Dodaj do ulubionych

INWESTYCJA NOWY IMIELIN

12.10.05, 13:25
Witam, jestem zainteresowany kupnem mieszkania w inwestycji nowy imielin.
Znajduje sie ona w okolicy planowanej rozbudowny ulicy Ghandi oraz w okolicy
planowanej trasy S2.
Adres strony inwestycji wraz z mapka to: www.nowyimielin.pl/

I teraz mam pytanie czy warto tam kupowac majac w perspektywnie powstanie tej
trasy? Czy ceny mieszkan spadna i czy bedzie to uciazliwe do mieszkania?

Czy juz na 100% pewne jest ze powstanie ta trasa przez ursynow i w tunelu i
kiedy ewentualnie maja skonczyc budowe?
Obserwuj wątek
    • vampi_r Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 12.10.05, 14:41
      Ja osobiście jestem zdecydowanym przeciwnikiem zabudowy terenów koło przyszłych
      tras ekspresowych w Warszawie.
      Inwestycja, o której wspominasz, będzie połozona w odległosci około 100 metrów
      od przyszłego węzła Ursynów Zachód.
      Z punktu widzenia swej uciążliwości sama trasa S2 będzie mniej uciążliwa od
      ulicy Ghandi, która po przeddłużeniu do Płaskowickiej i połączeniu z S2 może
      przenosić całkiem spory ruch ursynowiaków zjeżdżających z ekspresówki lub
      wjeżdżających na nią w kierunku zachodnim.

Co do cen mieszkań - lokalizacja z dobrym połączeniem drogowym jest w tym
      przypadku zaletą. Aczkolwiek lepszą lokalizacją byłoby kupienie mieszkania na
      osiedlu, które oddalone jest trochę bardziej od ruchliwych ulic.

Na 100% jest pewne, ze jeśli zbudują S2 przez Ursynów, to będzie ona w tunelu.
      Kednak poza tunelami będą węzły Ursynów Zachód i Ursynów Wschód.
      Termin zakończenia budowy, to rok 2010-2011.

Mam pytanie: Czy developer poinformował Cię o planowanej trasie S2?
      • sbene Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 12.10.05, 15:21
        No to nie zbyt ciekawie jezeli to ma byc 100metrow od wezla. A jak ten wezel ma
        wygladac wogole??

Developer nawet nie zdarzyl sam mnie poinformowac o planowanej S2, bo sam
        spytalem go odrazu, ale wymigiwal sie ze nie wiadomo jak plany itp itp.

A moze ktos zna jakies ciekawe inwestycje na ursynowie??
        • vampi_r Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 12.10.05, 16:33
          Te 100 metrów traktuj nieco symbolicznie, gdyż osobiście nie mierzyłem tej
          odległości, a wynika ona jedynie z moich szacunków. Moze to będzie 150.
          Ale nie S2 jest tu problemem według mnie, ale ul. Ghandi i Płaskowickiej.
          Sama trasa ekspresowa nie będzie aż tak bardzo uciążliwa.

Plany wyglądają tak:
          www.siskom.waw.pl/mapy/projekty-pow/09b0_Wezly.gif

Z tym, że nie ma jeszcze szczegółowych projektów, więc coś może ulec zmianie.
          Jednak powyższy rysunek jest najbardziej prawdopodobny.
          Gdyby wszystko poszło zgodnie z planem, to w 2009 zacznie się budowa S2 na
          Ursynowie.

Co do inwestycji na Ursynowie, to uważaj tez na Dom Development Ursynów osiedle
          Olimpia 2. Tuż przy weźle z POW Ursynów Zachód oraz PBM Południe, który buduje
          na skarpie tuż przy węźle Ursynów Wschód.

Moja osobista uwaga. Te lokalizacje wcale nie są złe. Masa ludzi będzie chciała
          miec mieszkania zlokalizowane blisko węzłów tras bezkolizyjnych, zwłaszcza w
          dobie "szybkiego" życia w Warszawie i ciągłego pośpiechu.
          My krytykujemy jednak fakt, że ci developerzy nie informują swoich klientów o
          planowanych inwestytcjach drogowych. A nie każdy chce mieszkać w pobliżu węzła
          z trasą ekspresową.
        • elvispresley Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 12.10.05, 16:38
          wynajmuje tymczasowo mieszkanie na ul. Bekasów - ok. 750m od Plaskowickiej -
          ktora S2 bedzie wpadac, i ok. 500m od RTM Pileckiego, czyli przedluzenia
          Poleczki, ktora bedzie lacznikiem z S79 i lotniskiem. Idealna lokalizacja.
          Szkoda, ze nie stac mnie by kupic to mieszkanie jako dodatkowa lokate kapitalu.
          Cos tam sie buduje - popytaj. 100m od wezla to ze wzgledu na drogi dojazdowe do
          S2 HC. Samej S2 pewnie bys nawet nie poczul ani nie uslyszal.
          • sbene Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 13.10.05, 12:09
            A ewentualne spaliny i halas?? Czy to nie bedzie mialo wplywu na przyszle ceny
            mieszkan i standard zycia??

Sam nie wiem moze warto w Wilanowie kupic mieszkanie...
            • elvispresley Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 13.10.05, 15:54
              Oczywiscie, ze bedzie mialo wplyw. Mieszkajac w Warszawie, nigdy nie bedziesz
              mial takich warunków (halas, spaliny) jak np. pod Warszawa. To jest pierwsze
              primo. Po drugie, mieszkajac 100m od S2 bedziesz mial znacznie lepiej pod tymi
              wzgledami (a takze komunikacyjnie) niz mieszkancy przy KEN, Al. Jerozolimskiej
              czy qrcze Powstanców Slaskich. Oni maja huk silnikow stajacych na swiatlach, w
              korkach, przyspieszajacych (zuzycie paliwa i halas), a do tego nie maja ekranow
              wygluszajacych i specjalnie zasadzanej zieleni.
              Zupelnie inna sprawa, ze ceny ksztaltuja ludzie. Ludzie sa z zasady kretynami,
              wiec wcale nie jest powiedziane, ze identyczne mieszkanie 100m od S2 bedzie
              drozsze niz takie samo przy Al. Jerozolimskich czy Marszalkowskiej. Nikt Ci
              tego nie zagwarantuje. Pytanie, czy kupujesz mieszkanie dla siebie, czy po to
              by je sprzedac. To jest jak z kupnem auta. Niektorych nie interesuje to, czy
              auto jest wygodne, duze, bezpieczne czy ladne. Liczy sie to, czy 'mozna je
              latwo sprzedac'. Pytanie dla kogo to ma byc. Dla Ciebie czy dla innych. pzdr
              • sbene Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 13.10.05, 17:17
                Mieszkanko ma byc dla mnie aby zyc :) nie zeby sprzedawac i dlatego obawiam sie
                zanieczyszczen i halasu z S2 i ul. Ghandi.

• elvispresley Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 14.10.05, 15:17
                  Ja równiez jestem przeciwnikiem zabudowywania szczegolnie pod budownictwo
                  mieszkaniowe (!!) bezposrednich terenow drog ekspresowych.
                  Spojrzalem przed chwila dokladnie na mape na stronie osiedla i na mape S2 i
                  powiem Ci tak: S2 to Ty sie na pewno nie musisz obawiac. Obawialbym sie
                  megakorka pod oknem ludzi zjezdzajacych do geant'a i wjezdzajacych ghandi na S2.
                  Bedziesz mial tak jakbys mieszkal przy placu konstytucji. Odradzam. Znajdz cos
                  500m dalej w ktorymkolwiek kierunku. Pzdr
        • jaa_ga Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 12.10.05, 18:59
          Zajrzyj na www.edbud.pl
          Wiem z lokalnej prasy, że będą budować coś nad stacją metra Ursynów, na ul.
          Bartoka/Koncertowa.
          Mieszkam na KEN-ie, na przeciwległym rogu.
          Piękne miejsce:)
          • sbene Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 14.10.05, 12:12
            A moze ktos z uzytkownikow ma jeszcze jakies ciekawe sugestie odnosnie tej
            iwestycji i przyszlego sasiedztwa trasy s2?
            • sbene Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 19.10.05, 17:04
              a moze wiadomo cos wiecej o trasie s2?
              • vampi_r Re: INWESTYCJA NOWY IMIELIN 19.10.05, 17:42
                sbene napisał:

> a moze wiadomo cos wiecej o trasie s2?

Wiadomo tyle, ile materiałow znajdziesz na naszej stronie internetowej.
                www.google.pl/search?hl=pl&inlang=pl&sitesearch=http%3A%2F%2Fsiskom.waw.pl&q=POW&btnG=Szukaj&lr=

Trasa od Puławskiej do Lubelskiej ma zacząc się budowac w 2007 roku. Obecnie
                wybrano projektanta, który ma wykonać wielowariantowośc i dokonac oceny
                wielokryterialnej, wybrac najkorzystniejsze rozwiazanie i zaprojektowac trasę.
                Najbardziej prawdopodobny przebieg trasy (pod Ursynowem w 99,99% pewny) to
                taki, jak na mapach, jakie znajdziesz na naszej stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka