Gość: Krychas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 22:39 Mam dylemat ,chciałabym kupić odkurzacz Zelmera z filtrem wodnym Aquario ,chciałabym poznać opinię .Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orchid11 Re: Odkurzacz Zelmer z filtrem wodnym Aquario? 13.10.07, 16:59 a ten wodny to ci do szczęścia potrzebny? Ile to mycia po odkurzaniu, ile płukania pojemników ile prania filtrów ...masakra! Jesteś alergikiem?! Kup sobie zwyły odkurzacz z filter hepa może być hepa H13 i będzie to samo. ew bezworkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychas Re: Odkurzacz Zelmer z filtrem wodnym Aquario? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 21:55 Witam,dziękuje za radę.Chyba tak zrobię zwłaszcza,że wodniki są cięższe.Czy wiesz coś o bez workowych od strony praktycznej .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Odkurzacz Zelmer z filtrem wodnym Aquario? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 07:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=382&w=47118634&v=2&s=0 duzo czytania, ale trochę rozjaśnia:) Moi rodzice mieli wodnego zelmera-nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agdeldom Re: Odkurzacz Zelmer z filtrem wodnym Aquario? 22.10.07, 09:23 Przeczytałem te posty podane w linku,i stwierdzam,że tyle ile osob tam sie wypowiadało,to kazda twierdzi,ze ta czy inna marka jest najlepsza,i tak bedzie zawsze. co do kurzu,to kurz zawsze brzydko pachnial w odkurzaczach,i tego sie raczej nie zmieni,sa do tego odpowiednie zapachy,ktore kosztuja po 3-4zł i niweluja ten brzydki zapach np.bardzo ladnym zapachem cytrynowym:)a chyba lepiej,zeby ten smierdzacy kurz byl w odkurzaczu,a nie dalej sie walał po domu. I dalej bede polecal odkurzacze firym Zelmer Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Odkurzacz Zelmer z filtrem wodnym Aquario? 22.10.07, 09:21 Co do bezworkowych. Bardzo się tym interesowałam swego czasu i byłam bliska zakupu - chyba electroluxa. Koleżanka ze sklepu AGD odradziła mi po cichu, że po pierwsze są dosyć mocno nie zdrowe, a po drugie sam producent bodajże daje na nie niższą gwarancję czyli ich trwałość jest niższa niż tradycyjnych. Ja w końcu postawiłam na tradycję - kupiłam zelmera Solaris 5000 hq. Jestem z niego na prawdę bardzo zadowolona www.zelmer.pl/odkurzacze/odkurzacze-klasyczne/odkurzacz-solaris/art26.html Z tego co widzę pojawił się też jakiś nowym model solarisa z 2 trybami cyklonowym (bezworkowym) i workowym, choć ja takich rozwiązań nie uznaję, 2 w jednym nigdy mi się nie sprawdziło, ale tu masz linka www.zelmer.pl/odkurzacze/odkurzacze-klasyczne/solaris_twix/art243.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychas Re: Odkurzacz Zelmer z filtrem wodnym Aquario? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 21:22 Dziękuję za wszystkie rady.Zdecydowałam sie na Solaris Twix. Kto ma ten odkurzacz ,proszę napiszcie jak sie sprawuje i czy jesteście zadowoleni.Dziękuję z góry,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś