Dodaj do ulubionych

Pomocy, mam strasznego doła - mam Guza !!!!

25.02.06, 21:56
Pomóżcie, do lekarza idę we wtorek, a do tego dnia chyba oszaleję. W intymnym
miejscu (na zewnątrz tzn. na wargach) pojawił mi się kilka dni temu guz. Jest
dość duży, wygląda raczej jak zgrubienie, w środku wyczuwa się też coś takie
twarde. Jak dotykam to boli. Nie jest to zaczerwienione, nie jest chyba
zaropiałe, nie ma strupków. Po prostu duże zgrubienie połączone z jakby
podpuchnięciem.
Ja mam doła, czarne myśli, mam dopiero 30-stkę, roczne dziecko, to jakiś
koszmar !!!! Co to może być???? Pomożcie !!!
Obserwuj wątek
    • kotbehemot6 Re: Pomocy, mam strasznego doła - mam Guza !!!! 25.02.06, 22:02
      ...rozumiem że boisz się że masz raka.Rak do wielkości jaką opisałas nie pojawia się ot tak od razu, po za tym moja znajoma lekarz w sposób bardzo przystępny powiedziała ,że z rakimi jest taki problem że nie bolą i dlatego są tak niebezpieczne, a Ciebie boli. Podejrzewam że zrobiła Ci się jakaś zmiana bardziej dermatologiczna niż onkologiczna.Idz do lekarza i głowa do góry .
    • marta-105 Re: Pomocy, mam strasznego doła - mam Guza !!!! 25.02.06, 22:03
      spokojnie!
      ten guzek to powiększony gruczoł Bratholina, do lekarza musisz iść, dostaniesz
      jakaś maść z antybiotykiem i przejdzie,
      z tego co słyszałam na ten temat to czasem lekarze to nacinaja i wyciągaja to
      coś co się tam zbiera? rope? nie wiem
      a czasem trzeba to usuwać w szpitalu
      spokojnie będzie dobrze
    • Gość: ida37 Re: Pomocy, mam strasznego doła - mam Guza !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 22:05
      Nie denerwuj się, jeśli to jest to najgorsze, o czym myślisz, to by nie bolało!
      Naprawdę, to może jest kaszaczek albo wrzód, albo tłuszczak. Do jakiego lekarza
      idziesz? Może oprócz gina odwiedź też onkologasmile I może niech któryś zrobi usg
      guzka (najlepiej dobry radiolog)Główka do góry! Ja mam 28lat i też przed
      tygodniem odkryłam guzka w piersi. Pozdr.
    • ob-gynaec Re: Pomocy, mam strasznego doła - mam Guza !!!! 25.02.06, 22:08
      Spokojnie - to zapewne torbiel gruczołu Bartholina - nic groźnego.
      • klamag Re: Pomocy, mam strasznego doła - mam Guza !!!! 25.02.06, 22:17
        Dziewczyny jesteście kochane, pocieszyłyście mnie. Napewno rak nie boli? Bo to
        coś mnie właśnie jak dotykam to boli.
        idę chyba do ginekologa bo głupio iść do dermatologa.
        Juz mi lepiej na duszy.
        Ja tak bardzo chciałabym być z synkiem jak dorasta.
        Dziękuję wszystkim za wypowiedzi.
        Magda
      • klamag Re: Pomocy, mam strasznego doła - mam Guza !!!! 25.02.06, 22:21
        Dzieciaczka urodziłam przez cesarskie cięcie. Gdy leżałam na stole okazało się
        że na prawym jajniku mam jakiegoś guza. Chcieli mi wyciąć całego jajnika, ale
        się nie zgodziłam. Pobrali wycinek i po 2 miesiącach dostałam odpowiedź z
        onkologii z Krakowa. Okazało się że to jest cysta. I tak już zostało. U
        ginekologa nie byłam od 8 m-cy. Zastanawiam się czy to coś co mi teraz się
        pojawiło nie jest aby powiązane z tą cystą. Może wyrzuciło ją na wierzch?
        • kocio-kocio Re: Pomocy, mam strasznego doła - mam Guza !!!! 25.02.06, 23:09
          nie!
        • tremollo Re: Pomocy, mam strasznego doła - mam Guza !!!! 25.02.06, 23:52
          a ja juz kilka razy takie coś miałam. ale za pierwszym razem to mało ze strachu
          nie umarłam. teraz juz sie smieje z tego smile
    • Gość: niebieska sukienka zapalenie gruczołu Bartolina IP: *.it-net.pl 26.02.06, 20:57
      najlepiej wyłuszczyć w krótkiej narkozie bo po nacięciu i przepłukaniu zrobi się
      spowrotem
      • Gość: Ewa Re: zapalenie gruczołu Bartolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 06:54
        Daj koniecznie znać co to było. Mi na wargach od czasu do czasu robi sie takie
        bolące zgrubienie ale samo ustępuje, naet nigdy do lekarza nie chodze.
      • majka995 Re: zapalenie gruczołu Bartolina 28.02.06, 13:38
        Mam to samo. Własnie ginekolog wykrył to wczoraj i powiedział że to torbiel
        gruczołu Bartholina.Mam iśc na zabieg wyłuszczenia tego. Ale jak nacuskam ten
        guzek to mnie to nie boli. Też sie boje bo nie wiem czy to grozne czy nie
        • klamag Re: zapalenie gruczołu Bartolina 28.02.06, 21:59
          Byłam dziś u ginekologa. I chyba cud się stał, bo cysta jaką miałam na jajniku
          po prostu zniknęła, a to coś co pojawiło mi się ostatnio to była jakaś "gula" w
          stylu torbieli. Ginekolożka sprytnie mi to delikatnie nadcięła i usunęła
          zawartość. Nadal jest to trochę zgrubiałe, ale powiedziała mi że wszystko
          zniknie. A za przyczynę powstania tego czegoś, ustaliłysmy wodę w jakiej się
          ostatnio myłam. W moim mieście była ostatnio skażona woda jakąś bakterią, wodę
          do mycia trzeba było gotować, ale ludziom powiedzieli o tym dopiero 3 dni po
          fakcie. I pewnie to coś wyrosło pod wpływem tych bakterii z wody.
          Tak to sobie tłumaczę.
          Ale na szczęście już jest dobrze.
          Pozdrawiam wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka