grazka8 15.07.05, 13:38 www.vater.pl/PagEd-index-topic_id-1-page_id-6.htm Moje dziecko jest na to zywym dowodem pije już 2 lata żurawinkę )))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdip27 Re: Przeczytajcie bo warto 18.07.05, 21:48 czy mogę podać vitabutin 4-mcznemu dziecku? W jakiej formie najlepiej podawać, żeby najszybciej uzyskać efekty?? Magdi Odpowiedz Link
grazka8 Re: Przeczytajcie bo warto 19.07.05, 08:33 Ja osobiście nie podawałam dziecku tak małemu,stosujemy żurawine w płynie,ale wiem że dziewczyny podawają 1 kapsułkę dziennie.Magda przezuć wątki na 100% jest o vitabutinie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
maniakow Re: Przeczytajcie bo warto 19.07.05, 21:22 Grażynko, a mogłabyś napisać jaką żurawinkę podajesz Amelce? (jakiej firmy jest ten sok, czy to jest normalny sok z żurawin dostępny np. w sklepie ze zdrową żywnością?). Z góry dziękuję . Odpowiedz Link
grazka8 Re: Przeczytajcie bo warto 19.07.05, 21:30 Jest to szwedzki sok z żurawiny koncentrat,bardzo wydajny dostępny w sklepach ze zdrową zywnością jak i w każdym sklepie zielarskim.Nasz Polski jest z cukrem i bardzo słodki. Odpowiedz Link
maniakow Re: Przeczytajcie bo warto 19.07.05, 21:38 No a ja właśnie kupiłam ten polski za ok. 20 zł - ale mam nadzieję, że też coś da - na pewno nie zaszkodzi )).Bo od kilku tygodni znów borykamy się z bakteriami w moczu - wychodzi flora mieszana - a tak się staram pobrac sterylnie (o ile to możliwe po 5 godzinach biegania z pojemniczkiem za gołym tyłkiem). A ile Amelka pije tego soku? Bo ja będę po prostu dawała jej do picia sok rozcieńczony z wodą - zamiast innych napojów. Choć na butelce jest napisane 1 do 4 łyżek stołowych. Odpowiedz Link
ika-3 Re: Przeczytajcie bo warto 19.07.05, 21:44 Ja podaje Małgosi rozcieńczony sok Zurawinowy Herbapolu - (koszt ok 10 zł) - jest jego wersji nie z cukrem tylko syropem glukozowo-fruktozowym. Wiem że niektrórzy lekarze z CZD polecają go. Ika Odpowiedz Link
maniakow Re: Przeczytajcie bo warto 19.07.05, 21:47 Ja mam firmy Polska Róża - bo jako jedyny był bez dodatków typu sok z aronii czy wit. C. Koszt ok. 20 zł za 650 ml. Odpowiedz Link
ika-3 Re: Przeczytajcie bo warto 19.07.05, 21:56 Ten stosowany przez nas jest z serii owocowa spiżarnia i ma pojemność 435 ml. wystarcza na przygotowanie 5 litrów napoju ale ja dodaje więcej wody. Maleństwu życzę zdrówka a Tobie wytrwałości Ika z 11-sto miesięczną Gosią Odpowiedz Link
grazka8 Re: Przeczytajcie bo warto 20.07.05, 07:08 Dziewczyny,ale różnica w cenie.Ile daje Amelce soku robię jej ,kiedy rano się budzi woła piś (pić) a więc dostaje zaraz po przebudzeniu całą butelkę,dziennie świeżo zrobionej żurawinki.Powiem Wam jedno ten szwedzki wystarcza na miesiąc no tak prawie.Ja kiedyś kupiłam sok żurawinowy z Paoli cena 5 zł,ale różnica w smaku straszna no i kolor.Sok który ja kupuję -jest koncentratem,gdybyście go . do szklanki jego kolor,jest aż prawie,czerwień podchodzący pod czerń. Odpowiedz Link
grazka8 Re: Przeczytajcie bo warto 20.07.05, 07:09 www.wegetarianin.pl/sklep/index.php/cPath/43/sort/1a/products_id/186 zobaczcie ceny Odpowiedz Link
grazka8 Re: Przeczytajcie bo warto 20.07.05, 07:11 Kisiel żurawinowy - od 6 miesięcy 100 g żurawin 20g cukru 10 g maki ziemniaczanej 200 ml wody Żurawiny po umyciu rozgniatamy i wrzucamy do gotującej wody wraz z cukrem. Po krótkim czasie gotowania przecieramy przez plastikowe sitko. Mąkę ziemniaczana rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Powoli mieszając wlewamy do gotującej wody. Gotujemy. Można również zmiksować. Odpowiedz Link
grazka8 Re: Przeczytajcie bo warto 20.07.05, 07:32 Dziewczyny wejdzcie w przeglądarkę google wpiszcie żurawina.Zobaczcie i tam jest produktów do kupienia zżurawiny aż,zgłdnialam idę coś popapać.Kurczę kilka produktów zamówiłam ,bo różnica w sklepie dochodzi nawet 75% Odpowiedz Link
ika-3 Re: Przeczytajcie bo warto 20.07.05, 09:12 Już robię miejsce w zamrażarce na żurawinkę. Trzeba zrobić spory zapas na zimę. Ika Odpowiedz Link
azosiolek Gotowanie żurawiny 20.07.05, 09:17 Problem z żurawiną jest taki, że przy gotowaniu traci ona sporo ze swoich właściwości leczniczych (ostatnio czytałam artykuł), tak więc najlepszy jest sok wyciskany albo koncentrat - niestety, dżemy i kisiele nie są już takie zdrowe, za to pyszne! )) Odpowiedz Link
ika-3 Re: Gotowanie żurawiny 20.07.05, 10:04 No to może kisielek z musem z surowych żurawin Odpowiedz Link
trudy77 Re: Przeczytajcie bo warto 22.07.05, 13:21 Dziewczyny, a co mogę podać 7-miesięcznemu bobasowi? Nie za wcześnie na sok? Póki co maluch dostaje cebion, ale wiem, że Wit. C maswoje wady... Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ika-3 Re: Przeczytajcie bo warto 23.07.05, 08:28 Gdy Gosia miała 7 miesięcy juz jej podawałam mocno rozcieńczony sok żurawinowy. Odpowiedz Link