Gość: maciek IP: proxy / 212.93.39.* 31.10.02, 17:57 Troszeczkę jeżdżę konno i szukam miejsca do pojeżdżenia, czy może ktoś się orientuje czy w okolicach mamy jakąś stadninę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Raffix Re: Stadnina IP: *.braun.de 31.10.02, 18:08 Gość portalu: maciek napisał(a): > Troszeczkę jeżdżę konno i szukam miejsca do pojeżdżenia, czy może ktoś się > orientuje czy w okolicach mamy jakąś stadninę? Macku, kiedys o to pytalem na tym forum - odpowiedzi chyba zbyt wielu nie bylo ale zaraz tego watku poszukam i go wysle na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Stadnina IP: *.braun.de 31.10.02, 18:18 Przekopiowalem ponizej potencjalnie uzyteczne fragmenty watku z sierpnia o jezdzie konnej. Czy jak dowiesz sie cos wiecej to dalbys znac? - mnie tez ten temat interesuje (choc nie do konca osobiscie). • Jazda konna w Markach lub okolicy? raffix 28-08-2002 20:17 odpowiedz na list odpowiedz cytując Czy ktos slyszal o mozliwosci uprawiania jazdy konnej w Markach lub najblizszej okolicy? Z gory dzieki za info. • Re: Jazda konna w Markach lub okolicy? gaja01 28-08-2002 23:34 odpowiedz na list odpowiedz cytując Czasem jadę rowerem do lasu. Ul Szkolną do końca. Na wszystkich ścieżkach są ślady kopytek i czasem można zobaczyć kogoś jadącego konno. Przy okazji zapytam. • Re: Jazda konna w Markach lub okolicy? adres: *.MAN.atcom.net.pl Gość: Jarek 29-08-2002 09:15 odpowiedz na list odpowiedz cytując stadnina jest przed Słupnem po prawej stronie jakieś 600-800m od trasy białostockiej. Jak tam dojechać-dokładnie nie pamiętam. • Re: Jazda konna w Markach lub okolicy? adres: *.MAN.atcom.net.pl Gość: Jarek 29-08-2002 09:17 odpowiedz na list odpowiedz cytując Jeszcze jedna jest przy ul. Głębockiej w Warszawie-bardzo blisko Marek. • Re: Jazda konna w Markach lub okolicy? husky1 29-08-2002 19:23 odpowiedz na list odpowiedz cytując w ząbkoach możesz umówić się na konie tel. 7814943 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix To jeszcze link IP: *.braun.de 31.10.02, 18:19 To sprobuje jeszcze wkleic link do calego watku: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=450&w=2814629&a=2814629&v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Stadnina IP: proxy / 212.93.39.* 31.10.02, 20:50 Gość portalu: Raffix napisał(a): > Przekopiowalem ponizej potencjalnie uzyteczne fragmenty watku z sierpnia o > jezdzie konnej. Czy jak dowiesz sie cos wiecej to dalbys znac? - mnie tez ten > temat interesuje (choc nie do konca osobiscie). Bardzo dziękuję za pomoc myślę że Bródno chyba brzmi ciekawie. A czy może jakieś bliższe namiary na Stadninę w Slupnie? Tereny cosik piękniejsze niż na Bródnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarmatia Re: Stadnina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 18:20 Chyba nadal można pojeździć konno w Słupnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Stadnina IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 31.10.02, 20:00 Znam jeszcze jedno miejsce.Ośrodek Jeżdziecki PGR Bródno,ul Św. Wincentego 92 tel.811-80-95.Mają tam koniki dla dorosłych i kucyki dla maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Stadnina IP: *.chello.pl 31.10.02, 21:26 1) Na Bródnie - ulica Wincentago. 2) W tzw. Grodzisku (nie wiem czemu). Jedziesz ul.Kościuszki cały czas prosto, by skecić w prawo (jak na Carrefour), mijasz drewniany kościółek. Zaraz za nim jest stadnina. Nie wiem jak jest w obydwu miejscach, ale wiem, że wiele osób z nich korzysta! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Stadnina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 17:43 Kiedyś jezdziłam konno w Słupnie i było tam bardzo miło. Pózniej stadnina zniknęła, ale od jakiegoś czasu znów tam jest. Namiarów niestety nie mam, ale polecam to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Stadnina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 10:21 rety! poruszyliście temat z którym jestem związana od kilku lat, może trochę szerzej popisalibyście o swoich doświadczeniach. Hmmm...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Stadnina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 11:05 ja się bardzo boję koni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Stadnina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 11:49 Nie ma czego. One to wyczuwają a te nieco złośliwe wykorzystują żeby trochę tobą porządzić. Ja osobiście uwielbiam konie tzw. śpiochy i mułki, ale często mam do czynienia z nerwusami. Z tymi ostatnimi to męka a nie jazda, ale takie są z reguły najszybsze. To tylko zwierzę ale czasami trzeba mu zaufać. Pojechaliśmy kiedyś w grupie, w piękne łąki i lasy, konie zachowywały się trochę nerwowo, bo długo stały w stajni i chciały koniecznie poszaleć (ja tego nie lubię) ale cóż inne konie z bardziej doświadczonymi jeżdźcami ruszyły w galop aż się zrobiło siwo, mój koń się wkurzył że został na końcu, więc chwila popuszczenia wodzy i wyciął przed siebie. A ja kruszynka, co ja mogłam zrobić, mogłam się tylko trzymać w siodle tak aby nie spaść. To mnie uratowało i nie tylko, ja nawet nie wiedziałm że przeskoczyliśmy duży rów, tak to sprytnie zrobił, pędził znanymi mu ścieżkami, przez co uniknęłam gałęzi. Ale byłam i na takim dla którego nie ma znaczenia czy pole czy las, byle przed siebie, więc przeciągnął mnie po jakiś chaszczasz. Może powinnaś, w stajni zapytać które konie są leniwie usposobione i najpierw z takimi zacząć przyjaźń, ja tak zaczynałam ale do tej pory unikam tych wyjątkowo narwanych. Spróbuj warto, ja kocham konie, cudownie jest leżeć przy śpiącym koniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś