Dodaj do ulubionych

dentysta chirur-wrocław!!!POSZUKIWANY!

IP: *.wroclaw.mm.pl 13.02.05, 17:38
pilnie musze usunąć zęba mądrosci;polećcie proszę dobrego chirurga we
Wrocławiu;dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: dentysta chirur-wrocław!!!POSZUKIWANY! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.02.05, 22:08
      Ja usuwałam ósemkę w klinice Royal Dent, ul Leszczyńskiego5, tel. 344 11 29
      www.royaldent.pl. Leszczyńskiego to boczna Swidnickiej zaraz za KFC w lewo.
      Usuwał mi dr Waldemar Pawlak. To bardzo wprawny chirurg szczękowy z klinik na
      Chałubińskiego.
      • Gość: wr Re: dentysta chirurg-wrocław!!!POSZUKIWANY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:53
        Czy ktoś może mi powiedzieć na ile ten zabieg jest skomplikowany i bolesny(w
        trakcie i po);czy szczepiliście się na żółtaczkę i jak się przygotować do tego
        zabiegu?Czy długo trwa gojenie?dzięki
        • Gość: Majka Re: dentysta chirurg-wrocław!!!POSZUKIWANY! IP: *.wroclaw.mm.pl 14.02.05, 12:13
          Ja musiałam usunąć zniszczonego zęba mądrości w ramach przygotowań do usunięcia
          migdałów. Poszłam tak "z biegu". Co prawda byłam zaszczepiona przeciwko
          żółtaczce ale to z myslą o operacji na migdałach. W gabinecie stomatologicznym
          nikt mnie chyba o to nie pytał. Nic nie boli. Dostajesz zastrzyk znieczulający.
          Po 10 minutach masz zdrętwiałą część szczęki i chirurg przystepuje do dzieła.
          Nie wyrywa tego zęba szczypcami tylko podważa takim dłutem. W pewnym momencie
          czujesz charakterytyczne "chrupnięcie" i jest po zabiegu. U mnie nie było
          potrzeby zakładania żadnych szwów. Posiedziałam jeszcze trochę w poczekalni i
          poszłam do domu. Nie zażywałam nawet żadnych środków przeciwbólowych. Ale
          myślę, że to sprawa indywidualnych skłonności do odczuwania bólu.
          Oczywiście ważne jest aby nie wypłukać skrzepu, który będzie się tworzył w
          dziurce po zębie. Nie wolno energicznie "bulgotać" wodą po umyciu zębów. Ale
          zachowanie higieny jest bardzo ważne! Jest w aptece płyn Tantum Verde i polski
          odpowiednic Hasco Sept (zdecydowanie tańszy o dokładnie tym samym składzie) do
          przepłukiwaniu jamy ustnej m.in. po zabiegach stomatologicznych w jamie ustnej.
          Ale pamietaj, żeby to było lekkie przepłukanie.
          Nic się nie bój!
          Dr Pawlak to przystojny, silny mężczyzna ;-), ale na pewno większą wagę ma
          doświadczenie i odpowiednia technika wydłubywania tego zęba.
          • Gość: wr Re: dentysta chirurg-wrocław!!!POSZUKIWANY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:07
            wielkie dzięki;pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka