Dodaj do ulubionych

wózki wielofunkcyjne

25.09.05, 13:25
witajcie,
mam termin porodu na grudzień i chcę kupić wózek wielofunkcyjny. Chciałam
wydać większą sumę i zakupić cały komplet - gondola, spacerówka, fotelik
sam,., który można zamontować na stelażu. Chciałam taki wózek użytkować
przynajmniej 2 lata, jak nie dłużej. Ale w internecie, np. na allegro jest
pełno takich wózków, które są użytkowane przez kilka miesięcy i sprzedający
piszą, że ich dziecko wyrosło z wózka i dlatego sprzedają. Zastanawia mnie to,
bo jak półroczne dziecko może wyrosnąć ze spacerówki. Podejrzewam, że
spacerówki w tych wózkach są jakieś ferelne i dlatego po tak krótkim czasie
ludzie się ich pozbywają. Czy wiecie coś na ten temat? Z góry dzięki za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • czarnula28 Re: wózki wielofunkcyjne 25.09.05, 15:51
      witaj, ja mam termin na styczeń i tez szukam wózków.te 3 w 1 mają beznadziejne
      spacerówki niestety, a gdy dziecko ma 0,5 roczku kupują spacerówki z
      prawdziwego zdarzenia. ja tez sie zastanawiam , czy na pierwsze pol roku nie
      kupic używanego
    • grandet wózki wielofunkcyjne 25.09.05, 18:41
      a ja znowu sie boje, ze gondole w tego typu wozkach sa male.Takie opinie maja
      uzytkujace takie wozki mamy. Juz sama nie wiem, na co sie zdecydowac. Do
      grudnia mam czas...
    • thora_2004 Re: wózki wielofunkcyjne 25.09.05, 21:09
      Polecam wózek Mutsy na podwoziu Urban Raider.....Synek mój ma 2.5 roku i jeździ
      nim do tej pory ....dla nas jest to rewelacyjny wózek ...Ja mam gondolkę i
      spacerówkę , ale wiem ,że można też kupić do tego wózka fotelik. Kosztował
      troszke ...około 2 tys. ale warto było. My teraz czekamy na drugą dzidzię i wiem
      , że wózek będzie służył drugiemu maluszkowi też długo.Jedyny moze mankament to
      to ,że wózek nie jest zbyt lekki , ale ja za każdym razem koła (podwozie znaczy)
      zostawiam w piwnicy , a na górę wnosze tylko samo krzesełko , lub wcześniej
      tylko gondolkę (która ma specjalne uchwyty z boków)...
      Ale jest taki ogromny wybór wózków ,że na pewno cos do grudnia(stycznia)
      zakupicie....
      Pozdrawiam !
      thora
    • kroballo Re: wózki wielofunkcyjne 26.09.05, 09:18
      trzeba tu rozróznic wozki wielofunkcyjne od takich w ktorych gondole i
      spacerowke montuje sie oddzielnie. w wielofunkcyjnych faktycznie gondola jest
      niewielka. w drugim przypadku, z mojego doswiadczenia wynika, ze gondola jest
      nie tylko duza ale i bardzo wygodna. zaluje ze moje polroczne dziecko
      ewidentnie sie buntuje przeciwko gondoli bo jest baardzo ciekawe swiata.
      spacerowka bo fantastycznej gondoli rzeczywiscie nie spelnia oczekiwan. dlatego
      tez sprzedaje teraz swoj wozek z prawie nie uzywana spacerowka. chcialam bowiem
      lekka spacerowke ktora bez problemu zmiesci sie w moim malym bagazniku. ale
      jesli chodzi o gondole to naprawde warto zeby byla montowana wlasnie oddzielnie
      a nie byla tylko wkladem do spacerowki(wielofunkcyjne). szkoda ze nie produkuje
      sie samych gondoli w rozsadnych cenach. warto wiec chyba na pierwsze miesiace
      kupic uzywany a potem zainwestowac w porzadna spacerowke. i tak zrobie
      nastepnym razem
      • joasia.1 Re: wózki wielofunkcyjne 08.10.05, 10:00
        Wozki wielofunkcyjne sa beznadziejne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sama taki kupilam i
        bardzo zaluje.Sa to wyrzucone pieniadze.Powody:
        -gondola mala i dziecki wyrasta ok 4 m-ca, po prostu sie nie miesci,moja mala ma
        1,5 m-ca i widze ze w zimie juz sie nie zmiesci, wiec po co palacic tyle pieniedzy?
        -spacerowka i gondola sa osobno montowane na stelaz, czyli stelaz ze spacerowka
        sie nie sklada wiec gdy juz przejdziecie na spacerowke to dalej trzeba ja
        wypinac ze stelaza aby zlozyc wozek,straszne to utrudnienie
        -takie wozki sa ciezkie jak cholera
        Njlepsze rozwiazanie to uzywany gleboki na kilka m-cy lub spacerowka z nakladana
        miekka gondola.Wozki wielofunkcyjne to naciaganie ludzi kosztuja min.2000 i
        nawet nie spelniaja swoich funkcji.Nie kupujcie Bebecara bo trzeszczy i w ogole
        nie amortyzuje podczs jazdy.Fajny wozek ma chicco:spacerowka i na to naklada sie
        gondole, kosztuje ok 1000 pln.Spacerowka jest bardzo fajna.
        joasia
        • tu.acha Re: wózki wielofunkcyjne 08.10.05, 11:52
          Ja zakupilam Roana Marite i mam nadzieje,ze sie sprawdzi (przekonamy sie juz w
          pazdzierniku). Spacerowka i gondola montowane sa osobno, gondola jest naprawde
          wielka i ma podnoszone plecki, dzieki czemu "ciekawe swiata" dziecko moze go
          sobie podziwiac :) Wozek jest przy tym w miare lekki. Spacerowka faktycznie sie
          nie sklada, ale ja i tak nie mam samochodu, a przypuszczam, ze na dlugie
          spacery po lesie bedzie jak znalazl. Poza tym latwo sie wypina ze stelaza. O
          ile wiem, w ktorejs hurtowni (zapomnialam cholender w ktorej - TATO?)wozki te
          byly w promocji wraz z fotelikiem samochodowym za 999 zl.
          Pozdr, Aska
          • tu.acha Re: wózki wielofunkcyjne 08.10.05, 12:02
            Znalazlam - jednak w hurtowni TATO. Gondola, spacerowka i fotelik za 999 zl.
            Tak bylo przynajmniej pare dni temu.
            • beata761 Re: wózki wielofunkcyjne 08.10.05, 15:58
              Ja tez słyszałam duzo dobrego o wózkach Roan Marita. Dla mnie wazne że maja
              dużą gondole. Mam jeszcze trochę czasu więc chyba wymyslę cos rozsądnego.
          • evela7 Re: wózki wielofunkcyjne 10.10.05, 16:04
            dzięki za wiadomość. Miałam kupić X-landera albo drivera, ale zdałam sobie
            sprawę, że dzidzia raczej szybko z tego wyrośnie. Byłam w hurtowni Tato i
            zarezerwowałam tego Rona. Jeśli zmieści się do samochodu to go kupię. Ma dużą
            gondolę no i odpada problem fotelika, bo jest razem w komplecie i za niewielkie
            pieniądze.

pozdrawiam
    • isabelka20 Re: wózki wielofunkcyjne 10.10.05, 14:59
      tez mam wielofunkcyjny i marze o tym zeby byla juz wiosna,bo wtedy kupie malej
      porzadna spacerowke.Poki co kropka ma 5 miesiecy a z tej niby gondoli wyrosla
      ponad miesiac temu.Do tego woz ciezki i nieporeczny zwlaszcza jak ktos zawsze
      ma mase rzeczy do zalatwienia na miescie.Ale najgorsze jest to ze skreca mi w
      lewa strone i nie tylko mi,ale wielu osobom co maja te grzmoty :)
      Pozdrawiam
      iza z oliwka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka