Gość: Olaf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 20:52 Witam! Chciałem zapytać czy nadal w Falenicy jest giełda psów, jeśli tak to gdzie? Ewentualnie może ktoś zna jakieś inne miejsce w Wawie bądź okolicy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vegul Re: Giełda psów w Falenicy 29.08.06, 21:22 Nie ma już tej pseudo giełdy. Została zlikwidowana gdyż sprzedawano tam dużo kradzionych zwierząt(psów), i niewiadomego pochodzenia. Miała ponoć być nowa aż pod Mińskiem Maz. - ale nie wiem tego na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Giełda psów w Falenicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:37 jesli poszukujesz zwierzaka, proponuję forum w serwisie dogomania.pl - Wiele zwierząt czeka tam na dom Odpowiedz Link Zgłoś
mamatoomaszka Re: Giełda psów w Falenicy 11.09.06, 23:49 Gielda jest teraz chyba na Augustowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Giełda psów w Falenicy IP: *.agora.pl 12.09.06, 12:55 tutaaj tez dużo zwierzaków czeka: www.psianiol.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marius68 Re: Giełda psów w Falenicy 13.09.06, 14:56 Psy sprzedawano na giełdzie przy ul. Patriotów razem z gołebiami kurami, i innymi zwierzętami. W zimie kiedy była ptasia gryba tą giełdę zlikwidowano. Przez kolejne dwa, trzy tygodnie stała tam policja i uniemożliwiała handel. Jak się potem okazało nie z powodu ptasiej gryby tylko z bardziej prozaicznego powodu. Znalazł się prawowity właściciel nieruchomości na terenie której był bazar i nie życzył sobie więcej tej giełdy. A szkoda bo z giełdą związany był swoisty folklor po który teraz trzeba pewnie pojechać aż do Ciechanowa. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Giełda psów w Falenicy IP: 193.59.255.* 13.09.06, 22:36 Bazar ze zwierzętami zamkneła fundacja Azyl Pod Psi Aniołem www.psianiol.org.pl/falenica/index.htm Teraz wszystkie zwierzaki których nie można sprzedać trafiają do nich. Przeszkadzał im bazar bo podobno dużo psów było porzucanych, ale chyba zamknięcie bazaru nic nie dało bo psów im ciągle przybywa. Ot taki pożytek z zamknięcia bazaru. Odpowiedz Link Zgłoś
endepende Re: Giełda psów w Falenicy 14.09.06, 09:15 jak sie nie myle to ja chyba przerzucili do kobylki,, tak mi sie cos o uszy obilo.. Odpowiedz Link Zgłoś