bayan 11.07.02, 13:19 Czy ktoś był? Czy ktoś poleca? A może odradza? Z którym biurem najlepiej? ..... bo ja wciąż się waham :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: crim Re: ---Turcja --- Ayvalik-Sarimsakli IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 11.07.02, 18:27 Najlepiej jechac na wlasna reke z pominieciem jakiegokolwiek biura podrozy. Ja tak zrobilem i bylem w pelni usatysfakcjonowany 3 tygodniami w Turcji. Zwiedzilem niemalo, nocowalem za naprawde niskie ceny (przykladowo pensjonat z basenem w Pemmukale kosztowal 2$ od osoby i objadlem sie za rownie male pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: ---Turcja --- Ayvalik-Sarimsakli IP: 213.157.194.* 11.07.02, 20:34 bayan napisał(a): > Czy ktoś był? Czy ktoś poleca? A może odradza? Z którym biurem najlepiej? ..... > > bo ja wciąż się waham :) Ayvalik jest sympatycznym miasteczkiem nadmorskim, z ladnym portem zeglarskim, Sarimsakli - kilka km dalej (dojazd bez problemu) z piaszczysta plaza, niestety dostepna dla ogolu, wiec nieco tloczna w sezonie i troche brudnawa pod koniec dnia, ale wieczorem sprzatana przez obsluge hoteli. Niedaleko do Izmiru, Bergamy, Troji, potem to juz Istambul :) Nieco dalej do Pamukkale i Efesu, ale warto pojechac. W Ayvaliku warto wybrac sie na wzgorze Seytan Sofrasi (Uczta Szatana), skad masz piekny widok z gory na Morze Egejskie. W wietrzne dni slychac tez swist wiatru, przypominajacy placz uwiezionego w skale szatana ;) Jest fajny bazarek. Generalnie w weekend bedzie tloczno, bo maja tu swoje domy letniskowe bogatsi Istanbulczycy i Izmirczycy. Jesli dysponujesz samochodem warto odwiedzic okoliczne miasteczka, np Akcay, Oren, szczegolnie wieczorem, mnostwo fajnych knajpek, malo cudzoziemcow, bardzo niskie ceny. W sezonie mozna tez wybrac sie na wyspy greckie, niestety, nie pamietam cen, wiekszosc miejscowych biur podrozy bedzie mialo oferty w witrynach. Najbardziej prestizowy, ale i najdrozszy jest SETUR. Ayvalik jest zdecydowanie bardziej kameralny niz np. okolice Antalii, inny klimat, mniej cudzoziemcow, zalezy co kto lubi. Zapomnialabym, ten region slynie z gajow oliwkowych, pyszne oliwki, oliwe, specjalne mydlo na wage, wiec kupisz niedrogo wszedzie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś