Dodaj do ulubionych

Jakie zioła na kamicę nerkową ?

• deczi Re: Jakie zioła na kamicę nerkową ? 09.12.04, 12:21
      Jeśli nie ma obrzęków na ciele - Fitolizyna, wszelkie Uro- (Urosolid, Urosept,
      Urosan). Nasiadówki nad naparem ze skrzypu przed snem (Górnicka poleca też nad
      wywarem ze słomy owsianej, ale ciężko dziś dostać w mieście takie cudo;-))
      Zalecana jest też odpowiednia dieta, ale to zależy od rodzaju kamieni. Unikać
      jednak gazowanych napojów, wód wysokozmineralizowanych.
      Z pojedynczych ziół na tę dolegliwość - perz, rdest ptasi.
      Pozdrawiam,
      D.
      • virginia1 Re: Jakie zioła na kamicę nerkową ? 09.12.04, 20:33
        W mojej rodzinie sprawdził się SHILINTONS jest chińskie lekarstwo.Można zamawiać
        a aptece lub w sklepach zielarskich.
        Zdrówka życzę
        • v.ci Re: Jakie zioła na kamicę nerkową ? 09.12.04, 23:41
          Podejrzewam , że są to kamienie wapniowe . U nas w wodzie jest mnóstwo Ca .

A oprócz skrzypu jakie zioła zawierają krzem ? Specjalne badanie laboratoryjne
          wykazało u mnie 99-procentowy niedobór Si , zaś nadmiar Ca .

Z jakich ziół składają się mieszanki Urosan czy Urosept ?
          • deczi Re: Jakie zioła na kamicę nerkową ? 16.12.04, 09:53
            Krzem zawierają jeszcze: kozieradka, dziewanna, ogórecznik, perz i pokrzywa.

Urosan w skłądzie ma brzozę, skrzyp, cykorię, borówkę brusznicę.
            Urosept: pietruszka, borówka brusznica, brzoza, naowocnia fasoli, rumianek.

Pozdrawiam,
            D.
    • 2dox Re: Jakie zioła na kamicę nerkową ? 15.12.04, 09:56
      polecam pastę ziołową DEBELIZYNA, pigułki pn RUBINEX oraz płyn o nazwie NEFROL.
      Z ziół "solo" doskonała jest marzana barwierska (rubia tinctorum), liść
      poziomki (fragaria), a także bodziszek cuchnący (geranium robertianum). Jednak
      najważniejsze przy kamieniach nerkowych (urodziłem 13 szczawianowych) są, jak
      mawiała moja Babcia, wanna z gorącą wodą i dużo cierpliwości. Pozdrawiam i
      życzę zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka