bianca07 21.06.07, 12:03 czy ktoś z Was był w ww hotelach? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:44 Byłam w Cactus Beach w Stalis w maju 2006. Pytaj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 12:48 ja tez bylam w maju w Cactusie. A w jakim terminie bylas Aneta?(to tak z ciekawosci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:56 Pod koniec maja, chyba od 26 (to był piątek) przez 7 dni. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 13:02 to ja wrocilam do Polski samolotem , ktorym wy przylecieliscie. Bylam od 11 do 25. A jaka mieliscie pogode? Bo w dzien naszego wyjazdu od poludnia padalo (nawet lzej bylo na duszy wyjezdzac). Tudziez w sobote tydzien wczesniej caly dzien mocno padalo. Poprawila sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:04 :-) Grzało non stop, przez calutki tydzień było słońce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 13:07 to super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: 80.54.0.* 21.06.07, 12:52 Rozumiem, że chodzi o hotel Creta Palm? Jeśli tak to oba te hotele są bardzo porównywalne. Crete to taki mały kompleks, bardzo zadbany i rozbudowany. Niemcy lepiej oceniają go za całokształt (nieznacznie) i odczuwalnie za pokoje. Z kolei mniej im się podoba jedzenie niż w Cactusie. W Cactusie wszyscy jedzenie jak najbardziej chwalą... O Cactusie możesz poczytać tutaj: www.ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/cactus_beach W zasadzie, cokolwiek wybierzesz będziesz zadowolona. Zapraszam do oceny po powrocie -jeśli będziesz miała ochotę rzecz jasna;) Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 13:05 Oj tak. jedzenie w cactusie - dla mnie rewelka. Zarowno potrawy kuchni kretenskiej jak i dla tradycjonalistow. desery-nie sposob wszystkiego sprobowac chocby. A poza tym przez dwa tygodnie tylko niektore potrawy powtarzaly sie. W zasadzie mozna bylo codziennie jesc co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:18 Potwierdzam, jedzenie pyszne i bardzo duży wybór (nawet zupy były) Chciaż jak na wersję all in. brakowało mi dobrych alkoholi - piwo kiepskie (jakby bez procentów;), wino jeszcze w miarę (2 rodzaje - białe i czerwone), a z mocniejszych to tylko wódka grecka... Napoje też niezbyt - "sok" czyli napój, cola z dystrybutora, woda mineralna paskudna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 13:26 na temat trunkow sie nie wypowiadam, bo pilam tylko herbate do sniadania, pozniej kawe i wino. Ale faktycznie maz troche narzekal na raki i ouzo. Ouzo kupil sobie w sklepie i popijal wieczorkiem na balkonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 13:28 Aneta, a bylas w tym hotelu z neckermanna czy TUI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:57 Z Neckermannem, lot z Warsaw chociaż jestem z Cracow;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 14:18 ja tez z neckermannem, tez z W-wy, choc jestem z drugiego konca Polski (gdynia). TUI tez mialo Cactusa, ale sporo drozej za to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 12:59 Dopisz co preferujesz: lezenie na plazy lub basenie czy bardziej aktywne spedzanie czasu. A wiec czy bardziej zalezy Ci na luksusie hotelu czy niekoniecznie. generalnie Kato Stalos i Stalida to miejscowosci o podobnym charakterze. Zaleta pierwszej jest bliskosc Chanii (b. ladna), Kastelli (rejs lub wycieczka na Balos),plazy falasarna i stosunkowo niedaleko na Elafonissi oraz dosc ladne jak na krete plaze (w poblizu hotelu to nie znam). Ale z tego co pamietam hotel nie ma opcji all (ale moze sie myle), i nie ma zroznicowanych pokojow. natomiast w cactusie jest all , ale pokoje sa o roznym standardzie (najtansze moga nie miec klimy i telewizora). Porownaj tez ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
bianca07 Re: Creta Palm czy Cactus Beach? 22.06.07, 08:34 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Nie zależy nam na opcji all. Chcielibyśmy pojechać na Santorini i Elafonissi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:46 No to żebyście przypadkiem nie wybrali opcji promem na Santorini. Płynie się 4-5 godzin w jedną stronę(!) a na miejscu jesteście może 2 godziny. Porażka! I to za ok.100 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
bianca07 Re: Creta Palm czy Cactus Beach? 22.06.07, 08:45 1)Miałyście pokoje superior czy standard w Cactus Beach? 2)Ile jedzie sie z lotniska do hotelu, czy tak jak pisze neckermann, że 50-60 minut? 3)Czy w Grecji też lepiej dać 15-20 euro, żeby dostać lepszy pokój? W biurze podróży polecano mi bardziej Cactus Beach z Neckermanna niż Creta Palm z Rainbowtours, chociaż na koniec stwierdzono, że standardy obydwu hoteli są bardzo podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
bianca07 Re: Creta Palm czy Cactus Beach? 22.06.07, 08:48 Aneta, to co radzisz w sprawie Santorini? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:56 Czytałam coś na tym forum o katamaranach, które płyną dużo szybciej niż prom albo o wersji 2-dniowej na Santorini. Bo ta wycieczka promem jest naprawdę bez sensu. Żeby jeszcze chociaż ten prom jakiś fajny był... Czułam się na nim jak za czasów głębokiego PRL-u. Moim zdaniem samo Santorini nie jest warte 100 euro podróży w takich warunkach i tak długiej, i po to tylko aby rzucić na nie okiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Do Anety:) IP: 80.54.0.* 22.06.07, 09:29 Jak już gdzieś pisałem o Santorini: Są trzy sensowne opcje. 1. Płyniecie z lokalnym biurem podróży. Bez polskiego przewodnika, za to katamaranem i z gwarantowanym objazdem po wyspie (około 6H zwiedzania). 2. Płyniecie na własną ręke Katamaranem i zwiedzacie głównie Tirę (stolicę) - również ok. 6H zwiedzania. 3. Płyniecie promem samochodowym (4H), ale na dwa dni. Załatwiacie sobie pokój na Santorynie i zwiedzacie w spokoju. Koszt wyjdzie taki sam, przez dużo tańszy bilet promowy. Opcje najpowszechniejsze: 1. Wykup w polskim biurze Dlaczego nie warto? Ano dlatego, że gro polskich biuro (jak nie wszystkie) pływa promami samochodowymi. Taki prom wypływa z Heraklionu z samego rana i płynie w 1 stronę 4H. W efekcie na same zwiedzanie wyspy macie w biegu 1,5-2H. 2. Rejs na własną ręke + zwiedzanie Oia (wioska z niebieskimi kopułami). Wedle opinii wielu osób dotarcie do Oia i powrót do Tiry (skąd odpływają promy) to około 4H. W efekcie macie to samo, co z PL wycieczką. Czyli góra 2H na wyspie w wielkim pośpiechu... Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
bianca07 Re: Creta Palm czy Cactus Beach? 22.06.07, 09:56 czy byłeś w Creta Palm?Znasz ten hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: 80.54.0.* 22.06.07, 10:11 Nie byłem tam fizycznie, ale swobodnie poruszam się w angielskich i niemieckich źródłach. To prawie jakbym tam był (chociaż nie to samo i nie to, co źródło PL:) ). Jak już pisałem wyżej to duży kompleks godny polecenia jeśli ktoś szuka przede wszystkim obsługi dużego hotelu i komfortu. Rzecz jasna jak na duży kompleks przystało leży nieco na uboczu. Oferuje za to dobry serwis, różne animacje, świetne baseny. Zerknij na: www.creta-palm.gr/home.htm Tam jest trochę przydatnych informacji (fotosy i położenie)... Można odszukać w Google Earth:) Odpowiedz Link Zgłoś