Dodaj do ulubionych

174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na S...

IP: *.aster.pl 26.10.04, 23:35
Ciekawe skąd ten naczelnik wie, że wydał kilka lat temu jakieś pieniądze na
ochronę drzew, skoro nie był wtedy pracownikiem urzędu na Mokotowie. Jest
dopiero od roku. Panie naczelniku czyż nie jest to szczyt hipokryzji? a może
powie pan jaki miał pan zawód zanim zaczął pan pracę jako naczelnik Wydziału
ochrony środowiska na Mokotowie. WRÓBLE ĆWIERKAJĄ, ŻE BYŁ PAN DRWALEM. HA HA
HA HA Tak jak naczelnik Wydziału nieruchomości i geodezji wcześniej był
kelnerem. HA HA HA HA
Obserwuj wątek
    • Gość: mondrala Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 23:43
      kolejna afera 'zielonego miasta'?
      • Gość: mayo Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 00:55
        W tym chorym mieście już nic nie mozna wybudować, coby się jakiś pseudoekolog
        nie przyczepił(nie wspominając o sąsiadach inwestycji, którym zawsze nie
        pasuje ... - taka to już polska natura) Miasto musi się jakoś rozwijać, a
        zieleni to akurat w Warszawie jest pod dostatkiem.
        • Gość: Polak Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.lot.pl 27.10.04, 08:00
          Do mayo!
          Szkoda,że ty nie masz pod dostatkiem... rozumu! W Warszawie jest ZA DUŻO
          zieleni??? Aby tak powiedzieć - trzeba być zwykłym głupkiem. Zieleni nigdy nie
          jest za dużo. Tereny zielone - to TLEN, to pochłanianie dwutlenku węgla i
          innych toksyn. Gdybyś chodził do szkoły na lekcje przyrody - to wiedziałbyś o
          tych podstawowych prawach. Ta zieleń służy również tobie. Wiadomo, że miasto
          się rozwija. Ale nie powinno się budować na terenach zielonych, gdzie jest dużo
          drzew, służących mieszkańcom jako osiedlowe parki.
          • Gość: a Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 09:11
            W tym chorym mieście buduje się jak się chce i gdzie się chce, bo albo nikogo to
            nie obchodzi, albo za stosowną opłatą obchodzić przestaje i powstają potem takie
            potworki jak Kabaty, które mogły być pięknym osiedlem, bo okolica ładna i
            wszystko budowało się od zera. Niestety zmarnowano tę szansę i teraz żal na to
            patrzeć.
          • Gość: Maja Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.aster.pl 27.10.04, 09:25
            Niestety,takich osobników jak Majo na forum jest aż za dużo;albo to kolejny
            taki,co chce zamieszkać "na zielonym Mokotowie".Tylko'że niedługo Mokotów przez
            pazerność firm developerskich,krótkowzroczność władz dzielnicy i głupotę tych
            buraków,którzy dają sobie wmawiać,że kolejny betonowy bunkier
            to"apartamentowiec" na zawsze przestanie być zielony.Bo jak można
            argumentować'że kasztanowiec który ma kilkadziesiąt lat i rachityczne drzewko
            wbite w donicę i ustawione na betonowej kostce równoważą się.
        • Gość: PIFPAF Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: 194.150.184.* 08.06.05, 12:24
          BYLES KIEDYS W TYM PARKU CHYBA NIE !!!
          A MIASTO SIE ROZWIJA CALY CZAS I MOZNA TO DOSTRZWEC NA KAZDYM KROKU A JEZELI
          SADZISZ ZE WYCINKA 174 DRZEW JEST NICZYM WIELKIM TO PUKNIJ SIE W CZOLO CZLOWIEKU
    • Gość: Funky Zielen miejska to jedna z wazniejszych ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 09:53
      ... wartosci tego miasta, szkoda ze podchodzi sie do niej z tak niskim
      szacunkiem ...
      • Gość: . Re: Zielen miejska to jedna z wazniejszych ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.05, 23:07
    • Gość: Czerniakowianka Skandal IP: 80.72.34.* 27.10.04, 10:21
      Jestem mieszkanką osiedla Idzikowskiego. Gazeta na wstępie pisze: "Żeby (...)
      mogło powstać osiedle mieszkaniowe (...)" - a ja chciałam zapytać: jakie
      osiedle?! Bo problem w tym, że jedno osiedle to tam już stoi, a na drugie
      absolutnie nie ma miejsca. Nie wiem ile bloków zamierza wybudować inwestor, ale
      wiele się ich nie zmieści. Nawet po wycięciu wszystkich drzew, bo czuję że na
      tym się skończy. Nie rozumiem jednego - jak w cywilizowanym mieście w XXI wieku
      można dopuścić do sytuacji, w której odbiera się mieszkańcom pięknego,
      starannie zaprojektowanego, przyjaznego ludziom (ze sklepami, boiskami,
      zadbanymi trawnikami i krzewami) osiedla skrawek zieleni, wpisany niejako w
      tego osiedla architekturę?! I to skrawek zieleni nie byle jaki, bo drzewa są
      rosłe, stare i zdrowe. Kiedy stracimy ten park, stracimy również piękne miejsce
      do spacerów, do zabaw z dzieciakami, stracimy kojący widok z okna, a ja
      ostatecznie stracę również wiarę, że w moim mieście (a jestem Warszawianką z
      dziada pradziada) liczy się coś innego niż tylko pieniądze i bezgraniczna
      pazerność.
      • Gość: Adam Re: Skandal IP: *.crowley.pl 27.10.04, 10:38
        Ależ oczywiście że skandal, niestety dzięki nowym władzom. Ale takie sobie
        wybrali mieszkańcy stolicy. Tylko rączki rozkładają, i mówią, że nic nie da się
        zrobić. A może da, tylko trzeba odpowiednio umotywować takich urzędasów ? Może
        im brakuje czegoś, najpewniej rozumu !!! Ale, że mi MOOTÓW niszczą to tego im
        nie daruję. Może jakąś petycję do sądu w sprawie odwołanie wladzy na Mokotowie
        a w konsekwencji w Warszawie ? Bardzo chętnie bym się przyłączył to takiej
        działalności antyPisowsko - Kaczyńskiej, ale jakoś nie słyszę o próbach
        zawiazania jakiegoś stowarzyszenia ochronnego przeciw prezydentowi K.
        • Gość: K. Jestem za! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 06:53
          Kiedy i gdzie zbiórka? Chetnie sie przyłączę, bo mam dość rządów pana K.
          Miało być prawo i sprawiedliwość, a dalej jest hucpa.
      • Gość: Alice Re: Skandal IP: *.oirp.waw.pl 29.10.04, 18:09
        Skandal, oczywiście. A bloków ma być 3, łącznie 160 mieszkań, z podziemnymi
        garażami. Plan osiedla jest na stronie inwestora (Budimex),widać na nim, jak
        będą usytuowane budynki, jak też przypuszczalnie ile drzew się ostanie (na oko
        ok.40-50, chyba tych mniejszych..) Tragedia. A swoją drogą bloki usytuowane
        przy ruchliwej trasie obok ruchliwego skrzyżowania, obok zabudowań kościelnych
        (dzwony o 6 rano i na Anioł Pański, procesje okolicznosciowe itp) - coż to za
        atrakcja?Chyba tylko dla tych, którzy do swoich mieszkań tylko wpadaja się
        przespać... No i wg. inwestora tonące w zieleni - jakiej zieleni?!!Jak
        wszystko chcą wyciąć... Ręce opadają...
      • Gość: beti Re: Skandal IP: 213.17.171.* 06.12.04, 08:49
        Ja tez jestem zbulwersowana, tym że ktoś mógł wpaśc na pomysł wyciecia tych
        pieknych drzew. Wychowywałam sie nie opodal i pamietam jeszcze jako dziecko
        chodziłam tam z rodzicami zbierać kasztany teraz sama mam dziecko ( ma dopiero
        9 m-cy) ale miałam nadzieje że z nim równiez kiedyś wybiorę sie tam na spacer
        na kasztany. Ale tak sie niestety nie stanie, bo tych drzew juz niedługo tam
        nie bedzie. Nierozumiem jedenj rzeczy przeciez jest jeszcze tyle wolnych
        terenów na mokotowie nie zadrzewionych tam prosze sie budować a nie tu gdzie
        sa juz drzewa i itak jest juz dośc naćkane blokami. A jeżli juz się ma chrapkę
        na jakiś teren to tak jak np.Catalina chciała wybudować budynek przy
        bernardyńskiej wodzie i buduje ale nie wycieli ani jednego drzewa. I to
        rozumiem.
    • Gość: echo Dość miejsca pod budowę IP: 193.0.126.* 27.10.04, 14:25
      W warszawie jest dość miejsca pod budowę. Nieopodal przy Panoramie jest ogromna
      dzialka na ktorej nie ma drzew tylko chaszcze. dlaczego tam nie chcą budować?
    • Gość: mk developer... IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 27.10.04, 15:50
      Wyciąć developera ,bo stary i chory. Na jego miejscu pojawią sie przecież inni
      młodzi, ambitni być moze z koncepcją która nie każe niszczyć wszystkiego co się
      jeszcze ostało w mieście jako zielone stanowiące naturalny ekran i pochłaniacz
      hałasu oraz spalin.
    • Gość: rufuss Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.aster.pl 28.10.04, 00:17
      W artykule GW najlepszy jest Architekt Miasta. Nie ma jeszcze wniosku inwestora
      o wydanie zgody na budowę, a TEN mówi, że on go na pewno otrzyma. Czy w
      urzędzie miasta biorą juz nawet za obietnice?
    • kocham.rysia siać, siać, siać.... 28.10.04, 15:57
      no cóż ...
      koleżkowie stosują widać znany tekst
      lekko go parafrazując
      "ciąć, ciąć, ciąć..."

chciałbym tylko żeby jakąś "szyszkę" przywaliło z jedno ścięte drzewo
      życzę mu tego z całego serca swego
    • Gość: Maciek Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.acn.waw.pl 29.10.04, 00:34
      Szkoda słów. Głosujcie na Zielonych póki jeszcze coś w tej Warszawie jest
      zielonego do ocalenia.
      • Gość: wers12 Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 20:49
        Po przeprowadzeniu wizji lokalnej zrezygnoiwałem z mieszkania na tym osiedlu -
        a miałem już zarezerwowane mieszkanko w środkowym z 3 projektowanych budynków.

Postanowiłem, że nie przyłożę ręki ani swojej kasy do zniszczenia tak pięknej
        zieleni. Co więcej chętnie bym podpisał petycję lub list protestacyjny.
    • Gość: ojjjj Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 04:20
      a może by tak ustalić kto pomagał przy zwrocie, czyżby krakowski kolega
      Prezydenta K? Jest tak skuteczny że nawet kolega od flaszki Michnika Architekt
      B nie ma nic do powiedzenia poza tym że nie ma planu miejscowego, więc musi
      wydać WZiZT!!! Nowy układ NIEWARSZAWSKI? A niech otworzą tam nowy Burdel, to
      się Kaczka zapłacze
    • Gość: diablo Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.aster.pl 05.11.04, 00:00
      Nowy układ? To ciekawe!!! Kraków - Warszawa??? Czyżby za tym stał Diabeł
      Rokita. Może to już wstęp do jakiejś nowej kalicji.
    • Gość: mieszkanka osiedla Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: 193.59.172.* 10.11.04, 09:38
      To skandal!!!
      Ja też jestem mieszkanką osiedla "idzikowskiego", mieszkam w bloku przy ulicy,
      stanowczo protestuję budowie kolejnych. Po prostu nie ma tam na nie miejsca.
      Nie wyobrażam sobie, że sąsiedzi z nowego osiedla zaglądają do mojego
      mieszkania, a niestety tak będzie. Jeśli powstaną 3 bloki, będą od siebie
      oddalone zaledwie o kilka metrów. Czy w tym kraju nie liczy się nic oprócz
      pieniędzy????

• Gość: dddj Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.maqs.com 30.11.04, 12:43
      To jest chamsto. Ale kto w Polsce dba o drzewa. Za lat kilka bedziemy mieszkac
      na betonowej pustyni. A Park na rogu Idzikow i Wislostrady jest (byl) naprawde
      fajny i ochranial dalej stojace bloki przed spalinami z Wislostrady
      • kisiek102 Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na 30.11.04, 22:08
        za jakieś 100 lat (być może) nasze władze będą burzyć to co teraz budują, po to
        żeby w to miejsce posadzić drzewa.
        Podzielam pogląd, że w naszym mieście bez głowy (zapewne za grubą kasę)niszczy
        się zieleń tworząc jedno wielkie blokowisko. Natomiast autorzy wycinek drzew
        zamykają się w swoich posiadłościach i apartamentach otoczonych zazwyczaj
        wysokim ogrodzeniem i ...zielenią, której tak skutecznie nas pozbawiają.
        Ciekaw jestem gdzie będą sikały pieski prominentów naszego miasta gdy wytną już
        wszystko???
        • Gość: Krzychu Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 09.12.04, 11:34
          Najpierw wybudowali nam pod nosem BEST MALLA i wtedy POPRZEDNIA ekipa nie
          pytała się nas o zgodę (bo każdy sąsiad wiedział, czym będzie taki moloch tuż
          obok), teraz wbrew mieszkańcom niszczy się zieleń obok Bernardynów, a już mówi
          się o kolejnej "inwestycji" - w miejsce SADYBA SAM ma powstać hotel i obiekty
          handlowe.
          Tu już po prostu nie idzie mieszkać.....
          Smutne, ale nikt ostro nie reaguje!
          Pozdro.,
    • Gość: Pablo Re: 174 drzewa wytną pod budowę nowego osiedla na IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 25.12.04, 00:18
      Do Sz.P Mayo. Jasne od razu zróbmy New York z Warszawy i żyjmy w cieniu
      wieżowców, w które poźnej zupełnie przypadkiem wlatują samoloty. Czy napewno
      chcesz aby twoje miasto wyglądało właśnie tak ny.blog.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka