maria88 16.05.08, 10:00 Serdecznie proszę o pomoc. Proszę o łatwy sposób ich przygotowania i przyjmowania o ile to możliwe. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga-kosa Re: Jakie ziółka pomagają na łuszczycę? 21.06.08, 11:30 jaskółcze ziele , mydlnica lekarska, ostrożeń ogrodowy. Każde z tych ziół kupisz w aptece. Łuszczyca , to nie tylko problem zewnętrzny ale i psychiczny , czy zauważyłaś nasilenie po stresach, należałoby zmienić sposób życia i zacząć pozytywnie o sobie myśleć aga Odpowiedz Link
niteczka51 Re: Jakie ziółka pomagają na łuszczycę? 25.06.08, 12:25 Witam:):0 Czy mogła by Pani napisac jak stosować tą "mieszanke ziół"..z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam:):) Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Jakie ziółka pomagają na łuszczycę? 25.06.08, 16:13 jaskółcze ziele mozna zbierać już teraz ,liście, ususzyć , rozdrobnić / można w młynku do kawy / .1 łyżeczkę na 1 szl wrzącej wody , zostawić do naciągnięcia ,ok 15 min. Na słomkowy kolor-jest gorzkie . Do 1 szl wody wlać 1dużą łyżkę naparu i wypijać to w trzech porcjach między posiłkami -mażna dosłodzić miodem . Pozostałem naparem moczyć miejsca zaatakowane chorobą. Nie wycierać.Całkowita kuracja trwa ok 3 m-cy. Dobrze jest do szkl z wodą / heratą / dodawać duże ilości soku z cytryny / naturalnie do chłodnej - zeby nie niszczyć witaminy/ Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Jakie ziółka pomagają na łuszczycę? 25.06.08, 16:28 Mydlnicę lekarską dokładnie tak jak jest napisane na opakowaniu. Jeśli znasz kogoś kto wie jak to wygląda w naturze / podobne do kwiatu floksy - tyle,ze dzikie / to korzenie zmiksować w niewielkiej ilości wody i przykładać papkę . Podobno całkowite wyleczenie trwa ok. miesiąca . Potem można profilaktycznie. Ostrożeń -w medycynie ludowej zwany czarcim żebrem -musi być ususzony Garść zalewamy zimną wodą , doprowadzić do wrzenia / dodaję płatki nagietka lekarskiego -candula, z pomarańczowymi płatkami / i parzę jeszcze ok 10-15 min. Moczyć chore miejsca kilka razy dziennie -bez wycierania. Zyczę zdrowia - ponieważ nie stosowałam tego na sobie czy mogła bys od czasu do czasu o efektach napisać na forum . Wiem ,że schorzenie jest częste więc może ktoś jeszcze skorzysta Odpowiedz Link
niteczka51 Re: Jakie ziółka pomagają na łuszczycę? 26.06.08, 18:54 Bardzo , ale to bardzo DZIĘKUJE za wyczerpująca informacje :):0 Pozdrawiam serdecznie:):) Odpowiedz Link
puma002 Re: Jakie ziółka pomagają na łuszczycę? 02.07.08, 10:27 psoriasis.republika.pl/ziola.htm Odpowiedz Link
shiftlk19 Re: Jakie ziółka pomagają na łuszczycę? 29.03.23, 14:30 Oczywiście sterydy i inne leki chemiczne to droga donikąd. Przerobiłam to, bo lekarze tak leczą, a to nie leczy. po drodze były już novate, lirinden A, protopic, leki antyhistaminowe, maści barierowe maści z b5 i inne cuda. Ostatnio zapomniałam zabrać maści z domu wyjeżdżając do znajomych do poznania i przypadkiem natrafiłam na aptekę Konopna Farmacja u nas w Poznaniu kupiłem za doradztwem pani maść z olejem konopnym 24% Retter, a od środka MSM, olej CBD 10% ..... Jest nieziemska poprawa. skóra nie pęka, zaczęła grubieć. Pierwszą poprawe już widziałam po 3 dniach od zastosowania wystarczy posmarować rano i wieczorem. a po CBD lepiej się i jestem spokojniejsza Mam nadzieję, że pomogę komukolwiek . Sklep jest w Poznaniu ale maja także sklep online. Jesli tej maści bedziecie szukać u siebie zwrócie uwagę aby miała hologram na wieczku orginalna receptura bo ta bez hologramu nie działa już tak samo Odpowiedz Link