Dodaj do ulubionych

**Blada druga kreseczka na tescie**

02.12.04, 22:06
Ciagle czytamy o tych dwuch kreseczkach, sama takie mialam i wiem ze u mnie
nie pokazywaly ciazy, niestety surprised( powodowal je duphaston!!!
Postanowilam wstawic tu linki kobitek ktore opowiadaly o tych kreseczkach,
zapraszam do komentarzy i wpisywania wlasnych doswiadczen ....

Ps. Zalecane jest robienie testu po dniu spodziewanej @, poniewaz moglo
nastapic zaplodnienie i test pokaze II krechy ale moze nie dojsc do
zagniezdzenia (nikomu nie zycze) i przyjdzie @ wwwrrrrrr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ListaDOBRYCHginekologów
(oraz linki do czarnej listy i super położnych)
Obserwuj wątek
    • gagat100 cytaty 02.12.04, 22:09

**********mamaszyma 19.11.2004 12:35

Tak czytam i czytam posty na tym forum i wychodzi na to, że nie można ufać
      bladej kreseczce na tescie ciążowym. KOlejna dziewczyna patrzyła na te kreska
      z nadzieją i co? Może jest nas więcej, jakby to ładnie nazwać, oszukanych
      przez test. Ja sobie obiecałam, zę tym razem pierwszy test zrobię dopiero w
      około 35 dniu cylu albo później, bo po co cieszyc sie tą głupia blada
      kreseczką? A swoja drogą ile radości moze dać taki paseczek o długości 1cm i
      szerokości 2mm?

**********tromysza 19.11.2004 13:08

No wiesz... nie zawsze tak jest. Nie ma co straszyc dziewczyn. Moja
      przyjaciolka miala blada, prawie niewidoczna kreske, a jest teraz w 7 m-ce
      ciazy i urodzi dziewczynke. Tak wiec... po prostu pewnie grubsza lepsza niz
      slaba. A najlepiej nie robic testu przed @ tylko kilka dni po terminie @. Wtedy
      nie ma bolesnych rozczarowan. Choc przyznam szczerze, ze nie zaluje mimo
      wszystko, ze robilam test. Juz wiem po prostu jak bardzo bede kiedys
      szczesliwa. Wiem jakie to uczucie. smile

**********aquarius72 19.11.2004 13:19

Ja zrobiłam test w terminie spodziewanej @ i wyszła blada kreska, @ spóźniła
      się o 4 dni. Niestety nie da się uniknąć takich sytuacji, no chyba, że ktoś się
      niespecjalnie stara i nawet nie zauważy, że ta @ jest jakaś inna - późniejsza,
      mocniejsza..., bo doszło do zapłodnienia.
      Jeśli ktoś stara się o dziecko, to mimowolnie będzie myślał, czy się udało, czy
      nie. A czasem warto to wiedzieć jak najwczesniej, np jeśli trzeba podjąć
      decyzję o odstawieniu duphastonu/luteiny.

**********luna333 19.11.2004 13:32 + odpowiedz

no właśnie...ja zrobiłam błąd...zrobiłam test w 27dc(poprzedni cykl 26 a norma
      to ok 28) i ? ledwie widoczna tylko w świetle dziennym różowa i śliczna -
      pomyślałam że mi się zdaje ale koleżanka z pracy też ją widziała, 28 dc
      powtórzyłam test - znowu kreseczka tylko szersza i już lepiej widoczna ale
      nadal blada, dziś rano (wiem że to paranoja z tym moim testowaniem)zobaczyłam
      już całkiem konkretnie różowiutką (wszystkie testy to Quick V)i już nie wiem co
      myśleć - tyle się tu naczytałam... brzuch mnie pobolewa jak na @, piersi bolą
      jak na @ ...dziś powinnam dostać, a może jutro... oglądam piersi - nic nie
      pociemniało..boję się...tak bardzo się boję że przyjdzie kiedy już zacznę
      wierzyć że się udało...mężowi nic nie powiedziałam- powiem kiedy zobaczę na usg
      maleńki cud
    • gagat100 cytaty 02.12.04, 22:12

**********gamciaa 20.11.2004 13:04

ja juz w blade nie wierze.... Zrobiłam test w 33 dniu (norma to 31-d cykle) i
      była blada, zrobiłam drugi test w 38 dniu i nadal blada... wiec czekałam ale z
      wieeeelka nadzieją, bo @ nadal nie było.. Miałąm zamiar jeszcze jeden test
      zrobic wczoraj (to juz był 42 dzień), ale @ wyprzedziła moje zamiarysad(((
      Tak że ja juz nie ufam tym bladym kreseczkom...

**********ewa.analityk1 20.11.2004 15:34 + odpowiedz

trzeba zdawać sobie sprawę, że 30% ciąż w tym terminie ulega poronieniom sad
      jest zagnieżdżenie, ale tak naprawdę o ciaży mówimy dopiero wtedy jeżeli da sie
      wykryć bicie serca na usg, a do tego często od pozytywnego testu daleka droga.
      Ja jestem nienormlana jak zobaczyłam 9 dni po owulacji bladuchną kreskę
      cieszyłam się jak głupia do lekarza poleciałam na skrzydłach chociaż
      wiedziałam, że to ciąża najwyższego ryzyka i nieraz myślę, że to ta radość ją
      utrzymała

**********mola16 23.11.2004 12:32

Ja robiłam test w 25dc - wynik II kreseczki ale druga blada, w 28dc i w 33dc
      bez drugiej kreski. No tylko, że ja je widziałam takie wirtualne, ale to pewnie
      dlatego, że bardzo chciałąm je zobaczyc. Jutro ide do gina ale i tak czekam na
      @, co chwilę biegam do WC sprawdzić czy to nie już ale na razie cisza.

• gagat100 cytaty 02.12.04, 22:14

**********annulka1 24.11.2004 20:50

Dzisiaj mam 27 dc przy cyklach 25-26 dniowych, oczywiście nie wytrzymałam i
      zrobiłam pół godziny temu (czyli wieczorem big_grin ) test od Ewy i widac na nim
      całkiem niewyrazny ( ale jednak...) cień drugiej kreseczki....
      Czy to coś znaczy? Czy testy Ewy często zostawiają taki ślad w miejscu gdzie
      powinna być druga kreska?
      proszę o szybką opowiedz bo mnie nerwy zjedzą
      Ania

**********lemone 24.11.2004 21:10

rok temu mialam identyczna sytuacje, cien ledwo widoczny
      na drugi dzien to samo
      wpatrywalam sie w test i nie bylam pewna, czy to nie jest tylko wynik mojej
      wyobrazni...
      za dwa dni byly juz dwie piekne tluste krechy smile)))
      jesli i u Ciebie jest podobnie - GRATULUJE smile))))))))))

**********wodniczek_1 25.11.2004 07:51

cześć,

ja również miałam identyczną sytuację i po tygodniu od zrobienia pierwszego
      testu tj. 2 dni po terminie spodziewanej @ zrobiłam test i ... cudowne 2 krechy.

Pozdrawiam

PS. Trzymam kciuki za 2 krechy.

**********aasik25 25.11.2004 12:44

Hej,
      ja swoją bladziusieńką zobaczyłąm dopiero gdy chciałam wyrzucić test po 1,5
      godz. na pewno zrobisz dziś następny test (też jestem taka niecierpliwa) więc
      napisz koniecznie jak dziś.

Asia

**********annulka1 25.11.2004 14:44

Zrobiłam dzisiaj apteczny ( Ewy testy już i się skończyły), też nie był to taki
      całkiem ranny mocz na ale przecież musiałam wyjść o apteki - po 10 minutach
      pojawiła się jakby bardzo blada druga kreseczka - właściwie też tylko cień...
      widzi ją także mój mąż, tylko że niestety on jest lekarzem i zamiast się trochę
      cieszyć powiedział " Ty chyba jeszcze pozytywnego wynikunie widziałaś....",
      poczekam dwa (albo jeden!) dni i kupię jeszcze jeden test - jaki apteczny jest
      najlepszy?
      pozdrawiam
      ania

• aquarius72 Co może fałszować wynik? 03.12.04, 10:55
        Gagatku - z tego, co wiem, jedynie leki zawierające HCG mogą powodować fałszywy
        wynik testu ciążowego (np. Pregnyl). Nie fałszuje tego wyniku duphaston, bo to
        całkiem inny hormon. Wiele dziewczyn bierze duphaston i jeśli nie są w ciąży,
        to test wychodzi negatywny.
        U mnie wynik nigdy nie wyszedł fałszywie pozytywny. Nawet w październiku, kiedy
        miałam bladą kreseczkę na teście, to potwierdzało to ciążę (miałam beta HCG
        powyżej 14), tyle, że była to ciąża biochemiczna, która skończyła się po kilku
        dniach... i miesiączka była potem dłuższa i bardziej obfita.
        Jeśli testy wychodzą Ci pozytywne, to przyczyna jest inna niż duphaston, jaka -
        niestety nie wiem...
        • gagat100 Re: Co może fałszować wynik? 03.12.04, 11:02
          no wiec wlasnie , czasem na forum czytalam ze wlasnie duphaston moze powodowac
          delikatne dwie krechy (poszukam i tu wkleje) nie podpowiadajac ginowi zapytalam
          czemu mi tak wychodza i potwierdzil to co wiedzialam , wiem ze to inny hormon i
          niemam pojecia dlaczego tak jest . Poszukam moze znajde odpowiedz.
    • gagat100 **Blada druga kreseczka na tescie** 03.12.04, 11:13
      CYTAT Z BOCIANA
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      SZanowny Panie
      Od paru m-cy na testach (quick viewi cler view)widzę mało wyrażne kreseczki (
      ale są )ale ciąży nie ma.Cykle mam stymulowane clo . w tym cyklu zrobiłam b-hcg
      negatywny wynik był to 9 dzień po owulacji 10dnia zanim odebrałam wynik również
      zrobiłam test i znów lekko pozytywny. Panie Doktorze czy obecność hcg w moczu
      to możę być symptom jakieś choroby?
      Z góry dziękuje za odpowie

Jacek Szamatowicz
      Członek Honorowy Stowarzyszenia

--------------------------------------------------------------------------------

Szanowna Pani
      Trzeba oznaczyć stężenie betahcg A może być takze podwyższone stęzenie LH to
      podobny hormon do hcg stąd lekko dodatnie testy
      Jacek Szamatowicz

• ewa.analityk1 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 04.12.04, 12:32
        gagatku LH i HCG mają taką samą budowę ale inne wiązania, ale producenci
        zapewniają, że nie ma w teście ciążowym krzyżowań czyli LH nie wykrywa.
        Ja stosowałam duphsaton i nigdy nie zobaczyłam nawet bladej krechy sad drugiej
        ale tocz śledztwo dalej masz już u mie 1 komplet darmowy testów za dociekliwość
        tylko wyślij mi dane a wysyłam jeżeli chcesz
    • magdulka26 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 04.12.04, 12:42
      Mnie też się wydaje że duphaston nie fałuszje wyniku,wiem ze są osoby które
      pomimo braku ciąży mają II .Z tego co słyszałam osoby te mają problemy z
      tarczycą,są to b.rzadkie przypadki .Nie wiem co u Ciebie było powodem II ,moze
      to była biochemiczna ....
      • gagat100 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 04.12.04, 13:08
        co prawda nie robilam badan tarczycy ostatnio jedynie prolaktyne i te
        podstawowe badania zdazaja sie u mnie takie wlasnie historie ale nie zawsze!!!
        wiec gdybym miala tak notorycznie to bym zaczela sie zastanawiac ale one
        pojawily sie jak zaczelam brac duphaston hhhmmmmm
        juz sama nie wiem........

Ps. Ewuniu dzieki, rowniez za modlitwe :o)
    • gagat100 winien duphaston ?_______________________cytat 06.12.04, 11:11
      cytaty z nieplodnosci

**********CZy Duphaston może wpłynąć na wynik testu ??????
      madziula10 03.11.2004 08:34 + odpowiedz

Miesiączka spóźnia mi się 6 dni zrobiłam test i wyszedł pozytywny ale dodam
      ze biore Duphason od połowy cyklu. CZy moze być tak że to Duphason wpłynął na
      pozytywny test a tak naprawde ciąży nie ma???

**********justynek13 03.11.2004 08:43

właśnie !!!!ale chyba nie, bo przeciez inny hormon sie bada testem

**********samanta25 03.11.2004 09:28

Raczej nie powinien wpływać na wynik testu ale w pojedynczych przypadkach tak
      się zdarza smile)

Gratuluję serdecznie smile))

-------------
      czekam na cud 33 cykl
      www2.fertilityfriend.com/home/samanta

**********mala00 03.11.2004 10:04

Myślę,że można ci gratulować ciąży.Duphaston nie wplywa na wynik testu.Zrób
      sobie hcg z krwi i wszystko będzie jasne.Jeszcze raz gratuluję.

**********tekla12 03.11.2004 10:35

Też gratuluję. Duphaston nie ma prawa wpłynąć na wynik testu T.

**********justynek13 03.11.2004 12:28

to i ja gratuluje!!!!!!!!!

**********gosia.testy 04.11.2004 22:15

Gratulacje!
      Duphaston nie fałszuje testu HCG (ciążowego)!

Masz juz jakieś wieści na potwierdzenie? smile
      • gagat100 dlaczego moj gin tak mi powiedzial 06.12.04, 11:15
        powiedzial ze moje blade dwie krechy sa przez to ze duphaston biore hhhhmmmmm
        po co by mnial tak mowic ?????????
        Spojrzcie na obrazek wszystkie te hormony lacza sie ze soba w jajniku
        www.npr.prolife.pl/plansza_02.htm
    • gagat100 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 13.12.04, 10:28
      Pozytywny wynik testu mimo, że kobieta nie jest w ciąży, jest możliwy w
      przypadku:
      " przyjmowania leków przeciwdepresyjnych
      " chorób nerek
      " nadczynności tarczycy
      " usunięcia operacyjnego jajnika
      • takandrynka Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 13.12.04, 12:32
        Rozmawialam z moim gin i 3 innymi. Moj gin twierdzi, ze D-n nie powinien
        falszowac aptecznych testow. A 3 pozostali-ze wlasciwie sa przypadki ze jednak
        falszuje.
        I badz tu czlowieku madry.
    • gagat100 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 04.01.05, 13:00
      cytat

• Re: blade kreski a BRAK ciazy, ktora miala ????
      asiak78 04.01.2005 12:58

Ostatnio wyczytałam w mądrej książce, że niekiedy testy ciążowe na
      obecność w organizmie gonadotropiny kosmówkowej wychodzą pozytywne pomimo braku
      ciąży. Oto powody:
      - rozrosty i nowotwory trofoblastu
      - zaburzenia hormonalne
      - niektóre nowotwory płuc
      - nieprawidłowa zbiórka moczu
      - błędy laboratoryjne

• emka1974 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 04.01.05, 18:18
        Jak jest blada kreska, a nie ma @ i wyniku bety, trzeba mieć nadzieję. Ja ją
        straciłam, bo godzinę po bladej kresce pojawiło się krwawienie, a teraz jestem
        w 11tc.

Nie wiem, ja nie powinnam się sugerować kolorem kresek, bo w czerwcu 2004
        miałam dwie grube krechy, a @ przyszła 5 dni później. Na pewno nie powinno się
        robić testu przed terminem @. Ja za każdym razem robiłam w terminie @, a i tak
        wynik nie był w efekcie miarodajny.
        • gagat100 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 04.01.05, 21:39
          post pt: " blade kreski i brak ciazy"
          • eda34 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 04.02.05, 21:52
            Rok temu zrobiłam test i miałam 2 grube krechy.Poroniłam w 7tc.w grudniu znowu
            zaszłam w ciąże zrobiłam wcześniej test i druga kreska była bardzo blada pół
            roku przed tą ciążą brałam duphaston. poroniłam w 7tc
    • tromysza Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 05.07.05, 11:03
      Asia, mi się wydaje, że w większości przypadków blada zamienia się w grubą. Po
      co straszyć dziewczyny?
      Pozdrawiam.
    • alutka14 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 05.07.05, 11:03
      myslę, że są blade i blaaade kreseczki. te drugie (wiem z doświadczenia)
      są po prostu wynikiem naszego wyślepiania oczu i chęci zobaczenia
      tego czego tak naprawde nie ma. na quicku często pojawia się
      druga baaardzo blaada kreseczka którą raz widac innym razem nie
      i wiele zależy od oświetlenia.
      z reguły jeżeli kreseczka jest bledsza od kontrolnej ale dokładnie
      widoczna no i jeśli się nie brało żadnych leków to zwykle potwierdza
      ciążę no i przeważnie test robiony jest przed terminem @ a wiadomo,
      ze taka ciąza może się nie utrzymaćsad((
      • tromysza Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 05.07.05, 11:04
        Zgadzam się z alutką. Są blade i blaaade kreseczki.
        • kari24 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 05.07.05, 11:05
          To ja mama chyba bladą ale i tak juzmam stresa po tym co przeczytałam w tych
          postach sad
          • alutka14 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 05.07.05, 11:09
            niepotrzebnie, na pewno wszystko jest ok
            z tego co pamiętam to już chyba trochę minęło od terminu @
            więc nie ma się czym przejmować
            • asiulka1976 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 25.09.05, 12:29
              A wiec teraz moge napisac ze jak zobaczylam znów cień kreski to bardziej bylam
              za tym ze to brak ciazy niz ciaza po namowie kolezanki poszlam na bete i
              17,47mIU/ml było to 10dni po owulacji, nastepnego dnia inny test i znow cien,
              kolejnego beta juz 72.65 mIU/ml i wyraznie tluste II krechy surprised)
              • meg241 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 30.01.06, 16:36
                Napisze o swoich dwoch historiach:
                1. Zrobiłam test w dniu spodziewanej @. Wyszła bladziutka kreska, ale była.
                Powtorzyłam po kilku dniach, była wyrazna. Dzis mam 21 miesiecznego synka.
                2. w grudniu zeszłego roku zrobiłam test w dniu spodziewanej @. ten sam zreszta
                co poprzednio. Pokazał dwie grube krechy. Radosc była wielka. Po 9 dniach
                przyszło krwawienie.Nastepnego dnia zrobiłam bete - 107, usg nic nie wykazało.
                To była ciaza biochemiczna.
                Jak wiec widac blada kreska nie musi oznaczac braku zagniezdzenia i odwrotnie.
                I cos Wam jeszcze powiem, ja sie ciesze ze zrobiłam wtedy test. I teraz tez
                zrobie. I jesli znowu bedzie ciaza biochemiczna to bede o tym wiedziec i
                swiadomie zrobie badania by sprawdzic co moglo je spowodowac. Wole to, niz nie
                pewnosc i zastanawianie sie: ciazya biochemiczna czy @.

pozdrawiam

Magda
                • 1magnolia Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 31.01.06, 13:24
                  Meg - a jakie testy stosowalas?
                  • meg241 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 23.02.06, 09:57
                    quick view i przy pierwszej ciazy powtorzyłampo kilku dniach pre testem

Magda
                    • betti23 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 09.05.06, 10:20
                      ja 4 dni po miesiaczce mialam blada kreske jednak beta potwierdzila ciazesmile
    • hana3331 Re: **Blada druga kreseczka na tescie** 16.08.06, 17:29
      Ja robiąc test nie miałam drugiej kreseczki, a później jakiś tydzień po
      zrobieniu testu okazało się, że jestem w ciąży. Więc testy są czasem
      nieskutecznesmile
    • aneczka002 a moze któraś z Was miała taki przypadek 21.08.06, 11:42
      moja koleżanka nie dostała @ i 4 dni od terminu zrobiła test (q.v) i wyszła
      jedna kreska.. tydzień po terminie @ zrobiła znowu i niby wyszła ta druga
      kreska ale tak blada ze ledwo widoczna.. była u giny i ta powiedziała że macica
      nie wskazuje na to aby była ciaża.. chyba ze owulacja była bardzo późno i może
      niec nie widać mimo ze to 8 dni od terminu @ (ale powiedziała ze nawet śluzówka
      macicy nie wskazuje na ciaże) kazała jej przyjsć za tydzien jak dalej nic nie
      bedzie widać to dostanie leki na wywołanie.. ona się bardzo denerwuje.. raczej
      nie moze byc to ciąża biochemiczna bo wtedy @ tyle sie nie spóxnia.. (a dalej
      jej nie ma) - to już sama nie wiem co myśleć o tym... zadawałam to pytanie juz
      i na innym forum ale nie dostałam tak naprwde odpowiedzi w ktróą bym uwierzył..
      • agulka1001 Re: a moze któraś z Was miała taki przypadek 21.08.06, 19:17
        wiem,ze to trudne,ale zostaje tylko czekanie...mnie lekarz tez straszy zle
        rozwijającą sie ciąza...bardzo sie boje,ale juz przeczekalam tydz....jutro
        wizyta...
        • aneczka002 Re: a moze któraś z Was miała taki przypadek 23.08.06, 08:01
          daj znać jak bedziesz po wizycie!! Trzymam kciuki!!smile
          • ziabunia84 Re: a moze któraś z Was miała taki przypadek 04.10.06, 20:14
            ja zrobiłam test w 34 dniu cyklu... dzisiaj jest 37 i @ nie ma... wyszły na
            teście dwie reseczki z czego druga trochę mniej wyraźna ale widoczna...
            miesiączkuję zawsze regularnie i do tej pory jak robiłam testy wychodziła jedna
            krecha... byłam u gina i stwierdził że objawy wszystkie mam... jednym takim
            szczególnym to są bardzo wrażliwe sutki nawet perzez ubranie a na @ to bolały
            mnie całe piersi... poza tym co jakiś czas leci mi lekko sluz... i jakoś tak
            czuję że mam dzidziusia w sobie smile lekarz mi pogratulował ale usg nie robił bo
            za wczesnie... ide 16.10 z wynikami badań i wtedy zobaczymy na usg smile zycze
            wszystkim dwóch PRAWDZIWYCH kreseczek smile
            • marps Re: a moze któraś z Was miała taki przypadek 05.10.06, 08:21
              Ja zrobiłam test w 34 dniu cyklu przy cyklach ok.28 dniowych, bo nigdy @ się
              tyle nie spóźniała i test wyszedł pozytywny. Nastepnego dnia powtórzyłam i
              również pozytywny. A w 39 dniu cyklu pojawiła się @. crying(( trasznie się wtedy
              rozczarowałam, tym bardziej, że bardzo z mężem się cieszyliśmy, że będziemy
              mieć dzidzię. Lekarz mi powiedział, że to była ciąża biochemiczna. Wolała bym
              tego nie wiedzieć i uważam, że nie warto się spieszyć z testowaniem. Teraz
              nawet boję się myśleć jak będzie tym razem. Na pewno nie będę tak szybko
              testowała. Boję się i cały czas się zastanawiam dlaczego tak się stało.
              Przecież nigdy nie miałam żadnych problemów z cyklami, hormonami itp. sad(
              • koma38 Re: a moze któraś z Was miała taki przypadek 16.08.07, 20:07
                [link=pregnancy.baby-gaga.com/][image noborder]
                tickers.baby-gaga.com/p/dev113pr___.png[/image][/link]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka