jolkasw 27.03.06, 13:49 Jestem świadkiem do bierzmowania nie wiem jaki prezent, czy to tak jak na Komunie, pomóżcie nie mam pojęcia a też nam się nie przelewa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: Prezent na bierzmowanie pomóżcie- to dzisiaj 27.03.06, 14:00 Moje dzieci nic nie dostawały... Moze jakaś książka - wydaje mi sie, ze to najodpowiedniejszy prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkasw Re: Prezent na bierzmowanie pomóżcie- to dzisiaj 27.03.06, 14:04 A w jakim wieku masz dzieci. Moja mama też mówi, że nic nie dostała, ja też nie pamiętam ale jakoś może taraz jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaora Re: Prezent na bierzmowanie pomóżcie- to dzisiaj 27.03.06, 14:17 Ja w zasadzie pamiętam ze dostałam od babci różaniec - mam go do dzisiaj a babci dawno nie ma. Innych prezentów nie pamietam, ale zdecydowanie jakaś pamiątka i jako ze to świadomy sakrament dojrzałości religijnej zdecydowanie religijna. Na pewno ksiażka będzie ok. Może np jakiś album o papieżu - teraz nawet w kioskach są. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Prezent na bierzmowanie pomóżcie- to dzisiaj 27.03.06, 14:22 ...albo Pismo sw? z odpowiednia dedykacja... Odpowiedz Link Zgłoś
jolkasw Re: Prezent na bierzmowanie pomóżcie- to dzisiaj 28.03.06, 10:35 Ogromne dzięki za pomoc zakupiłam album o Papieżu. Bardzo sie podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Prezent na bierzmowanie pomóżcie- to dzisiaj 28.03.06, 13:40 Ja dostałam Pismo Św. i różaniec - piękny... ) Mój mąż również dostał Pismo Św. W naszym kościele jest tradycja, że młodzież bierzmowana otrzymuje Pisma Św. z rąk samego biskupa ) Oczywiście te Pisma rodzice kupują, nie mniej jednak mnie się ten pomysł podoba. Za rok lub dwa lata Nastolatka z naszej rodziny będzie przystępować do bierzmowania. Myślę, że na prezent damy jej album o papieżu, którego miała okazję poznać ) i jej ukochany obraz 'Jezu ufam Tobie' ) Odpowiedz Link Zgłoś
izabela_741 Re: Prezent na bierzmowanie pomóżcie- to dzisiaj 03.04.06, 15:13 Kolezanka dala jako prezent elegancki dlugopis. Odpowiedz Link Zgłoś