peterowski 07.02.05, 12:12 Zastanawiam się nad lotem rosyjskimi liniami do Pekinu. Jest to najtańsze połączenie, leci się Boeningami, ale linie te nie kojarzą mi się dobrze... Czy ktoś ma doświadczenia z Aeroflotem, może lecieliście właśnie do Chin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tommeck Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: 212.75.96.* 07.02.05, 12:33 najtańsze??? A jaka jest cena, jeśli można wiedzieć. Pytam się dlatego, bo myślałem, że najtaniej jest ukraińskim AEROSWIT-em (równe 600 USD w obie strony z wszystkimi opłatami). A co do wrażeń z podróży Aeroflotem, to zdania są podzielone. Choć nikt z moich znajomych nie leciał do Pekinu, więc nie chcę się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
peterowski Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU 07.02.05, 13:03 Matko, nie wiedziałem, że są takie linie. Całkowoity, koszt Aeroflotu, to 1970,00 PLN. Ponadto za stosunkowo niewielką dopłatą można wracać z Shanghaju. Wtedy to ok. 2100,00 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 07.02.05, 13:41 serwis i jakos lotu na polaczeniach miedzykontynentalnych jest dobry, sporo tylko ruskiego hamstwa na pokladach , polaczenia europejskie sa za to czesto wykonywane samolotami dogorywajacymi i jest to nie zapomniane przezycie, ja lecialem aeroflotem przez moskwe do Banngkoku i rejs moskwa bangkok byl ok tylko te zapijaczone mordy na pokladzie samolocik ok i obsluga w miare Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:46 Ja leciałam do Delhi przez Moskwę, gdzie mieliśmy opóźnienie. Niestety w samolocie jest ciasnota nie do wytrzymania dla długonogich jak ja. W drodze powrotnej było trochę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciekmm Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.toya.net.pl 08.02.05, 17:41 Ja lecialem do Moskwy i sadze ze lepiej niz w LOT'cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: 217.153.60.* 09.02.05, 11:33 Moim zdaniem A. jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wot Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:51 lecialem do Pekinu i musze powiedziec,ze jest ok. Nie dostaniesz na pokladzie nic mocniejszego niz piwo lub wino ( a i te luksusy moga szybko sie skonczyc jak trafisz na silna ekipe) ale trudno...jakos idzie wytrzymac. Najlepiej jest na trasie Wawa-Moskwa-Wawa zalapac sie na polaczenie Lot-owskie. A juz z Moskwy leci Boeing 777 lub 767 i nie ma zadnego strachu. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 11.02.05, 09:59 Czyli alkohol trzeba zabrać z sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 20:21 W wakacje lecialem do Sznghaju i bardzo mile wspominam podróż. Ale nie były to Boeingi tylko IL. W Moskwie (jeden dzień pobytu- na właśne życzenie) kosztował mnie extra 30 USD - nadbagaż 3 kg także nie polecam dłuższych pobytów tylko prosto do Polski bez zwiedzania Mokwy. Wysokich lotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.02.05, 13:07 Tylko Szeremietiewo nie powala na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
barszczyk75 Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU 14.02.05, 18:18 pracuje na lotnisku i coz moge powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.02.05, 12:20 Jeśli leci się Boeingiem, to chyba sie doleci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejti Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:25 ja leciałam Aeroflotem we wrzesniu 2004 na trasie Wawa-Moskwa-Pekin (lot zawsze z przesiadka w Moskwie), powrót Hongkong-Moskwa-Wawa.Też miałam na początku stracha, ale wszystko było ok. Naprawde nic nie mam do zarzucenia. Obsługa bardzo miła.Nie trzeba leciec z własnym srubokretem i w czasie lotu dokręcać srubki od wewnatrz-jak sie zwykło mówic o tych liniach. Na trasie powrotnej Hongkong - Moskwa Boeing 767, extra duzo miejsca, nawet dla długonogich, bo leciałam z takim i nie narzekał, dalej Moskwa - Wawa lecielismy juz Lotem. Cały przelot w obie strony kosztował mnie 2333 zł.Polecam. Miałam tez do wybory lot liniami KLM przez Helsinki, a to równało sie:lot na około,dłuzszy o kilka godzin i cena 3030 zł.Jest porównanie. Także, wybór należy do ciebie. Miłej podrózy Kejti Odpowiedz Link Zgłoś
peterowski Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU 18.02.05, 09:10 Dzięki wielkie za wszelkie informacje. Najlepszy był opis ze śrubokrętem :-). Natomiast ja zdecyduje się chyba na Aerosvit (dzęki tommeck!). Mają tylko Boeingi i teraz jest rewelacyjna promocja (ok. 1300 PLN). Co prawda Aeroflot ma teraz podobną promocję i można wrócić z Szanghaju za naprawdę małą dopłatą, ale jest duże prawdopodobieństwo, że poleci sie ruskimi maszynami, nawet jeśli pierwotnie podadzą, że lecą Boeingi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejti Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:39 heja tak z ciekawości, 1300 PLN w dwie strony:Wawa-Pekin, Pekin(Szanghaj)-Wawa ? kejti Odpowiedz Link Zgłoś
peterowski Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU 18.02.05, 12:17 Tak, w dwie strony. Ale Aerosvit lata tylko do Pekinu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejti Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:37 Dzieki za odp. O kurde to troche przepłaciłam, ale cóż bylo mineło :) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.02.05, 16:07 Czy na trazyt przez Moskwę potrzebna jest wiza? Odpowiedz Link Zgłoś
plascyzna Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU 21.02.05, 16:34 tranzyt jest bezwizowy, no chyba, ze cos sie zmienilo Odpowiedz Link Zgłoś