnym
                        też. Może firma budowlana, albo jakiś robotnik budował jakąś "wieżę" (a gdzie
                        to jest ? i kogo ty pytałeś ?).
                        Co do zaawansowania robót to ocenił je również inspektor budowlany z banku,
                        który kredytuje członków. Przecież bank nie przeleje pieniedzy jak nie zobaczy
                        efektów...
                        Więcej odwagi i optymizmu, w końcu i tak umrzemy.

Amen

• Gość: Wojtek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.danzas.com 24.07.03, 15:01
                          Informację o tym, że Wasza spółdzielnia także budowała osiedle "Wieża" dostałem
                          telefonicznie oraz już u Państwa na miejscu pokazywano mi ładny obrazek tego
                          osiedla.
                          A co do umierania to chciałbym umierać w jakimś ciepłym kraju z dużą kasą w
                          różny sposób "zarobioną".
                          • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 16:37
                            Czlowieku, nie denerwuj Ty ludzi! Wszyscy przezywamy i trzymamy kciuki by to
                            sie udalo. Przy najlepszych checiach moze przeciez byc roznie.I NIE POSADZAJ
                            LUDZI O KONSZACHTY I STANOWISKA. TO JAKIEJ OBSESYJNE! JAK WPLACISZ 5 tys. moze
                            tez sie poczujesz "czlonkiem" i bedziesz bronil przed agresywnymi goscmi swojej
                            spoldzielni. SPOKOJU ZYCZE
                            Irka
                            • Gość: członek2 Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 24.07.03, 17:12
                              Jak sobie czytam te posty od Wojtka to nie wiem czy się śmiać czy płakać ?
                              Jeszcze chwila, a przeczytam, że ja, 'członek 1", i "irka" to jedna i ta sama
                              osoba opłacana przez spółdzielnię, albo że to Prezes z sekretarką pod różnymi
                              nickami. Chociaż pewnie się nawet nigdy nie widzieliśmy, ale tak samo
                              rozumiemy idee spółdzielni (nie tylko Augustówka). Pytasz to odpowiadamy.
                              Piszemy to co wiemy, a skoro juz jesteśmy w tej spółdzielni to znaczy, że nasza
                              weryfikacja była pozytywna. A co mielismy napisać, że grunt należy do
                              spadkobierców jakiegoś przedwojennego właściciela i trwa o niego spór sadowy,
                              prezes jest po 3 letnim wyroku za zdefraudowanie miliona złotych, spółdzielnia
                              nie jest nigdzie zarejestrowana, a pozwolenie na budowę jest sfałszowane. A my
                              o tym wszystkim wiemy, ale wpłacamy po 120 tysięcy bo "jakoś to będzie" !!
                              A nie lepiej Wojtku na jakimś innym forum ? Albo jaką grą się zajmij ?

No koniec pracy czas do domu.

Członek02

PS Spółdzielnia jak się nie mylę zakończyła pracę o 15-tej.
                              • Gość: MA Re: Zacisze-Elsnerów IP: 217.11.136.* 25.07.03, 16:04
                                Miałam kupowac to mieszkanie. Jak chcesz wiedziec cos wiecej to napisz na emila
                                prywatnego. Podaje: marze-na@wp.pl. Pozdrawiam wszystkich głęboko wierzących:)
                                • aalik Re: Zacisze-Elsnerów 30.07.03, 09:38
                                  Gość portalu: MA napisał(a):

> Miałam kupowac to mieszkanie. Jak chcesz wiedziec cos wiecej to napisz na
                                  emila
                                  >
                                  > prywatnego. Podaje: marze-na@wp.pl. Pozdrawiam wszystkich głęboko wierzących:)

Czy masz coś ciekawego do opowiedzenia ? To napisz konkretnie.
                                  Taki post pozostawia wrażenie, że "nie wiecie ludzie coście uczynili i jakie to
                                  będzie miało konsekwencje, ale ja wiem i mogę was uświadomić".
                                  Jak nie chcesz pisać wszem i wobec to napisz na priva, ale jak to jakaś
                                  rewelacja to dlaczego ma o tym wiedzieć tylko 5-10 osób ?
                                  Czekamy
                                  Aalik
      • Gość: Mike Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.hertz.com.pl 07.08.03, 16:27
        Czlonek jest strasznym optymistą. Zastanawiam sie ile dostaje za to picowanie.
        Sprawdzałem wszystkie wątki tej inwestycji i w życiu nie podpisałbym umowy z
        tymi krętaczami.
        To kolejny przekręt na Warszawskim rynku nierucomości.
        • aalik Re: Zacisze-Elsnerów 08.08.03, 08:37
          Gość portalu: Mike napisał(a):

> Czlonek jest strasznym optymistą. Zastanawiam sie ile dostaje za to picowanie.
          > Sprawdzałem wszystkie wątki tej inwestycji i w życiu nie podpisałbym umowy z
          > tymi krętaczami.
          > To kolejny przekręt na Warszawskim rynku nierucomości.

Oświeć mnie na podstawie jakich postów doszedłeś do tej konkluzji. Ja też
          przeczytałęm wszystkie wątki na ten temat, ale aż tak kategorycznych wniosków
          bym nie formuował.

Po lekturze tego rodzaju postów mam wrażenie, że Ci których nie stać na
          mieszkanie odreagowywują swoje stresy na tych co w tej czy w innych
          spółdzielniach zostawili kawał grosza. Jak się pyta o konkrety to znikają z
          forum.

Uśmiechnij się może i ty kiedyś zbudujesz swój dom.

Aalik (obserwator)

• Gość: ??? Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 15:51

> Czlonek jest strasznym optymistą. Zastanawiam sie ile dostaje za to picowanie.
          > tymi krętaczami.

Gościu,
          a czy choć przymierzałeś się do kupna tam mieszkania,
          czytałeś umowę, badałeś dokumenty firmy?
          Moim zdanie - NIE!!!
          Czy działasz na forum jako tzw "pies ogrodnika"?
          (sam nie kupisz i innym też nie dasz...)

A jeśli masz coś ciekawego do napisania - to napisz, ale konkrety!!!
          a nie potok negatywnych haseł bez poparcia ich konkretami.

Zastanawia mnie chorobliwie NEGATYWNE nastawienie na tą inwestycję,
          może jesteś konkurencja, lub nie spełniasz podstawowych warunków do zakupu
          (czy to przez spółdzielnię lub przez bank) /dowolna interpretcja/

pozdrawiam przyjaciela ogrodnika

• Gość: Członek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 16:24

> tymi krętaczami.

Jestem OPTYMISTĄ, BUSINESSMANEM, działam na korzyść spółdzielni
          prowadzę Agencję "Tylko Augustówka i nic więcej" :))

Posiadam 20% udziałów spółdzielni...

Prowadzę marketing szeroko pojęty zwłaszcza informatyczny i medialny
          a od każdego złapanego przyszłego mieszkańca spółdzielni
          - mam swoją kasę!!!

Czy ww informacje wystarczą, czy jeszcze znajdą się jakieś zarzuty i pytania?

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          pozdrawiam przyszłych i obecnych członków
          miłego dnia
          więcej uśmiechu
          i radości z życia
          :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• Gość: Mike Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.hertz.com.pl 12.08.03, 15:32
          Witam
          Dość długo nie odpisywałem bo na brak wolnego czasu nie narzekam.
          Co do tego, że mnie nie stać to dla wiadomości własnie jakieś 3 dni temu
          kupiłem mieszkanie. No i to nie była oczywiście Augustówka, ale SM Gawra na
          Ursusie.
          Zapytajcie się o odpowiedzialność z tytułu rękojmi.
          Możecie też dowiedzieć się czegoś o "wykonawcu generalnym".
          A może zainteresuje was kwestia wad prawnych umowy kupna i konsekwencji za tym
          idacych - do wychwycenia przez laika.
          ...
          Nie wspominając o cenie 2400 zl/m2, poczekajcie do ostatecznego rozliczenia i
          trzymajcie się za kieszenie.
          Absolutnie nikomu nie odradzam kupna.
          Radzę to poważnie przemyśleć.

Pozdrawiam
          • aalik Re: Zacisze-Elsnerów 13.08.03, 09:57

> Witam
            > Dość długo nie odpisywałem bo na brak wolnego czasu nie narzekam.

Z powyższego zdania wynika, że jesteś bezrobotny. Ja narzekam na brak wolnego
            czasu bo jestem zajęty. Jakbym nie narzekał to znaczy, że nie miałbym nic do
            roboty. Zresztą z faktu, że piszesz na tym forum wynika, że raczej się nudzisz.

> Co do tego, że mnie nie stać to dla wiadomości własnie jakieś 3 dni temu
            > kupiłem mieszkanie. No i to nie była oczywiście Augustówka, ale SM Gawra na
            > Ursusie.

Tak, tak - trzy dni temu kupiłeś mieszkanie, a pojutrze lecisz na Mauritius bo
            strasznie się zmęczyłeś tym wydarzeniem...

A propos, widzę, że Pan przyjezdny - tutaj mówi się, że coś jest "W Ursusie" a
            nie "na Ursusie". "Na" używamy w odniesieniu do "na Żoliborzu", "na
            Mokotowie", "na Starówce, Woli, Pradze, Targówku, Wilanowie" itp, ale już
            mówimy "w Śródmieściu". Dlaczego tak się mówi nie mam pojęcia. To coś jak "jadę
            na Węgry" ale potem wracam "Do Niemiec".

> Zapytajcie się o odpowiedzialność z tytułu rękojmi.

Rękojmia jest w Polsce ustawowa i dotyczy umowy pomiędzy Spółdzielnią, a
            wykonawcą lub wykonawcami budowy. Mamy się zapytać o artykuł KC, który to
            reguluje ?

> Możecie też dowiedzieć się czegoś o "wykonawcu generalnym".

O ile się nie myle jest to jakaś firma budowlana z Wyszkowa. Budują znaczy, że
            nie jest to firma krzak.

> A może zainteresuje was kwestia wad prawnych umowy kupna i konsekwencji za
            tym
            > idacych - do wychwycenia przez laika.
            > ...

Jaśniej prosimy. Ze Spółdzielnią członek zawiera tzw. umowę realizacyjną. Co do
            wad prawnych umowy to w Polsce obowiązuje prawo kodeksowe. Jeżeli w umowie
            znajduje się coś niezgodne z obowiązującymi ustawami zapis ten traktuje się
            jako niebyły. Co do rzeczonej umowy realizacyjnej to są ludzie, jak
            przeczytałem na tym forum, którzy przeglądali tą umowę z prawnikiem. Ja też do
            nich należę. Może nie jest to rewelacyjna umowa, ale nie wychwycili "kwestii
            wad prawnych umowy kupna i konsekwencji za tym idacych". Może dlatego, że nie
            byli laikami....

> Nie wspominając o cenie 2400 zl/m2, poczekajcie do ostatecznego rozliczenia i
            > trzymajcie się za kieszenie.

U wróżki byłeś ? A jak będzie 2367,50 to co napiszesz wtedy na tym forum, że
            się myliłeś ? Pomyśl to jest pierwszy etep budowy. Przed spółdzielnią jeszcze
            etap drugi. Jak dadzą d... na cenie w pierwszym etapie to zagotuje się w
            spółdzielni i zarząd może być odwołany.

> Absolutnie nikomu nie odradzam kupna.

To po jaką cholerę piszesz w tym wątku ? Kupiłeś już sobie mieszkanie w
            Ursusie (na pewno ze 240 m.kw. ) jutro może kupisz sobie drugie, kredytów
            pewnie nie potrzebujesz, jesteś przecież szczęśliwym młodym człowiekiem.
            Załóż sobie wątek o wyposażeniu miszkań, albo co...

> Radzę to poważnie przemyśleć.

No właśnie, właśnie

> Pozdrawiam

Ja również pozdrawiam z nieukrywaną nutą złośliwości.
            • Gość: Mike Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.hertz.com.pl 18.08.03, 08:21
              Chyba jednak czasu masz pod dostatkiem.
              Ja niestety nie. Życzę powodzenia i przyjemnego pisania na forum.

• Gość: Życzliwy Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 13.08.03, 14:58

> Witam
            > Dość długo nie odpisywałem bo na brak wolnego czasu nie narzekam.
            > Co do tego, że mnie nie stać to dla wiadomości własnie jakieś 3 dni temu
            > kupiłem mieszkanie. No i to nie była oczywiście Augustówka, ale SM Gawra na
            > Ursusie.

Trochę ten twój tekst intrygujący, ale Ty też uważaj co do mieszkania
            kupionego od SM Gawra. Chodzą różne słuchy na mieście o tej firmie, pewnie
            wiesz o co chodzi ? Jeden mój znajomy miał od nich kupić mieszkanie, ale
            zrezygnował bo coś tam z gruntami było nie tak. Nie wiem jak jest teraz, ale
            popytaj w Urzędzie Miejskim to pewnie dowiesz się wiele ciekawych rzeczy.
            Nie wiem jakie teraz maja ceny, ale podobno biorą najtańsze ekipy budowlane z
            białorusi czy Rumuni. Co do użytych materiałów to lepiej nie pytaj.
            No życzę powodzenia.

Życzliwy

ps. Oczywiście moje informacje są nie warte funta kłaków, ale nie mam ambicji
            straszyć mieszkańców SM Gawra i przyznaję się do tego, że piszę głupoty w stylu
            Majka, który chyba ma jakiś psychologiczny problem.

• Gość: Mike Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.hertz.com.pl 18.08.03, 08:34
              Masz rację twoje uwagi nie warte są nawet pół funka kłaków.

Ps. Faktycznie psychologiczne problemy to musi być twoja specjalność.
              Rumuni prawdopodobnie buduja twoj dom i robia to zapewne z zapalek.

• Gość: Anna Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 12:44
      Poproś o umowe i idz z nia do prawniak. Za głowe sie złapie.
      Pozdrawiam
      • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 10:08
        Witam,
        bez przesady. Pokazywalam umowe prawnikowi, nawet zaufanemu, bywaja lepsze, to
        prawda, ale nie ma w niej zadnych przekretow ani kruczkow. Bez przesady z tym
        straszeniem, nie kazdy kto chce cos sprzedac chce nas oszukac.
        Pozdrawiam, I
      • Gość: Członek02 Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 28.07.03, 14:29
        Gość portalu: Anna napisał(a):

> Poproś o umowe i idz z nia do prawniak. Za głowe sie złapie.
        > Pozdrawiam

Dodam tylko, że weź dowolna umowę i idź do dowolnego prawnika, i każdy złapie
        się za głowę i będzie kreślił, kreslił, kreslił...
        Potem zaś weź tą poprawiona umowę i idź do innego prawnika, a ten też złapie
        się za głowe i będzie kreślił, kreslił, kreślił...
        Potem zaś weź tą nową wersję poprawionej umowy i idź do następnego prawnika, a
        ten również złapie się za głowe i będzie kreślił, kreslił, kreślił...
        A kiedy już obejdziesz dziesięciu prawników, i kiedy nikt już nie będzie
        wiedział o czym jest umowa to wyjmij pierwszy jej wariant, nalej sobie drinka,
        pomyśl, zapisz swoje uwagi i sama dokładnie przeczytaj o co w niej chodzi.
        Zapytaj się znajomych, rodziny jak oni to rozumieją.
        Moja żelazna zasada jest następująca. Jak umowa ma więcej niż cztery strony to
        ktoś kogoś chce oszukać, albo ktoś komuś nie ufa. No to po co podpisywać taką
        umowę...?
    • Gość: adam Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.pg.com 29.07.03, 10:11
      witam, nawiazujac do dyskusji, po kilku rozmowac ze spoldzielnia nie moge
      powiedziec nic bardzo pozytywnego lub negatywnego. Zadalem im duzo pytan na
      ktore odpowiadali bez ogrodek. Bez mojego pytania opisali historie realizajci,
      ze sa opozniniena 2-3 mieiseczne.... etc. Dokumnety sa sprwdzone, bank
      kontroluje etapy realizacji i patrzac na prace idzie ona do przodu.
      Zarererowalem mieszkanie i przystepuje do negocjacjii :), osoby zainteresopwany
      wymiana informacji zapraszam wolszczak@gazeta.pl

• Gość: ameliaaaa Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.03, 17:07
        Gość portalu: adam napisał(a):

> witam, nawiazujac do dyskusji, po kilku rozmowac ze spoldzielnia nie moge
        > powiedziec nic bardzo pozytywnego lub negatywnego. Zadalem im duzo pytan na
        > ktore odpowiadali bez ogrodek. Bez mojego pytania opisali historie
        realizajci,
        > ze sa opozniniena 2-3 mieiseczne.... etc. Dokumnety sa sprwdzone, bank
        > kontroluje etapy realizacji i patrzac na prace idzie ona do przodu.
        > Zarererowalem mieszkanie i przystepuje do negocjacjii :), osoby
        zainteresopwany
        >
        > wymiana informacji zapraszam wolszczak@gazeta.pl
        >
        >

tak ceny sa przystepne, ale..... to przeciez spoldzielnia!!! tzn ostateczne
        rozliczenie nastapi po zakonczeniu budowy (czy tam po zakonczeniu inwestycji).
        Co jesli ta ostateczna cena przestanie juz byc przystepna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: ??? Re: Zacisze-Elsnerów - ostateczna cena ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 09:15
          Gość portalu: ameliaaaa napisał(a):

>
          > tak ceny sa przystepne, ale..... to przeciez spoldzielnia!!! tzn ostateczne
          > rozliczenie nastapi po zakonczeniu budowy (czy tam po zakonczeniu
          inwestycji).
          > Co jesli ta ostateczna cena przestanie juz byc
          przystepna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          >

Jak to? Czy należy rozumieć że koszt ostateczny i oczywiście cena końcowa
          będzie dopiero znana na zkończenie budowy? Przecież nic takiego nie ma w
          umowie, jest tylko wskaźnik GUS i VAT. JA traktuje, że cena w umowie jest
          ostateczna - czy się mylę????
          • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów - ostateczna cena ??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 14:40
            Cena jest ostateczna. Trzymajmy sie tego. Zmiany, jak sadze byc moga, ale
            bardzo nieznaczne. Wiele moich znajomych budowalo w spoldzielniach, na koniec
            albo doplacali od 500 do 2 tys zlotych, albo mieli zwroty, jesli np. okazalo
            sie, ze po otynkowaniu scian, jest o pare centymetrow mniejsze mieszkanie.
            Czy ktos ostatnio byl na budowie i moze powiedziec jak postepuje pracy?

Pozdrawiam, Irka
            • Gość: Zrzeszony Re: Zacisze-Elsnerów - ostateczna cena ??? IP: 62.148.94.* 05.08.03, 09:43

> Cena jest ostateczna. Trzymajmy sie tego. Zmiany, jak sadze byc moga, ale
              > bardzo nieznaczne. Wiele moich znajomych budowalo w spoldzielniach, na koniec
              > albo doplacali od 500 do 2 tys zlotych, albo mieli zwroty, jesli np. okazalo
              > sie, ze po otynkowaniu scian, jest o pare centymetrow mniejsze mieszkanie.
              > Czy ktos ostatnio byl na budowie i moze powiedziec jak postepuje pracy?
              >
              > Pozdrawiam, Irka

Byłem wczoraj. W budynku A zrobiona jest już podłoga 4 kondygnacji a w budynku
              D już są szalunki pod połowę podłogi 4 kondygnacj ( czyli jeszcze półtora
              pietra).

Pozdrawiam
              od dzisiaj Zrzeszony dawniej Członek02 ( ten nick jakoś mi nie leżał)
              • Gość: irka Re: Zacisze-Elsnerów - ostateczna cena ??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 10:17
                Gość portalu: Zrzeszony napisał(a):

> Gość portalu: i napisał(a):
                >
                > > Cena jest ostateczna. Trzymajmy sie tego. Zmiany, jak sadze byc moga, ale
                > > bardzo nieznaczne. Wiele moich znajomych budowalo w spoldzielniach, na kon
                > iec
                > > albo doplacali od 500 do 2 tys zlotych, albo mieli zwroty, jesli np. okaza
                > lo
                > > sie, ze po otynkowaniu scian, jest o pare centymetrow mniejsze mieszkanie.
                > > Czy ktos ostatnio byl na budowie i moze powiedziec jak postepuje pracy?
                > >
                > > Pozdrawiam, Irka
                >
                >
                > Byłem wczoraj. W budynku A zrobiona jest już podłoga 4 kondygnacji a w
                budynku
                > D już są szalunki pod połowę podłogi 4 kondygnacj ( czyli jeszcze półtora
                > pietra).
                >
                > Pozdrawiam
                > od dzisiaj Zrzeszony dawniej Członek02 ( ten nick jakoś mi nie leżał)

Witaj, Zrzeszony
                dziekuje za informacje,
                wciaz Irka
                • Gość: scorp Re: Zacisze-Elsnerów - ostateczna cena ??? IP: *.cst.tpsa.pl 21.08.03, 09:38
                  Witam.

Zastanawiam sie jak pewna jest cena 2400 PLN/mkw ? Czy cena w 2004 r.
                  automatycznie wzrośnie po wejściu nowego podatku VAT ( z 7% na 22%) Różnica
                  jest niebagatelna 15 %. W Spółdzielni otrzymałem informacje, że wzrost podatku
                  VAT dotyczyć ma tylko osób fizycznych i tylko materiałów budowlanych (nie usług
                  pod tytułem budowa domu). Jakoś nie widze specjalnej różnicy. Moze ktoś by mi
                  wytłumaczył "jak krowie na miedzy" ?

Pozdrawiam
              • Gość: pablo Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 11:57
                >
                > Byłem wczoraj. W budynku A zrobiona jest już podłoga 4 kondygnacji a w
                budynku
                > D już są szalunki pod połowę podłogi 4 kondygnacj ( czyli jeszcze półtora
                > pietra).
                >
                > Pozdrawiam
                > od dzisiaj Zrzeszony dawniej Członek02 ( ten nick jakoś mi nie leżał)

witam
                tez byłem i potwierdzam Zrzeszonego
                dodatkowo mam informacje, że w przyszłym tygodniu (przed 15.08)
                bedzie dostawa Ytonga na plac budowy
                a później już układanko... ściany zewnętrzne :))

pozdrawiam
                pablo

PS
                też zmieniłem nicka - źle się kojarzył :))
                • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 13:38
                  o jaka dobra wiadomosc!!!!!!!!!!!
                  czy dalej aktualne jest, ze do 15 sierpnia mozna jeszcze zmieniac scianki
                  zewnetrzne w mieszkaniach, moze ktos wie?

pozdrawiam,irka
                  • Gość: pablo Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 14:10

> o jaka dobra wiadomosc!!!!!!!!!!!
                    > czy dalej aktualne jest, ze do 15 sierpnia mozna jeszcze zmieniac scianki
                    > zewnetrzne w mieszkaniach, moze ktos wie?
                    >
                    > pozdrawiam,irka

raczej tak, to ostatni dzwonek!!!
                    do 15.08 zmiany wewnetrzne w mieszkaniu,
                    - ingerencja w oplany mieszkania, jego rozkładu

zewnętrzne ściany pozostają bez zmian :))

pozdr,
                • Gość: Zrzeszony Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 06.08.03, 08:06
                  Gość portalu: pablo napisał(a):

> witam
                  > tez byłem i potwierdzam Zrzeszonego
                  > dodatkowo mam informacje, że w przyszłym tygodniu (przed 15.08)
                  > bedzie dostawa Ytonga na plac budowy
                  > a później już układanko... ściany zewnętrzne :))
                  >
                  > pozdrawiam
                  > pablo
                  >
                  > PS
                  > też zmieniłem nicka - źle się kojarzył :))

Mam dwa pytania do Pabla.
                  1. Czy obecny Pablo to dawniej Członek ?
                  2. Skąd wiesz o tej dostawie Ytonga i rozpoczęciu układania ścian już w
                  przyszłym tygodniu ? To pewne ?

Pozdrawiam
                  Zrzeszony
                  • Gość: pablo Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 09:04

> Mam dwa pytania do Pabla.
                    > 1. Czy obecny Pablo to dawniej Członek ?
                    > 2. Skąd wiesz o tej dostawie Ytonga i rozpoczęciu układania ścian już w
                    > przyszłym tygodniu ? To pewne ?
                    >
                    > Pozdrawiam
                    > Zrzeszony

Witam
                    dawno się nie odzywałem, tzw. okres "ogórkowy"
                    w odpowiedzi:
                    - tak, trzeba coś w życiu zmieniać, :))
                    - od zarządu, ma być już 1 dostawa, a układanie raczej konsekwentnie
                    później

sam jestem ciekaw czy to prawda, zobaczymy za tydzień
                    będę obserwował postępy budowy

pozdrawiam
                    pablo
                    • Gość: Zrzeszony Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 11.08.03, 14:58
                      Idę dzisiaj na inspekcję. Może pogadam z tym lub owym. Jak mi się uda to zrobię
                      jakieś zdjęcia tej inwestycji. Pozdrawiam.

Zrzeszony
                      • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 15:56
                        Oj, dobrze, dzis tez mialam isc, ale nie uda sie.
                        Bardzo prosze o relacje, szczegolnie insteresuje mnie bloczek D.
                        Pozdrawiam serdecznie, Irka

> Idę dzisiaj na inspekcję. Może pogadam z tym lub owym. Jak mi się uda to
                        zrobię
                        >
                        > jakieś zdjęcia tej inwestycji. Pozdrawiam.
                        >
                        > Zrzeszony
                      • Gość: pablo Re: Zacisze-Elsnerów IP: 213.31.194.* 11.08.03, 19:43
                        Jakie wrażenia z inspekcji?
                        Dobra myśl z tymi zdjęciami, później po latach
                        przyjemnie jest zobaczyć jak człowiek walczył i przeżywał budowę
                        i widać efekty krok po kroku.
                        Jeśli masz taką możliwość rób zdjęcia na bieżąco...
                        a my później się jakoś dogadamy :))
                        Jak się wybuduje, wprowadzimy, spotkanko imprezka
                        i będziesz się Zrzeszony chwalił swoją produkcją :))

pozdrawiam

PS
                        liczę, że sformułowania na Ty nie przeszkadzają Zrzeszonemu?
                        • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 09:58
                          I co, Zrzeszony?
                          Jak tam bylo na budowie?
                          Jakie kondygnacje juz stoja?
                          Prosze o slowko.
                          Pozdrawiam, Irka
                          • Gość: Zrzeszony Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 13.08.03, 14:42

> I co, Zrzeszony?
                            > Jak tam bylo na budowie?
                            > Jakie kondygnacje juz stoja?
                            > Prosze o slowko.
                            > Pozdrawiam, Irka

Sorryś, że mnie wcięło, ale właśnie wyjeżdżam i mam trochę mało czasu.

Więc tak w poniedziałek byłem na budowie, i sytuacja wygląda (wyglądała )
                            następująco.
                            Budynek A :
                            wylana połowa podłogi ostatniej 5-tej kondygnacji. Czyli mieszkańcy połowy 3-go
                            pietra już zadaszeni.

Budynek D.
                            Wylana połowa podłogi czwartej kondygnacji, czyli mieszkańcy połowy 2-go piętra
                            są już zadaszeni. (opóźnienie na budynku należy szacować na jakieś dwa-trzy
                            tygodnie).

We wtorek czyli wczoraj miał przyjechać na budowę transport Ytonga czyli takich
                            klocków do układania ścian zewnętrznych. Samo układanie ma sie rozpocząć w
                            przyszłym tygodniu.

Co do zdjęć to nie zrobiłem (firmowy aparat cyfrowy pożyczył "na chwilę" mój
                            szef :(, ale jak mi powiedzieli w Spółdzielni to podobno myślą o tym czy nie
                            wstawić zdjęć z budowy na ich strone internetową. Trzeba się dopytać szczegółów
                            chyba od prezesa czyli kiedy myśl ta w czyn się przeistoczy .

Pozdrawiam wszystkich wątpiących i głęboko wierzących...
                            ... że będą tam mieszkać.

Wyjeżdżam, ale będę w internecie śledził postępy prac (pod warunkiem, że owe
                            postępy będą i , że ktoś je tutaj opisze).

Bye
                            Zrzeszony,

• Gość: pablo Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 14:50
                              bloczki Ytong sa już na budowie... :))

pozdrawiam
                              • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 11:07
                                Witam,
                                dziekuje za wiadomosci, zwlaszcza ze dobra.
                                Ja w koncu tez pojechalam (bylam w czwartek, 14). Bloczki rzeczywiscie juz sa.
                                Co wiecej od Radzyminskiej cos kopia. Jakis tamtejszy mieszkaniec okoliczny
                                poinformowal mnie, ze to zabieraja sie za kanalizacje, a zatem kiedys tez beda
                                zaasfaltowane drozki, np. Topazowa!!!! :)
                                Pozdrawiam, Irka
                                • Gość: scorp Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.cst.tpsa.pl 19.08.03, 15:36
                                  Witam wszystkich miłych internautów.

Sam zastanawiam się nad zainwestowaniem swoich drobnych w mieszkanie na ww.
                                  osiedlu (tak od dwóch tygodni). Do rozważeniem oferty skusiła mnie cena. 2400
                                  PLN/mkw to jest tanio (w stosunku do innych inwestycji prowadzonych na
                                  Targówku/Zaciszu) !!! Również tak jak inne osoby obawiam się przekrętów i
                                  podknięć (przeciez chodzi o MOJE pieniądze - cieżko zarobione).
                                  Miejsce jest fajne (spokojne, otoczone domkami jednorodzinnymi - plus). Hałasu
                                  od Radzymińskiej i Młodzieńczej nie słychać (to na plus). Czasami (co 20 min)
                                  słychać przejeżdzający pociąg podmiejski (to na minus). W okolicy
                                  elektrociepłownia Kawęczyn (to tez na minus). Dojazd do Centrum - ok. 25 min
                                  (plus/minus).
                                  Może ktoś z Was wie jakie są plany zagospodarowania najbliższego otoczenia
                                  (przed budynkiem A oraz obecne ogródki działkowe) ?

Pozdrawiam
                                • Gość: pablo Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 12:29
                                  Nowe wieści z inwestycji:
                                  zabieliło się od ścianek zewnętrznych Ytong
                                  budynek - A, parter
                                  budynek D, kawałek parteru (od Lewinowskiej)

Budynek A - czwarta ostatnia betonowana kondygnacja (filary)

pozdrawiam
                                  • Gość: Zrzeszony Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 28.08.03, 13:55
                                    Gość portalu: pablo napisał(a):

> Nowe wieści z inwestycji:
                                    > zabieliło się od ścianek zewnętrznych Ytong
                                    > budynek - A, parter
                                    > budynek D, kawałek parteru (od Lewinowskiej)
                                    >
                                    > Budynek A - czwarta ostatnia betonowana kondygnacja (filary)
                                    >
                                    > pozdrawiam

Potwierdzam (widziałem na własne oczy). Podobno przy stawianiu tych ścianek
                                    mają nadgonić plan i juz od października będą na bieżąco z harmonogramem prac.
                                    Ciekawe czy Spółdzielnia zrobi jakąś "wiechę" z okazji zakończenia stanu
                                    surowego ?
                                    :)

Pozdrawiam
                                    Zrzeszony
                                    • Gość: Przemek AUGUSTOWKA-osiedle na jedną inwestycję IP: *.crowley.pl 26.09.03, 09:03
                                      witajcie,
                                      dosc duzo sie mowi na forum o tej inwestycji i nie jestem w stanie przeczytac
                                      wszystkiego. mnie zastanawia jedna rzecz: spoldzielnia Augustowka istnieje od
                                      2001 roku i powstala tylko i wylacznie w celu realizacji inwestycji ELSNEROW.
                                      potem sie rozwiaze i zarzadzala bedzie osiedlem Wspolnota Mieszkaniowa. czy
                                      orientujecie sie czy wspolnota moze przejac wszyztkie prawa spodzielni: chodzi
                                      o pozniejesze naprawy gwarancyjne itd, ktorych jest bardzo duzo i ciagna sie
                                      latami.

czy slyszeliscie o tego typu spoldzielniach, co sie zawiazuja tylko na czas
                                      jednej inwestycji?

czy sprawdzaliscie moze w Gminie Targowek jak wyglada kwestia splaty gruntu, na
                                      ktorym realizowana jest inwestycja? Grunt nie jest jeszcze spłacony.
                                      pzdr
                                      • Gość: genek Re: AUGUSTOWKA-osiedle na jedną inwestycję IP: 62.233.177.* 26.09.03, 15:19
                                        dołaczam się również do tego pytania

prosze o informację
                                        • Gość: kamil Re: AUGUSTOWKA-osiedle na jedną inwestycję IP: *.fornet.waw.pl 07.12.03, 11:40
                                          augustówka
    • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów-kredyt w PKO BP IP: *.noname.net.icm.edu.pl 04.09.03, 14:49
      Witam,
      czy ktos ubiegal sie o kredyt w PKO BP i go dostal?
      Czekam poltora miesiaca i zaczynaja opadac mi skrzydla.
      Pozdrawiam, Irka
      • Gość: pablo Re: Zacisze-Elsnerów-kredyt w PKO BP IP: 213.31.194.* 04.09.03, 18:39
        jak to, ja również chce się starać o kredyt w PKO BP
        - bank preferowany przez spółdzielnię,
        i co są jakieś problemy?
        płtora miesiącsa oczekiwania na decyzje, czy na wypłatę?
        masz już podpisaną umowę z bankiem?
        Proszę napisz coś więcej!!!

zaniepokoiłaś mnie :((
        • Gość: Zrzeszony Re: Zacisze-Elsnerów-kredyt w PKO BP IP: 62.148.94.* 05.09.03, 11:05
          Może mam w życiu wiele szczęścia, ale ja kredyt bez problemów dostałem. "Bez
          problemów" tzn. problemy w granicach normy jak to z dosyć ograniczonymi
          polskimi urzędnikami bankowymi. Ograniczonymi przepisami, ale i przy okazji
          umysłowo. Trochę to trwało (miesiąc i tydzień), ale te kredyty załatwiają w
          banku ze trzy kobiety i tempo ich ruchów też nie jest zawrotne.
          Z mojej strony też nie poświęciłęm wiele czasu. Raz rozmowa ze 30 min w
          spółdzielni z dziewczyną, drugie 30 min. rozmowy kiedy przyniosłem jej
          potrzebne dokumenty. Samo załatwianie dokumentów to potwierdzenie zarobków (20
          min.), ostatni RMUA (5 min.),opinia mojego banku (dwie wizyty po 10 i 20 min.
          bo kolejki),i potem dwie godziny w banku ( w banku czytajcie dokumenty przed
          podpisaniem).

Pozdrawiam i życzę cierpliwości.

Zrzeszony
          • Gość: Zrzeszony kredyt w PKO BP- errata IP: 62.148.94.* 05.09.03, 12:10
            Zajrzałem do kalendarza i stwierdziłem, że trwało to załatwianie kredytu nie
            miesiąc i tydzień, ale dwa miesiące i tydzień. Sam się zdziwiłem jak ten czas
            szybko płynie.

Z
        • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów-kredyt w PKO BP IP: *.noname.net.icm.edu.pl 05.09.03, 12:31
          Witam,
          ja zlozylam papiery w lipcu (pod koniec). Poczatkowo mowili o 3-5 dniach
          oczekiwania na decyzje. Po czym wszystko zamarlo - podobno sezon urlopowy. W
          porzadku, tez pojechalam troche poleniuchowac, ale jak wrocilam to sie okazalo
          ze wciaz nic. Czekam na decyzje dalej, nie mam jeszcze podpisanej umowy z
          Bankiem. Na sam koniec mnie dosc mocno nadwyrezyli, bo stwierdzili, ze chca
          jeszcze poreczyciela (nie bylo o tym mowy na poczatku, choc wiedzieli, ze mam
          dochody z dwoch zrodel, teraz uznali, ze jest to w takiej sytuacji konieczne).
          Ile jeszcze to potrwa - nie wiem. Co chwila mowia - jutro, pojutrze!!!
          Denerwuje mnie firma posredniczaca - Oppenheim Enterprise. Mile i ladne
          panienki, ale....... do niczego. Moze tak pechowo trafilam, nie wiem. Teraz
          zalatwiam to sama z Bankiem, bo pekaja mi nerwy jak w Oppenheim mi ciagle mowia
          ze nie wiedza......!
          Ja zawsze mam pod gorke, wiec nie martw sie Pablo powinno byc dobrze. Kolega
          Zrzeszony ma dobre (termin mnie zwalil z nog!!!!) doswiadczenie.
          Pozrawiam Panow serdecznie po przerwie, Irka
          • Gość: p Re: Zacisze-Elsnerów-kredyt w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 16:49
            czesc
            i jak wyszło w kredytem?
            masz go już , czy jeszcze czekasz?

pozdr

p
            • Gość: zrzeszony Re: Zacisze-Elsnerów-kredyt w PKO BP IP: 62.148.94.* 19.09.03, 10:15
              I jak z tym kredytem ? Też jestem ciekawy.
          • Gość: A Re: Zacisze-Elsnerów-kredyt w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 13:24
            Czy masz juz ten kredyt zalatwiony? Tez interesuje sie mieszkaniem w
            Augustowce. Zastanawia mnie dlaczego mam korzystac z posrednictwa Oppenheim.
            Ktory to jest oddzial PKO BP???
            • Gość: irka Re: Zacisze-Elsnerów-kredyt w PKO BP IP: *.noname.net.icm.edu.pl 23.09.03, 14:48
              MAM KREDYT!!!!!!!!!
              Ufffff! Dziekuje, ze pamietacie, milo mi bardzo, zwlaszcza po tych wszystkich
              dzikich nerwach z kredytem.
              Policzylam - u mnie tez trwalo to 2 miesiace, nasze realia, co zrobic.
              W sprawie Oppenheim. Jest to ........... Coz, jest to zapewne jakas umowa
              miedzy SPoldzielnia a Oppenheim. Ja po czekaniu 1, 5 miesiaca na krdyt i nie
              ustajacych odpowiedziach w Oppenheim "nie wiem", delikatnie poprosilam o tel i
              nazwiska pan w Banku i kontaktowalam sie juz wylacznie z nimi. Jesli ktos
              bedzie bral kredyt w PKO BP, to to jest XVI oddzial w LANDzie na Walbrzyskiej.
              Sluze ewentualnie telefonami i namiarami, tam dwie dziewuszki
              obsluguja "Augustowke".
              Pozdrawiam, Irka
              • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów-kredyt w PKO BP IP: *.ptr.net.pl 01.10.03, 22:59
                Witam wszystkich obecnych i przyszłych sąsiadów :)
                Przeraza mnie wizja kredytu w 2 miesiace :(((!!! Hmm... podczas "negocjacji"
                warunkow umowy z prezesem dostalem okolo 5 tygodni na zalatwienie kredytu -
                taki termin dal do wplaty okolo 60 % wartosci inwestycji. Wczesniej zapytal
                mnie gdzie bede brac kredyt, na co odpowiedzialem ze u nich w PKO BP...
                pomyslal, policzyl i wyszlo mu, ze cala procedura nie powinna zajac dluzej niz
                4 tygodnie. Wiec jak to jest? Prezes nie wie ile czasu trwa zalatwienie
                kredytu w banku z nimi wspolpracujacym? Co sie moze stac, jak nie wplace kasy
                w terminie, poniewaz nie zdaze zalatwic formalnosci...?
                Kwestia stawiania scianek dzialowych - podobno do konca tego tygodnia
                ostateczny termin zglaszania zmian. Na podstawie wczesniejszych wypowiedzi
                wnioskuje, ze... to juz kolejny termin, a roznica miedzy poprzednim to 2
                miesiace!!!!! O zgrozo!!! Czyzby az tak duzo sie realizacja inwestycji
                opozniala...?!?!?!
                • Gość: Zrzeszony Re: Zacisze-Elsnerów-kredyt w PKO BP IP: 62.148.94.* 03.10.03, 10:06
                  Co do kredytu w PKO BP SA to jest to istna "droga przez mękę". Proponuję przed
                  wizytą w banku łyknąc jakiś środek na nerwy. Nie polecam narkotyków bo wtedy
                  można kogoś zamordować.
                  Absurdalność bankowych procedur i tępota, a raczej niechęć do myślenia,
                  bankowych urzędników jest wprost porażająca.
                  Czy normalny urzędnik nakazałby wymianę "Zaświadczenia o zarobkach" z powodu
                  poprawionej cyfry w datcie urodzenia (w roku urodzenia machinalnie jako
                  pierwszą zacząłem wpisywać 2, którą przeprawiłem na 1)?
                  To jest tylko mały przykład. Było tego więcej.
                  I dlatego załatwianie kredytu, które powinno trwać tydzień trwa dwa miesiące.
                  Życzę cierpliwości.

Zrzeszony
    • Gość: becik Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.ofi.pl 23.09.03, 11:56
    • Gość: becik Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.ofi.pl 23.09.03, 11:58
      Witam ,

Ciekawi mnie jak postępują prace na budowie.
      Jeśli ktoś był ostatnio na froncie to poproszę o relacje:))

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów z bloczku "D"

Becik
      • Gość: irka Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.noname.net.icm.edu.pl 23.09.03, 14:54
        Witaj,
        bylam wczoraj. Bloczek D - Od strony Lewinowskiej - juz stoi szkielet
        ostatniego pietra,sciany do drugiego pietra wlacznie wylozone sa bloczkami Yton
        (jakos to inaczej sie pisze chyba, :))))). Wyzsze pietra czekaja na swoja kolej.
        Pozdrawiam, sasiadka z "D"

• Gość: pablo Re: Zacisze-Elsnerów - stan budowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 11:26
          nowe wieści z placu budowy
          wstawiane są okna
          1 piętro w bud. A już oszklony

• Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów - stan budowy... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 09:35
            Witajcie,
            potwierdzam, bylam w niedziele - widzialam,sa okna w "A" na I pietrze
            jest tez zdaje sie dach na "A"
            a w "D" robia smiesznie - czesc bialych scianek na IV pietrze i ani jednej na
            III. Pablo, jesli dobrze pamietam, masz ten sam pion co ja, czy w tych
            mieszkaniach (49,8) daje sie cokolwiek zmienic - scianki, przeniesienie kuchni?
            Mi powiedziano, ze nie i jakos dluzej sie nie dobijalam, ale skoro podobno
            mozna jeszcze cos zmieniac, to moze jeszcze sprobuje raz. Wiesz cos na ten
            temat? Jesli jestes na I pietrze - to zdaje sie masz juz scianki dzialowe,
            Pozdrawiam, Irka
    • Gość: p Zacisze-Elsnerów > strona WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 14:15
      witam zrzeszonego,

mając możliwości (czy to bezposrednie, czy pośrednie)
      w ingerencje strony WWW - augustówki, mam pytanko:
      czy jej biezaca aktualizacja jest duzym problemem?
      - proponowałbym ja trochę wzbogacić...

pozdrawiam
      • Gość: Zrzeszony Re: Zacisze-Elsnerów > strona WWW IP: 62.148.94.* 25.09.03, 10:49
        Jedynie co mam wspólnego ze stroną www spółdzielni to fakt, że firma, w której
        pracuję jest podpięta do tego samego serwera, na którym jest stona Augustówki.
        Nie ukrywam, że w ten sposób znalazłem tę spółdzielnię. Podobno kiedyś siedziba
        augustówki była w Nowej Iwicznej (?) i stąd ich operator jest z Ursynowa. Widać
        wirtualny świat jest strasznie mały.
        Co do strony to jest ona przede wszystkim nieaktualna. Dotyczy to planów
        mieszkań jak i ich dostępności. Do dzisiaj wisi na stronie zaproszenie na
        zeszłotygodniowe targi.
        W lipcu rozmawiałem z prezesem i opowiadał, że na stronie będą zdjęcia z
        zaawansowania budowy, ale jak widać tylko opowiadał. Mam nadzieję, że to
        jedyne "niespełnione opowieści" Pana Prezesa.

Pozdrawiam
        Zrzeszony
        • Gość: p Re: Zacisze-Elsnerów > strona WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 16:28
          rozumiem, :))
          szkoda, bo można było cos zdziałać ze stroną WWW,
          ale to już innych zmartwienie...
          Liczę, że te informacje skłonią spółdzielnię do jakichkolwiek działań w tym
          kierunku.

pozdrawiam wszystkich
    • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 10:23
      pierwsze pietro ma juz okna :)
      • Gość: wojtek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.danzas.com 13.10.03, 15:13
        Witam

Czy ktoś orientyje się jak wyglądają postępy w budowie budynku "D"?
        Czy jest jakiś temat, który powinienem poruszyć ze spółdzielną na danym etapie
        budowy lub później (ścianki działowe, rozmieszczenie kontaktów) czy coś
        jeszcze?
        Dzięki za pomoc.
        Pozdrawiam
        • Gość: becik Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.ofi.pl 13.10.03, 17:56
          Witam,

Byłem na placu budowy w sobote.
          W tej chwili w budynku D zdaje sie robiony jest dach.
          Pojawiły sie juz takze bloczki Ytong na trzecim piętrze. ( oczywiscie na
          pozostałych też)

Trzeba więc chyba czekac az i w naszym bloku beda wstawiac okna:)

Pozdrawiam

Becik
        • Gość: Zrzeszony Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 14.10.03, 08:27
          Wydaje mi się, że ścianki działowe to już powinieneś mieć dawno zaprojektowane.
          Co do kontaktów to nie wiem, ale ścianki to już napewno...
          • Gość: Cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.ptr.net.pl 20.10.03, 22:49
            Hej witam przyszłych sąsiadów... :)
            Jeśli chodzi o postęp prac to rzeczywiście - A już ma okna, D... nieco z
            tyłu ;) Projekt ścian zatwierdziłem w słdzielni jakieś dwa tygodnie temu - był
            to podobno "ostatni termin"...
            Kogo spotkaliśmy na budowie w sobotę około godz. 13.00? Ja podjechałem od
            stronu południowej i podziwiałem swoje okna :)
            Słuchajcie, mam ważne pytanie: nasza spóldzielnia stawia na gruncie, na którym
            w księdze wieczystej jest zastaw hipoteczny na rzecz gminy... :( Braliście
            kredyt w jakimś banku? Jak ten feler ominęliście, albo jak banki do tego się
            ustosunkowały? Czy gmina wystawia jakieś zaświadczenie o wyłączeniu z obciążeń
            hipotecznych naszego lokalu...? Powiedzcie co i jak...!!!
            • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 10:33
              witam,
              w sobote bylam kolo 17, wiec to raczej nie ja.
              W sprawie kredytu. Bralam w PKO BP - bez problemow - pomijajac czas
              oczekiwania - 2 miesiace. Skad masz takie informacje o gruncie? Nic na ten
              temat nie wiedzialam.
              Martwi mnie bloczek D. Mrozy ida - a tu jeszcze tyle roboty. Zato mamy sliczne
              okna, prawda?
              irka
              • Gość: CINEK Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.am.lodz.pl 21.10.03, 10:50
                WIDZIELIŚMY ODPIS Z KSIĘGI WIECZYSTEJ, JEST TAM WPIS -HIPOTEKA NA RZECZ GMINY
                TARAGÓWEK ZA GRUNT NA KTÓRYM STOI OSIEDLE, PKO BP RZECZYWIŚCIE NIE ROBI
                PROBLEMÓW W PRZECIWIEŃSTWIE DO INNYCH BANKÓW..SĄDZIMY ZE NAJPRADOPODOBNIEJ
                NASZA SPÓLDZIELNIA MA DOBRY UKŁAD Z TYM BANKIEM..NIE WIEM CO O TYM
                MYŚLEC ...RODZA SIE PODEJRZENIA :(
                A NA JAKICH WARUNKACH DOSTAŁAŚ KREDYT I CZY MUSIAŁAS WYKUPIC UBEZPIECZENIE NA
                ZYCIE???
                • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 12:13
                  Hm,
                  na jakich warunkach? Normalnych chyba, tak jak w kazdym Banku. Ubezpieczenie na
                  zycie musialam wykupic, poniewaz jestem jedynym kredytobiorcem, to normalne - w
                  wielu Bankach tak jest.
                  Hm, z te ksiega wieczysta. Ja jej nie widzialam, wyslalam rodzine, ktora sie
                  zna, bo jest prawnikiem i nic nie przypomianam, by cokolwiek bylo obciazone,
                  dziwne. Sprawdzane bylo w lipcu.
                  I
                  • Gość: Cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: 217.153.26.* 21.10.03, 19:39
                    W lipcu sprawdzałaś wyciąg z księgi wieczystej...? I było czysto...? hmm... to
                    raczej niemożliwe, ponieważ 7 marca 2002 właśnie został dokonany w niej wpis
                    na rzecz gminy targówek. Jednak dostałem oświadczenie spółdzielni, że po
                    spłacie 100% wartości lokal będzie bez obciążeń. Rozmawiałem z
                    przedstawicielem spółdzielni, który mówił, że dług do gminy mają spłacić do
                    końca listopada, nie chciał zdradzić tajemnicy ile już spłacono :( ech... sami
                    nie wiemy co o tym sądzić, chyba musimy zaryzykować i uwierzyć na słow,
                    tymbardziej, że PKO BP udzieliło kredytu już na wiele lokali z tej
                    inwestycji...
                    Jeśli chodzi o wykańczanie budunku... to elewacja zewnętrzna będzie robiona
                    dopiero w przyszłym, roku na wiosne. Do końca bierzącego roku chcą zamknąć oba
                    budynki aby wykańczać w środku. Podobno budynek A ma duuuże szanse na oddania
                    w terminie, D niestety nikłe :(
                    • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 12:08
                      bylam wczoraj w biurze
                      jak zakleci twierdza, ze bloczek D tez w terminie
                      ostatecznie maja jeszcze pol roku
                      zreszta odbior mieszkan(oby nam wszystkim sie udalo)trwa
                      mysle, ze spokojnie miesiac albo i lepiej
                      wiec wg mnie realnie bylby to przelom kwietnia-maja
                      to ok, bedzie cieplej
                      lepiej beda tynki schly
                      a z ktorej strony bloczku D bedziesz sasiadem?
                      pozdrawiam,i
                      • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 12:26
                        Ach... ja tez tak mysle z tymi tynkami :) - ale z drugiej strony to cała
                        infrastruktura (alejki, ulica - od skrzyzowania z Renaultem i kosciolem) bedzie
                        rowniez na wiosne robiona... A pamietasz jak bylo w tym roku - w marcu jeszcze
                        byl mróz a polozyc tynki to min miesiac... Ale, ale... nie narzekajmy -
                        bedziemy miec mieszkania za stosunkowo niewielka kase ;), wiec nawet jak
                        rzeczywiscie miesiac sie spoznia to trudno - te mieszkania i tak trzeba
                        wykonczyc przed wprowadzeniem sie a to tez trwa :)
                        Zastanawiam sie jeszcze nad terminem walnego zgromadzenia członkow spoldzielni
                        i powołania wspolnoty mieszkaniowej - bez tych formalnosci nie bedziemy mogli
                        sie tam zameldowac :(
                        My z Magda mamy w mieszkanie w bloku A od poludniowej strony.

Pozdrawiamy :)
                        • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 13:35
                          tam sa bardzo ladne mieszkanka
                          wiec czemu sie martwicie bloczkiem D?
                          "A" na pewno bedzie w terminie
                          nic nie wiedzialam, ze trzeba zalozyc rade mieszkancow, by sie zameldowac?
                          w biurze mi mowiono, ze spoldzielnia do czasu ukonczenia II etapu inwestycji
                          bedzie "opiekowala sie" nami, to chyba wyklucza rade mieszkancow?
                          trzymajcie sie, i
                          • Gość: pablo Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 12:35
                            witam

dawno mnie nie było na forum... :))
                            ciesze się , że jest więcej osób
                            Irka, odpowiadając na twoje b.dawne pytanko - obecnie jestem w budynku A
                            (zmieniłem mieszkanie)

W sprawie zebrania: uczulam wszystkich sasiadów, aby nie akceptowali
                            dodatkowego kosztu jakim jest Fundusz remontowy, który chce wsprowadzic
                            spółdzielnia przy czynszu.
                            Fundusz taki jest pobierany w przypadku starych budynków, a nie nowo powstałych
                            gdzie obowiązują jeszcze gwarancje. Fundusz taki można wspólnie wprowadzic
                            dopiero po dobrych paru latach (koszty remontów, modernizacji)

pozdr
                            • Gość: pablo Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 12:41
                              a w temacie budowy:
                              czy spółdzielnie nie obowiazuje termin oddania zgodny z umową?,
                              jakieś konsekwencje prawne lub odsetki?
                              chyba, ze będzie to miało przełożenie na zmniejszenie ostatecznych kosztów
                              budowy, a tym samym mniejsze pieniądze za mieszkanie :))
                              taki wariant można zaakceptować!!! :))

• Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 15:04
                                he, he
                                smiala dusza marzyc
                                zmniejszenie kosztow! :))
                                Dlaczego zmieniles mieszkanie? Uznales, ze cos nie tak z tej strony?
                                Przepraszam, ze wypytuje, ale z powodow osobisto-prywatnych czy obiektywnych?
                                pozdrawiam, i
                              • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: 217.153.26.* 24.10.03, 17:49
                                hehe... a w umowie masz cos w tym temacie? Masz przewidywany termin odbioru,
                                ale nic nt ewentualnych odszkodowań :(

Podobno jakis proces jest z gminą, ktora miala partycypowac w kosztach
                                kanalizacji - czego oczywiscie nie uczynila. Spoldzielnia podobno ma sie o to
                                procesowac i rzadac od gminy zwrotu pewnych kosztow - moze to wplynac na
                                obnizenie ceny naszych mieszkan, ale... ech... kto tam ich wie jak to sie
                                skonczy
                            • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: 217.153.26.* 24.10.03, 17:59
                              to co piszesz wyglada calkiem logicznie... hmm... musdze podpytac jak jest
                              przy roznych inwestycjach. Kolega ma po drugij stronie Lodygowej mieszkanie
                              (kupil na wiosne) i normalnie placi fundusz remontowy... Hmm... wydaje mi sie,
                              ze administracja nie zagospodarowuje takiego funduszu tylko lezy grzecznie na
                              koncie (zawsze do wgladu i ewentualnie rozliczenia przez wspólnote) -
                              oczywiscie warto zadbac, aby nie lezal bezczynnie tylko "zarabiał" na rynku
                              finansowym - i o to wspólnota powinna zabiegac i cisnac przyszla
                              administracje.
                              A tak jesli o tym mowa, to jak sie powoluje taka wspolnote, kto w niej
                              zarzadza, szefuje, prezesuje...? nie wiem jak to sie formalnie mówi ;)
                          • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: 217.153.26.* 24.10.03, 17:54
                            Podobaly Ci sie tam mieszkania? Ano są ładne :) a czemu tam nie wzięłaś...?
                            Masz okna na zach czy na wsch?
                            Pytałem ogolnie o termin oddania i dostałem odp ad. obydwu budynkow.

Co tydzien do kosciolka musimy chodzic (najlepiej tego obok nas) i "zabiegać"
                            o zakonczenie inwestycji w terminie ;) Aha... nie wiadomo jak bedzie z
                            dojazdym do naszych budynkow. Budimex zrobil skrzyzowanie na Lodygowej, ale w
                            nasza strone jest tylko taki skromniutki zjazd :( Chyba musimy powaznie
                            podejsc do ksiedza i "poprosic" aby "zasponsorował nam ładny dojazd - no w
                            sumie tyyyle duszyczek bedzie tam mieszkało, że powinien o nie zdbac ;)
                            • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 10:04
                              Podobaly mi sie bardzo w A, ale tam nie bylo z oddzielna kuchnia 2pokojowych
                              juz, wiec zdecydowalam sie na D, ale tez sie martwie bardzo, ze mam
                              mieszkanko "na skrzyzowaniu drog".
                              Okna wszystkie mam na zachod
                              sama juz nie wiem
                              boje sie tez ze puszcza jakis autobus linia Lewinowska-Wschodnia albo
                              Lewinowska -Topazowa
                              i wtedy sie zaplacze :((((
                              chociaz, oczywiscie, marze o autobusie gdzies w poblizu :))
                              nic nie zrozumialam z te kanalizacja
                              czy mozna jeszcze raz - dla niekumatych, dzieki
                              pozdrawiam irka
                              • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 10:45
                                nie powinnas sie martwic - nie sadze, aby na takich waskich uliczkach mial
                                autobus kursowac, to jest osiedle samych domków... tymbardziej, że nie wiadomo
                                kiedy bedza tam drogi - to co jest teraz trudno jakkolwiek nazwac :( Czy droga
                                bedzie czy nie to zalezy od ZDM'u. Ponadto zaraz rozpocznie sie budowa
                                nastepnego budynku - C, czyli jeszcze przez 1,5 roku bedziemy mieszkac na
                                budowie :(
                                My mamy 43 m2 - troszke malo, ale jakos damy rade ;) my wolelibysmy okna na
                                zachod - ładny widok i po powrocie z pracy wesoło i cieplo jest od kolorowego
                                nieba :) niestety juz nie bylo w D wiec mamy w A :)
                                Jesli chodzi o kanalizacje to: spoldzielnia kupila grunt od gminy, w umowie
                                kupna byl punkt mowiacy o tym, ze gmina partycypuje w kosztach budowy
                                kanalizacji dla nowego osiedla. Kanalizacja jest wybudowana, gmina swojej
                                czesci kosztow wynikajacych z umowy nie pokryla. Spoldzielni wytoczyla proces o
                                odszkodowanie. W zaleznosci od decyzji sadu dot. wysokosci odszkodowania dla
                                spoldzielni koszty inwestycji moga ulec zmianie na nasza kozysc. Tak ja
                                zrozumialem wypowiedz prezesa...
                                • Gość: irka Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 14:25
                                  witaj,
                                  jest w tym dwa ale
                                  po pierwsze: co kopia na Lewinowskiej od Radzyminskiej - wyglada na kanalizacje
                                  ciagna to w strone osiedla, wiec myslalam, ze kanalizacja dopiero bedzie,
                                  zreszta budowa drog jest podobno uzalezniona od zakonczenia prac przy
                                  kanalizacji
                                  nie rozumiem zatem o co tu chodzi
                                  chyba, ze kopia nie kanalizacje, ale..

po drugie - nic nie rozumiem z sadem
                                  jesli zlozyli (Spoldzielnia) wniosek jakos teraz, to jakakolwiek rozprawa moze
                                  odbyc sie za okolo 2lata, takie sa kolejki, wiec mam nadzieje, wtedy juz
                                  bedziemy mieszkac, uprzednio zaplaciwszy za nasze dziuple
                                  nie ma co marzyc o zmniejszeniu kosztow
                                  tak mi sie zdaje
                                  ale ja sie nie znam

dziekuje za pocieszenie, ach
                                  miejmy nadzieje
                                  bloczek A jest bardzo ladny i
                                  co najwazniejsze - prawie gotowy

pozdrawiam milego sasiada, irka
                                  • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 11:54
                                    hmm... co kopią... nie wiem :( kiedy sąd... też nie wiem... :(
                                    bardzo możliwe, że w obydwu tematach masz racje. Widzisz, sprawdza sie
                                    powiedzenie "co dwie głowy to nie jedna" ;) Gdybyśmy się tak wszyscy zebrali i
                                    poszli na rozmowe do prezesa to... oj chyba by się spocił odpowiadając na
                                    ataki takiej "społeczności". Ale podobno właśnie tak to działa, że jak jest
                                    wspólnota mieszkaniowa to zawsze wśród jej członków znajdzie się prawnik,
                                    elektryk - inżynier, spec od telefonów, od telewizji, każdy jest ekspertem i
                                    ma coś do powiedzenia w swojej branży :)
                                    OK, jak się urządzimy to chyba wspólną parapetówę zrobimy :)

Pozdrawiamy
                                    • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 10:06
                                      Witaj,
                                      parapetowka, oj bedzie milo :-))))
                                      i
                                      • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 13:38
                                        Przyznam się Wam, że jestem pesymistą... i mam nadzieję, że nie
                                        kupiliśmy "kota w worku"... Jak się to wszystko zakończy, i będziemy mieć
                                        klucze od mieszkań to chętnie się "upiję" na naszym
                                        dachu ;);););)...!!!!!!!!!!!
                                        • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.ofi.pl 04.11.03, 14:39
                                          Skad wynika Twój pesymizm ?

Jak na razie budowa posuwa sie gładko do przodu.
                                          Stan zamknięty tuż tuż. Całość budzi ogólnie dobre wrażenie,
                                          chociaż sądzę ze wbrew zapewnieniom spółdzielni , bedzie problem
                                          z oddaniem budynków w terminie , ale jak oddadza z miesiąc później
                                          to może i nawet lepiej - będzie cieplej.

Becik
                                          • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 17:20
                                            a czemu sie podpisujesz tak jak ja ;) ? ok, nic sie przeciez nie stało ;)
                                            z czego wynika pesymizm... ech... tylko i wyłącznie z mojej natury ;) nie
                                            wpływa na niego sytuacja spółdzielni. Po prostu słysząc na lewo i prawo co się
                                            dzieje z takimi inwestycjami, ile z nich zbankrutowało, ile ludzie kasy
                                            potracili, to mi ciemno sie przed oczami robi ;) W zasadzie, to nawet nie wiem
                                            co by sie stało, gdyby nagle zarząd się zwinął i... Brrr.... ok, już nie bede
                                            marudzic ;) Rzeczywiście, postęp prac wygląda calkiem OK, wiec na pewno bedzie
                                            wszystko ok :)
                                            • Gość: becik Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.ofi.pl 05.11.03, 08:54
                                              Upss przepraszam z błąd:))
                                              Zapatrzyłem sie na Twojego nicka

No i miejmy nadzieje ze bedziemy robic wspolna impreze mieszkancow juz w
                                              okolicach kwietnia:)

Pozdrawiam

Becik
                          • Gość: cinek Re: Zacisze-Elsnerów IP: 217.153.26.* 24.10.03, 17:54
                            Podobaly Ci sie tam mieszkania? Ano są ładne :) a czemu tam nie wzięłaś...?
                            Masz okna na zach czy na wsch?
                            Pytałem ogolnie o termin oddania i dostałem odp ad. obydwu budynkow.

Co tydzien do kosciolka musimy chodzic (najlepiej tego obok nas) i "zabiegać"
                            o zakonczenie inwestycji w terminie ;) Aha... nie wiadomo jak bedzie z
                            dojazdym do naszych budynkow. Budimex zrobil skrzyzowanie na Lodygowej, ale w
                            nasza strone jest tylko taki skromniutki zjazd :( Chyba musimy powaznie
                            podejsc do ksiedza i "poprosic" aby "zasponsorował nam ładny dojazd - no w
                            sumie tyyyle duszyczek bedzie tam mieszkało, że powinien o nie zdbac ;)
    • Gość: pablo Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 14:19
      witam

co słychac na budowie, jakies ciekawe newsy

dlaczego w budynku D część okien jest ofoliowanych
      a np w bud. A - NIE?

pozdr
      • Gość: zrzeszony Re: Zacisze-Elsnerów IP: 62.148.94.* 07.11.03, 14:26
        Jadę tam w niedzielę to zobaczę co też widać, i które okna są a których nie ma.

Długo nie byłem na tym forum i zauważyłem, że strasznie duzo doszło nowych
        postów. Może ktoś założy jakiś nowy wątek o "Elsnerowie" bo czytanie 120-tu
        postów w jednym wątku to trochę dużo.

Pozdrowienia

Zrzeszony
        • Gość: i Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 17:33
          witam staruszkow-forumowiczow, :-))

z oddaniem bloczkow - hm, to chyba lepiej, ze o drobine pozniej
          chyba, ze ktos z was wynajmuje za ciezkie pieniadze

okna mi sie bardzo podobaja
          niby takie jak wszedzie, ale piekniejsze, pewnie dlatego, ze nasze!
          ech

na dachu parapetowa?
          bardzo przyjemnie pomarzyc,
          pozrawiam, irka

• Gość: p Re: Zacisze-Elsnerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 10:22
          założyłem nowy wątek - Zacisze-Elsnerów cd

proszę tam kontynuować...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: p ZAPRASZAM NA NPOWY WĄTEK - ZACISZE-ELSNERÓW cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 10:23
            • Gość: cinek Re: ZAPRASZAM NA NPOWY WĄTEK - ZACISZE-ELSNERÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 09:43
              eee... ten tego... a jak się tego szuka :( ?
              • Gość: becik Re: ZAPRASZAM NA NPOWY WĄTEK - ZACISZE-ELSNERÓW IP: *.ofi.pl 13.11.03, 10:17
                Gość portalu: cinek napisał(a):

> eee... ten tego... a jak się tego szuka :( ?

Dla uproszczenia podaje link do nowego watku

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=106&w=9035050
                :)

A tak przy okazji był ktoś ostatnio na budowie , jaki jest obecnie stan robót?

Pozdrawiam

Becik
          • Gość: p ZAPRASZAM NA NOWY WĄTEK - ZACISZE-ELSNERÓW cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 10:23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka