Dodaj do ulubionych

co warto zobaczyć w okolicach Barcelony?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:46
Co warto zobaczyć w okolicach Santa Susana i Barcelony?? Będę wdzięczna za
informacje i jeśli to możliwe za podanie cen wstępu.
Obserwuj wątek
    • z-o-s-i-a Re: co warto zobaczyć w okolicach Barcelony? 01.05.06, 14:08
      Tutaj masz informacje dotyczące Montserrat:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=38512813&v=2&s=0
    • kszyhoa Re: co warto zobaczyć w okolicach Barcelony? 01.05.06, 22:38
      Nie jest to moze najblizsza okolica Barcelony ale jezeli dysponujesz samoch. i
      tzw. czasem wakacyjnym obowiązkowo nalezy pojechac do FIGURES .Miejscowosc nie
      doceniana i nieobecna na forum .Autostradą to tylko <moment>.Polecam jako
      nocleg tranzytowy dla wszystkich jadących na <dół> Hiszpanii.Koszt noclegu
      mozna znacznie obnizyć jezeli dalszą podróz odpędziemy trasą -N-340 zamiast
      drogą autostradą.(są równoległe).Spędziłem tam niesamowitą noc w pensjonacje
      usytuowanym na starym miescie .Będąc pomiędzy 4 wiezami z kurantami byłem
      regularnie <straszony> biciem róznych dzwonów i kazdy z nich nie bił o innej
      godzinie.Ale wizyta w odlotowym MUZEUM SALWADORA DALI-tO TRZEBA ZOBACZYĆ.
    • Gość: monte Re: co warto zobaczyć w okolicach Barcelony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 11:55
      Bardzo dziękuję za informacje. Pozdrawiam i czekam na dalsze propozycje:-)
    • ewa553 Re: co warto zobaczyć w okolicach Barcelony? 02.05.06, 18:06
      O! Akurat jutro lece do Girony, a stamtad do Rosas. Figueros mam w planie, jest
      podobno faktycznie niesamowite!
    • kszyhoa Re: co warto zobaczyć w okolicach Barcelony? 03.05.06, 00:24
      Jezeli dysponujesz samoch.propozycja nastęonej wycieczki.Będąc na Costa
      Brava ,w Barcelonie jedzcie popatrzyc na Pireneje.Dla tych ktorzy wracają do
      Polski ,odbijcje na lewo i granice hiszpa-franc.przekroczyc nalezy na wysokosci
      CAMPRODON.( OK 1750 M)Piękne góry ,cisza ,słychac tylko dzwonki krów.Jakosc
      drogi b. dobra .Samo Compradon warte zwiedzenia ,sredniowieczna zabudowa ,most
      komienny mający ok1000lat,koscioły o zadziwiającej architekt.Sklepiki pełne
      lokalnych specjalnosci,serów,wina,itp.Jedna rzecz która b. mnie zaskoczyła,bar
      pełen polskich plakatów z festiwalów filmowych i szkoły filmowej w Lodzi.Kelner
      nie miał pojęcia skąd ta orginalna dekoracja.Miejsce tak rózniące się od reszty
      wybrzeza ze szkoda go pominąc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka