Gość: WR IP: *.wroclaw.mm.pl 13.02.05, 17:38 pilnie musze usunąć zęba mądrosci;polećcie proszę dobrego chirurga we Wrocławiu;dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majka Re: dentysta chirur-wrocław!!!POSZUKIWANY! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.02.05, 22:08 Ja usuwałam ósemkę w klinice Royal Dent, ul Leszczyńskiego5, tel. 344 11 29 www.royaldent.pl. Leszczyńskiego to boczna Swidnickiej zaraz za KFC w lewo. Usuwał mi dr Waldemar Pawlak. To bardzo wprawny chirurg szczękowy z klinik na Chałubińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: dentysta chirurg-wrocław!!!POSZUKIWANY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:53 Czy ktoś może mi powiedzieć na ile ten zabieg jest skomplikowany i bolesny(w trakcie i po);czy szczepiliście się na żółtaczkę i jak się przygotować do tego zabiegu?Czy długo trwa gojenie?dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: dentysta chirurg-wrocław!!!POSZUKIWANY! IP: *.wroclaw.mm.pl 14.02.05, 12:13 Ja musiałam usunąć zniszczonego zęba mądrości w ramach przygotowań do usunięcia migdałów. Poszłam tak "z biegu". Co prawda byłam zaszczepiona przeciwko żółtaczce ale to z myslą o operacji na migdałach. W gabinecie stomatologicznym nikt mnie chyba o to nie pytał. Nic nie boli. Dostajesz zastrzyk znieczulający. Po 10 minutach masz zdrętwiałą część szczęki i chirurg przystepuje do dzieła. Nie wyrywa tego zęba szczypcami tylko podważa takim dłutem. W pewnym momencie czujesz charakterytyczne "chrupnięcie" i jest po zabiegu. U mnie nie było potrzeby zakładania żadnych szwów. Posiedziałam jeszcze trochę w poczekalni i poszłam do domu. Nie zażywałam nawet żadnych środków przeciwbólowych. Ale myślę, że to sprawa indywidualnych skłonności do odczuwania bólu. Oczywiście ważne jest aby nie wypłukać skrzepu, który będzie się tworzył w dziurce po zębie. Nie wolno energicznie "bulgotać" wodą po umyciu zębów. Ale zachowanie higieny jest bardzo ważne! Jest w aptece płyn Tantum Verde i polski odpowiednic Hasco Sept (zdecydowanie tańszy o dokładnie tym samym składzie) do przepłukiwaniu jamy ustnej m.in. po zabiegach stomatologicznych w jamie ustnej. Ale pamietaj, żeby to było lekkie przepłukanie. Nic się nie bój! Dr Pawlak to przystojny, silny mężczyzna ;-), ale na pewno większą wagę ma doświadczenie i odpowiednia technika wydłubywania tego zęba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: dentysta chirurg-wrocław!!!POSZUKIWANY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:07 wielkie dzięki;pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś