Dodaj do ulubionych

LOT AEROFLOTEM do PEKINU

07.02.05, 12:12
Zastanawiam się nad lotem rosyjskimi liniami do Pekinu. Jest to najtańsze
połączenie, leci się Boeningami, ale linie te nie kojarzą mi się dobrze...
Czy ktoś ma doświadczenia z Aeroflotem, może lecieliście właśnie do Chin?
Obserwuj wątek
    • Gość: tommeck Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: 212.75.96.* 07.02.05, 12:33
      najtańsze??? A jaka jest cena, jeśli można wiedzieć. Pytam się dlatego, bo
      myślałem, że najtaniej jest ukraińskim AEROSWIT-em (równe 600 USD w obie strony
      z wszystkimi opłatami).

A co do wrażeń z podróży Aeroflotem, to zdania są podzielone. Choć nikt z moich
      znajomych nie leciał do Pekinu, więc nie chcę się wypowiadać.
    • peterowski Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU 07.02.05, 13:03
      Matko, nie wiedziałem, że są takie linie. Całkowoity, koszt Aeroflotu, to
      1970,00 PLN. Ponadto za stosunkowo niewielką dopłatą można wracać z Shanghaju.
      Wtedy to ok. 2100,00 PLN.
      • Gość: Jurek Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 07.02.05, 13:41
        serwis i jakos lotu na polaczeniach miedzykontynentalnych jest dobry, sporo
        tylko ruskiego hamstwa na pokladach , polaczenia europejskie sa za to czesto
        wykonywane samolotami dogorywajacymi i jest to nie zapomniane przezycie, ja
        lecialem aeroflotem przez moskwe do Banngkoku i rejs moskwa bangkok byl ok
        tylko te zapijaczone mordy na pokladzie samolocik ok i obsluga w miare
    • Gość: Kaja Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:46
      Ja leciałam do Delhi przez Moskwę, gdzie mieliśmy opóźnienie. Niestety w
      samolocie jest ciasnota nie do wytrzymania dla długonogich jak ja. W drodze
      powrotnej było trochę lepiej.
    • Gość: Maciekmm Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.toya.net.pl 08.02.05, 17:41
      Ja lecialem do Moskwy i sadze ze lepiej niz w LOT'cie
    • Gość: Piotr Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: 217.153.60.* 09.02.05, 11:33
      Moim zdaniem A. jest ok.
      • Gość: Wot Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:51
        lecialem do Pekinu i musze powiedziec,ze jest ok. Nie dostaniesz na pokladzie
        nic mocniejszego niz piwo lub wino ( a i te luksusy moga szybko sie skonczyc
        jak trafisz na silna ekipe) ale trudno...jakos idzie wytrzymac. Najlepiej jest
        na trasie Wawa-Moskwa-Wawa zalapac sie na polaczenie Lot-owskie. A juz z Moskwy
        leci Boeing 777 lub 767 i nie ma zadnego strachu.
        Polecam
    • Gość: Krzyś Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 11.02.05, 09:59
      Czyli alkohol trzeba zabrać z sobą.
    • Gość: jk Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 20:21
      W wakacje lecialem do Sznghaju i bardzo mile wspominam podróż. Ale nie były to
      Boeingi tylko IL. W Moskwie (jeden dzień pobytu- na właśne życzenie) kosztował
      mnie extra 30 USD - nadbagaż 3 kg także nie polecam dłuższych pobytów tylko
      prosto do Polski bez zwiedzania Mokwy.

Wysokich lotow
    • Gość: paul Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.02.05, 13:07
      Tylko Szeremietiewo nie powala na kolana.
    • barszczyk75 Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU 14.02.05, 18:18
      pracuje na lotnisku i coz moge powiedziec
    • Gość: lotnik Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.02.05, 12:20
      Jeśli leci się Boeingiem, to chyba sie doleci...
      • Gość: Kejti Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:25
        ja leciałam Aeroflotem we wrzesniu 2004 na trasie Wawa-Moskwa-Pekin (lot zawsze
        z przesiadka w Moskwie), powrót Hongkong-Moskwa-Wawa.Też miałam na początku
        stracha, ale wszystko było ok. Naprawde nic nie mam do zarzucenia. Obsługa
        bardzo miła.Nie trzeba leciec z własnym srubokretem i w czasie lotu dokręcać
        srubki od wewnatrz-jak sie zwykło mówic o tych liniach. Na trasie powrotnej
        Hongkong - Moskwa Boeing 767, extra duzo miejsca, nawet dla długonogich, bo
        leciałam z takim i nie narzekał, dalej Moskwa - Wawa lecielismy juz Lotem. Cały
        przelot w obie strony kosztował mnie 2333 zł.Polecam.
        Miałam tez do wybory lot liniami KLM przez Helsinki, a to równało sie:lot na
        około,dłuzszy o kilka godzin i cena 3030 zł.Jest porównanie.
        Także, wybór należy do ciebie.
        Miłej podrózy
        Kejti
    • peterowski Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU 18.02.05, 09:10
      Dzięki wielkie za wszelkie informacje. Najlepszy był opis ze śrubokrętem :-).
      Natomiast ja zdecyduje się chyba na Aerosvit (dzęki tommeck!). Mają tylko
      Boeingi i teraz jest rewelacyjna promocja (ok. 1300 PLN). Co prawda Aeroflot ma
      teraz podobną promocję i można wrócić z Szanghaju za naprawdę małą dopłatą, ale
      jest duże prawdopodobieństwo, że poleci sie ruskimi maszynami, nawet jeśli
      pierwotnie podadzą, że lecą Boeingi.
      • Gość: Kejti Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:39
        heja
        tak z ciekawości, 1300 PLN w dwie strony:Wawa-Pekin, Pekin(Szanghaj)-Wawa ?
        kejti
        • peterowski Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU 18.02.05, 12:17
          Tak, w dwie strony. Ale Aerosvit lata tylko do Pekinu.
          • Gość: Kejti Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:37
            Dzieki za odp. O kurde to troche przepłaciłam, ale cóż bylo mineło :)
            pozdrowionka
    • Gość: Jack Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.02.05, 16:07
      Czy na trazyt przez Moskwę potrzebna jest wiza?
      • plascyzna Re: LOT AEROFLOTEM do PEKINU 21.02.05, 16:34
        tranzyt jest bezwizowy, no chyba, ze cos sie zmienilo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka