Gość: JW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 08:05 Brak słów, tylko oczy się pocą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WI Tacy LUDZIE nie umierają ... IP: *.bankbps.wroclaw.pl / *.bankbps.wroclaw.pl 17.06.04, 08:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za_co_dziękować? KUROŃ, PREKURSOR BEZROBOCIA W POLSCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 16:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gobi prekursor obecnego stylu polskiej polityki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 00:52 Michnik robi z niego świętego lewicy: "Przez dziesięciolecia był dla nas znakiem nadziei, wiary i miłości". Jedyne, co można uczciwie o nim powiedzieć, to że był ideowcem, tak jak wielu rewolucjonistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIKORSKI Re: prekursor obecnego stylu polskiej polityki IP: *.bb.online.no 23.06.04, 07:54 i zamachowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cegla28 Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 08:14 SMUTEK, ŻAL, PUSTKA. Jak żyć bez takich ludzi jak JACEK? Był chyba ostatnim idealistą WIELKIM CZŁOWIEKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.crowley.pl 17.06.04, 08:14 Wiadomość datowana na osiemnastego maja. Mogliście to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROCZNIK 75 Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 08:41 TO BYŁ WSPANIAŁY CZŁOWIEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ra-ko Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.04, 04:05 bez przesady z ta wspaniałością - może warto lepiej poznać jego życiorys, jakoś nie o wszystkim mówi się głośno; czym ów "wspaniały" człowiek zajmował się przed KORem? Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: Jacek Kuroń - raport specjalny 20.06.04, 07:01 Gość portalu: ra-ko napisał(a): > bez przesady z ta wspaniałością - może warto lepiej poznać jego życiorys, jakoś > > nie o wszystkim mówi się głośno; czym ów "wspaniały" człowiek zajmował się > przed KORem? No tak. Siedzial w wiezieniu. F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voo Jacek Kuroń Wielkim Człowiekiem był IP: 193.59.95.* 17.06.04, 08:47 ['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [`][`][`] Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.t2t.waw.pl / 195.205.237.* 17.06.04, 08:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zhr Jacek Kuroń - pamiec o takich ludzach nie zaginie. IP: *.icpnet.pl 17.06.04, 08:57 nie zapominajmy o takich ludziach jak pan Jacek.. ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 09:02 Wywarł ogromny wpływ na życie mojej rodziny, więc pośrednio także i moje, choć nigdy osobiście Go nie poznałam. Zawsze pozostanie niedościgłym wzorem. Kasia Chimiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Zmarł Jacek Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 09:09 Bardzo smutna chwila. Wielka postać, która swoimi czynami, mam nadzieję na długo pozostanie obecna w naszej pamięci. Ten Pan w jeansowej koszuli i z termosem, przechadzający się po korytarzach sejmowych pozostawił po sobie wspomnienie człowieka naprawdę walczącego o lepsze jutro. Miał swoje wielkie idee, które dzisiaj, z perspektywy lat bardzo mocno okrywają cieniem nasze zmagania dnia codziennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSK Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.prw.pl 17.06.04, 09:15 (')(')(') Kiedy odchodzi Wielki Człowiej świat robi się coraz bardziej pusty.... Będziemy pamiętać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobieslaw smutek IP: *.imige.pl 17.06.04, 09:26 Odchodzą od nas najwięksi - pozostaje po Nich Polska i smutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensu Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 09:28 R.I.P. człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotR42 Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.brzegdolny.gigabit.net.pl / 80.51.250.* 17.06.04, 09:30 Odszedł od nas człowiek wielkiej wrażliwości. Nigdy nie był objętny na los bliżnich. Gdy Polska była w potrzebie, to ON organizował komitety ludzi odważnych, którzy nie bali się mówic prawdy. Nie bacząc na konsekwencje bronili swoich ideałów. Mieli jednak świadomośc, że jest z nimi Jacek Kuroń. Ten, który nigdy się nie poddaje. Ten, na którego zawsze można liczyc. Jacek Kuroń zawsze był sobą. Ubbierał się jak Kuroń, mówił jak Kuroń i wszystko robił jak Kuroń. Polska wiele Mu zawdzięcza. Pozostanie w naszej pamięci na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
anioleczek Re: Jacek Kuroń - raport specjalny 17.06.04, 09:33 Był jednym z najważniejszych Polaków ostatniego pięćdziesięciolecia. Wzorem moralnym. Podziwiałam go za szczerość i bezkompromisowość - przede wszystkim wobec samego siebie. Uczciwość, honor, prawdziwy patriotyzm - wraz z Jackiem Kuroniem ubyło nam tego. Dobrze było żyć w Polsce wiedząc, że jest Jacek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 17.06.04, 09:37 Bardzo zal tego czlowieka,kogos kto interesowal sie sprawami innych,nie mozna chyba bardziej zasluzyc na miano czlowieczenstwa niz wtedy gdy sie dostrzega innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
k_az Re: Jacek Kuroń - moje pożegnanie 17.06.04, 09:37 JACKU: "Wrócisz do Ziemi, z której zostałeś wzięty, bo prochem jesteś i w proch się obrócisz" (3,19 BŁOGOSŁAWIONEJ PAMIECI. kaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agawlicki Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 09:39 Umarła ważna część mojego pokolenia, jeden z niewielu autorytetów. Miałem przyjemność Będzie żył we mnie nadal. Andrzej G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glajda Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.wmc.net.pl 17.06.04, 10:05 Urodził się po to, aby kochać ludzi. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 10:07 POZOSTAJE NAM MODLITWA ZA JEGO DUSZE I WIARA,ZE DOBRY BOG MA JESZCZE PARU TAKICH PANOW JACKOW W ZANADRZU...NA POPRAWE TEGO SWIATA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 10:32 Nie mogę uwierzyć...To był najlepszy człowiek, jaki mógł być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawko_68 Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 17.06.04, 11:15 Odszedł Wielki Człowiek - najporządniejszy i najuczciwszy człowiek życia publicznego jakiego znałem. Wielki Idealista i Ostatni Sprawiedliwy. W tej chwili jednak zastanawiam się, czy o taką właśnie Polskę walczył ?????.... Spoczywaj w pokoju Jacku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esz do Rodziny IP: *.u.mcnet.pl 17.06.04, 11:31 chciałabym miec kogos takiego w rodzinie. TO był wielki człowiek. jeden z tych ktory w tamtym okresie sie nie bal dbac o innych i walczyc z ukrycia. Tacy ludzie nie umieraja i zawsze powinni zyc w nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Jacek Kuroń - raport specjalny IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 17.06.04, 11:45 Tak bardzo mi przykro. Tytan Etyki od dziś już nie wśród nas... Odpowiedz Link Zgłoś