Dodaj do ulubionych

Idziecie na Pasje?

24.02.04, 18:54
Widzieliscie zapowiedz tego filmu?
Ogladalem europejska migawke reklamowa tego filmu, to zapowiada sie
niesamowicie, od skandalisty larego takiego filmu nie bylo od dekady.
Horror, sensacja i watek milosny - zapowiada sie ciekawy film.
Od srody graja to w kinach.

Obserwuj wątek
    • gosiula4u Re: Idziecie na Pasje? 24.02.04, 21:04
      wybieram sie w najblizszy weekend. szczerze watpie ze ten film jest tak
      kontrowersyjny. amerykanie zawsze wyolbrzymiaja. co tu mozna wyolbrzymic?
      kazdy wie ze chrystus byl katowamy i zginal na krzyzu. moze sie okazac ze
      robia szum jak z "monsters ball".
      odezwe sie w poniedzialek z wrazeniami
      pozdr
    • marxx Re: Idziecie na Pasje? 24.02.04, 22:37
      m4verick napisał:

od skandalisty larego takiego filmu nie bylo od dekady.
      > Horror, sensacja i watek milosny -

!!!!!!!!!!
      czy piszesz o filmie przedstwiajajacym ostatnie 12 godzin Jezusa Chrystusa
      ktory byl Zydem i umarl za grzechy wszystkich ludzi, ktory kochal wszystkich
      miloscia najdoskonalszą nie oczekując wzajemnosci. Ktory wubaczał tym co
      zgrzeszyli i zbłądzili a nakazywał pokore tym ktorzy wynosili sie w swojej
      pysze.

Zapowiada sie horror........ Jezus ociekajacy krwia na Krzyżu i umierający za
      nasze grzechy..............

Oczywiscie ze ide.

• anyaw73 Re: Idziecie na Pasje? 24.02.04, 23:47
        a mnie wcale za tak nie ciagnie, napewno zobacze ten film ale zeby tak juz
        odrazu rzucac sie na kino????? w koncu jest to historia ktora wszyscy znamy a
        te jakies tam dodatki kontorwersyjne............wydaj mie sie ze nie powinny
        miec znaczenia dla czlowiek wierzacego. Ludzie badzmy realistami w koncu takie
        byly czasy i nie jeden Jezuz zostal ukrzyzowany, w tamtych czasach taki byl
        wymiar kary!!!!!!!!!
        Obawiam sie ze ten film zrobi wiecej zlego niz dobrego a to glownie dla tego
        ze temat jeste niestety zwiazany z fanatyzmem religijnym. Nie potrafie caly
        czas zrozumiec dalczego ludzie sie ciagle doszukuja co i dlaczego, kto go zabil
        i tak dalej.... przeciez to nic nie zmieni. Wierzacy powinni sie zkoncentrowac
        na wierze a nie nienawisci. Powracajac do tematu film nalezy zobaczyc,
        chociazby po to aby zobaczyc z czego to wielkie zamieszanie. Dajcie zanc jak
        bylo.
    • omarcin31 Re: Idziecie na Pasje? 25.02.04, 00:23
      Tak zeby bylo kortko
      Tak wszyscy znamy ta historie ale czy ktos ja widzial?? Jezeli nie moze wlasnie
      ma okazje zobaczyc!!!
      Tak duzo szumu robia dziwni ludzie twierdzac ze jest antysemicki I takie tam bla
      bla ...
      (ps jakby ktos niewiedzial ponoc Jezus zginol za grzechy wszystkich ludzi).
      Tak duzo bylo ukrzyzowanek ale moze niezawsze ktos wiedzial o tym ze bedzie
      ukrzyzowany a mimo tego przyjol to dobrowolnie, ja osobiscie bym spekal!!

Ja przejde sie do kina (zawsze lepszy odbior) a wsumie chce zobaczyc jak to
      wyglodalo bo chyba ciezko nam sobie wyobrazic jak to bylo.
      Jak ogladne to napisze wiecej bo teraz to takie na sucho gadanie

Ps sokrki za bledy ale cieki w tym jestem

• m4verick Re: Idziecie na Pasje? 25.02.04, 22:59
        podobno bilety wysprzedane juz do konca marca...
        dobrze ze ja kupilem zawczesu kilka sztuk,

najciekawsze jest to ze jakies 2 tygodnie temu, rabiny z watykanu wydaly dekret
        150 stronicowy w ktorym udowadniaja ze to nie zydzi zabili jezusa.... hmm
        a poza tym w ostatnio sobote na NBC o 7 wieczorem, tez 3 rainow dyskutowalo nad
        tym filmem...hehe parodia mowie wam.

jesli ktos sie interesuje troche historia i wspolczesna polityka to film bedzie
        perelka.
        dzis jeszcze przed polnoca skrobne moje opinie
        • m4verick Re: Idziecie na Pasje? 26.02.04, 18:43
          wczoraj nie zadazylem juz napisac, moze dlatego ze bylem pod takim wrazeniem
          albo ze bylo pozno.

ale jednym slowem polecam bardzo, film ukazuje w baaaaaaaardzo dobry sposob,
          jacy zydzi sa krwiopijcami i do czego sa zdolni.
          film zrobim na mnie bardzo dobre wrazenie i tylko podparl moje przypuszczenia.

w tej wersji co jest puszczana w usa, wycieto troche scen, zydzi strasznie sie
          o to burzyli, gdze Jezus gdy umieral na krzyzu mowil ze moja krew splynie na
          wasz narod, tego wlasnie miedzy innymi nie ma tam. ale mimo wszytko Gibson
          zrobil swietna robote, jeszcze raz polecam.
          • smiechy.w.ciemnosci Re: Idziecie na Pasje? 26.02.04, 18:56
            "film ukazuje w baaaaaaaardzo dobry sposob,
            > jacy zydzi sa krwiopijcami i do czego sa zdolni."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=10580258&a=10581333
            A inne nacje sa swiete, tylko ci okropni Zydzi sa winni calemu zlu na swiecie
            To jest oczywiscie ironia, zeby nie bylo nieporozumien.
            Maverick..pls
            wrwrw
            • m4verick Re: Idziecie na Pasje? 26.02.04, 19:47
              smiechy.w.ciemnosci napisała:

> "film ukazuje w baaaaaaaardzo dobry sposob,
              > > jacy zydzi sa krwiopijcami i do czego sa zdolni."
              >
              >
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=10580258&a=10581333
              > A inne nacje sa swiete, tylko ci okropni Zydzi sa winni calemu zlu na swiecie
              > To jest oczywiscie ironia, zeby nie bylo nieporozumien.
              > Maverick..pls
              > wrwrw

Niunia, zeby nie bylo nieporozumien :) ja mowie o filmie Pasja, gdzie tylko
              jest o zydach. A wogole to co u Ciebie bo dawno Cie nie widzialem. buska.
              • smiechy.w.ciemnosci Re: Idziecie na Pasje? 26.02.04, 22:02
                A o kim mialoby byc w Pasji???? Echh...

ps nadal nie mam prawie nic do Zydow (wylaczajac budowe muru itp.), wiec u mnie
                po staremu:)
          • marxx Re: Idziecie na Pasje? 28.02.04, 01:01
            m4verick napisał:

w tej wersji co jest puszczana w usa, wycieto troche scen, zydzi strasznie sie
            > o to burzyli, gdze Jezus gdy umieral na krzyzu mowil ze moja krew splynie na
            > wasz narod, tego wlasnie miedzy innymi nie ma tam.

WIEM WIEM jeszcze filmu nie widzialem ale juz pyszcze!

Takiego teksty nigdy JCh nie mogl powiedziec, poniewaz
            1-wybaczal wszystkim
            2-wg Mateusza 27:24-25
            "Caly tlum zawolal... Niech Jego (!) krew splynie na nas i nasze dzieci"

w innym tl. pelnym:
            "Piłat widząc, że nic nie osiąga, a wzburzenie raczej wzrasta, wziął wodę i
            umył ręce wobec tłumu, mówiąc: Nie jestem winny krwi tego Sprawiedliwego. To
            wasza rzecz. (25) A cały lud zawołał: Krew Jego na nas i na dzieci nasze."

Orginalny skrypt filmu jest tu
            (jesli jest orginalny)
            watkins.gospelcom.net/thepassionofthechristscript.htm

pa
          • gosiula4u Re: Idziecie na Pasje? 02.03.04, 04:35
            ja owszem jestem pod wrazeniem "pasji" gibsona, ale z innych powodow
            film polecam, bo uwazam ze kazdy powinien miec wlasne zdanie na jego temat
            czy mi sie podobal? nie........
            jak na moj gust, gibson po raz kolejny poszedl za daleko jesli chodzi o
            brutalnosc, terror i rozlew krwi(jak uprzednio w braveheart)
            mam wrazenie ze te motywy sa jego ulubionymi
            wszyscy wiemy o mece i ukrzyzowaniu chrystusa, ale biczowanie przez ponad 15
            minut to juz za wiele
            nie wystarczylo poorac chrystuswi plecow i nog, trzeba bylo rzucic go na ziemie
            i wybiczowac klatke piersiowa
            motyw szatana tez mnie oslabil, co to mialo byc?
            czy szatan jest gay'em bo takie odnoislam wrazenie?
            krew cieknie strumieniami przez rowne dwie godziny
            nawiasem mowiac ile litrow krwi gibson zarezerwowal dla chrystusa, chyba jakas
            nadludzka ilosc
            jak mi wiadomo jezus byl synem bozym ale nie nadczlowiekiem z mitologii
            na koniec jeszcze motyw wielkiego, czarnego ptaka wydziobujacego oko jednemu z
            grzesznikow ukrzyzowanych wraz z chrystusem
            po raz kolejny- co to mialo byc?
            zeby tego bylo malo amerykanie przyprowadzili do kina dzieci, poczawszy od
            niemowlat do nastolatkow
            teraz biedaki maja jak w banku koszmary na caly rok
            ogolnie daje gibsonowi pale za ten film
            boje sie myslec co nowego dla nas wyrezyseruje

• littlewing Re: Idziecie na Pasje? 27.02.04, 01:08
      Na razie nie przewiduje bo mam daleko.. nogi nie wytrzymaja.. biletow kupic
      nikt nie chcial (chociaz nieraz sie prosilem kolegow i kolezanki szanowne z
      Forum Chicago ) Taaaak,taaaak ....tak wlasnie wyglada nasza spolecznosc... lw
      (ze smutkiem w oczach)
      • ludwika-w-ogrodzie Re: Idziecie na Pasje? 01.03.04, 00:29
        littlewing napisał:

> Na razie nie przewiduje bo mam daleko.. nogi nie wytrzymaja.. biletow kupic
        > nikt nie chcial (chociaz nieraz sie prosilem kolegow i kolezanki szanowne z
        > Forum Chicago ) Taaaak,taaaak ....tak wlasnie wyglada nasza spolecznosc... lw
        > (ze smutkiem w oczach)

A Ty co? Jakas lewa jestes ze nie potrafisz sobie sama biletu kupic czy moze
        liczysz na to ze ktos za Ciebie zaplaci i za friko sobie ogladniesz do tego
        jeszcze limuzyna podjedzie .Zapoznaj sie na poczatek z takim czyms jak autobus .
        • mika_1 Re: Idziecie na Pasje? 01.03.04, 03:56
          lw - to Ty plec zmienilas??

Ja bylam na Pasji... Szkoda gadac....
          :(
        • smiechy.w.ciemnosci Re: Idziecie na Pasje? 01.03.04, 16:30
          ludwika-w-ogrodzie napisała:

> littlewing napisał:
          >
          > > Na razie nie przewiduje bo mam daleko.. nogi nie wytrzymaja.. biletow kupi
          > c
          > > nikt nie chcial (chociaz nieraz sie prosilem kolegow i kolezanki szanowne
          > z
          > > Forum Chicago ) Taaaak,taaaak ....tak wlasnie wyglada nasza spolecznosc...
          > lw
          > > (ze smutkiem w oczach)
          >
          >
          > A Ty co? Jakas lewa jestes ze nie potrafisz sobie sama biletu kupic czy moze
          > liczysz na to ze ktos za Ciebie zaplaci i za friko sobie ogladniesz do tego
          > jeszcze limuzyna podjedzie .Zapoznaj sie na poczatek z takim czyms jak
          autobus
          > .

Po pierwsze, lw to jest ON
          Po drugie, skoro nie znasz sytuacji, to nie oburzaj sie tak strasznie i nie
          atakuj Ludwiko. A jakbym miala limo, to z checia podwiozlabym lw. Moze sie
          jeszcze kiedys doczeka;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka