Dodaj do ulubionych

Do admina -czy można zmienic lekarza na tym forum?

12.05.04, 22:04
Czy jest szansa, żeby na nasze pytania odpowiadała inna pani doktor?
Obserwuj wątek
    • ziel_ona Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 12.05.04, 22:50
      Ja bym raczej spytała czy jest szansa, żeby na nasze pytania odpowiadała jakaś
      pani doktor smile
      • lilka.k Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 13.05.04, 10:09
        Co za niewdzięczoność z Waszej strony!!!!
        A myślicie,że pani doktor to siedzi 24 h na dobę i klepię
        w klawiaturę?
        Chyba jeszcze ma swoje pacjentki,pomyślałyście o tym?
        • misiania Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 13.05.04, 10:25
          może po prostu jeden lekarz na tak obleganym forum to za mało. bo na takiej np.
          weterynarii widać, jak pan doktor Pietroń poważnie traktuje pytania
          zdenerwowanych właścicieli (czyli istnienie wątków eksperckich ma sens) ale
          faktycznie, pytań jest o wiele mniej niż tutaj (i ekspert ma szansę pomagać)
          • fenka To tu jest jaki admin?? 13.05.04, 10:37
            Bo sądząc po panującym bałaganie, to nie.

Misiana - zgadzam się z Tobą - JEDEN LEKARZ TO ZA MAŁO.

Ale o możliwości skorzystania z wyszukiwarki to już szkoda strzępić języka... sad
        • anuteczek Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 15.05.04, 11:21
          O jakiej niewdzięczności Ty piszesz ??? Ja nie wymagam, żeby pani doktor
          siedziała 24h, ale żeby przestała olewać trudne tematy związane z poronieniem i
          się najpierw dokształciła, bo poziom jej odpowiedzi bywa żenujący
          pozdrawiam
          andzia
      • madziulek8 Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 21.05.04, 12:32
        PANIENKI,A MOZE POPROSTU WYBIERZCIE SIE NORMALNIE DO LEKARZA CO?? Ja rozumiem
        ze na forum jest lepiej bo nie trzeba zaplacic.Pani Doktor jednak ma tez inne
        rzeczy do robienia w zyciu nie tylko odpowiadanie na wasze pytania-jak
        jestescie niezadowolone to idzcie na wizyte wtedy lekarz na pewno poswieci wam
        swoj czas.
    • neti87 Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 13.05.04, 10:35
      na forum Weterynaria wcale nie jest tak świetnie. Na odpowiedź też się długo
      czeka, nie narzekajcie. Tutaj wiele odpowiedzi można znaleźć używając
      wyszukiwarki, dziewczyny też są świetnie zorientowane i potrafią doradzić. Nikt
      jeszcze nikogo na odległość nie wyleczył. I tak prawie każda rada pani doktor
      kończy się stwierdzeniem, że trzeba udać się do lekarza. Wam naprawdę wystarczą
      porady wirtualnego lekarza? Bo ja choć cenię wiedzę pani doktor, to mi sama
      rada nie wystarczy. Chcę by mnie lekarza zbadał i wtedy się wypowiedział. Wiem
      jak drogie jest w naszym kraju leczenie, bo nie korzystam z tzw. darmowej
      służby zdrowia, ale potrafię ocenić kiedy mam do tego lekarza pójść, a kiedy
      mogę jeszcze zaczekać i skorzystać z porad Forumowiczek. Jeśli pojawi się tu na
      tym Forum ktoś do pomocy, to bardzo dobrze, a jeśli nie, to myślę, że tez nic
      sie nie stanie. Same sobie chętniej pomagajmy, to od razu będzie lepszy efekt.
    • justy1 Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 13.05.04, 10:57
      lidek0 napisała:
      > Czy jest szansa, żeby na nasze pytania odpowiadała inna pani doktor?

Zgłoś swoje uwagi na "Forum o forum".
    • ariana1 Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 13.05.04, 20:56
      Co jakiś czas pojawiają się wątki z pretensjami do p. doktor, ale ten twój to
      już szczyt bezczelności!
      • sirilla Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 13.05.04, 22:24
        Uważam,że większym problemem są osoby korzystające z tego forum. Nie chcę
        nikogo obrażać, ale zobaczcie, ile tu jest wątków dziennie, przy czym większość
        tematów ciągle się powtarza. Czasami zamiast narzekać na brak odpowiedzi ze
        strony p. doktor czy innych forumowiczek wystarczyłoby przejrzeć posty wstecz,
        czy skorzystać z wyszukiwarki. Owszem, p. doktor odpowiada rzadko, ale tematy
        się powtarzają, więc (moim zdaniem) można znaleźć odpowiedź na własne pytanie
        we wcześniejszych wątkach.
        • pimpek_sadelko Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 14.05.04, 09:14
          sirilla napisała:

> Uważam,że większym problemem są osoby korzystające z tego forum. Nie chcę
          > nikogo obrażać, ale zobaczcie, ile tu jest wątków dziennie, przy czym
          większość
          >
          > tematów ciągle się powtarza. Czasami zamiast narzekać na brak odpowiedzi ze
          > strony p. doktor czy innych forumowiczek wystarczyłoby przejrzeć posty
          wstecz,
          > czy skorzystać z wyszukiwarki. Owszem, p. doktor odpowiada rzadko, ale tematy
          > się powtarzają, więc (moim zdaniem) można znaleźć odpowiedź na własne pytanie
          > we wcześniejszych wątkach.
          ja rozumiem lidek, jej nie chodzi o ilosc watkow i o to, ze niektore zostaja
          bez odpowiedzi. to chodzi o jakosc udzielanych porad. chcecie sie przekonac, ze
          mozna robic to zetelnie? odwiedzcie forum na portalu nasz bocian, poczytajacie
          watki na forum niplodnosc, gdzie dolaczyl do nas pewien lekarz....
    • mala-moo Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 14.05.04, 09:48
      Rozumiem ze Pani doktor ma swoje pacjentki ale na tym forum odpowiedziala chyba
      na niezbyt wiele pytan i problemow wydaje mi sie ze jakis porad mozna udzielic
      chocby w przeciągu 2 godzin pracy przy komputerze a ilu z nam ulatwiloby to
      zycie smile
      pozdro
      agat
    • tekla12 dlaczego lidek0 krytykuje wszystkich 14.05.04, 11:48
      To pytanie zadano na innym forum. Lidku, wczoraj narozrabiałaś na forum
      oddam/przyjmę dzisiaj wpadłaś tutaj. Napij się wody i może daj sobie spokój z
      tym krytykanctwem. Nie chcę się wypowiadać na temat fachowości porad tutaj
      udzielanych ale myślę, że wiele kobiet, szczególnie tych, które mają utrudniony
      dostęp do przyzwoitego lekarza (z powodu braku pieniędzy czy miejsca
      zamieszkania) ceni sobie opinie pani Doktor. Mam nadzieję, że twoja wprawa w
      korespondowaniu z adminem (to przecież nie jest pierwszy przypadek, chyba się
      nie mylę?) przyda się kiedyś, ale w przypadkach bardziej uzasadnionych. A
      darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.
      • lilka.k Re: dlaczego lidek0 krytykuje wszystkich 14.05.04, 13:58
        Otóż to, chcesz mieć porady? idzź d lekarza, zapłać za wizytę 100 zł i może
        wtedy się dowiesz co chesz wiedzieć...
      • anuteczek Re: dlaczego lidek0 krytykuje wszystkich 15.05.04, 11:28
        Dlatego, że lidek sporo przeszła i wie, że udzielenie fachowej porady nie jest
        trudne. Zajrzyjcie może na jej forum dla 'starających się' lub na 'poronienie' -
        zobaczycie, jak wygląda prawdziwe fachowe forum - takie na którym nie olewa
        się problemów i stara się znaleźć odpowiedż na trudne pytania
        andzia
    • magdzie Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 14.05.04, 15:12
      przede wszystkim> forum nie zastapi lekarza ginekologa, dermatologa etc. warto
      sie przejsc, aby prawidlowo ocenic sytuacje potrzebna jest realna wizyta ( choc
      nie zawsze), a moze chcialybyscie aby na forum byla mozliwosc relacji prosto z
      netmeetinga albo innych video chatow?
      ja nie mam az takich wymagan od internetu.
      • aniael Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 14.05.04, 22:24
        magdzie napisała:

> przede wszystkim> forum nie zastapi lekarza ginekologa, dermatologa etc. war
        > to
        > sie przejsc, aby prawidlowo ocenic sytuacje potrzebna jest realna wizyta (
        choc
        >
        > nie zawsze), a moze chcialybyscie aby na forum byla mozliwosc relacji prosto
        z
        > netmeetinga albo innych video chatow?
        > ja nie mam az takich wymagan od internetu.

No świetnie - to w takim układzie po co wogóle to forum istnieje? Przecież są
        pytania, które nie wymagają wizyty u lekarza, ja jak dotąd zadałam dwa takie
        pytania, na jedno dostałam odpowiedź, na drugie jeszcze nie i nie wiem czy
        wogóle dostanę, bo widzę, że p. doktor już była i nie odpowiedziała. Przez
        wyszukiwarkę też nie zawsze się znajdzie odpowiedź - ja nie znalazłam.
        Z jakiegoś powodu to forum istnieje, nikt nie wymaga od eksperta siedzenia
        tutaj 24 godz na dobę, jak ktoś napisał powyżej, ale widzę, że odpowiedzi
        pojawiają się tu chyba raz na tydzień i to nie na wszystkie pytania. To moim
        zdaniem jednak za mało.
        Pozdrawiam
    • gagat100 Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 15.05.04, 13:52
      Nie rozumiecie chyba prosby lidek0 !!!! pani doktor chyba jest na emeryturce i
      nie czyta fachowych lektor aby mogla doradzic i pomoc to co ona czasami pisze
      pochodzi ze sredniowiecza
      jestem za aby zmienic lekarza albo aby bylo 2 i bedzie do wyboru!!!!!!!!1
    • maretina Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 15.05.04, 15:17
      kiedys napisalam do pani doktor post, w ktorym powiedzialam, ze dwa razy
      poronilam ciaze. napisalam wyniki badan itd, itp, naprodukowalam spory tekstsmile
      a wiecie jaka odpowiedz otrzymalam od lekarza? "ojej! dwa poronienia! to duzo!"
      sorry, ale moje kolezanki w pracy bardziej dojzale i humanitarnie reagowaly.od
      lekarza nie oczekiwalam emocji ( a jesli juz to nie tak destrukcyjnych!)ale
      zwielzych informacji. tego w odpowiedzi w ogole nie bylo. zatem nie linczujcie
      lidek. napisala co myslala, ma do tego prawo!
      ps. poza tym jak czytam odpowiedzi pani doktor np. dotyczace niedomogi
      lutealnej albo za wysokiej prolaktyny, w ktorych radzi ona pic ziolka.... to
      krew mnie zalewa.
      po pierwsze bez badania ginekologicznego i hormonalnego ta pani nie moze
      stwierdzic ze to na pewno niedomga a po drugie na wysoka prolaktyne same ziolka
      nie podzialaja.
      nie jestesmy krolikami doswiadczalnymi zeby bez badan walic w nas rozne
      specyfiki.zajrzyjcie prosze na forum "nieplodnosc", spojrzcie jakich poradu
      udziela nam spontanicznie lekarz o nicku rafal_md! konkretnie i do wyczerpania
      tematu. ten czlowiek wie, ze jak ktos ma podejrzenie niedomogi lutealnej, to
      nalezy zrobic badania, bo niedomoga to moze byc tylko efekt innego schorzenia (
      np hyperprolaktynemii), na ktore wspomniane przez pania doktor ziolka nic nie
      pomoga.
      • stachenka Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 18.05.04, 14:18
        Przepraszam bardzo, a gdzie jest to forum? Jakoś nie mogę znależć. Ślepa czy
        co? wink
    • maldives Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 15.05.04, 18:17
      Mnie pani doktor powaliła w którymś z postów, gdzie stwierdziła że stosunek
      przerywany jest metodą antykoncepcyjną smile))
    • klara-klara Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 15.05.04, 18:57
      Kiedyś również poradziłam sie Pani doktor, odpwiedź otrzymałam w miarę szybko, jednak minus tego był taki, że kiedy miałam dodatkowe pytanie to musiałąm zaczynać nowy wątek, gdyż do "odhaczonych" wątków chyba już nie zagląda.

O wiele większym minusem była udzielona mi porada. Dwa dni później poradziłam sie swojego ginekologa (wcześniej to było niemożliwe) i jego odp. była diametralnie inna. Wydaje mi się, że nie można odp. udzielanych na tym forum brać zbyt poważnie, ale nie jest to wina Pani doktor, tylko tego, że w sprawach zdrowia zawsze potrzebny jest kontakt osobisty z lekarzem...Choc akurat moja sprawa tego nie wymagała...Dobrze jednak zrobiłam nie słuchając tejże porady, gdyż niepotrzebnie bym się truła postinorem.
      • gagat100 co z adminem?? 15.05.04, 21:34
        hallo lidek napisala pytanie!!!
        ja jestem ZA zmiana!!!
      • dwa-razy-mama Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 19.05.04, 23:58
        Wiedząc, że P. doktor współpracuje z Federacją... nie ma sie co dziwić, że sugeruje postinor. Możeby na odmianę dać ginekolożkę związaną z Towarzystwem Odpoweidzialnego Rodzicielstwa??

Ja od P. doktor uzyskałam tak nieczytelne odpowiedzi, pełne literówek, że właściwie nic mi one nie dały.
    • gagat100 podnosze watek 16.05.04, 13:16

• anna_ada Trzeba zmienić lekarza na tym forum-kto za? 16.05.04, 17:40
      jestem za zmianą lekarza !!!!!!
      • anuteczek Re: Trzeba zmienić lekarza na tym forum-kto za? 16.05.04, 17:52
        i ja
        • wedrowiec2 Re: Trzeba zmienić lekarza na tym forum-kto za? 16.05.04, 18:27
          Ja też. Na innych forach eksperckich osoby, które zobowiązały się do tej pracy
          wywiązują się z tego. Tutaj albo ekspert znika, albo udziela mętych odpowiedzi,
          albo pisze fragmenty wyrazów, z których trudno cokolwiek zrozumiec, albo ...

40+
          • gagat100 Re: Trzeba zmienić lekarza na tym forum-kto za? 16.05.04, 20:37
            masz racje albo pisze "mysle ze" to albo wie albo nie wie!!!!
            jestem za zmiana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • gagat100 Re: Trzeba zmienić lekarza na tym forum-kto za? 16.05.04, 20:38
            moze trzeba zalozyc nowy watek np pod tytulek "kto jest za zmiana" moze admin
            zauwazy w koncu!!!!!!!!!!!!!!!
            • kalinosia Re: Trzeba zmienić lekarza na tym forum-kto za? 16.05.04, 21:06
              No i niestety, z całym szacunkiem do P. Doktor, tez jestem za zmianą. Ostatnio
              Pani Monika była tu chyba ponad tydzień temu! .. Wątek dot. "pracy" Pani Moniki
              był tu powtarzany wiele razy i znakomita większość forumowiczek źle ocenia
              tę "pracę". Nie dość, że niezmiernie rzadko tu bywa, to odp są coraz bardziej
              zdawkowe.Pozdrawiam -agn.
    • darlawroc Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 16.05.04, 22:23
      bywam na tym forum , i przylaczam sie do opinii zmiany osoby odopowdajacej , a
      powodem mojego przylaczenia sie do tej listy jest to iz , kilka razy pislam do
      pani Doktor zapytania, lecz nigdy nie otzymalam nawet zdawkowej odpowiedzi, nie
      wiem czym kieruje sie przy wyborze listow na ktore odpowiada, ale kazdy piszac
      list do experta oczekuje , odpowiedzi chocby zdawkowej .
    • marysiaur Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 16.05.04, 23:41
      Oj tak, też jestem za.
      • gagat100 Do admina -zmien lekarza na forum !!!!!! 17.05.04, 18:07

• kalinosia A kto jest Adminem tego forum?czy on/ona TU bywa? 17.05.04, 18:37
      Nie no słuchajcie, Pani Doktor to już chyba z 10 dni Tu nie zaglądała!
      Paranoja, to ma byc forum eksperckie??? Chyba kpiny jakieś! Starałam się nie
      oskarżać Pani Moniki, starałam się ją zrozumieć,ale juz przestałam.Bo jak się
      człowiek czegoś świadomie podejmuje, to powinien się z tego obowiązku
      wywiązywać! Bardzo prosimy Pana lub Panią Admina o zmianę eksperta. Bardzo
      prosimy!!!!
      • verka.w A moze po prostu ma urlop lub jest chora? 18.05.04, 13:40
        Vitam!!!
        Nie pomyslalyscie o tym? Latwo jest kogos krytykowac jesli samemu nie jest sie
        w takiej sytuacji. Przychodzicie na forum i zadajecie pytanie, bardzo pilne,
        niedokladne (o tym juz Pani Monika kiedys pisala) na podstawie ktorego trudno
        jest postawic jednoznaczna diagnoze.
        Mnie sie wydaje ze Pani Monika moze doradzic zeby ewentualnie zapytac wlasnego
        lekarza o to czy tamto. Mam tu na mysli np. pytanie o tabletki antykoncepcyjne
        i tp. Wielu lekarzy, zwlaszcza przyjmujacych panstwowo, "olewa" swoje pacjetki,
        nic mi nie tlumaczac a one nawet nie wiedza o co maja pytac. A jesli tu dostana
        nawet niedokladna odpowiedz to przeciez juz jest punkt zaczepienia o co spytac
        swojego lekarza.
        Dodam jeszcze, ze wiele osob zachwalalo pania doktor jako bardzo dobrego
        ginekologa i osobiscie zaluje, ze do Warszawy mam tak daleko i nie moge wlasnie
        do tej lekarki chodzic na wizyty.

Pozdrovionka - Verka
        • marysiaur Re: A moze po prostu ma urlop lub jest chora? 18.05.04, 15:35
          Przepraszam, ale wydaje mi się, że jeśli ekspert forum eksperckiego jest chory
          to chyba nic trudnego gdyby ktoś o tym zawiadomił osoby korzystające z forum.
          Oszczędziłoby im to nerwów i niepotrzebnych złudzeń. Tak w ogóle to można by
          chyba zlikwidować nazwę "eksperckie"- skoro ekspert jest niewydolny (może to
          kwestia finansowa? Zresztą mniejsza o przyczyny).Wtedy nie byłoby nieporozumień
          i wiedziałybyśmy, że możemy liczyć tylko na swoje wzajemne porady.
          • ariana1 Re: A moze po prostu ma urlop lub jest chora? 18.05.04, 16:02
            marysiaur napisała:

> Przepraszam, ale wydaje mi się, że jeśli ekspert forum eksperckiego jest
            chory
            > to chyba nic trudnego gdyby ktoś o tym zawiadomił osoby korzystające z forum.
            > Oszczędziłoby im to nerwów i niepotrzebnych złudzeń. Tak w ogóle to można by
            > chyba zlikwidować nazwę "eksperckie"- skoro ekspert jest niewydolny (może to
            > kwestia finansowa? Zresztą mniejsza o przyczyny).Wtedy nie byłoby
            nieporozumień
            >
            > i wiedziałybyśmy, że możemy liczyć tylko na swoje wzajemne porady.

No jasne, za każdym razem kiedy jest chora albo ma urlop ma obowiązek
            powiadamiać o tym fakcie w/w niezadowolone panie, zeby się łaskawie nie
            denerwowały.To przecież jakaś paranoja!
            • verka.w Re: A moze po prostu ma urlop lub jest chora? 20.05.04, 12:22
              dokladnie sie z Toba zgadzam ariana1. Przychodza tu panny ktore oczekuja
              informacji natychmiast ale nie pomysla o tym, ze oczekiwanie na wizyte u
              ginekologa tez musza czekac, co wiecej, do lekarzy polecanych musza czekac
              niejednokrotnie nawet ze dwa miesiace. Zupelnie nie rozumie zakladania postu
              tego typu na tym forum. Jesli sie jednej z druga panna nie podoba to niech
              sobie znajda inne forum albo niech zaczna chodzic do lekarza ginekologa i za
              niego placic, wowczas beda na pewno bardziej zadowolone. Poza tym jak tak dalej
              pojdzie to pani doktor zrezygnuje z forum a nikt inny sie nie zgodzi na pisanie
              tutaj bo kto by chcial ciagle wysluchiwac krytyki? A wieadomo, ze polski rod
              taki ze zawsze bedzie narzekal, niezaleznie czy bedzie zle, dobrze czy cudownie.
              • gagat100 dziwne jestescie 20.05.04, 22:58
                widze ze jest 50/50 jak zwykle w takich sprawach

moze macie blache pytania i wam sie podobaja odpowiedzi pani doktor ale mi nie!!
                prosilam pania doktor o przetlumaczenie wyniku po poronieniu bo byl napisany po
                lacinie i nawet tego nie potrafila , odpowiedziala mi pytajaco, drugi raz
                zadalam pytania o badania po poronieniu -jak jestescie ciekawe to znajdzcie nie
                bede sie wypowiadac na ten temat bo smutno mi sie robi
                • neti87 Re: dziwne jestescie 21.05.04, 09:58
                  Widzę, że masz problem i przewracasz cały świat do góry nogami oskarżając
                  innych. Może to Ty jesteś dziwna??? Bardzo Ci współczuję z powodu Twojego
                  poronienia, ale uważam, że w takiej sprawie musi się wypowiedzieć lekarz, a nie
                  lekarka z internetu. Czy Tobie taka rada by wystarczyła? Jak możesz liczyć, że
                  tak poważny problem rozwiąże ktoś kto nie zna historii Twojej ciąży i Ciebie
                  też nigdy nie widział? Wierzę, że może Ci być smutno, gdy o tym piszesz, ale ja
                  (i inne dziewczyny pewnie też) nie rozumiem Twojego postępowania. Skoro miałaś
                  jakiś wynik badania, którego nie rozumiesz to należy pytać lekarza. Musisz
                  walczyć o siebie, bo nikt inny tego za Ciebie nie zrobi. Skoro lekarz napisał
                  coś po łacinie, to niech Ci wytłumaczy. To nie jest problem naszej ekspertki,
                  to jest problem lekarza-pacjent, gdzie pacjent nie potrafi walczyć o swoje
                  prawa. Mam wrażenie niestety, że nie tylko Ciebie to dotyczy, ale także innych.
                  Poza tym widzę, że do Ciebie żadne argumenty nie trafiają. Jesteś
                  zacietrzewiona i chcesz tylko jednego-zmiany eksperta. Mam nadzieję jednak, że
                  to się nie stanie.
    • stachenka Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 18.05.04, 14:09
      Też się przyłączam.
    • martini_very_bianco Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 18.05.04, 20:39
      o, pani doktor ma dla nas chwilkę. A może nastąpiła interwencja adminowasmile bo
      jakoś się zaptaszkowało

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • kalinosia Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 18.05.04, 20:43
        wow , rzeczywiście smile. No to szczęście mają te dziewczyny, co zadały pytania
        dziś i wczoraj, bo reszta pyt ze strony 2 i dalej już się pewnie nie doczeka
        odpowiedzisad
    • justy1 Re: Do admina -czy można zmienic lekarza na tym f 18.05.04, 21:06
      a) tu nie ma admina. polecam "forum o forum"
      b) więcej jadu
      c) wsród ponad 17 tysięcy watków na tym forum można znaleść odpowiedzi
      praktycznie na każde pytanie (=wszystko już było, no prawie); a jak się nie
      uda, to najprawdopodobniej nie można rozwiązać problemu przez net.
      • gagat100 siup do gory moze admin zauwazy 19.05.04, 22:23

• neti87 Re: Opamiętajcie się wreszcie!!! 20.05.04, 09:25
      Czy Wy naprawdę myślicie, że inni lekarze rwą się do tego, by odpowiadać na
      Wasze pytania, które w dużej mierze się powtarzają bądź są nieprecyzyjne, bądź
      nie nadają się do tego typu konsultacji?
      Dziewczyny gdzie Wy żyjecie? Ja nie mam żadnych złudzeń, jak mi coś dolega to
      trzeba do lekarza pójść a nie wisieć na komputerze. Przecież same wiecie, że
      tyle już tu było różnych wątków, że na prawie każde pytanie była już odpowiedź.
      Tu Wam nikt nie udzieli szczegółowej porady, nikt za to nie weźmie takiej
      odpowiedzialności! Jak się coś złego dzieje, to jak w ogóle możecie myśleć o
      tym, że zapytacie jakąś wirtualną lekarkę zamiast udać się po normalną fachową
      pomoc? Uczepiłyście się tego określenia "eksperckie" i nie chcecie popuścić.
      Jak w ogóle możecie porównywać eksperta, który zajmuje się problemami włosów z
      tym Forum? Często piszecie, że tamten ekspert szybko odpowiada. I co z tego?
      Czy to jest jakaś super pilna sprawa? Czy można te fora w ogóle porównywać???
      Opamiętajcie się i przestańcie wzywać na pomoc admina i nie wiadomo kogo
      jeszcze! Zasady przecież od początku nie były jasne, więc Pani Doktor może tu
      sobie bywać nawet raz w miesiącu. Nie rozumiem dlaczego jesteście wobec niej
      takie wymagające. Siedzicie przy komputerach niekiedy non stop i myślicie, że
      inni też nie mają co robić tylko siedzieć i odpisywać, bo kolejnej z Was nie
      chce się przeszukać Forum albo pójść do lekarza. A co robiłyście jak tego forum
      nie było?
      • kalinosia Re: Opamiętajcie się wreszcie!!! 20.05.04, 10:37
        Proste! Bo jeśli ktoś się podejmuje jakiegoś zadania to się powinien z niego
        wywiązywać! Nikt Pani Doktor nie zmuszał do bycia ekspertem! Jeśli nei daje
        rady, niech zrezygnuje! To jest jak sama nazwa wskazuje FORUM EKSPERCKIE! Nikt
        nie wymaga, zeby Pani Doktor odpowiadała codziennie. Ale ostatnio pojawia się
        TU raz na 2 tyg i odpowiada na ok. 20 postów, te z 1-szej strony. Czyli
        znakomita większość z nas nie otrzymuje nigdy odpowiedzi. Oczywiście, wiadomo,
        że z problemem należy iść do lekarza w realu, ale czasem coś Cię niepokoi,
        chcesz zinterpretować wynik etc, a do lekarza idziesz np. za tydzień i właśnie
        po to jest nam potrzebna wtedy Pani Doktor, żeby chociażby nas uspokoić, czy
        powiedzieć, co to może oznaczać! Nikt nie wymaga przecież diagnozy, bo to by
        było głupie.Do tej pory też raczej broniłam Pani Doktor, ale ostatnio już mi
        się nie chce, bo jest coraz gorzej. To forum po prostu już nie jest eksperckie.
        Dziwne, że na innych forach (niekoniecznie na gazecie) lekarze, pomimo
        olbrzymich obowiązków, życia prywatnego, znajdują jednak czas na udzielanie
        odpowiedzi. Dlaczego? Bo podchodzą do swoich obowiązków poważnie,z sercem!
        Pozdrawiam -aga
        • neti87 Re: Opamiętajcie się wreszcie!!! 20.05.04, 11:49
          jakoś nie zauważyłam takiego poświęcenia na innych forach. Na forum
          weterynaryjnym od 8 kwietnia lekarz jeszcze nie zdążył odpowiedzieć...
          Dziewczyny na forum niepłodność interpretują wyniki badań niegorzej niż
          lekarze. Szukajmy pomocy wśród nas, a nie wyżywajmy się na lekarce czy adminie.
    • mia33 Re: alternatywa dla niezadowolonych 20.05.04, 11:55
      fakt ja wyslalam tu kilka postów, ale na zaden odpowiedzi od pani ekspert nie
      dostalamuncertain za to czytelniczki forum czasem mi pomagaly wink jesli bardzo chcecie
      uzyskac szybka odp na nurtujace was problemy proponuje odwiedzic str.
      www.wpadka.pl tam ekspert- ginekolog odpowiada indywidulanie na maile i czas
      oczekiwania na odp nie przekracza 5 dni (ja wyslalam kilka i czekalam tylko 1
      dzien smile)
      • gagat100 Re: alternatywa dla niezadowolonych 20.05.04, 17:50
        Nie tylko chodzi o czas odpowiedzi ale o tresc wypowiedzi pani doktor nie
        wypowiada sie tresciwie albo odpowiada pytaniem i nic nie mozna zrozumiec albo
        pisze "moze ja bym zrobila..." to albo zna odpowiedz albo gdyba...
        Pewnie ze z problemem powinno sie isc do specjalisty ale tu wiekszosc pytan dla
        spokojnosci pacjenta, wiec warto ....... zreszta nie bede sie powtarzac!

Wkurza mnie to ze admin nie odpowiada, nikt nie prowadzi tego forum??
        • justy1 Re: alternatywa dla niezadowolonych 20.05.04, 20:34
          > pisze "moze ja bym zrobila..." to albo zna odpowiedz albo gdyba...

chyba sobie żartujesz? jak można stawiać diagnozę i wypowiadać się z pewnością
          jeśli się nie zbadało/nie widziało nawet pacjentki? ostrożność w wypowiedziach
          świadczy o odpowiedzialności.
          • ariana1 Re: alternatywa dla niezadowolonych 20.05.04, 20:49
            justy1 napisała:

> > pisze "moze ja bym zrobila..." to albo zna odpowiedz albo gdyba...
            >
            > chyba sobie żartujesz? jak można stawiać diagnozę i wypowiadać się z
            pewnością
            > jeśli się nie zbadało/nie widziało nawet pacjentki? ostrożność w
            wypowiedziach
            > świadczy o odpowiedzialności.

To prawda.A poza tym jak się odpowiada na 20 ( co najmniej) różnych postów, to
            trudno wypisywać wyczerpujące i długie odpowiedzi.P. Monika odpowiada wtedy
            krótko i zwięźle. Zdecyduj się wreszcie o co ci chodzi? O to ,żeby p. doktor
            odpowiadała na większą liczbę postów czy raczej na mniejszą , ale wyczerpująco?
            Bo jak na razie to sama nie wiesz czego chcesz.
            W/w post skierowany jest do gagat.
          • anuteczek Re: alternatywa dla niezadowolonych 20.05.04, 23:08
            Ja podam konkretny przykład braku profesjonalizmu pani doktor
            Kilkakrotnie projawiał się tu wątek cytomegalii i toksoplazmozy. Odpowiedzi
            pani doktor są na poziomie wiedzy sprzed kilkunastu lat, mogłaby się
            dokształcić i przestać opowiadać bzdury... W końcu jest ginekologiem, a wyżej
            wymienione choroby są jednymi z głównych przyczyn poronień i to nie zawsze
            pierwszych
            pozdrawiam
            andzia
            • justy1 Re: alternatywa dla niezadowolonych 20.05.04, 23:34
              skoro przykład miał być konkretny, to podaj link- niech forumowiczki same
              ocenią nie/kompetencję
              • wedrowiec2 Re: alternatywa dla niezadowolonych 20.05.04, 23:49
                Wprawdzie nie do mnie jest apel, ale odpowiem. Nie jestem histeryczką i zawsze
                staram się obiektywnie oceniać sytuację. Podaję link do mojej wypowiedzi na
                forum o forum. Tam są dalsze linki, juz do Forum Zdrowie Kobiety
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=12746390&a=12752458
          • aniael Re: alternatywa dla niezadowolonych 21.05.04, 01:05
            A kto powiedział, że chodzi o DIAGNOZĘ? Jak już wcześniej pisałam, ja zadałam
            pytanie - chyba niezbyt trudne dla lekarza a nie wymagające wizyty -
            wystarczyła krótka odpowiedź. Przy pomocy wyszukiwarki nie znalazłam
            odpowiedzi. Po co to forum w takim razie istnieje???????
            • neti87 Re: alternatywa dla niezadowolonych 21.05.04, 10:06
              Czasami mam wrażenie, że połowa osób tutaj nie potrafi korzystać ani z
              wyszukiwarki na foru, ani z googla. Nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy tak, bym
              czegoś nie mogła sama znaleźć, dla mnie wyszukiwarka google to nieskończone
              źródło informacji. Jest tam wszystko! Polecam. I przestańcie już pisać, że
              czegoś nie ma w internecie.
              Poza tym większość jest też nieusatysfakcjonowana poradami jakie udzielają
              Forumowiczki, choć często te porady są dokładnie takie jak porady pani doktor.
              Tego też nie rozumiem. Macie problem to idźcie do lekarza, a nie użalajcie
              się , że Wam nikt na posty nie odpowiada. Nie wiem skąd u Was takie
              socjalistyczne podejście do życia, że wszystko musi byc za darmo, po równo i
              dla każdego tak samo.
              Strasznie malkontenckie Forum nam się zrobiło!!!
              A Forum istnieje również po to, żebyśmy same sobie pomagały (np. wyszukując
              stare wątki i udzielając rad na temat nieśmiertelnej i ciągle tu wałkowanej
              grzybicy). Nawet wczoraj pojawił się wątek grzybiczny i już mi się niedobrze
              zrobiło, bo po raz setny ktoś komuś tłumaczył, że bez recepty nic skutecznego
              na grzybicę nie dostanie...Same sobie zobaczcie jaki tu jest bałagan,
              powtarzanie i wałkowanie ciągle tego samego.
              Ale racjonalne argumenty do Was nie trafiają, bo chcecie przecież zmiany
              eksperta, poza tym szukacie nie wiadomo po co jakiegoś admina i wolicie ogólny
              chaos niż dojście do porozumienia.
              • aniael Re: No to forum niepotrzebne:) 21.05.04, 12:57
                No fakt, przeglądarka forum nic mi nie dała, ale za to podpowiedziałaś mi
                googla i za to Ci dziękujęsmile Faktycznie znalazłam dość zadowalające informacje
                w necie, jakoś wcześniej nie przyszło mi do głowy, by poszukać informacji w ten
                sposób. Jeszcze raz dzięki.
                Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka