Dodaj do ulubionych

Creta Palm czy Cactus Beach?

21.06.07, 12:03
czy ktoś z Was był w ww hotelach? Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:44
      Byłam w Cactus Beach w Stalis w maju 2006. Pytaj :-)
      • Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 12:48
        ja tez bylam w maju w Cactusie. A w jakim terminie bylas Aneta?(to tak z
        ciekawosci)
        • Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:56
          Pod koniec maja, chyba od 26 (to był piątek) przez 7 dni. A Ty?
          • Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 13:02
            to ja wrocilam do Polski samolotem , ktorym wy przylecieliscie. Bylam od 11 do
            25. A jaka mieliscie pogode? Bo w dzien naszego wyjazdu od poludnia padalo
            (nawet lzej bylo na duszy wyjezdzac). Tudziez w sobote tydzien wczesniej caly
            dzien mocno padalo. Poprawila sie?
            • Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:04
              :-) Grzało non stop, przez calutki tydzień było słońce:)
              • Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 13:07
                to super
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: 80.54.0.* 21.06.07, 12:52
        Rozumiem, że chodzi o hotel Creta Palm? Jeśli tak to oba te hotele są bardzo porównywalne. Crete to taki mały kompleks, bardzo zadbany i rozbudowany. Niemcy lepiej oceniają go za całokształt (nieznacznie) i odczuwalnie za pokoje. Z kolei mniej im się podoba jedzenie niż w Cactusie. W Cactusie wszyscy jedzenie jak najbardziej chwalą...

O Cactusie możesz poczytać tutaj:

www.ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/cactus_beach
        W zasadzie, cokolwiek wybierzesz będziesz zadowolona. Zapraszam do oceny po powrocie -jeśli będziesz miała ochotę rzecz jasna;)

Pozdrawiam
        Marcin
        • Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 13:05
          Oj tak. jedzenie w cactusie - dla mnie rewelka. Zarowno potrawy kuchni
          kretenskiej jak i dla tradycjonalistow. desery-nie sposob wszystkiego sprobowac
          chocby. A poza tym przez dwa tygodnie tylko niektore potrawy powtarzaly sie. W
          zasadzie mozna bylo codziennie jesc co innego.
          • Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:18
            Potwierdzam, jedzenie pyszne i bardzo duży wybór (nawet zupy były)
            Chciaż jak na wersję all in. brakowało mi dobrych alkoholi - piwo kiepskie
            (jakby bez procentów;), wino jeszcze w miarę (2 rodzaje - białe i czerwone), a z
            mocniejszych to tylko wódka grecka... Napoje też niezbyt - "sok" czyli napój,
            cola z dystrybutora, woda mineralna paskudna...
            • Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 13:26
              na temat trunkow sie nie wypowiadam, bo pilam tylko herbate do sniadania,
              pozniej kawe i wino. Ale faktycznie maz troche narzekal na raki i ouzo. Ouzo
              kupil sobie w sklepie i popijal wieczorkiem na balkonie
            • Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 13:28
              Aneta, a bylas w tym hotelu z neckermanna czy TUI?
              • Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:57
                Z Neckermannem, lot z Warsaw chociaż jestem z Cracow;-)
                • Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 14:18
                  ja tez z neckermannem, tez z W-wy, choc jestem z drugiego konca Polski
                  (gdynia). TUI tez mialo Cactusa, ale sporo drozej za to samo.
    • Gość: biomj Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.biology.univ.gda.pl 21.06.07, 12:59
      Dopisz co preferujesz: lezenie na plazy lub basenie czy bardziej aktywne
      spedzanie czasu. A wiec czy bardziej zalezy Ci na luksusie hotelu czy
      niekoniecznie. generalnie Kato Stalos i Stalida to miejscowosci o podobnym
      charakterze. Zaleta pierwszej jest bliskosc Chanii (b. ladna), Kastelli (rejs
      lub wycieczka na Balos),plazy falasarna i stosunkowo niedaleko na Elafonissi
      oraz dosc ladne jak na krete plaze (w poblizu hotelu to nie znam). Ale z tego
      co pamietam hotel nie ma opcji all (ale moze sie myle), i nie ma zroznicowanych
      pokojow. natomiast w cactusie jest all , ale pokoje sa o roznym standardzie
      (najtansze moga nie miec klimy i telewizora). Porownaj tez ceny.
      • bianca07 Re: Creta Palm czy Cactus Beach? 22.06.07, 08:34
        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Nie zależy nam na opcji all. Chcielibyśmy
        pojechać na Santorini i Elafonissi.
        • Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:46
          No to żebyście przypadkiem nie wybrali opcji promem na Santorini. Płynie się 4-5
          godzin w jedną stronę(!) a na miejscu jesteście może 2 godziny. Porażka! I to za
          ok.100 euro.
    • bianca07 Re: Creta Palm czy Cactus Beach? 22.06.07, 08:45
      1)Miałyście pokoje superior czy standard w Cactus Beach?

2)Ile jedzie sie z lotniska do hotelu, czy tak jak pisze neckermann, że 50-60
      minut?

3)Czy w Grecji też lepiej dać 15-20 euro, żeby dostać lepszy pokój?

W biurze podróży polecano mi bardziej Cactus Beach z Neckermanna niż Creta Palm
      z Rainbowtours, chociaż na koniec stwierdzono, że standardy obydwu hoteli są
      bardzo podobne.

• bianca07 Re: Creta Palm czy Cactus Beach? 22.06.07, 08:48
      Aneta, to co radzisz w sprawie Santorini?
      • Gość: aneta Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:56
        Czytałam coś na tym forum o katamaranach, które płyną dużo szybciej niż prom
        albo o wersji 2-dniowej na Santorini. Bo ta wycieczka promem jest naprawdę bez
        sensu. Żeby jeszcze chociaż ten prom jakiś fajny był... Czułam się na nim jak za
        czasów głębokiego PRL-u.
        Moim zdaniem samo Santorini nie jest warte 100 euro podróży w takich warunkach i
        tak długiej, i po to tylko aby rzucić na nie okiem...
    • bianca07 Do Anety:) 22.06.07, 08:52
      mozemy przejsc na gg, moj nr 1803111
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Do Anety:) IP: 80.54.0.* 22.06.07, 09:29
        Jak już gdzieś pisałem o Santorini:

Są trzy sensowne opcje.

1. Płyniecie z lokalnym biurem podróży. Bez polskiego przewodnika, za to katamaranem i z gwarantowanym objazdem po wyspie (około 6H zwiedzania).

2. Płyniecie na własną ręke Katamaranem i zwiedzacie głównie Tirę (stolicę) - również ok. 6H zwiedzania.

3. Płyniecie promem samochodowym (4H), ale na dwa dni. Załatwiacie sobie pokój na Santorynie i zwiedzacie w spokoju. Koszt wyjdzie taki sam, przez dużo tańszy bilet promowy.

Opcje najpowszechniejsze:

1. Wykup w polskim biurze

Dlaczego nie warto? Ano dlatego, że gro polskich biuro (jak nie wszystkie) pływa promami samochodowymi. Taki prom wypływa z Heraklionu z samego rana i płynie w 1 stronę 4H. W efekcie na same zwiedzanie wyspy macie w biegu 1,5-2H.

2. Rejs na własną ręke + zwiedzanie Oia (wioska z niebieskimi kopułami). Wedle opinii wielu osób dotarcie do Oia i powrót do Tiry (skąd odpływają promy) to około 4H. W efekcie macie to samo, co z PL wycieczką. Czyli góra 2H na wyspie w wielkim pośpiechu...

Pozdrawiam
        Marcin
    • bianca07 Re: Creta Palm czy Cactus Beach? 22.06.07, 09:56
      czy byłeś w Creta Palm?Znasz ten hotel?
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Creta Palm czy Cactus Beach? IP: 80.54.0.* 22.06.07, 10:11
        Nie byłem tam fizycznie, ale swobodnie poruszam się w angielskich i niemieckich źródłach. To prawie jakbym tam był (chociaż nie to samo i nie to, co źródło PL:) ). Jak już pisałem wyżej to duży kompleks godny polecenia jeśli ktoś szuka przede wszystkim obsługi dużego hotelu i komfortu.

Rzecz jasna jak na duży kompleks przystało leży nieco na uboczu. Oferuje za to dobry serwis, różne animacje, świetne baseny. Zerknij na:

www.creta-palm.gr/home.htm

Tam jest trochę przydatnych informacji (fotosy i położenie)... Można odszukać w Google Earth:)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka