Dodaj do ulubionych

Dąbrow górnicza trasy!!1

15.07.06, 14:56
CZY MOZECIE PODZIELISC SIE ZE MNA INFO. JAKA MIELISCIE TRASE? I GDZIE
PARKOWALISCIE???
POZDRAWIAM
MAM PRZED SOBA 1 EGZAMIN 29 I STRASZNIE PANIKUJE A CO DOPIERO BEDZIE NA
EGZAM???
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: 194.165.48.* 18.07.06, 09:37
      1 podejście - parkowałam pod Realem (prostopadle) oblane przy wyjeździe z Reala
      na drogę przy cmentarzu (chyba ul. 11 listopada) wymuszenie pierwszeństwa

2 podejście - parkowałam pod Merkurym na królowej Jadwigii (równolegle) obalane
      za najechanie na krawężnik.

3 podejście - parkowałam pod PLUS-em na przeciwko cmentarza (prostopadle)
      oblane na zwracaniu w Ząbkowicach. Wjazda pod prąd.

4 podejście 29 sierpnia. Napisz jak ci poszło. Jeżeli chcesz wiedzieć jak
      jechałam to odsyłam do forum kto zdawał w dąbrowie górniczej tam opisałam swój
      drugi egazmin, bo wtedy jeździłam długo. Jak chcesz to ci opiszę jeszcze móją
      trzecią trasę.
      • netka215 Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 18.07.06, 10:19
        a bardzo prosze jesli mozna:)

pozdrawiam
        • Gość: aga Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: 194.165.48.* 18.07.06, 14:19
          Z ośrodka egzaminacyjnego w prawo na drogę szybkiego ruchu. Potem na światłach
          w prawo (przed światłami ograniczenie prędkości najpierw do 70 a później do
          50). Potem chwilę prosto. Potem w lewo przed alejami na parking koło PLUSA tam
          parkowanie i zawaracanie. Następnie usłyszalam proszę sobie wybrać czy pojedzie
          pani w prawo czy w lewo a przy wyjeździe z parkingu znak zakaz skętu w lewo
          (droga jednokierunkowa) tj. chyba ul. Mickiewicza. Dalej prosto a następnie w
          prawo (droga z pierwszeństwem przejazdu). Potem w prawo na aleje (nakaz jazy w
          prawo za drzewami). Na alejach w prawo w kierunku Reala. Znów wyjazd na drogę
          szybkiego ruchu tym razem jechałam na skrzyżowanie koła AQua Parku. Tam na
          światłach kazał jechać w prawo. Potem na Gołonóg przejazd przez rondo na
          Merkurym(przyczepił sie ze zredukowałam do dwójki przed rondem, bo podobno nie
          trzeba bo jest ciagła linia i pas właczający). Potem jechałam przez caly
          gołonóg prosto w kierunku huty katowice. Potem wyprowadził mnie na drogę na
          pogorię starą w kierunku Ząbkowic. Droga na starą pogorię cała jest w remoncie.
          zerwane jest ok. 3/4 częsci prawego pasa. Nie pozwolił mi jechać po tych
          nierównościach tylko kazał zająć cześć lewego pasa a tam ciasno jak niewiem
          calą drogę gadał zeby mi auto nie spadło na tą nierowność. Na dodatek tego auto
          za mna zaczęło mnie wyprzedzać (chociaż jest tam zakaz wyprzedzania) atuobus z
          naprzeciwka jechał więc nie miałam miejsca i zjechałam na nierówność. Zatrzymał
          mi auto i powiedział ze to moja ostatnia szansa jak jeszcze raz zjadę na tą
          remontowaną powierzchnię (dodam ze nie był ten pas wyłaczony z ruchu i kierowcy
          jechali po tej powierzchni) to bedzie koniec egzaminu. Na koncu tej drogi kazał
          mi zawrócić to już w Ząbkowicach tam wychodzą dwa pasy ruchu z drogi szybkiego
          ruchu w prawo sie jedzie na Ząbkowice. I niestety zamiast zawrócić przy prawej
          krawędzi drogi zawróciłam przy lewej. Na karcie egzaminacyjnej wpisał wjazda
          pod prąd - interwencja i na tym był koniec mojego egzaminu.
          • netka215 Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 18.07.06, 19:52
            dzięki:)
          • Gość: Kasia Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:07
            Hej Aga, Byłam wczoraj na rowerze sprawdzić tą drogę koło Pogori, faktycznie
            nic tam nie ma zadnego zakazu odnośnie wjeżdżania na część remontowaną.
            Większość samochodów zachowuje się w ten sposób, że zjeżdża na nierówność jak
            coś nadciąga z przeciwka. ja też bym tak jechała. Według mnie jeżeli by Cię tam
            uwalił mogłabyś się odwołać, aj bym tak zrobiła. A co do tego "ronda" to chyba
            bardziej jak wysepka. Nie mam tam też żadnych znaków. I że to rondo to tym
            bardziej, tylko znaki "ustąp pierwszeństwa" - namalowane trójkąty na jedni.
            Podejżewam, ze gdybym pojechała na egzaminie tam pierwszy raz, zrobiłabym ten
            sam błąd jak Ty. Pozdrowienie dla drogowców. Ciekawy manewr wymyślili. Ten
            egzaminator ciekawą trasę Ci wymyślił, nie ma co.
      • Gość: aga Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: *.stat.gov.pl 09.10.06, 14:32
        czwarte podejście udane teraz juz swoim autkiem jeżdzę po Dąbrowie i nie tylko
    • Gość: netka215 Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: *.smstv.pl 26.07.06, 10:51
      kto ostatnio zdawal i gdzie jezdził????
      • Gość: Kasia Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: *.telpol.net.pl 29.07.06, 22:02
        Hej Netka chyba miałaś dziś egzamin, z tego co pisałaś, jak Ci poszło?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka