Dodaj do ulubionych

Częste biegunki po alkoholu...

06.05.05, 11:16
Martwię się bo mój mąż ma często biegunki po alkoholu, szczególnie zauważyłam
po piwie. On to bagatelizuje ale skadinąd wiem, że to nie jest normalne, może
świadczyć o chorobie jelit czy żołądka. Nota bene 2 lata temu miał poważną
operację na tzw. przepukline rozworu przełykowego przepony (przestawiano mu
zołądek) oraz wrzody na dwunastnicy (już zaleczone). Wiem, że powinien udać
się na kontrolną gastroskopie ale co w tym przypadku? Czy ktoś ma podobne
objawy po alkoholu? Jakie badania w tym wypadku się robi i oczym może to
świadczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Częste biegunki po alkoholu... IP: *.hsd1.ma.comcast.net 06.05.05, 13:00
      Co tam biegunka! Ja mam KATAR po kazdym wypitym alkoholu. Czyzby alergia ;)?
      • Gość: puciuszek Re: Częste biegunki po alkoholu... IP: *.chello.pl 06.05.05, 17:58
        to nie jest śmieszne, czy naprawdę nikt nie zna na to odpowiedzi, nikt sie z
        tym nie spotkał?? prosze o wskazówki
        • zyrafa46 Re: Częste biegunki po alkoholu... 06.05.05, 18:09
          Jesli mimo biegunek nadal pije...
          Nie wiadomo, czy martwić się trochę, czy jeszcze bardziej. Ja to jak mam po
          czyms biegunki to więcej po to nie sięgam. Może jestem jakaś dziwna,
          przewrażliwiona. Pozdrawiam Cię serdecznie.
          Mąż powinien zjawić sie u rozsądnego lekarza, który na studiach nie wagarował,
          gdy były zajęcia z psychologii. Poczekaj na inne posty, może jakoś lepiej inni
          doradza. Tu sie nie trzeba martwić, tu trzeba działac, Żyrafa
          • Gość: Eliza Re: Częste biegunki po alkoholu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 18:41
            To jest alergia, niezbyt czesto sie zdarza, ale i biegunka i katar po alkoholu
            niezbicie o tym swiadcza. Nie robi sie na to badan, chyba , ze ktos pracuje w
            przemysle spiritusowym. I nie leczy sie tego, nie ma takiej potrzeby, gdyz
            alkohol nie wystepuje w produktach spozywczych e taki sposob, zeby nie mozna
            bylo uniknac jego spozycia badz kontaktu z nim. Rozsadny czlowiek, jesli ma na
            cokolwiek alergie , to unika kontaktu z alergenem, a wiec w tym wypadku z
            alkoholem i jest zdrowy.
    • Gość: miu Re: Częste biegunki po alkoholu... IP: *.adsl.proxad.net 06.05.05, 21:35
      Biegunki po alkoholu moga swiadczyc o powaznych klopotach z trzustka; zwlaszcza
      jesli twoj maz siega po alkohol czesto i od lat. Podkreslam: moze ale nie musi.
      Czy maz schudl ostatnio? Czy miewa bole brzucha?
    • Gość: e Re: Częste biegunki po alkoholu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:44
      zasadnicze pytanie brzmi: ile pije mąż...
      • Gość: puciuszek Re: Częste biegunki po alkoholu... IP: *.chello.pl 06.05.05, 22:11
        Mąż pije 2-8 piw tygodniowo ale bywa że w tygodniu wcale. Najgorzej jest kiedy
        wyjeżdzamy gdzieś np tak jak ostatnio na Mazury ze znajomymi na mojaówke i
        pijemy sobie wieczorem wódeczke a w dzień piwko, po takich 2 dniach cały
        nastepny lata do kibelka i narzeka...na moje reakcje że to nie jest normalne
        macha ręką. A brzuch go nie boli, ostatnio miał nudności ale mowi ze to po
        jakims starym soku pomidorowym...
        • zyrafa46 Re: Częste biegunki po alkoholu... 07.05.05, 00:16
          ...śmiać się czy płakać?
        • Gość: ul Re: Częste biegunki po alkoholu... IP: *.home1.cgocable.net 07.05.05, 03:32
          Idz na spotkanie do jakiegokolwiek klubu AA ( Anonimowi Alkoholicy ) , tam
          otrzymasz informacje z pierwszej reki.
          • Gość: puciuszek Re: Częste biegunki po alkoholu... IP: *.chello.pl 07.05.05, 10:54
            to juz alkoholizm? wydawało mi się że to uzależnienie a bez aloholu też
            funkcjonuje
            • Gość: e Re: Częste biegunki po alkoholu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:57
              Gość portalu: puciuszek napisał(a):

> to juz alkoholizm? wydawało mi się że to uzależnienie

o, co za subtelna róznica....
              rzecz zupełnie niewarta uwagi
              • Gość: puciuszek Re: Częste biegunki po alkoholu... IP: *.chello.pl 07.05.05, 10:58
                miałam na myśli alkoholizm=uzależnienie a tego jakoś nie dostrzegłam u niego
    • alina66 Re: Częste biegunki po alkoholu... 07.05.05, 11:25
      zadam Ci proste pytanie:

bardzo szkodzi ci golonka. Masz biegunkę za każdym razem kiedy ją zjesz. I Twój
      mąż bardzo się tymi biegunkami martwi.
      Przestajesz jesc golonkę?

Zamień teraz słowo golonka na "wódka" albo "piwo"
      jeśli odpowiedź brzmi tak, no to wszystko w porzo
      jeśli nie- to polecam www.akcjasos.alkoholizm

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka