anamag Moja szkoła do klasy III 30.08.06, 21:31 Hej, przy okazaji porządków z papierami znalazłam w pudle zestaw scenariuszy dla nauczyciela do podręcznika "Moja szkoła" dla klasy III, zeztą podręczniki tez, tyle, ze zapsiane, po jakimś dziecku. Moze komuś się przyda? Chętnie odstąpię. Ja juz uczę z innego zestawu. pozdrawiam! Odpowiedz Link
mandi123 Re: Nauczyciele nauczania zintegrowanego 07.09.06, 15:05 Witam, muszę napisac plan wynikowy dla klasy III. Pracuję na podręcznikach z Wesołej Szkoły i nie mam pojęcia jak taki plan ma wyglądać. Byłabym bardzo wdzięczna za udzielenie jakichkolwiek wskazówek. Proszę o info na maila gazetowego. pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
osimek Re: Nauczyciele nauczania zintegrowanego 07.09.06, 22:27 Hej My korzystamy ze wskazówek z przewodnika modyfikujac je do naszych potrzeb, np dopisujemy umiejetnosci z ekologii, regionalizmu, ktory jest u nas innowacja. Odpowiedz Link
venilia Re: Nauczyciele nauczania zintegrowanego 25.09.06, 13:07 • Pytanie do nauczycieli nauczania zintegrowanego rysa9 25.09.06, 12:39 + odpowiedz Jestem matką dziecka z dysfunkcjami. Chciałabym prosić panią nauczycielkę, która została poinformowana o problemach mojego synka, by nie wklejała mu do zeszytu naklejek obrazujących najsłabszą ocenę. Mój synek dużo pracuje w domu i obawiam się, że nieustanne otrzymywanie negatywnych ocen źle wpłynie na jego motywację do nauki a także na jego stosunek do szkoły. Czy możliwe jest, by pani nauczycielka spełniła moją prośbę? A może istnieje inne rozwiązanie takiej sytuacji? Odpowiedz Link
kasia026 Re: Nauczyciele nauczania zintegrowanego 25.09.06, 19:35 słuchaj , co to za nauczycielka , która nie wie jak motywować ucznia musisz z nią pogadać i to poważnie ciągłe otrzymywanie ocen negatywnych napewno na dziecko dobrze nie wpłynie a czy masz decyzję o obniżeniu wymagań ??? pani nauczycielka, chyba nie wie jak trzeba z dzieckiem pracować :(((( Odpowiedz Link
rysa9 Re: Nauczyciele nauczania zintegrowanego 26.09.06, 09:55 Mamy opinię z PPP, że dziecko znajduje się w grupie ryzyka dysleksji. Mówiłam o tym pani i myślałam, że to wystarczy, by inaczej spojrzała na dziecko. Ale chyba ta informacja przyniosła odwrotny skutek :-( Odpowiedz Link
kasia026 Re: Nauczyciele nauczania zintegrowanego 26.09.06, 20:02 teraz dużo rodziców po prostu "załatwia" taki dokument musisz porozmawiać jak człowiek z człowiekiem, chociaż spróbować :) Odpowiedz Link
rysa9 Re: Nauczyciele nauczania zintegrowanego 27.09.06, 11:08 Dlatego ja nie chcę przynosić żadnych opinii do szkoły. Najpierw porozmawiam z panią. Nie chcę, żeby pod przymusem pomagała mojemu dziecku. Nawet nie musi pomagać, bo przecież my naprawdę dużo pracujemy w domu. Tylko żeby... nie podcinała skrzydeł naszemu dziecku... Czy te naklejki, tj. system oceniania, pomagają nauczycielowi przy ocenie opisowej? Czy też mają one jedynie charakter motywacyjny dla dzieci? Jaka jest ich rola? Odpowiedz Link
kasia026 Re: Nauczyciele nauczania zintegrowanego 29.09.06, 12:31 dla dziecka to ma być motywacja, a dla rodziców informacja o postępach w nauce pociechy Odpowiedz Link
ewtro Re: Nauczyciele nauczania zintegrowanego 02.09.07, 16:05 Witam, Bardzo proszę o kontakt osoby, które pracują z kl. 3 :) i które mają odrobinę dobrej woli, aby pomóc... Z góry dziękuje ;) Odpowiedz Link