Dodaj do ulubionych

Polska kaplica zniszczona we Francji

12.11.05, 17:40
" Wykluczył podłoże religijne ich działania "

polityczna poprawnosc zabija te cywilizacje...
Obserwuj wątek
    • nocny.lot Re: Polska kaplica zniszczona we Francji 12.11.05, 17:42
      Polityczna niepoprawnosc zada jej coup de grace.
      • pan_pndzelek [...] 12.11.05, 18:44
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • kaisy7 [...] 12.11.05, 18:58
          • usenetposts Re: >>>Gdyby tak Biali spalili meczet 12.11.05, 22:32
            Taka powinna byc odpowiedz, oczywiscie, ale my jestesmy slabi.

Ateisci nie dadza nam dzialac, a tylko proteguja tych towelheadow.
            • fallout13 Re: >>>Gdyby tak Biali spalili meczet 12.11.05, 22:51
              "ale my jestesmy slabi.
              >
              > Ateisci nie dadza nam dzialac, a tylko proteguja tych towelheadow."

Ty naucz sie czytac ze zrozumieniem, toz to nawet ksiadz katolicki ich tlumaczy.
              I wypraszam sobie , ja jestem ateistą i uważam że fanatyzm religijny powinno sie
              stanowczo tępić i to zarówno muzułmański jak i katolicki, aktualnie ten pierwszy
              daje bardziej znac o sobie.
              • usenetposts Re: >>>Gdyby tak Biali spalili meczet 12.11.05, 23:06
                fallout13 napisał:

> "ale my jestesmy slabi.
                > >
                > > Ateisci nie dadza nam dzialac, a tylko proteguja tych towelheadow."
                >
                > Ty naucz sie czytac ze zrozumieniem, toz to nawet ksiadz katolicki ich
                tlumaczy
                > .
                > I wypraszam sobie , ja jestem ateistą i uważam że fanatyzm religijny powinno
                si
                > e
                > stanowczo tępić i to zarówno muzułmański jak i katolicki, aktualnie ten
                pierwsz
                > y
                > daje bardziej znac o sobie.

Ateisci bywaja tez fanatykami. I wlasnie oni stworzyli wiecej problemow niz
                ktokolwiek.
                • fallout13 Re: >>>Gdyby tak Biali spalili meczet 12.11.05, 23:25
                  To wlasnie prawicowy rzad ktory aktualnie sprawuje wladze we francji nie potrafi
                  sobie poradzic bandytami, tylko patrzec jak zasilki im podniosa.Dobrze ze lewica
                  francuska ma jaja i opowiada sie za wyslaniem wojska na ulice.
        • pan_pndzelek >>>Co było powodem wycięcia mojego postu??? 13.11.05, 08:17
          Co było powodem wycięcia mojego postu??? Czy podstawą do cenzurowania jest
          wyrażane przeze mnie zdziwienie zaistniałą w Europie sytuacją? Zdziwienie
          dysproporcją w traktowaniu przez lewackie media i rządy Białych Ludzi, tym
          swoistym apartheidem, który murzynom i innym kolorowym dozwala czynienie U NAS
          wszelkich bezeceństw a Białych za mniejsze wykroczenia srogo każe i potępia?

A może ocenzurowano post za to, że jako Biały Człowiek we własnym domu mówię:
          NIE ŻYCZĘ SOBIE TAKICH GOŚCI jak oszalałe z nienawiści islamce? Proszę o
          wyrzucenie ich z tego domu, oni mają przecież swój własny i ja im tam nie włażę
          i nie świnię...

My tu w Europie JESTEŚMY U SIEBIE i chyba nie powinniśmy się wstydzić i udawać,
          że Europa "to też muslimy", bo oni europejczykami nigdy nie byli i nie będą,
          nawet w dziesiątym pokoleniu...

Admina (tym razem grzecznie) proszę o wyjaśnienie, wycinanie na nic się nie
          zda, bo to pytanie będę wklejał...

PS. Jestem dumny, że jestem Białym Człowiekiem, wbrew lewactwu i michnikoidom
          portalowym, które dostały władzę cenzorów, które chciałyby mnie z tego powodu
          wpędzić w kompleksy... kompleksu otóż nie mam... jestem LEPSZY...
          • pinokkio ... jestem LEPSZY... 13.11.05, 16:57
            pan_pndzelek napisał:

> ... Jestem dumny, że jestem Białym Człowiekiem ... jestem LEPSZY

Dla twórców i liderów swej ideologii byłeś i jesteś Untermenschem.
    • kaisy7 Re: Polska kaplica zniszczona we Francji 12.11.05, 17:47
      Gdy eskalacja przemocy będzie postępować to zobaczysz, że pojawią się rozsądne
      propozycje ostatecznego rozwiązania tej kwestii. Zacznie się od wyborów w
      jednym, drugim kraju. Poprawność lewacka będzie się kurczyć i w końcu
      pozostanie w zakurzonych podręcznikach historii.
      Więcej optymizmu, wierzę że będzie lepiej :)
    • deadsea Wyjasnienie przyczy zamieszek 12.11.05, 17:47
      Rozmowa z prof. ANDRZEJEM KŁOPOTOWSKIM, wykładowcą na Uniwersytecie Paris XIII,
      od kilkunastu lat mieszkającym we Francji

- Ma pan jeszcze samochód?

- Mam, tylko dlatego, że przyjechałem nim właśnie do Polski (śmiech). Według
      informacji, które do mnie docierają, w mojej okolicy zamieszek nie ma. W
      miasteczku pod Paryżem, w którym mieszkam, nie ma dużej wspólnoty muzułmańsko-
      murzyńskiej. Z tego co słyszę, zamieszki uliczne trwają głównie na północno-
      wschodnich przedmieściach Paryża.

- Zna pan te rejony?

- Wszystkie te przedmieścia są podobne do siebie - blokowiska przeplecione
      osiedlami domków jednorodzinnych. Za najgorszą uchodzi północna część Paryża,
      fatalny jest też wschód. Na południu jest różnie, znajdują się tam
      również "dobre” dzielnice.

- Dobre, bo białe?

- Właściwa linia podziału przebiega między biednymi a bogatymi. Jeśli ma się
      pieniądze, mieszka się w dobrej dzielnicy niezależnie od koloru skóry. Gdy
      przed laty po raz pierwszy trafiłem do Paryża, zamieszkałem tuż obok uczelni,
      w dzielnicy Ville Taneuse. To było straszne miejsce zamieszkane niemal
      wyłącznie przez Arabów i emigrantów z czarnej Afryki. Jeśli w sąsiedztwie
      byli jacyś etniczni Francuzi, to wyłącznie ludzie ze społecznego dna.
      Większość moich sąsiadów nie miała pracy. Choć do uniwersytetu miałem blisko,
      czynsze były niskie, a mieszkania, jak na polskie warunki, luksusowe,
      wyprowadziłem się w obawie o swoje życie. W ciągu czterech lat miałem 3
      włamania, dwukrotnie zostałem napadnięty, ledwie uszedłem z życiem. Tak
      wygląda paryskie getto.

- Gdy patrzy pan na ujęcia telewizyjne z walk ulicznych, przypominają się
      panu tamte dzielnice?

- Ta młodzież jest taka sama jak zakapturzeni dresiarze w Polsce. Problem
      polega na tym, że we Francji są różne wspólnoty etniczne. Wiele z nich żyje
      własnym życiem - tyle że Chińczycy, uchodźcy z Kambodży, Wietnamczycy czy
      Hindusi nie wchodzą nikomu w drogę. Problemem są młodzi ludzie, których
      korzenie tkwią w Algierii i Maroku. Ta wspólnota jest agresywna na zewnątrz,
      czego sam doświadczam na co dzień.

- ???

- Tak, ponieważ uniwersytet, na którym wykładam, jest częścią edukacyjnej gry
      pozorów we Francji. Studia dla wielu Arabów (bo ci stanowią gros studentów,
      biali studenci są w mniejszości) są sposobem na bezrobocie, rozrywkę i
      kontakty z dziewczynami, które kulturowo są zakazane w ich środowisku
      domowym.

- Jak wygląda codzienność wykładowcy?

- Zwyczaj kłaniania się wykładowcy nie istnieje. Na sali siedzą młodzi ludzie
      w czapkach, na co nie można zwrócić uwagi, żeby nie stać się obiektem
      agresji. Student może wejść na zajęcia podczas wykładu nie zwracając uwagi na
      prowadzącego, wita się podaniem ręki z wszystkimi kolegami. Najlepszymi
      studentami są Afrykańczycy wysłani na studia do Francji przez swoje rządy.
      Reszta to - od czasu gdy zniesiono egzaminy na studia - całkowicie
      przypadkowe zbiorowisko. Jeśli doda pan do tego fakt, że zlikwidowano
      możliwość powtarzania klasy w liceum (przechodzi się automatycznie do
      kolejnej), to można sobie wyobrazić, jaki jest poziom tych studentów.
      Zdolniejsi i zamożniejsi wiedzą, że furtką do kariery są wyłącznie elitarne
      grandes ecoles. Sytuacja na uniwersytetach to i tak wielki komfort dla
      wykładowcy. Znacznie gorzej jest w college'ach i w liceach, gdzie pobicia
      nauczycieli są niemal codziennością. Istnieje we Francji pojęcie "złego
      spojrzenia” - wystarczy, że spojrzy pan na człowieka w sposób, który ten uzna
      za prowokujący, aby narazić się na nieprzyjemności. Takie sytuacje zdarzają
      się często, ale dotyczą w zasadzie tylko Arabów.

- Gdy rozmawialiśmy przed kilkoma miesiącami, ostrzegał pan, że sytuacja
      społeczna we Francji musi doprowadzić do wybuchu. Diagnoza okazała się
      trafna.

- Wybuch był łatwy do przewidzenia, bo łatwo przewidzieć przyszłość człowieka
      urodzonego w biednej dzielnicy. W moim miasteczku jedynym większym pracodawcą
      jest fabryka tapet, która jest aktualnie na skraju bankructwa co już powoduje
      protesty, a doprowadzi do stopniowego upadku całego miasta. Sytuacja w
      arabskich dzielnicach jest jeszcze gorsza. Większość z tych ludzi nigdy nie
      znajdzie pracy. Jeśli pracodawca ma do wyboru Araba i etnicznego Francuza, na
      pewno nie zatrudni tego pierwszego.

- Młodzi ludzie, którzy rzucają dziś na ulicach Paryża koktajlami Mołotowa, w
      większości urodzili się już we Francji. Dlaczego Francji nie udało się
      wchłonąć tego pokolenia?

- Warto przypomnieć, kim są ci emigranci. Pierwszą grupą emigrantów po wojnie
      algierskiej byli Żydzi francuscy, tzw pied-noir, ludzie wychowani w obrębie
      kultury europejskiej, którzy bez problemu "rozpłynęli się” w społeczeństwie
      francuskim, podobnie jak grupa białych Francuzów z Algierii. Trzecią grupą
      byli tak zwani "harkis”, czyli Arabowie, którzy w czasie konfliktu w Algierii
      stanęli po stronie Francuzów. Francja potraktowała ich w sposób haniebny, ci
      ludzie - masowo mordowani przez zwolenników niepodległości Algierii - nie
      dostali żadnej rekompensaty za swoją lojalność. Kolejna fala emigracji miała
      już charakter czysto ekonomiczny. To Arabowie rozczarowani algierską
      wolnością i biedą. Z dzisiejszej perspektywy wdać, jak wielkim błędem było
      szerokie otwarcie drzwi dla tej, najbardziej obcej kulturowo, fali emigracji.
      Trzeba pamiętać, że wielu tych ludzi przyjechało wręcz zwabionych przez
      francuskich pośredników pracy, którzy z niektórych wiosek ściągali do Francji
      niemal całą męską populację. Ci mężczyźni sprowadzili później swoje kobiety i
      tak się zaczęło. Duży przyrost naturalny, a jednocześnie niezdolność do
      asymilacji stworzyła obecną mieszankę wybuchową.

- Co jest głównym spoiwem, które łączy zadymiarzy - islam czy bieda?

- Jedno i drugie. Trzeba wziąć pod uwagę, że na ulicę wyszli różni ludzie.
      Wielu z nich to zwykli "casseurs”. To zwyczajni złodzieje, którzy
      wykorzystają każdy pretekst do burdy. Palenie samochodów to dla nich tylko
      pretekst, żeby ogołacać okoliczne sklepy. Tym ludziom towarzyszą zadymiarze,
      których znamy także z polskich stadionów. Niewątpliwie jednak obecną sytuację
      wykorzystują również radykałowie islamscy i część uczestników tych zajść jest
      przez nich prowokowana.

- Ale akurat we Francji islam cieszy się ogromną, jak na europejskie warunki,
      swobodą.

- Śpiewką, którą we Francji powtarza się na co dzień jest "laicyzacja”. W
      praktyce ta laicyzacja polega na - a mówię to jako człowiek niewierzący -
      marginalizowaniu i ośmieszaniu chrześcijaństwa. Z mojego domu przy głównym
      placu miasteczka często widuję Arabów, którzy handlują na ulicy narkotykami.
      Ci ludzie idą załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne pod kościół. Nie
      wyobrażam sobie, co byłoby, gdyby w ten sposób potraktowany został meczet lub
      synagoga.

- Ale pokolenie rodziców ulicznych bojówkarzy apeluje dziś o spokój.

- W tym pokoleniu zakodowana jest jeszcze niepewność przyszłości i lęk przed
      powrotem do rodzinnego kraju. To jest pokolenie ciężkiej pracy, która miała
      ich zrównać z Francuzami. Nie zmienia to jednak faktu, że spośrod tego
      pokolenia zasymilowało się może z 10 procent. W domach większości tych ludzi
      telewizja ustawiona jest na arabskie kanały, które sieją przerażającą
      indoktrynację w duchu agresywnego islamu.

- Islam ma różne oblicza.

- Często słyszę podobne poglądy, ale nijak nie przystają one do tego, czego
      sam doświadczyłem. Od wielu lat mieszkam we Francji, pracowałem również w
      Tunezji i wszędzie zauważam jedną podstawową cechę islamu - pogardę dla
      człowieka niewierzącego. Widziałem islam braterski i miłosierny, ale zawsze
      uczucia te dotyczyły braci w wierze. To właśnie islam jest w moim przekonaniu
      główną barierą, która stoi na przeszkodzie integracji Arabów ze światem
      europejskim.

Czy obecna sytuacja zjednoczy francuską scenę polityczną?

• deadsea Wyjasnienie przyczyn zamieszek c.d. 12.11.05, 17:49
        - Często słyszę podobne poglądy, ale nijak nie przystają one do tego, czego
        sam doświadczyłem. Od wielu lat mieszkam we Francji, pracowałem również w
        Tunezji i wszędzie zauważam jedną podstawową cechę islamu - pogardę dla
        człowieka niewierzącego. Widziałem islam braterski i miłosierny, ale zawsze
        uczucia te dotyczyły braci w wierze. To właśnie islam jest w moim przekonaniu
        główną barierą, która stoi na przeszkodzie integracji Arabów ze światem
        europejskim.

Czy obecna sytuacja zjednoczy francuską scenę polityczną?

- Nie sądzę. Walka na scenie politycznej Francji jest brutalna i całkowicie
        bezmyślna. Opozycja jest z zasady przeciwna władzy, co widać również teraz.
        Idea dobra wspólnego nie istnieje. Obawiam się, że Francja nie wyciągnie z tej
        sytuacji żadnych wniosków na przyszłość. Niestety, nad Sekwaną nikt nie nazywa
        rzeczy po imieniu, zamiast tego stosuje się język politycznej poprawności. W
        moim przekonaniu Francji nie da się uleczyć. Jeśli ma pan krostkę na skórze,
        można ją usunąć. W przypadku raka z przerzutami można już jedynie się modlić.
        Francja dotknięta jest rakiem.

- Le Pen twierdzi, że ma na to prostą metodę.

- I bez wątpienia to właśnie narodowcy będą beneficjentami obecnej sytuacji.
        Ale przecież nie da się wyekspediować emigrantów drugiego i trzeciego pokolenia
        z powrotem do Afryki. Tym bardziej że - co by nie powiedzieć - wielu Francuzów
        korzysta z ich obecności. Przecież to jest ogromna grupa konsumentów, a
        jednocześnie najtańsza siła robocza.

- Francję czeka kolejna rewolucja?

- Ta rewolucja już się rozpoczęła. Oczywiście godzina policyjna wyciszy trochę
        te wydarzenia. Ale pojawią się zapewne w najbliższym czasie propozycje reform.
        Znając Francję, odpowiedzią na nie będą strajki i demonstracje. Tym razem droga
        od demonstracji do zamieszek będzie bardzo krótka i teatr działań przeniesie
        się w pobliże budynków rządowych. Rozwiązanie w tej sytuacji widzę jedno -
        rozumną politykę inwestowania w Afryce, tak aby kolejne fale emigrantów nie
        musiały szukać swojego miejsca w Europie.

Rozmawiał ADAM WILLMA

www.eurojihad.org
        • kaisy7 Re: Wyjasnienie przyczyn zamieszek c.d. 12.11.05, 17:55
          Świetna lektura, czytałem z zapartym tchem. Dzięki :)
          • jurek_rz Re: Manipulacje Gazety Wyborczej 12.11.05, 18:46

--------------------------------------------------------------------------------

Tajemnicza zmiana artykułu w gazecie wyborczej - manipulacja czy nierzetelność
            dziennikarska

Autor: Eurojihad.org Dodano: sobota, 12 listopada 2005 - 10:50

Otrzymaliśmy informacje od czytelników że w gazecie wyborczej nastąpiła
            tajemnicza treści jednego z artykułów - dotyczącego pobicia dziennikarzy GW. W
            pierotnej wersji mówi on o brutalnym pobiciu dziennikarki Wyborczej Dominiki
            Pszczółkowskiej kijem przez kolorowych oto jego treść

Już nie tylko francuscy policjanci są obiektem napaści agresywnej młodzieży z
            przedmieść Paryża. Agresja młodych zadymiarzy przeniosła się na dziennikarzy.
            Dominika Pszczółkowska i fotoreporer "Gazety" - Igor Moyre zostali w biały
            dzień pobici przez ciemnoskórych napastników.

- Bili z taką siłą, że na głowie Dominiki złamał się kij - relacjonuje Igor
            Moyre. - Obydwaj napastnicy byli ubrani w dresy, mieli ciemną karnację skóry.
            Kilka minut wcześniej zauważyłem, że nas obserwują. Zanim się zorientowałem, że
            mamy kłopoty, było już za późno.

Do napaści doszło około 11.30 w dzielnicy Clichy-sous-Bois, biednym i kolorowym
            przedmieściu Paryża, gdzie reporterzy zbierali materiały do artykułu.

- Ci dwaj podążali za nami przez kilka minut. Powiedziałem Dominice, że chyba
            jesteśmy śledzeni i w tym samym momencie usłyszałem krzyk napastników - mówi
            fotograf "Gazety" - Spadły na nas potężne ciosy - mnie bito pałką, a Dominikę
            jakimś kijem. Udało mi się odskoczyć od atakujących i odciągnąć Dominikę. Na
            szczęście skończyło się na siniakach - oboje mamy poobijane ręce, Dominika ma
            guzy na głowie.

Napad nie miał charakteru rabunkowego, napastnicy nie próbowali zabrać drogiego
            aparatu fotograficznego ani innych wartościowych przedmiotów. - Myślę, że
            chcieli nas przepędzić - sądzi Igor. - Na każdym kroku czujemy wrogość
            miejscowych. Już wczoraj podszedł tu do mnie młody Arab i bardzo dosadnie
            wyjaśnił, że dziennikarze i policjanci nie są tu mile widziani. Teraz nie
            ruszamy się nigdzie bez przewodnika.

Artykuł ten pojawił się na stronie głównej - za kilkanaście minut zniknął i
            pojawiła się taka wersja. Postaramy się wyjaśnić historię

• kaisy7 Re: Manipulacje Gazety Wyborczej 12.11.05, 18:56
              Nic dodać nic ująć. Czekamy na dalszy rozwój wydarzeń, deportacje czas zacząć.
              Swoją drogą buta tego tałatajstwa przekracza wszelkie granice.
              • fallout13 Re: Manipulacje Gazety Wyborczej 12.11.05, 23:14
                Jakie deportacje czlowieku, wiekszosc z nich urodzila sie we francji, jak
                francja moze deportowac obywatela francuskiego , otrząsnij sie.
                • pan_pndzelek >>>To ty się może otrząśnij! 13.11.05, 09:09
                  To ty się może otrząśnij! Jakiego "obywatela Francji"??? Kolorowy to kolorowy,
                  jest albo murzynem albo arabem ale nie może być obywatelem żadnego państwa
                  europejskiego, bo niby w jaki sposób? To wszystko imigranci albo imigranci-
                  dzieci-imigrantów a nie Francuzi (Niemcy, Holendrzy, Grecy itp.)... nie zawężaj
                  pojęcia obywatelstwa do papierka, trzeba ich deportować WSZYSTKICH i to jak
                  najszybciej...
                  • antymuslim1 GLUPI JESTES JAK BUT!!!!!!!!!! 13.11.05, 20:41
                    Czarni i Arabowie, ktorzy sa chrzescijanami, ateistami, hinduistami, buddystami
                    etc to NASI PRZYJACIELE i SOJUSZNICY w walce z iSSlamem

Natomiast WROGIEM sa muslimy niezaleznie od koloru skory i narodowosci.

LUDZIE!!! Odrozniajcie NAROD ( Arabowie ) od tzw. RELIGII ( iSSlam )!!!!!
                • anna-dark Obywatelstwo nie świadczy o narodowości!!! 13.11.05, 09:47
                  Obywatelstwo nie świadczy o narodowości!!! Mając francuski paszport wcale ni
                  trzeba być Francuzem, zachowywać się jak Francuz, i można być deportowanym jak
                  nie-Francuz - po wcześniejszym odebraniu obywatelstwa i paszportu. Na zawsze.
                  Dotyczy tych, którzy uczestniczą w zamieszkach, podpaleniach, niszczeniu
                  symboli kultur i religii europejskich, niszczeniu mienia wytworzonego w danym
                  kraju - krótko mówiąc tych łamiących prawo danego kraju.
            • zofia.dyrman Może ta muslimska pała wybije naszej pszczółce 12.11.05, 20:23
              z pustego łba poprawność polityczną.
              • muftiwachocka Re: Może ta muslimska pała wybije naszej pszczółc 13.11.05, 01:40
                Ależ skąd, będzie jak z tym idiotą Fiskiem z The Independent - kiedy dzicz w Afganistanie go pobiła, natychmiast ogłosił, że się z nimi solidaryzuje :)
          • data1 Re: Wyjasnienie przyczyn zamieszek c.d. 13.11.05, 11:06
            skąd ten wywiad?????
        • pinokkio Re: Wyjasnienie przyczyn zamieszek c.d. 13.11.05, 01:49
          Można zapytać skąd ten wywiad?
        • kerebron Skąd ten wywiad? 13.11.05, 16:32
          Wywiad interesujący, ale można zapytać, gdzie został opublikowany?
      • embea Villetaneuse 13.11.05, 16:26
        W miasteczku tym (nazwę pisze się aktualnie razem) studiowałam miesiąc (X.2002)
        i , choć nie zetknęłąm się z jakimś wyraźnym chamstwem, to jednak słowa
        profesora wiernie oddają sytuację. Niesłychanie czuje się tam biały człek -
        dookoła sami Arabowie i czarni, nierzadko byłam jedyną białą osobą w autobusie.
        Campus uniwersytecki jakich wiele we Francji, pety, ulotki, wc okropne, a ze
        względu ma ubiory młodzieży nie zaliczylibyście do studentów na pewno. Nigdy
        jadąc lub wracając z Paris XIII (mieszkałam w samym Paryżu, w VII dzielnicy)
        nie wysiadałam z autobusu, bo przerażały mnie te blokowiska. Piękna Francja,
        piękne ideały, piękna koegzystencja - o kant d... rozbić. Nigdy z większości
        tych czarniawych studentów nie będzie dobrych specjalistów, bo to wszystko jest
        tylko poprawną politycznie ułudą.
    • marcus_crassus oczywiscie. a te krzyki Allah akbar to przypadkowo 12.11.05, 17:50
      ot, nie mieli niczego innego na tapecie...
    • marcus_crassus to juz bodajze 4 we francji-synagogi tez popalaja 12.11.05, 18:01
      oczywiscie z religia wspolnego to nic nie ma. ot - sie tak trafilo.

dalej wierzmy w te medialne bzdury
      • antyzydek Re: to juz bodajze 4 we francji-synagogi tez popa 12.11.05, 18:33
        nie to oczywiscie zarkawi i bin laden
        a idioci wola wierzyc w spiski i wielkie zagrozenia
        jak na taka skale "religijnych" zamieszek to likwidacja swiatyn "wroga"
        handlarzy narkotykow i chuliganow jakas kiepska
    • at_work Europa Europa 12.11.05, 18:09
      Coś ta ostoja Europejskości nie wygląda zbyt...
      europejsko?

_
      Pies na kaczki.
    • kosciol.maryjno.narodowy ludzie mają dosyć kleru już. W PL też tak będzie 12.11.05, 18:11
      To mnie wcale nie dziwi co sie dzieje, i uważam że kwestią czasu jest by w
      Poslce było tak samo. Po porstu ludzie mają dość kleru, jego represyjnych
      poglądów na wolność innych ludzi, i jego prób nawrócenia pół swiata i
      odstawienia pogladow wszystkich innych ludzi na margines
      • kaisy7 Re: ludzie mają dosyć kleru już. W PL też tak będ 12.11.05, 18:14
        Kler tu nie ma nic do rzeczy. Póki nie mamy "wielokulturowości", ten problem
        bezpośrednio nas nie dotyczy. Na szczęście
      • mordzinas [...] 12.11.05, 23:53
    • zenon.melon Francja dla Arabów? Polacy i inni niewierni won? 12.11.05, 18:12
      Ale to nie rasizm, to protest.
      • jasia12 Re: Francja dla Arabów? Polacy i inni niewierni w 12.11.05, 18:39
        protest przeciwko czemu? własnemu marazmowi? kto im zabrania pracowac na
        siebie? a podziały rasowe i religijne są faktem, ale nie walczy sie z tym w
        taki sposób. zreszta przebiegają naturalnie. dlaczego obok katolików nie
        mieliby żyć protestanci oraz muzułmanie. nie ma szans złożyć z tego jednej
        religii - można za to się tolerować i szanować wzajemnie.

moze nie zwrocili uwagi ze moga najwyzej sciagnąc na siebie represje i
        doprowadzic do zwyciestwa nacjonalizmu wsrod francuzow. ale francja z le penem
        bedzie pasować do polski giertycha i rydzyka - mozemy liczyc na partnerstwo
        strategiczne w krzewieniu ksenofobii

zenon.melon napisał:

> Ale to nie rasizm, to protest.
    • bonarossa to próba generalna muzułmanów 12.11.05, 18:46
      Sondujaca jak zachowają sie poszczególne Rządy w jaki sposób zareagują i czym
      to uzasadnią.
      Muzułmnanie w drugim i trzecim pokoleniu są obywatelami państw które zaczęli
      niszczyć ze wszystkimi prawami i dostępem do dóbr techniki ale duchowo
      pozostają dalej islamistami którzy swoją wiedzę i mozliwości wykorzystują
      przeciwko tym którzy kiedyś ich przygarnęli.
      Nie ma znaczenia czy jest to profesor czy wysokiej klasy specjalista bo kiedy
      mułła go zawezwie on idzie.
      My jeszcze z nimi bedziemy musieli przejść krwawą łaźnię jesli teraz będziemy
      szukali wszelkich usprawiedliwień dla tego co ci bandyci robią.
      Tych dwóch kretynów którzy uciekli do stacji transformatorowej jest jedynie
      pretekstem .
      Moim zdaniem należy odebrać muzułmanom mozliwośc uzyskiwania obywatelstwa na
      terenie całej Unii a także ich narodzonemu na miejscu potomstwu.
      Złapanym na rozróbach należy obligatoryjnie odbierać obywatelstwo i natychmiast
      deportować.
      Z nieletnim mają prawo zabrać się rodzice, jeśli nie chcą jedzie sam.
      Niech go bracia w wierze wykarmią jak mu było tutaj źle.
      Ponieważ państwa arabskie nie będa chciały ich przyjmować to wykorzystałbym w
      przypadku Francjii jej zamorskie terytoria np w Gujanie albo wypuszczałbym ich
      na terenie zaprzyjaźnionych państw afrykańskich.
      Jestem pewien ,że zamieszki wygasłyby po samej zapowiedzi takich restrykcji.

• werrka Re: to próba generalna muzułmanów 12.11.05, 21:49
        A ja z uporem maniaka wklejam do każdego wątku okołoarabskiego poniższe, miejcie świadomość do czego nieuchronnie zmierzamy. Filozofia polityków unijnych jest taka: wiem, że sąsiad jest złodziejem więc najlepiej zrobię jak wpuszczę go do swojego mieszkania... bo bedę miał go na oku. IDIOTYZM JAKICH MAŁO!

La Vanguardia

André Azoulay, doradca króla Maroka Mohameda V
        Porównuje pan Maroko z Turcją. Czy liczy pan zatem, że któregoś dnia pańska ojczyzna stanie się pełnoprawnym członkiem Unii? A może chciał pan przez to powiedzieć, że Turcja nigdy nie dostanie się do europejskiego klubu?

Absolutnie odrzucam tę drugą możliwość. Tak, chciałbym, aby Maroko weszło do Unii. Zdaję sobie sprawę, że to odległa perspektywa. Ale powinniśmy zdefiniować kierunek, w którym zmierzamy. Temu mają służyć te wszystkie dyskusje, rozważania i projekty.

dziennikarz - Czego spodziewa się pan po szczycie „Euromed” (27-28 listopada 2005r.), gdy za wspólnym stołem zasiądą przedstawiciele wszystkich krajów członkowskich Unii i 10 śródziemnomorskich państw partnerskich?

André Azoulay- Liczę, że uda się naszkicować projekt współpracy politycznej. Wymiana handlowa to zbyt mało, by mówić o dialogu. Wspólne stanowisko w polityce międzynarodowej doda zresztą naszej wymianie handlowej wiarygodności. Z inicjatywą rozszerzenia współpracy eurośródziemnomorskiej wystąpiła Hiszpania. Minister spraw zagranicznych tego kraju, Miguel Ángel Moratinos zaapelował do UE, aby wobec Maroka zastosować podobną politykę jak w stosunku do Turcji. Mam nadzieję, że inne europejskiej kraje zainteresowane dialogiem śródziemnomorskim podchwycą tę myśl.
        dziennikarz-Nie obawia się pan, że Europa nie zgodzi się na pogłębianie integracji, jeśli państwa południowego brzegu Morza Śródziemnego nie zaangażują się bardziej we współpracę w dziedzinie bezpieczeństwa i walki z terroryzmem?

André Azoulay-Ale wtedy my także poprosimy o coś w zamian. Takie targowanie się niczego nie załatwi. To jasne, że problemy bezpieczeństwa i walki z międzynarodowym terroryzmem powinniśmy rozwiązywać wspólnie. Budując atmosferę wzajemnego zaufania między Europą a krajami arabskimi, trzeba jakoś poruszyć kwestię fundamentalizmu islamskiego. Ale z drugiej strony jego istnienie nie powinno być powodem do odkładania dyskusji z nami na później.
    • co.ty.powiesz Poprawność polityczna trzyma się dobrze... 12.11.05, 18:48
      "Podczas trwających od dwóch tygodni we Francji zamieszek, których uczestników
      określa się jako "młodzież wywodzącą się ze środowisk imigranckich", głównie
      muzułmańskich, zaatakowano już trzy kościoły, ale nie wywołało to poruszenia
      władz ani mediów."

Przecież GW sama ciągle pisze o "młodzieńcach" i "incydentach", (na przykład
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3011871.html), bo poprawność polityczna
      nie pozwala jej nazwać bandytów bandytami, terrorystów - terrorystami, a
      muzułmanów - muzułmanami

Prawdę powiedziawszy dziwię się, że i tym razem nie napisano, że dzieci
      spowodowały incydent, w wyniku którego uszkodzony został budynek.
    • meritum3 Re: Polska kaplica zniszczona we Francji 12.11.05, 19:13
      No i teraz mamy już wojnę religijną czyli fanatycy kontra fanatycy .
    • ethebor Re: Polska kaplica zniszczona we Francji 12.11.05, 19:38
      W tym wypadku to raczej chrzescijanskie wybaczanie. Poza tym ksiadz uznal, ze to
      mlodziaki ktore "nie wiedza co czynia".
    • jaruzel2 [...] 12.11.05, 19:44
    • zj55 Re: Polska kaplica zniszczona we Francji 12.11.05, 19:45
      Poprawność polityczna , czyli chowanie głowy w piasek . Jestem ciekaw ciekaw jaka będzie reakcja jak ci
      debile podpalą synagogę ?
    • lmark [...] 12.11.05, 20:00
      • antymuslim1 A czym ci tak Ksiezyc zaszkodzil? 12.11.05, 20:19
        Chcesz z Ksiezyca uczynic wieczny polksiezyc?????

Muslimy do krajow muslimskich. To najlepsze rozwiazanie. Zostawmy biedny
        Ksiezyc w spokoju!
      • kilgore80 upadek się zaczął 12.11.05, 21:09
        Niestety idea twardej prawicy, nie boję się nazwać po imieniu także i siebie
        faszyzującej została skompromitowana. Banda nieudaczników i kretynów spod
        sztandaru sfastyki załatfiła ideologię bo brali się za niewinnych ludzi. Teraz
        gdy wreszcie byłaby potrzebna nie ma już szans na akceptację większości. Trzeba
        terrorystów przesiedlić, ale i takie określenie już nam się "kojarzy". Było w
        Europie kilkadziesiąt lat spokoju. Ale to już koniec. Jesteśmy jak Rzym
        rozpierany przez barbarzyńców tym razem od wewnątrz. Nikt już nic z tym nie
        zrobi, taka jest smutna prawda. Takie opinie jak tu na forum pisze się pod
        gwarancją anonimowości. Prawdy jak to często bywa nikt publicznie nie powie.
    • halfliner Nasi liczni antysemici chyba to pochwalą. 12.11.05, 20:27
    • anna-dark [...] 12.11.05, 20:37
      • antymuslim1 Ale tylko Arabow musulmanskich 12.11.05, 20:39
        Arabowie chrzescijanie jak najbardziej POWINNI zostac. W koncu to nasi bracia w
        cywilizacji Zachodniej.
        • anna-dark Mogą zostać arabowie którzy przestrzegają prawa!!! 12.11.05, 20:40
          Mogą zostać arabowie którzy przestrzegają prawa!!!
      • anna-dark Może jakiś komentarz co było nie tak??? 12.11.05, 21:31
        Może jakiś komentarz co było nie tak???
      • anna-dark Ja ci skreślę Annę Dark, głupi cenzorze! 13.11.05, 09:48
        Ja ci skreślę Annę Dark, głupi cenzorze! Kneblowanie ust w demokracji???
      • anna-dark Widzę, że działa cenzura na miarę Urbana Jerzego 13.11.05, 10:22
        Widzę, że działa cenzura na miarę Urbana Jerzego
    • zbiggor to poczatek VI Republiki - Islamskiej 12.11.05, 21:40
      przykro mi jest, widzac co sie tam dziejem, gdyz mialem sympatie dla Francuzow.
      jezeli teraz sie nie obudza i beda dalej usypiani przez lewakow, Francja
      przepadniem a biali beda tam znaczyc tyle co aborygeni w Australii. trzeba
      bedzie przygotowac jakies obozy przesiedlencze dla uciekajacych z zachodu
      autochtonow, ale swoje idee z czasow rewolucji niech zostawia nad sekwana czy
      jak tam sie ta rzeka bedzie w przyszlosci nazywac
      • halfliner Obronią Lepper z Kaczyńskim -moralnie zrewolucjoni 12.11.05, 21:46
        zowani.
    • heraldek Zniszczono kaplice polskich krzyzowcow.... 12.11.05, 22:09
      ....kiedys przyjdzie czas na Jasna Gore...
    • xs550 Re: Polska kaplica zniszczona we Francji 12.11.05, 22:29
      Zaczyna sie reakcja na zamieszki i wzrost nastrojow przeciwnych immigrantom. Najpierw splonal polski autobus a teraz zostala zniszczona swiatynia. Polacy powinni powstrzymac sie przed podrozowaniem do tego kraju przez najblizszy czas. Tam po prostu zdaje sie nie byc bezpiecznie.
    • lechu1 Re: Polska kaplica zniszczona we Francji 12.11.05, 22:34
      Dzicz arabska zasluguje na natychmiastowe wydalenie na pustynie .
    • zofia.dyrman Dzikie brudasy z czarnuchami powalili na kolana 12.11.05, 22:56
      "światowe mocarstwo", członka Rady Bezpieczeństwa ONZ. I na co butnemu Czyrakowi
      broń jądrowa, próby atomowe przeprowadzane przy sprzeciwie wielu narodów, skoro
      musi tchórzliwie kryć się we własnym kraju. I jak tu poważnie traktować takiego
      załosnego pajaca.
      • lechu1 Re: Dzikie brudasy z czarnuchami powalili na kola 12.11.05, 22:59
        zofia.dyrman napisała:

> "światowe mocarstwo", członka Rady Bezpieczeństwa ONZ. I na co butnemu Czyrakow
        > i
        > broń jądrowa, próby atomowe przeprowadzane przy sprzeciwie wielu narodów, skoro
        > musi tchórzliwie kryć się we własnym kraju. I jak tu poważnie traktować takiego
        > załosnego pajaca.

Cala Francja to zalosne pajace .
        SpojrZ na II Wojne Swiatowa.
    • tajemniczydonpedro Re: Polska kaplica zniszczona we Francji 12.11.05, 23:11
      ...A wyrżnijcie Wy się wszyscy razem i każdy z osobna! Jak już zostaną same
      szczury i owady, to może wreszcie stworzą jakąś sensowną cywilizację...
    • quattroporte Tak jest gdy mniejszosci rosną w siłę!!!czyt. 12.11.05, 23:12
      biedni francuzi napuscili sobie tej swołoczy i teraz mają ciepły(wręcz płonący
      hihi)kociołek.Piepszy sie tyle o tolerancji,zrozumieniu dla
      pedałów,arabusów,czarnych i innych.Ich kultura ,przekonania,piekne i
      wartosciowe (zwłaszcza gejowska hihi-też mi kultóra odbytu i cewki
      moczowej).Lecz gdy tylko poczują Power dadzą nam niezle popalić.Mam nadzieje ze
      nasza ABWehra ma na oku tych co bardziej niebezpiecznych bambusów , a pewnie
      jest ich tu troche.
      • ezpa7z9 Nowa krucjata-odebrać Jeruzalem Arabusom i Żydom 12.11.05, 23:18
        Rydzyk prowadz !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka