Dodaj do ulubionych

Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro otw...

IP: *.dynamic.lte.plus.pl 05.03.13, 14:38
Dostałem polecony na adres poprzedniego miejsca zamieszkania... Aby nie jechać w sumie 80 km, zadzwoniłem na pocztę z prośbą o przesłanie na mój nowy adres (odpwiedź: nie da się). Nie powie też kto jest nadawcą, żebym mógł sam mu podać nowy adres (bo trzeba osobiście...). Dzień wcześniej na mojej poczcie zrobiłem przekierowanie listów na nowy adres. Pani urzędniczka powiedziała, że i tak nie przekierują listu, który już przyszedł. Nie mogą też zrobić na kopercie małej adnotacji z nowym adresem... Powiedziała, że i tak mój list odeślą do nadawcy z dopiskiem "nie podjęcto w terminie".
I po co te zmiany, skoro poczta mentalnie działa jeszcze w zamierzchłym PRLu?
Obserwuj wątek
    • Gość: dddd Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro otw... IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.03.13, 14:44
      To jakiś koszmar...mało im bezrobocia? I na jakich zasadach toto ma działać? Co to znaczy "samodzielnie odebrać paczkę"? A kto zweryfikuje, czy ktoś się pod adresata nie podszywa i tej paczki nie ukradnie? Przekazy pieniężne też "samodzielnie" złodzieje będą ludziom kraść? Komuś padło na mózg i to nieźle.
      • Gość: PUMEX Re: Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 15:09
        TO BZDURY W TYM ARTYKULE SĄ PANIE Z OKIENKA NIE ZNKNĄ TYLKO BEDZIE PACZKOMAT I AUTOMAT NA ZNACZKI I TAKA MI WIELKA REWOLUCJA
      • wajego O paczkomatach Inpostu słyszało? Dzialają od lat. 05.03.13, 15:46
        Co to znaczy "samodzielnie odebrać paczkę"? A kto zweryfikuje, czy ktoś się pod a
        > dresata nie podszywa i tej paczki nie ukradnie?
        • Gość: mada Re: O paczkomatach Inpostu słyszało? Dzialają od IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 11:09
          ach, grunt to umieć się cieszyć ;)
      • Gość: mada Re: Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro o IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 11:08
        no to ty będziesz korzystał/ła ze starego sposobu... a ja osobiście cieszę się z nowej oferty i z chęcią z niej skorzystam
    • glas.rothar Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro otw... 05.03.13, 14:46
      rychło w czas. już od dawna poczta przestała być pocztą a stała się bankiem dla emerytów - ilekroć stałem w długaśnej kolejce po znaczek a przede mną 15 osób regulowało rachunki, modliłem sie by kogoś oświeciło i zamontował wszędzie automaty na znaczki, koperty itp - USŁUGI POCZTOWE. oby się to jak najszybciej rozpowszechniło...
      • asperamanka Re: Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro o 05.03.13, 14:57
        Tylko widzisz, poczta bankiem dla emerytów była zawsze. I w związku z tym automaty do sprzedawania znaczków i kopert to po co większych pocztach już Towarzysz Gierek montował. Musiało minąć 30+ lat, żeby kierownictwo tej zacnej instytucji ponownie odkryło Amerykę ;-)
        • Gość: Lubelski Myślisz, że cię wyjdzie przez to taniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 16:41
          Chorujesz na aspermię mózgu, aspermanko?
          • Gość: poznański Re: Myślisz, że cię wyjdzie przez to taniej? IP: *.promax.media.pl 05.03.13, 20:03
            "Lubelski, o Twoim mózgu nie będę się wypowiadał, bo mogą być dzieci na forum.
            • gruszkowica Przynajmniej policja w Lublinie nie słynie 05.03.13, 22:23
              Nie słynie z bandytyzmu.
              "Na wschód od Konina..." - ach ten wymarzony Conincity, tam jest West, tam jest zachód!
          • beejay02 Re: Myślisz, że cię wyjdzie przez to taniej? 06.03.13, 00:59
            Były automaty na koperty, kartki pocztowe, chyba i znaczki i to naprawdę powszechnie, przynajmniej w Warszawie. Mój urząd do dużych się nigdy nie zaliczał.
        • Gość: orient Re: Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 21:51
          No cóż, tamte automaty pokonała inflacja. Na początku nie mogli wyrobić z przerabianiem na coraz to wyższe nominały a później zupełnie bilonu zabrakło i poszły na złom. Jako dzieciaków, najbardziej bawił nas automat do rozmieniania pieniędzy. Wrzucało się większą monetę a później wybierało się w jakich nominałach chciało się odebrać rozmienione pieniądze (można było różne) co było niezbędne w automatach, bo te były znacznie bardziej prymitywne i wymagały określonych nominałów (tu już była zwykła mechanika- takie czasy).
    • Gość: PUMEX Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro otw... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 15:07
      CO TO K..... ZA ARTYKUŁ JEST. JAK PIERWSZA W POLSCE TO JAKIM CUDEM NA MOKOTOWIE DZIAŁA BEZ PAŃ W OKIENKACH A Z AUTOMATEM TAK JEDNYM ALE PANIE NIE ZNIKNĄ KTO TO PISAŁ I PO CO JAK NAWET SIE NAD TYM CO PISZE NIE ZASTANOWIŁ
    • Gość: robi Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro otw... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 15:08
      ale juz taka placowka dziala od jakiegos miesiaca na kazimierzowskiej/madalinskiego
      troche nieaktualna ta informacja !!!
    • Gość: Wizjoner A może tak? IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 15:20
      Proponuję kolejny krok milowy - Pocztę polską bez poczty ! Nareszcie będzie świety spokój !
    • Gość: ytst Re: Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro o IP: *.ip.netia.com.pl 05.03.13, 15:38
      Jak Ty to sobie wyobrażasz? Żeby każdy mógł zadzwonić na pocztę i zażądać przesłania listu poleconego na inny adres? Pre'ż to głupie jest.
      • rozbawiony0 Re: Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro o 05.03.13, 15:48
        no tak, ale przecież zrobił przekierowanie
        • Gość: orient Re: Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 21:55
          Po fakcie. Ja też wczoraj próbowałem złapać szklankę jak leciała na ziemię ale zrobiłem to już po tym jak rzeczona szklanka przeleciała to miejsce w którym próbowałem ją złapać i w efekcie musiałem skorupy sprzątać z podłogi.
          • Gość: mada Re: Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro o IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 11:12
            ależ tu mamy optymistów... a życzliwości ile... fiufiu
    • Gość: m. Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro otw... IP: 91.232.164.* 05.03.13, 15:52
      tja, bez pań w okienku, panie won na bezrobocie :-) brawo!
    • Gość: uważny Re: Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 16:34
      Bo to jest taka zmiana fasadowa, od wewnątrz było, jest i będzie po staremu, czyli 'w gąszczu procedur'
    • Gość: Lubelski Przypomina mi się tekst: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 16:40
      "pracy nie ma ten, kto nie chce".
      Po pierwsze: to tak w ramach walki z bezrobociem?
      Po drugie: nie myślćie, że to wpłynie na obniżkę cen.
    • Gość: Riccardo Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro otw... IP: *.ip.netia.com.pl 05.03.13, 16:44
      Na 8. zdjęciu bardzo ładny pisuar ;)
    • Gość: Miro Na Mokotowie już 2 takie poczty działają... IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 17:13
      przy Kazimierzowskiej/Madalińskiego i w Al. Niepodległości przy Wiktorskiej, więc artykuł jest mocno nieprecyzyjny i niezbyt aktualny. Na Szembeka otworzą trzecią taką pocztę.
    • Gość: Klient_PP Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro otw... IP: *.warszawa.mm.pl 05.03.13, 19:24
      Witam

To czego brakuje najbardziej na poczcie to automatów ze znaczkami, kopertami.

Teraz jak chcę nadać list polecony (albo jeszcze gorzej kilka listów ) to najpierw jedno stanie w kolejce po znaczki i koperty, potem trzeba zaadresować , potem odstać swoje żeby nadać .

Co do obaw niektórych tutaj że będą kradli paczki jak będzie samoobsługa to w InPost nie ma takich obaw , i powiem szczerze że jeśli tylko gdziekolwiek w sklepie jest taka możliwość żeby odebrać w paczkomacie to zawsze korzystam.

Listonosze jak wiadomo nie noszą już listów ani przesyłek tylko awiza, a co jest najbardziej denerwujące i niezrozumiałe to to że nie można w zasadzie tego samego dnia odebrać przesyłki ponieważ Pani w okienku tłumaczy że ma ją listonosz .

Kiedyś spotkałem listonosza jak wychodził z klatki schodowej, zapytałem się czy może mi wydać przesyłkę bo po pierwsze byłem w domu i nikt nie dzwonił, a po chwili znalazłem awizo, a Pan listonosz że On nie ma przesyłki tylko że jest na poczcie to idę na pocztę a tam że ma ją listonosz i bądź tu mądry.

Pozdrawiam P
    • zewszad_i_znikad Re: Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro o 05.03.13, 22:25
      Od dawna mówię - jak się naprawdę zirytuję, to mówię to "paniom z okienka" wprost - że kiedy rynek usług pocztowych zostanie otwarty, przyjdą Niemcy i ich zjedzą. I doprawdy nie będzie mi żal Poczty Polskiej. Ale niech się ratuje, bardzo dobrze - w końcu najważniesza jest wygoda klientów; rynki, instytucje, państwa istnieją tylko po to, by służyć osobom. Czy tak trudno jest wprowadzić automaty wydające przesyłki? Paczkomaty jakoś umiały... Gdyby można było automatycznie nadawać i odbierać, natychmiast zniknęłyby 40-minutowe kolejki...

Swoją drogą: mieszkam sama, mama wyprowadziła się 7 lat temu. Do dziś na mój adres przychodzą niekiedy przesyłki do niej. Niedawno przeprowadziła się znów i będzie to samo, tylko pod innym adresem. Żeby było "zabawniej", mama we wrześniu czy październiku złożyła upoważnienie do odbierania przeze mnie poleconych w jej imieniu - poczta owszem, jak znajdzie to pismo, to wydaje mi na jego podstawie, ale numeru upoważnienia po tylu miesiącach nadal nie nadano. Ale nadawcy są tak samo niewyuczalni - mama niektórym po kilka razy podawała nowy adres, a oni dalej sobie nie dają wytłumaczyć: "Przeprowadziłam się! PRZEPROWADZIŁAM SIĘ!! KURDE BLASZKA, PRZEPROWADZIŁAM SIĘ!!!!".
    • Gość: gość Poczta przyszłości to otwarcie rynku IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 22:53
      Zwłaszcza na linii urząd - podatnik.
    • anty65 Poczta przyszłości bez pań w okienku. Jutro otw... 06.03.13, 00:59
      Poczekam na radę ministrów bez panów w okienkach. Może się doczekam?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka