deszczowa.dziewczyna 04.11.05, 18:59 Witam. Mam pytanie. Powiedzmy, że "wyliczyłam" sobie, że owulację będę miała 17, to mam już zaczynać starania 16, potem 17, 18 i czy......jakieś inne sugestie. Będę wdzięczna za komentarze i dobre rady. Pozdrawiam przyszłe mamy i już istniejące Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galway_us Re: znowu pytanie o owulację... 08.11.05, 07:49 Witaj, jeśli bardzo Ci zależy na ciąży a ja mogę Ci doradzić to proponuję żebys starania rozpoczęła dzień przed terminem owulacji.Ja do wyliczenia owulacji używałam testow owulacyjnych z racji tego,że mam cykle bardzo nieregularne.Przy ich pomocy wyszło mi,że owulacja wypada 16 dnia cyklu, a tak się złożyło,że dzień wcześniej było trochę przytulania z mężem.My poszliśmy na całość bo następne przytulanie było w dniu owulacji, i przez następne dwa dni. Także na dzień dzisiejszy choć to jeszcze nie potwierdzone przez lekarza udało się - pojawiły sie dwie kreseczki na teście. Więc jeśli nie zależy Ci jakoś specjalnie na płci dziecka to myślę,że nia ma co sobie żałować. Życzę powodzenia.Trzymam mocno kciuki. Pozdrawiam Odpowiedz Link
deszczowa.dziewczyna Re: znowu pytanie o owulację... 08.11.05, 12:16 Dzięki za odpowiedź. Spróbuję Odpowiedz Link
galway_us Re: znowu pytanie o owulację... 08.11.05, 12:49 Daj znać czy się udało.Pozdrawiam Odpowiedz Link
an_r Re: znowu pytanie o owulację... 14.11.05, 22:18 Cześć galway_us. Mam pytanie-jak długie masz cykle. Interesuje mnie to, bo też mam bardzo nieregularne. Ja mam nawet 38-45 dniowe, a Ty? I może jeszcze mi powiesz-czekam na testy owulacyjne. Nigdy ich nie miałam. Czy jeśli wyjdzie brak owulacji na pasku, to ten sam pasek można użyć kolejny raz? Czekam na odp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
meggi_05 Re: znowu pytanie o owulację... 08.11.05, 14:45 dokładnie tak jezeli nie zalezy ci jakos specjkalnie na płci dzidziusia Odpowiedz Link
deszczowa.dziewczyna Re: znowu pytanie o owulację... 09.11.05, 10:56 Witam raz jeszcze. Dzięki za dobre rady. A skoro w temacie, to może "chłopczyk" )))))))- jak wtedy, poproszę o szczegóły. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
meggi_05 Re: znowu pytanie o owulację... 15.11.05, 15:02 JAK ZAPLANOWAĆ CHŁOPCA Planowanie chłopca jest o wiele prostsze niż dziewczynki i przy zastosowaniu się do zaleceń szanse wzrastają do 90%. Oto podstawowe 2 zalecenia !!! 1. Za pomocą testów owulacyjnych wyznaczamy moment piku LH. Jeżeli test owulacyjny go wykryje czekamy jeszcze 12 godzin i rozpoczynamy starania. Optymalny czas to zaczekać 20 godzin i starania podjąć pomiędzy 20 a 26 godziną. 2. Przynajmniej 4 dni przed wykryciem piku LH należy wstrzymać się od starań wówczas w nasieniu znacznie wzrasta ilość plemników męskotwórczych Odpowiedz Link
meggi_05 Re: znowu pytanie o owulację... 15.11.05, 15:07 a tak wogule to pózno odpisuje,morze juz cos wyszło ?wiesz juz cos? jak masz ochote to przyjdz na nasze forum "które dziewcz...." my tam tez ostro staramy sie o dzidziamozesz dołaczycpa Odpowiedz Link
deszczowa.dziewczyna Re: znowu pytanie o owulację... 16.11.05, 11:01 Dzieki meggi za odpowiedź. Jeszcze nic nie ma. Jestem przed, narazie testuję...pożyjemy, zobaczymy. Na jakie forum mam zajrzeć? Pozdrawiam. Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
meggi_05 Re: znowu pytanie o owulację... 16.11.05, 22:28 które dziewczyny zaczynaja starania.... autor meggi_05 Odpowiedz Link