Dodaj do ulubionych

Półwysep Salentyński - pytania

IP: *.c.net.pl 14.06.05, 20:05
Jakie miejsca i pola kempingowe polecacie na Salento. Interesują mnie
wszelkie praktyczne rady dotyczące zwiedzania tego miejsca oraz wrażenia
osób, które tam były. Wybieram się samochodem, z namiotem, "w ciemno".
Dziękuję i pozdrawim.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Półwysep Salentyński - pytania 14.06.05, 20:51
      Najladniejsze to Otranto, Santa Cesarea Terme, Santa Maria di Leuca, Gallipoli,
      Porto Cesareo. Nie mozesz pominac strefy "trulli" z ich stolica Alberobello.
      Jesli jedziesz z dziecmi, odwiedz Zoosafari w Fasano / jest tam w poblizu park
      dinozauow /. Niedaleko sa jeszcze groty w Castellana Grotte. Nie pomin slynnej
      architektury barokowej w Lecce. Przejezdzajac zajrzyj do Monopoli, moze takze
      do Ostuni i Locorotondo. Wiesz, mnie jest trudno wymieniac, gdyz Apulia, a
      szczegolnie Salento, to jeden z najpiekniejszych regionow wloskich. Zajrzyj
      moze do starszych watkow o Apulii. Na goraca latwo o czyms zapomniec. Bylo tego
      sporo. Ja jezdze tam w ciemno, ale glownie na wycieczki. Stad o campingach wiem
      malo. Jedno jest pewne: z morzem Salento moze konkurowac tylko Sardynia.
    • bynek Re: Półwysep Salentyński - pytania 15.06.05, 00:03
      No cóż, linn_linn już prawie wszystko napisała. Dodam jednak, że campingi nad
      morzem w tym rejonie nie należą do najtańszych. Niektóre nawet do najdroższych
      w Italii. Koniecznie trzeba odwiedzić Lecce, Grote di Castellana i Alberobello.
      W Alberobello jest niezły i niedrogi Camping Dei Trulli, z którego można robić
      wypady po okolicy. Z nadmorskich camingów polecam Torre di Castiglione, dosyć
      drogi ale z własną, przyjemną plażą, komfortowy z pełnym wyposażeniem.
      • linn_linn Re: Półwysep Salentyński - pytania 15.06.05, 09:22
        Powodem jest fakt, ze Salento w ogole jest drogie. Stad wieksze zainteresowanie
        campingami i wyzsze ceny. Jesli ktos nie lubi wypoczynku w stylu Rimini, warto.
        • Gość: funghettino Re: Półwysep Salentyński - pytania IP: *.pool82190.interbusiness.it 15.06.05, 13:16
          ogolnie to moze nie ale turystycznie napewno :)ale warto- nie widzialam
          piekniejszych plaz(chociaz pogoda w tym roku nie jest najlepsza niestety)i co
          wazne we wloszech mozna tu znalezc, oprocz typowych ciagow parasoli(wiecie ze
          oni je z centymetrem w reku ustawiaja???) dzikie plaze. nie powiem ze puste ale
          nie zatloczone.
          • Gość: Maciek Re: Półwysep Salentyński - pytania IP: *.c.net.pl 15.06.05, 22:49
            Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś informację,
            szczególnie dotyczące kempingów i poruszania się samochodem po Salento, chętnie
            przeczytam. Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka