Dodaj do ulubionych

Kochane kobietki ratunku!!!Co mi jest?

IP: 194.0.72.* 18.10.06, 02:28
Od jakiegoś czasu zauwazyłam dziwne objawy u siebie.Co jakis czas przez pewien
okres przy kazdym nachyleniu glowy po jej wyprostowaniu lala sie z mojego nosa
woda.Moze nie tyle co woda ale cos o konsystencji łez.Doszlo do tego ze przy
kazdym podniesieniu glowy lecialam nad zlew bo na prawde mocno kapało.Ale to
co spotkalo mnie dzisiaj totalnie mnie przerazilo,bo zamiast "wody" poleciala
krew.Co to takiego moze byc??!!Dodam ze po spuszczeniu glowy towarzyszylo mi
dziwne uczucie,dziwny zapach.Nie mam kataru a krew z nosa leciala mi ostatnio
chyba 10 lat temu.Strasznie sie wystraszylam.Czy ktos z Was mial cos podobnego??
Błagam odpiszcie
Pozdraiwam
Patrycja
Obserwuj wątek
    • Gość: bunkowa Re: Kochane kobietki ratunku!!!Co mi jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 07:57
      być może masz osłabiony organizm. zrób podstawowe badania - morfologię, mocz.
      To napewno da jakiś obraz sytuacji.
    • asia0212 Re: Kochane kobietki ratunku!!!Co mi jest? 18.10.06, 14:48
      Płynotok?Koniecznie idż do lekarza.
      • Gość: patrycja Re: Kochane kobietki ratunku!!!Co mi jest? IP: 194.0.72.* 19.10.06, 00:15
        płynotok??jest cos takiego bo juz sie na serio boje
        • nglka Re: Kochane kobietki ratunku!!!Co mi jest? 19.10.06, 00:31
          www.magazynorl.pl/index.php?id=artykul&dz=111727875317&kt=0
          • Gość: Patrycja Re: Kochane kobietki ratunku!!!Co mi jest? IP: 194.0.72.* 19.10.06, 13:07
            Kurcze juz tez widzialam te strone wczoraj.Dzisiaj zadzwonilam do lekarza
            rodzinnego i lekarka powiedziala mi ze to nie moze byc plynotok bo nie mialam
            urazu czaski.No ale przeciez nie tylko po urazach sie pojawia.jaki smak ma taki
            plyn bo ja czuje slony tak jak lzy
            • ivvette Re: Kochane kobietki ratunku!!!Co mi jest? 19.10.06, 14:21
              do lekarza marsz!
    • Gość: zaraz_zaraz Re: Kochane kobietki ratunku!!!Co mi jest? IP: 62.121.129.* 19.10.06, 14:33
      Dziewczęta, nie wymyślajcie z tym płynotokiem. To naprawdę ekstremalna i rzadka
      sytuacja, nawet jak nie towarzyszy mu uraz, to towarzyszą inne objawy związane z
      guzem, zaburzeniami rozwojowymi etc.
      W pierwszej kolejności trzeba myśleć o zwykłym nieżycie czy też podrażnieniu
      (np. przez wysuszenie - zaczyna się sezon grzewczy) śluzówki, ewentualnie o
      alergii, a nie od razu o płynotoku. To tak, jakby w przypadku bólu głowy
      zaczynać dyskusję od wodogłowia.
      • nglka Re: Kochane kobietki ratunku!!!Co mi jest? 19.10.06, 15:02
        Trochę ominąłeś temat.
        W przypadku nieżytu czy alergii - katar występuje NIE TYLKO przy schyleniu
        głowy, ale zazwyczaj męczy sezonowo, co jakiś czas a jeśli już dopadnie to trwa
        minimum kilka godzin a nie chwilę i wtedy - po kłopocie.
        Nie sugeruję płynotoku (podałam link, gdy dziewczyna zapytała co to takiego).
        Ale zwykły nieżyt nosa czy alergia odpoadają ze względu na opis sytuacji.
        Jakkolwiek - bez lekarza nikt nie powie co to może być. I nikt nie napisał, że
        to JEST płynotok. Każdy pisze "może być", tudziesz stawia znak zapytania, co
        jest zykłym domniemaniem - a to znaczna różnica. Nikt tu nie wyrokuje.
        • Gość: zaraz_zaraz Re: Kochane kobietki ratunku!!!Co mi jest? IP: 62.121.129.* 19.10.06, 15:46
          Reakcje alergiczne prezentują czasem dużo szersze i mniej typowe spektrum
          objawów niż powszechnie znane. Alergiczny nieżyt nosa wcale nie musi być
          sezonowy, może być caloroczny, a reakcja anafilaktyczna mogła wystąpić po raz
          pierwszy właśnie w tym okresie. Autorka pierwszego postu nigdzie nie napisała,
          że jej objawy trwają "chwilę i wtedy - po kłopocie", opisywała tylko, że
          występują nagle. Schylanie głowy generalnie ułatwia wypływanie płynu z jamy
          nosowej, bo taka jest jej anatomiczna konstrukcja.

W żadnym razie nie upieram się jednak przy tle alergicznym. Oprócz ostrego
          infekcyjnego (jak to nazywasz "zwykłego") nieżytu nosa, istnieje wiele jego
          rodzajów - na przykład nieżyt idiopatyczny czyli naczynioruchowy, wyzwalany
          przez zmiany temperatury i wilgotności powietrza, substancje zapachowe,
          zaburzenia emocjonalne.

Nie Ty zasugerowałaś płynotok (podałaś link), ale też wcale nie zwracałam się do
          Ciebie osobiście. Nikt nie wyrokuje - to dobrze, ja też pewne rzeczy tylko
          zasugerowałam. Zwróciłam tylko uwagę na to, że te, mało zresztą prawdopodobne,
          domniemania wystraszyły dziewczynę na śmierć. Dlatego ośmieliłam się określić je
          jako mało prawdopodobne.
          • Gość: aska Re: Kochane kobietki ratunku!!!Co mi jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 16:08
            Ja miałam dokładnie takie same objawy podczas kuracji antybiotykowej na
            zapalenie zatok więc moze zbadaj się pod tym katem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka