19.11.06, 20:50
Kilka miesięcy temu zrobił mi się liszaj na twarzy. Dostałam od dermatologa
maść elocom, posmarowałam i liszaj zniknął. Niestety po jakimś czasie
pojawiał się w innym miejscu na buzi. Nie wiem skąd się wziął, zauważyłam, ze
jak miałam jakieś strsujące chwile to się pojawia. Ostatnio mam plamę na
powiece. Może znacie jakieś zioła, dzięki którym mogę wyleczyć to cholerstwo?
Nie mogę przecież smarować się ciągle maścią ze sterydami.
Obserwuj wątek
    • piotrw1976 Re: liszaj 21.11.06, 17:29
      Proponuję galaretkę aloesową lub krem aloesowo-propolisowy Forever.
      Jeśli nie znasz aloesu to podaję trochę wiadomości
      a) aloes działa bakreriobójczo na bakterie chorobotwórcze a na tym potrzebnym
      stwarza przyjazne środowisko
      b)zabójczy jest dla grzybów jak i eliminuje wirusy
      c)silne właściwości regeneracyjne to też jego zaleta - stosowany był z wielkim
      powodzeniem przy opażeniach popromiennych
      d)dobrze oczyszcza na poziomie komórkowym
      To nie wszystkie właściwości ale te mogą Cię zainteresować
      Propolis
      a)super działa na drobnoustroje jak bakterie, wirusy, drożdżaki, pierwotniaki
      b)pomaga w gojeniu i zabliźnianiu
      Wiem, że działa i jest bezpieczny.
      Pozdrawiam
      Piotr
    • melon1234 Re: liszaj 26.09.24, 12:09
      Pielęgnacja olejami to coś, co odkryłam jakiś czas temu i od razu się w nich zakochałam! Są niesamowicie wszechstronne – można ich używać na wiele sposobów: do demakijażu, jako dodatek do kremu na noc czy nawet łączyć z żelem aloesowym. Moim ulubionym sposobem jest dodawanie olejów do masek do włosów i balsamów do ciała. Efekty są naprawdę widoczne – skóra staje się bardziej nawilżona, gładka i promienna, a włosy nabierają miękkości i blasku. Naturalne oleje mają niesamowitą moc.

Z całego serca polecam olej konopny. To prawdziwy dar natury, idealny dla każdego typu skóry, choć najlepiej sprawdza się przy cerze tłustej, mieszanej i skłonnej do niedoskonałości. Olej ten nie tylko poprawia koloryt skóry i niweluje drobne przebarwienia, ale także świetnie sprawdza się w walce ze stanami zapalnymi, takimi jak egzema czy łuszczyca. Miałam duży problem z liszajem na twarzy, który pojawiał się przy zimnie i wietrze. Każdej zimy moja skóra była sucha i podrażniona, a nic nie pomagało. Dopiero olej konopny przyniósł mi ulgę.

Polecono mi go w Konopnej Farmacji Poznań (mają też świetny sklep CBD online: konopiafarmacja.pl/90-olejek-konopny-do-ciala ), i od tamtego czasu, już od trzech lat, moja skóra nie sprawia mi żadnych problemów. Liszaj zniknął, a ja mogę cieszyć się gładką, zdrową cerą, nawet w zimowych miesiącach. Jeśli masz problemy ze skórą, naprawdę warto spróbować! Naturalne oleje to czysta magia, a olej konopny to prawdziwy hit. Ja stosuję olej konopny Editt, który najlepiej sprawdził się u mnie. Jestem pewna, że Ty też go pokochasz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka