Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie ma forum Wilanowa????

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.06.04, 00:43
Niech sie wpiszą ci,którzy są za stworzeniem osobnego forum dla Wilanowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? IP: *.pkobp.pl 22.06.04, 10:07
      ja jestem jak najbardziej za. o wilanowie bardzo rzadko sie pisze - moze
      dlatego ze stosunkowo niewiele ludzi tam mieszka. a ty gdzie Nadiu mieszkasz?
      • Gość: Nadia Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.04, 11:19
        Na Nałęczowskiej, wiec to chyba jeszcze nie jest Wilanów, tylko Mokotów - ale
        jakoś związana sie czuję z Wilanowem :-) Uważam, że ta dzielnica powinna miec
        swoje forum!
        • Gość: monika Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? IP: *.pkobp.pl 22.06.04, 12:53
          ja mieszkalam w okolicach naleczowskiej, na resorowej. ale jezdzac po okolicy
          na rowerze, odkrylam z moim owczesnym chlopakiem (teraz juz mezem) zawady (to
          jest na tylach palacu w wilanowie) - dla mnie super miejsce. maz sprzedal domek
          jaki mial na resorowej i teraz bedziemy mieszkac na zawadach (okolice ul.
          sytej), gdzie deweloper buduje nam domek szeregowy, ale z wiekszym ogrodem niz
          ten co mielismy na resorowej.
          ja bardzo lubie wilanow, sadybe i mokotow oczywiscie tez, choc sama pochodze z
          zoliborza i kiedys nie wyobrazalam sobie przeprowadzki. teraz bardzo sie ciesze
          na nasz domek na zawadach, bo musze przyznac ze nie przepadalam za domem meza
          na resorowej.
          szkoda, ze tak malo sie pisze o wilanowie - moze dlatego ze w kwestii
          inwestycji malo sie tam dzieje:-(

pozdr, monika
          • narysuj.mi.baranka Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? 22.06.04, 13:04
            Gość portalu: monika napisał(a):

> ja bardzo lubie wilanow, sadybe i mokotow (...)
            > teraz bardzo sie ciesze na nasz domek na zawadach (...)

Zapraszam serdecznie:)
    • narysuj.mi.baranka Jest:) 22.06.04, 13:00
      I brak nam na nim glosow wilanowskich :) Zapraszam serdecznie:)
      • Gość: xxx Re: Jest:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 16:55
        Zapraszanie ludzi z Wilanowa na forum "Sadyba z przyleglosciami", jest mniej
        wiecej takim samym nietaktem, jakbys zapraszala Radomiakow na forum p.t.
        "Wioski na zadupiu" ;-))))))
        • narysuj.mi.baranka Re: Jest:) 22.06.04, 17:46
          Mowisz to jako mieszkaniec Wilanowa...?
          Nazwa forum to rzecz umowna, bo jak spojrzalam na mape to Sadyba jest w srodku
          otoczona przez cztery dzielnice, ktore nie maja swoich forow.
          W naglowku mojego forum jest kolejne zaproszenie adresowane bezposrednio do
          mieszkancow i sympatykow poszczegolnych dzielnic.

• Gość: xxx Re: Jest:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 18:25
            Nie, ale kiedys chodzilem do LO w Wilanowie, nadal mam tam paru znajomych i
            stad znam nastawienie lokalnej spolecznosci...

Pozatym to nie dzielnice ;)

Inna sprawa, znam jednego goscia ze Stegien, co zawsze mowi, ze mieszka na
            Sadybie. A jak mu sie wytknie Stegny, to sie ciezko wkurza ;))) Dla mnie
            Sadyba = Sadyba Oficerska (Ojciec tam mieszkal przed wojna - jak byl
            dzieckiem).
            • narysuj.mi.baranka Jest:) 22.06.04, 18:43
              Nie wiem... Dziewczyna pytala o forum Wilanowa to krzyknelam, ze u mnie mozna
              sie o Wilanowie do woli wypowiadac i ze serdecznie zapraszam. W kazdej chwili
              moge zmienic nazwe na "Wilananow i podleglosci:)"
              • Gość: xxx Re: Jest:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 01:01
                > moge zmienic nazwe na "Wilananow i podleglosci:)"

Dla nich bylo by napewno bardziej politycznie prawidlowo :) Chociaz nie kazdy
                ich lubi ;)
                • narysuj.mi.baranka Re: Jest:) 23.06.04, 01:17
                  BTW: moglbys skrobnac cos na moim forum o Sadybie Oficerskiej? :)
                  Wilanowskie wspomnienia tez sa mile widziane:)
                  Pozdro:)
    • Gość: Nadia Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.04, 18:44
      Trochę się zgadzam z XXXem, choć nie byłabym aż tak radykalna. Sadyba nie jest
      dzielnica, a Wilanów tak - więc raczej ktoś z forum Wilanów i przyległości
      mógłby zapraszać mieszkańców Sadyby czy Stegien. Z drugiej strony dziękujemy za
      zaproszenie, to bardzo miłe :-))) Tylko, że ja uważam, że Wilanów powinien mieć
      osobne (nie prywatne) forum, tak jak Mokotów czy Ursynów. Drobniejsze części
      takie jak Sadyba, Kabaty czy Saska Kepa mogą miec prywatne fora. Chociaz na
      miejscu admina stworzyłabym podfora do dzielnic dotyczące poszczególnych
      osiedli. Np. Ursynów (forum głowne) - Imielin, Stokłosy, Natolin, Kabaty etc.
      PS. Właśnie dlaczego nie ma forum Saskiej Kępy! Mojej krainy dzieciństwa :-))))
      • lewe_oko Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? 22.06.04, 18:50
        Mieszkańcy Wilanowa powinni licznie wypowiadać się w tym wątku, tak aby
        pokazać, że jest potrzeba stworzenia forum Wilanowa. Zgadzam się z Nadią i
        uważam, że każda dzielnica Warszawy powinna mieć swoje forum. Dlaczego Wilanów
        miałby byc upośledzony w tym względzie? A podfora osiedlowe... Pomysł moze
        dobry, ale A) byłby bałagan B)byłoby na nich pusto. Forum osiedlowe można
        stworzyć zakładając forum prywatne. A dzielnice powinny mieć regionalne.
        Chociaż jestem z Ursynowa - popieram gorąco: WILANÓW POWINIEN MIEĆ WŁASNE
        FORUM!!! :-))))
        • Gość: monika Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? IP: *.acn.waw.pl 22.06.04, 19:07
          Bardzo dziekuje za zaproszenie na forum Sadyby i wcale nie cuzje sie tym
          urazona, ale tez musze przyznac, ze fajnie byloby gdyby Wilanow mial swoje
          forum. Szkoda, ze tak malo pisze sie o Wilanowie i zal ze nasi mieszkancy sa
          tak malo aktywni na forum.
          • narysuj.mi.baranka Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? 22.06.04, 19:54
            Gość portalu: monika napisał(a):
            >Szkoda, ze tak malo pisze sie o Wilanowie i zal ze nasi mieszkancy sa
            > tak malo aktywni na forum.

Ja rowniez nad tym ubolewam. Dlatego wlasnie zalozylam forum czterech,
            nieuwzglednionych przez adminow, dzielnic.
      • narysuj.mi.baranka Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? 22.06.04, 19:00
        Gość portalu: Nadia napisał(a):
        >Tylko, że ja uważam, że Wilanów powinien mieć osobne (nie prywatne) forum, tak
        jak Mokotów czy Ursynów.

No coz, rozumiem. Mysle, ze brak takiego forum moze wynikac z niskiej populacji
        na Wilanowie.
        Jesli wolisz postulowac powstanie forum nieprywatnego zamiast poruszyc
        interesujace Cie kwestie na moim forum - Twoja wola:)
        Pozdro:)
        • Gość: Nadia Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.04, 19:04
          Nie obrażaj się Baranku! Chętnie zajrzę na Twoje forum, a to że postuluje
          osobne, to zupełnie inna kwestia. Pozdrawiam :-)
        • Gość: xxx Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 00:36
          > No coz, rozumiem. Mysle, ze brak takiego forum moze wynikac z niskiej
          >populacji na Wilanowie

Pewno tak. Ruch na takim forum bylby pewno znikomy.
          • lewe_oko Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? 23.06.04, 10:30
            Gość portalu: xxx napisał(a):

> > No coz, rozumiem. Mysle, ze brak takiego forum moze wynikac z niskiej
            > >populacji na Wilanowie
            >
            > Pewno tak. Ruch na takim forum bylby pewno znikomy.

To chyba zależy od prężności mieszkańców, a nie ich ilości. Np. na forum
            Śródmieścia napisano mało postów, a przecież mieszka tam bardzo dużo ludzi.
            • narysuj.mi.baranka Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? 23.06.04, 13:07
              lewe_oko napisała:

> To chyba zależy od prężności mieszkańców, a nie ich ilości. Np. na forum
              > Śródmieścia napisano mało postów, a przecież mieszka tam bardzo dużo ludzi.

Byc moze haslo "Srodmiescie" nie wywoluje zadnej identyfikacji ani poczucia
              tozsamosci.
              • Gość: Wet. Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 21:17
                Ja również bym się cieszyła gdyby powstało forum dla Wilanowa.Nadia ja również
                jestem z Zawad i szczerze powiem że te domki z kawałkiem ogródka sa fatalne.
                Mam na myśli oczywiście domki które wchodzą w skład mini-osiedla.
                Ludzie z osiedla się strasznie panoszą.Oczywiście nie wszyscy.Większość
                mieszkańców stanowią prawnicy i lekarze.Bardzo się zmieniło od kiedy Zawady
                zostały zamieszkane przez nowych ludzi.
                Jeszcze fajniej jest na Kępie Zawadowskiej na którą jeździ 164.Moim zdaniem
                Kępa w przyszłości stanie się drugim Wilanowem bo na Zawadach będą stały domki
                z ogródkami 20 m2.
                POZDRAWIAM
                • lewe_oko Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? 02.07.04, 10:45
                  Powstało forum, tyle że prywatne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20890
                  • narysuj.mi.baranka A ze wzgledu na nazwe mojego forum... 02.07.04, 11:33
                    ... mieszkancy Wilanowa jakos sie na nie nie garna :(
                    • lewe_oko Re: A ze wzgledu na nazwe mojego forum... 02.07.04, 11:37
                      To prawda. Ale po pierwsze trzeba troche czasu, po drugie może konieczność
                      logowania niektórych zniechęca? (patrz parę postów wyżej).... No i nie każdy
                      trafia do spisu forów prywatnych. A admini GW jakoś nie chcą założyć
                      dzielnicowego forum Wilanowa :-(
                      • Gość: monika Re: A ze wzgledu na nazwe mojego forum... IP: *.pkobp.pl 02.07.04, 12:26
                        mnie wlasnie zniecheca koniecznosc logowania, dlatego nie udzialam sie na
                        prywatnych:-(
                        mam malo czasu na pisanie, a logowanie to dodatkowe czynnosci, jeszcze nie
                        zawsze haslo wchodzi, strona sie musi ladowac ponownie - to wszystko skutecznie
                        mnie zniecheca.
                        • lewe_oko Re: A ze wzgledu na nazwe mojego forum... 02.07.04, 12:36
                          A dla mnie logowanie to ułatwienie - mam przez to dostep do ulubionych forów i
                          nie tracę czasu na ich poszukiwanie.
                          • narysuj.mi.baranka Re: A ze wzgledu na nazwe mojego forum... 02.07.04, 12:39
                            lewe_oko napisała:

> A dla mnie logowanie to ułatwienie - mam przez to dostep do ulubionych forów
                            i
                            > nie tracę czasu na ich poszukiwanie.

Dokladnie:) Logowanie umozliwia posiadanie listy ulubionych forow oraz rozne
                            operacje dodatkowe w opcji "moje forum".
                            • lewe_oko Re: A ze wzgledu na nazwe mojego forum... 02.07.04, 12:45
                              Popieram w całej rozciągłości :-)

Może powinno być SaSteWilCze? W końcu to było forum SABYBA i przyległości... :-)
                        • narysuj.mi.baranka Re: A ze wzgledu na nazwe mojego forum... 02.07.04, 12:37
                          Logowanie jest bardzo cenne poniewaz umozliwia utrzymanie porzadku tzn.
                          blokowanie osob lamiacych regulamin.
                          • Gość: Zetek. Re: A ze wzgledu na nazwe mojego forum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 17:10
                            Narysuj mi baranka Twoje rady są ok ale są przesycone czasami takimi
                            skwitowaniami jakbyś była starą panną...
                            • lewe_oko Re: A ze wzgledu na nazwe mojego forum... 02.07.04, 20:35
                              Hmmm... Nie jesteś zbyt miły. Chyba takie uwagi niczemu nie służą. A może
                              jesteś sfrustrowanym starym kawalerem? ;-) Narysuj mi baranka to jedna z
                              bardziej inteligentnych i rozsądnych osób na całym tym zwariowanym forum. Poza
                              tym co za stereotypowość? W dzisiejszych czasach? ;-]
      • qubraq Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? 16.07.04, 23:01
        Mieszkam na maleńkim osiedlu podwilanowskim "Arbuzowa" ale sie zawsze chwalę że
        mieszkam "Pod Wilanowem". "Podwilanów zachodni" - taki serek między Al.
        Wilanowską a Smródką. A miłych ludzi można spotkać wszędzie, np. "Baranka".
        Wcale nie tęsknię za Forum "Arbuzowa". Może lepiej sie oddycha w obcym lesie...
        Pozdrawiam
        Andrzej
        • Gość: poison ivy Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? IP: 217.153.29.* 06.08.04, 18:53
          No nie!
          nareszcie jakaś znajoma dusza na całym forum!!tzn. nieznajoma ale z mojego
          rewiru!!
          Nasze kochane osiedle wcale nie jest takie znowu maleńkie:o)))
          A forum wilanowskie przydałoby się, oj przydało...
          • Gość: monika Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? IP: *.pkobp.pl 09.08.04, 11:01
            a mi sie wydaje ze nie ma osobnego forum wilanowa bo gw publikuje bardzo malo
            tekstow na temat wilanowa. w zasadzie prawie nic - wystarczy zajrzec na
            akutalnosci dzielnicowe - chyba raz na miesiac cos sie pojawia na temat
            wilanowa. nie wiem dlaczego tak sie dzieje, moze akurat zaden stoleczny
            redaktor nie mieszka w wilanowie.

tylko w ciagu ostatnich kilku dni przeczytalam artykuly na temat wilanow w
            rzepie lub zw (np o tym ze ma powstac most poludniowy lub o nieprawidlowisciach
            zwiazanych z budowa ratusza). w urzedzie dzielnicy wilanow sa ciagle jakies
            skandale, chyba 2 burmistrzow naraz sprawuje wladze, ale gw nic o tym nie pisze.

gw nie pisze tez co dalej z miasteczkiem wilanow i z centrum handlowym, nie
            pisze o autostradzie i moscie przez wilanow i o innych waznych rzeczach.
            dlatego tez forumowicze nie maja co komentowac - skoro nie ma tekstow na ten
            temat.
            • lewe_oko Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? 09.08.04, 11:07
              Ale trzeba przyznać, że admini poszli Wilanowianom częściowo na rękę i oto mamy
              forum: Mokotów, Wilanów :-) Tyle, że masz racje Moniko - brak artykułów, które
              możnaby skomentować... A przecież to "nakręca" fora dzielnicowe.
              • pacio Re: Dlaczego nie ma forum Wilanowa???? 10.08.04, 12:07
                a niedawna dwuwładza w Wilanowie to nie temat ?

Pzdr
                Separatysta powsiński z DżeksonLandu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka