Gość: MarcinK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:25 No to miejmy nadzieję, że to początek inwestycji usługowych w Łodzi. MK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joozek Re: Pomoc publiczna dla centrum księgowości Phili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:29 Oby wreszcie firmy IT zaczęły inwestować w Łodzi. Jakieś centrum outsourcingu, czy coś podobnego.. Jak widzę ile osób codziennie z Łodzi jeździ do pracy w Warszawie - a to prawie sami informatycy. Myślę, że spokojnie przyjęli by pracę w Łodzi za jakieś 80% stawek z Warszawy, a poza tym w Łodzi są niższe czynsze, tańszy transport i łatwiejszy dostęp do infrastruktury. Poza tym bez tych dojazdów można tu pracować efektywniej - sam wiem ile czasu dochodze do siebie po pobudce o 5 rano. Ale w Łodzi wciąż nikt nie szuka speców od zarządzania informatyką czy bezpieczeństwem :-(. Inwestorzy pobudka ;-) J.E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bystry Re: Pomoc publiczna dla centrum księgowości Phili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 08:55 MarcinieK, Ja rowniez mam nadzieje, ze w Lodzi sie rozkreci sfera uslug. Pracuje w PHILIPSIE i widze jak bardzo temu miastu potrzeba konkurencji, ale takiej zeby to firmy walczyly o pracownikow, a nie zebysmy my-absolwenci musieli sie zabijac o prace. Pozdrawiam Bystry. Odpowiedz Link Zgłoś