iwontag 19.01.07, 21:08 Witam Starsznie się cieszę, że trafiłam na Wasze forum, może poradzicie jakieś książki, które zainteresowały by 4 latkę(wszytko oprócz księżniczek, wróżek itp. - mam już ich dość). Dzięki z góry. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i2h2 Re: Coś dla 4 latki może pomożecie? 19.01.07, 21:35 Witamy, witamy :-))) Rok temu czytywaliśmy (i czytujemy nadal, bo to mojej Młodszej ulubione książki) - "Julek i Julka" A.Schmidt hokus-pokus.pl/julki/ - "Zuźka D. Zołzik" B.Park www.bromba.pl/zuzka.html Też jest więcej części - niedługo wyjdzie walentynkowa :-) - "Pan Kuleczka" W.Widłak i E.Wasiuczyńska www.bromba.pl/panK.html - "Jajuńciek" P.Pawlak www.bromba.pl/jaju.html Muszę jeszcze przejrzeć regały Młodszej, ale to jutro ;-) Odpowiedz Link
linkaa3 Re: Coś dla 4 latki może pomożecie? 26.01.07, 14:16 Karolcia na ten przyklad. Oprocz Karolci 'Kukuryku na reczniku', 'Dzieci z Bulerbyn' i cala Astrid Lindgren Odpowiedz Link
steffa Re: Coś dla 4 latki może pomożecie? 29.01.07, 00:51 A czy czterolatki różnią się od czterolatków? ;) Bo ja mam czterolatka. Janosch, Ostry dyżur w szpitalu dla zwierząt, Ale ja tak chcę!, Wielkie pytanie, Różowy prosiaczek, książki wyd. Ezopz serii 'książka z zebrą' ('Sen, który odszedł', ale też bycie księżniczką z trochę innej strony: 'Księżniczka w koronie'), "Kto z was chciałby rozweselić pechowego nosorożca" itd itp oraz: Wszelakie encyklopedie. Mnóstwo tego. Odpowiedz Link
zuzannao Re: Coś dla 4 latki może pomożecie? 29.01.07, 11:05 Mój czterolatek czytywał ostatnio: obie książki o Findusie Nordqvista, "Opowiadania dla przedszkolaków" Piątkowskiej, "Piracką świnkę", "Przepis na miłość", nieśmiertelnego Kubusia Puchatka, a z Astrid Lindgren wciąż na topie Lotta i Emil (pewnie już ze dwa lata). Spodobały mu się też wiersze Wawiłow i "Krześlaki z rozwianą grzywą" Kulmowej - nowość, bo dotąd poezji nie "łykał", z wyjątkiem Koziołka Matołka i Brzechwy. Odpowiedz Link
abepe Re: Coś dla 4 latki może pomożecie? 29.01.07, 19:38 zuzannao napisała: Spodo > bały mu się też wiersze > Wawiłow i "Krześlaki z rozwianą grzywą" Kulmowej - nowość, bo dotąd poezji nie > "łykał", z wyjątkiem > Koziołka Matołka i Brzechwy. O, to może fanklub "Krześlaków":)? A "dr Dolittle" próbowaliście? Grześ miał na niego ostrą fazę, nie wiem czemu, wydaje się, że za trudne. Idąc za ciosem - spróbowaliśmy "Dzieci z Bullerbyn" oraz "Pippi" i jakoś nie chwyciły. Grześ, oczywiście, nie jest czterolatkiem ale np. z jego biblioteczki, poza już wsponianymi chyba mogę polecić "Królewnę" i "Gęboluda" z GWP. No i "Domowe potwory" z NK. A "Dziwne przypadki Bajkopisarza" Kasdepke? Odpowiedz Link
i2h2 Re: Coś dla 4 latki może pomożecie? 01.02.07, 21:36 zuzannao napisała: > a z Astrid Lindgren wciąż na topie Lotta i Emil (pewnie już ze dwa lata). Oj tak - "Dzieci z ulicy Awanturników", "Lotta z ulicy Awanturników" i "Przygody Emila..." to inwestycje na lata (pewnie dlatego pierwszą wykopałam spod ziemi w twardej oprawie, a drugiej szukam w takowej). Poza tym "W lesie Marcina" - seria wydana przez Arkady, autorstwa A.Onichimowskiej i J.Sedlaczek, poza tym tejże Onichimowskiej "Wieczorynki z kotem Miśkiem", "Pyza na polskich dróżkach" (już nie Onichimowskiej, rzecz jasna ;-)). Pewnie jeszcze przyjdzie mi coś dopisać, o czym zapomniałam ;-) Odpowiedz Link
mamaki Re: Coś dla 4 latki może pomożecie? 29.01.07, 12:05 Też polecam książki o kocie Findusie Svena Nordqvista. Oprócz fajnych, mądrych historyjek znajdziecie prześliczne rysunki. U mnie w domu są to obecnie książeczki nr1! Odpowiedz Link
ingeborga Re: Coś dla 4 latki może pomożecie? 02.02.07, 12:25 Z Muchomora jeszcze: "Przepraszam, czy jestes czarownica?" i "Medal pana zająca", "Historyjki o Alicji, która zawsze wpadała w kłopoty" poza tym "Chichopotam" (wierszyki Agnieszki Frączek, wydawnictwo bis) z Fro9 "Wielkie zmiany w dużym lesie", "Rynna" i "Leon i kotka" Larousse - Moje małe encyklopedie Larousse'a, głównie "Ciało" i "Zwierzęta sawanny" oraz oczywiscie Julek i Julka oraz Pan Kuleczka. Przed snem czytaja z tatą Muminki, ale to chyba jeszcze trudnawe dla mojej prawie-czterolatki... Odpowiedz Link
malinela Re: Coś dla 4 latki może pomożecie? 02.02.07, 13:59 Koniecznie przeczytajcie Detektywa Pozytywkę, Grzegorza Kasdepke: www.merlin.com.pl/frontend/towar/404649 Moja córka w wieku 4 lat bardzo lubiła Tytusa, Romka i A'Tomka, Papcia Chmiela. Sprawdź, może Twoja córka również polubi: www.merlin.com.pl/frontend/towar/412398 Możecie również sięgnąć po książki Heleny Bechlerowej. Odpowiedz Link