netka215 15.07.06, 14:56 CZY MOZECIE PODZIELISC SIE ZE MNA INFO. JAKA MIELISCIE TRASE? I GDZIE PARKOWALISCIE??? POZDRAWIAM MAM PRZED SOBA 1 EGZAMIN 29 I STRASZNIE PANIKUJE A CO DOPIERO BEDZIE NA EGZAM??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: 194.165.48.* 18.07.06, 09:37 1 podejście - parkowałam pod Realem (prostopadle) oblane przy wyjeździe z Reala na drogę przy cmentarzu (chyba ul. 11 listopada) wymuszenie pierwszeństwa 2 podejście - parkowałam pod Merkurym na królowej Jadwigii (równolegle) obalane za najechanie na krawężnik. 3 podejście - parkowałam pod PLUS-em na przeciwko cmentarza (prostopadle) oblane na zwracaniu w Ząbkowicach. Wjazda pod prąd. 4 podejście 29 sierpnia. Napisz jak ci poszło. Jeżeli chcesz wiedzieć jak jechałam to odsyłam do forum kto zdawał w dąbrowie górniczej tam opisałam swój drugi egazmin, bo wtedy jeździłam długo. Jak chcesz to ci opiszę jeszcze móją trzecią trasę. Odpowiedz Link Zgłoś
netka215 Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 18.07.06, 10:19 a bardzo prosze jesli mozna:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: 194.165.48.* 18.07.06, 14:19 Z ośrodka egzaminacyjnego w prawo na drogę szybkiego ruchu. Potem na światłach w prawo (przed światłami ograniczenie prędkości najpierw do 70 a później do 50). Potem chwilę prosto. Potem w lewo przed alejami na parking koło PLUSA tam parkowanie i zawaracanie. Następnie usłyszalam proszę sobie wybrać czy pojedzie pani w prawo czy w lewo a przy wyjeździe z parkingu znak zakaz skętu w lewo (droga jednokierunkowa) tj. chyba ul. Mickiewicza. Dalej prosto a następnie w prawo (droga z pierwszeństwem przejazdu). Potem w prawo na aleje (nakaz jazy w prawo za drzewami). Na alejach w prawo w kierunku Reala. Znów wyjazd na drogę szybkiego ruchu tym razem jechałam na skrzyżowanie koła AQua Parku. Tam na światłach kazał jechać w prawo. Potem na Gołonóg przejazd przez rondo na Merkurym(przyczepił sie ze zredukowałam do dwójki przed rondem, bo podobno nie trzeba bo jest ciagła linia i pas właczający). Potem jechałam przez caly gołonóg prosto w kierunku huty katowice. Potem wyprowadził mnie na drogę na pogorię starą w kierunku Ząbkowic. Droga na starą pogorię cała jest w remoncie. zerwane jest ok. 3/4 częsci prawego pasa. Nie pozwolił mi jechać po tych nierównościach tylko kazał zająć cześć lewego pasa a tam ciasno jak niewiem calą drogę gadał zeby mi auto nie spadło na tą nierowność. Na dodatek tego auto za mna zaczęło mnie wyprzedzać (chociaż jest tam zakaz wyprzedzania) atuobus z naprzeciwka jechał więc nie miałam miejsca i zjechałam na nierówność. Zatrzymał mi auto i powiedział ze to moja ostatnia szansa jak jeszcze raz zjadę na tą remontowaną powierzchnię (dodam ze nie był ten pas wyłaczony z ruchu i kierowcy jechali po tej powierzchni) to bedzie koniec egzaminu. Na koncu tej drogi kazał mi zawrócić to już w Ząbkowicach tam wychodzą dwa pasy ruchu z drogi szybkiego ruchu w prawo sie jedzie na Ząbkowice. I niestety zamiast zawrócić przy prawej krawędzi drogi zawróciłam przy lewej. Na karcie egzaminacyjnej wpisał wjazda pod prąd - interwencja i na tym był koniec mojego egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:07 Hej Aga, Byłam wczoraj na rowerze sprawdzić tą drogę koło Pogori, faktycznie nic tam nie ma zadnego zakazu odnośnie wjeżdżania na część remontowaną. Większość samochodów zachowuje się w ten sposób, że zjeżdża na nierówność jak coś nadciąga z przeciwka. ja też bym tak jechała. Według mnie jeżeli by Cię tam uwalił mogłabyś się odwołać, aj bym tak zrobiła. A co do tego "ronda" to chyba bardziej jak wysepka. Nie mam tam też żadnych znaków. I że to rondo to tym bardziej, tylko znaki "ustąp pierwszeństwa" - namalowane trójkąty na jedni. Podejżewam, ze gdybym pojechała na egzaminie tam pierwszy raz, zrobiłabym ten sam błąd jak Ty. Pozdrowienie dla drogowców. Ciekawy manewr wymyślili. Ten egzaminator ciekawą trasę Ci wymyślił, nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: *.stat.gov.pl 09.10.06, 14:32 czwarte podejście udane teraz juz swoim autkiem jeżdzę po Dąbrowie i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka215 Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: *.smstv.pl 26.07.06, 10:51 kto ostatnio zdawal i gdzie jezdził???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Dąbrow górnicza trasy!!1 IP: *.telpol.net.pl 29.07.06, 22:02 Hej Netka chyba miałaś dziś egzamin, z tego co pisałaś, jak Ci poszło? Odpowiedz Link Zgłoś