Dodaj do ulubionych

Swędzenie po lactovaginalu??

IP: *.gdynia.mm.pl 31.07.04, 09:25
Przed okresem zakończyłam kolejną kurację przeciwgrzybiczą. Swędzenie
ustąpiło. Po okresie natomiast miałam wziąść 3 tabletki lactovaginalu i znowu
mnie zaczęło swędzieć. Czy to możliwe że po tym leku?? Przypominam sobie, że
już kiedyś miałam taką sytuację, że zaczęłam używać lactovaginal i pojawiło
się swędzenie. Teraz postanowiłam jeszcze raz spróbować ale jednak swędzi. Czy
możliwe jest uczulenie na lactovaginal??
Piola
Obserwuj wątek
    • hippophae Re: Swędzenie po lactovaginalu?? 31.07.04, 10:30
      Mam podobnie. Nie miałam grzybicy, ale stosowałam latovaginal po antybiotyku
      oraz profilaktycznie i swędzenie niestety się pojawiło, tylko, że nie jest to
      swędzenie "w środku" ale raczej skóry naookoło i po zaprzestaniu stosowania
      mija. Mam wrażenie że to paskudztwo które wypływa po rozpuszczeniu kapsułki,
      zwłaszcza w ciągu nocy, bardzo podrażnia. Też jestem ciekawa czy to normalna
      reackja.
      H.
      • Gość: piola Re: Swędzenie po lactovaginalu?? IP: *.gdynia.mm.pl 31.07.04, 12:37
        Ja też sądziłam, że to od lekarstwa, które wypływa na zewnątrz. Ale niestety po
        zaprzestaniu stosowania swędzenie dalej było. Też raczej na zewnątrz a nie w
        środku, aczkolwiek zaobserwowałam również znikome ilości wydzieliny oznaczającej
        grzyba, ilości naprawde minimalne, ale były. Nie wiem czy to niedoleczona
        grzybica czy jakieś uczulenie? W każdym razie boję się po raz kolejny zastosować
        lactovaginal.
        Piola
        • Gość: kasia Re: Swędzenie po lactovaginalu?? IP: *.rzeszow.mm.pl 31.07.04, 13:21
          ja tez to mialam ostatnio wyleczylam sobie grzybice i po 2 dniach od skonczenia
          brania ginalginu zaaplikowalam sobie lactovaginal i swedzenie wrocilo i bralam
          go juz nie raz i wszystko bylo dobrze chociaz kiedys tez bylo tak ze mnie po
          nim swedzalo, wiec sama juz niewiem o co w tym chodzi i za kazdym razem kiedy
          chce go zastosowac boje sie zeby swedzenie nie nastapilo. Mam jeszcze 5
          tabletek ale narazie z nich nie korzystam poniewaz przeczytalam ostatnio ze
          kefir ma wiecej tych bakteri niz lactovaginal i wole sobie kefir aplikowac gdyz
          po nim napewno mnie nic nie swedzi
          • Gość: kasia Re: Swędzenie po lactovaginalu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 20:57
            nie wiem czy to was pocieszy ale też mnie swędzi po tym cholernym lactovaginalu
            w kapsułkach. Ta stara wersja była ok, nie wiem czemu miało służyć
            to "ulepszenie"
            • hippophae Re: Swędzenie po lactovaginalu?? 01.08.04, 23:36
              tak z ciekawości jak wyglądała stara wersja bo ja się nie załapałam? jakieś
              globulki? nie wyciekały tak paskudnie?
              H.
              • Gość: piola Re: Swędzenie po lactovaginalu?? IP: *.gdynia.mm.pl 02.08.04, 08:20
                no właśnie też się nad tym zastanawiałam? Powiedzcie jeszcze jak sobie robić te
                irygacje z kefiru? Czy robicie normalnie irygatorem, przez jaki lub co jaki czas
                i ile tego kefiru?
                Piola
                • zorka7 Re: Swędzenie po lactovaginalu?? 02.08.04, 09:40
                  Ja wyprobowalam jogurt - po prostu posmarowalam sie tam, a potem usunelam
                  nadmiar. Co za ulga. smile

A stara wersja lactovaginalu wygladala tak: preprarat zamkniety byl w szklanej
                  fiolce, a nie w kapsulce - wyjmowalo sie go, aplikowalo i juz.wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka