Gość: monte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:46 Co warto zobaczyć w okolicach Santa Susana i Barcelony?? Będę wdzięczna za informacje i jeśli to możliwe za podanie cen wstępu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z-o-s-i-a Re: co warto zobaczyć w okolicach Barcelony? 01.05.06, 14:08 Tutaj masz informacje dotyczące Montserrat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=38512813&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
kszyhoa Re: co warto zobaczyć w okolicach Barcelony? 01.05.06, 22:38 Nie jest to moze najblizsza okolica Barcelony ale jezeli dysponujesz samoch. i tzw. czasem wakacyjnym obowiązkowo nalezy pojechac do FIGURES .Miejscowosc nie doceniana i nieobecna na forum .Autostradą to tylko <moment>.Polecam jako nocleg tranzytowy dla wszystkich jadących na <dół> Hiszpanii.Koszt noclegu mozna znacznie obnizyć jezeli dalszą podróz odpędziemy trasą -N-340 zamiast drogą autostradą.(są równoległe).Spędziłem tam niesamowitą noc w pensjonacje usytuowanym na starym miescie .Będąc pomiędzy 4 wiezami z kurantami byłem regularnie <straszony> biciem róznych dzwonów i kazdy z nich nie bił o innej godzinie.Ale wizyta w odlotowym MUZEUM SALWADORA DALI-tO TRZEBA ZOBACZYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monte Re: co warto zobaczyć w okolicach Barcelony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 11:55 Bardzo dziękuję za informacje. Pozdrawiam i czekam na dalsze propozycje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa553 Re: co warto zobaczyć w okolicach Barcelony? 02.05.06, 18:06 O! Akurat jutro lece do Girony, a stamtad do Rosas. Figueros mam w planie, jest podobno faktycznie niesamowite! Odpowiedz Link Zgłoś
kszyhoa Re: co warto zobaczyć w okolicach Barcelony? 03.05.06, 00:24 Jezeli dysponujesz samoch.propozycja nastęonej wycieczki.Będąc na Costa Brava ,w Barcelonie jedzcie popatrzyc na Pireneje.Dla tych ktorzy wracają do Polski ,odbijcje na lewo i granice hiszpa-franc.przekroczyc nalezy na wysokosci CAMPRODON.( OK 1750 M)Piękne góry ,cisza ,słychac tylko dzwonki krów.Jakosc drogi b. dobra .Samo Compradon warte zwiedzenia ,sredniowieczna zabudowa ,most komienny mający ok1000lat,koscioły o zadziwiającej architekt.Sklepiki pełne lokalnych specjalnosci,serów,wina,itp.Jedna rzecz która b. mnie zaskoczyła,bar pełen polskich plakatów z festiwalów filmowych i szkoły filmowej w Lodzi.Kelner nie miał pojęcia skąd ta orginalna dekoracja.Miejsce tak rózniące się od reszty wybrzeza ze szkoda go pominąc. Odpowiedz Link Zgłoś