janan2 11.07.08, 21:05 Na foto forum.Zdjęcia na temat,egipt.Załadowałem te co można. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quinnmallory Re: Kilka zdjęć z nurkowania 11.07.08, 21:16 Świetne fotki - gratuluję. Czym robiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 18:03 quinnmallory napisał: > Świetne fotki - gratuluję. Kupiłem na miejscu ich taki aparat w sklepiku tuż obok hotelu.Targowałem bo ktoś zostawił jak wyjeżdżał w wodoszczelnym futerale.To typu głupi jaś na 200 fotek.Kupiliśmy do spółki ze znajomym tylko na tę okoliczność,osobiście preferuję kliszowe,niestety nie pod wodą.Jest tego prawie 200 szt ale ciężko i powoli się ładują.Nurkowaliśmy dwa razy,szkoda że trzeci raz przepadł bo Triada przyszykowała nam alarmowy tryb powrotu dwa dni wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 11.07.08, 21:31 Mmmm, piekne! Czym focisz? Gdzie te zdjęcia zrobiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 12:04 No to jestem jakis upośledzony wzrokowo , nie mogę znaleść . Wchodzę na fotoforum egipt i .... nie widzę , chcę zobaczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Do Camel i Wojtka. 12.07.08, 18:11 wojtek37k napisał: > No to jestem jakis upośledzony wzrokowo , nie mogę znaleść . Wchodzę > na fotoforum egipt i .... nie widzę , chcę zobaczyć . Chyba żartownisie,lub będziecie się ze mnie nabijać sądząc po wpisach.Nie róbcie z siebie tych kim nie jesteście,nie uwierzę.Szukać należy...kliknij foto forum (na tym forum u góry.Jak wywoła wpisz w dolnym rogu Egipt i kliknij pokaż.To wszystko.Wpisuje się słowo Egipt w miejscu "Zdjęcia na temat" Powodzenia,poznacie po autorze,sa jako pierwsze,wczoraj ładowane. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Do Camel i Wojtka. 12.07.08, 18:48 baaardzo ładne jak udało Ci sie tak blisko skrzydlicy podejść ? ta muszla to potacznia sa róznokolorowe od błekitu po róze, zielenie jak im zamachasz przed "falbanką" to się zamykają Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Do Camel i Wojtka. 12.07.08, 18:56 cameltravel napisał: > baaardzo ładne > > jak udało Ci sie tak blisko skrzydlicy podejść ? > > ta muszla to potacznia > sa róznokolorowe > od błekitu po róze, zielenie > jak im zamachasz przed "falbanką" to się zamykają > > Ewa > Po spotkaniu zaraz w pierwszym dniu z jeżowcem miałem respekt przed wszystkimi żyjątkami no i mam do tej pory.Ale pod wodą jest cudownie.I te kolory z refleksami wody,niespotykane gdzie indziej.Jutro jeszcze doładuję coś z nurkowania.Potem jak poprawię kompa,coś nie chce mnie słuchać,to także z rejsu,Luksoru i Kairu oczywiście takie mniej prywatne.Mam ponad 400.Można wykorzystać,bo tylko takie będę publikował. > > Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 18:19 miriam_73 napisała: Gdzie te zdjęcia zrobiłeś? W HRG 5 mil od brzegu na wprost drogi wyjazdowej z lotniska.To już pełne morze ale jest rafa przed głębinami najbardziej żywa,zawsze delfiny tam polują.Bardzo drogo,z biurem Halabanaha.Pierwszym razem się bali,byliśmy z opiekunami,drugim razem była już swoboda większa choć pod nadzorem(boją się) i znacznie taniej bo po pierwszym razie nie tylko dostałem chrzest płetwą ale i dyplom. Odpowiedz Link Zgłoś
libudauto Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 18:37 sorki Janan ale jakoś nie mogę namieżyć tych zdjęć:( podaj konkretny link pozdrawiam Arek Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 18:49 libudauto napisał: > sorki Janan ale jakoś nie mogę namieżyć tych zdjęć:( > > podaj konkretny link > > pozdrawiam Arek Jeszcze raz.Foto forum(pasek u góry jak poczta i blogi na tej stronie).Pokaże się foto forum.W prawym rogu napis"zdjęcia na temat: w miejscu gdzie napis "wpisz słowo"(napisz Egipt,)kliknij pokaż.Nie mogę podać linku choć jest ale po nim i tak nie odszukuje.Sam próbowałem i nic.Albo zbiesił się komputer albo coś nie tak z oprogramowaniem.To jedyny sposób znalezienia.Próbuję odblokować i ...nie mogę,jutro siądę na spokojnie coś doładuję jeszcze z rejsu ,Luksoru i Kairu jak się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 21:19 Zdjęcia ładne , czy są twoje , znaczy czy ty je zrobiłeś ? Problem ze znalezieniem był bo nie umięsciłeś ich na fotoforum/egipt , tylko fotoforum z kluczem egipt i tyle . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 21:50 wojtek37k napisał: > Zdjęcia ładne , czy są twoje , znaczy czy ty je zrobiłeś ? > Problem ze znalezieniem był bo nie umięsciłeś ich na > fotoforum/egipt , tylko fotoforum z kluczem egipt i tyle . > > Pozdrawiam Wojtek Znacząca większość,część też kolega,dobrali też swoich przy wgrywaniu na płytę to prawie 200.Wszystko widziałem fizycznie nawet więcej niż na płycie a twierdzić ani przypisać sobie nie można, że za dwa nurkowania no prawie trzy,wykonasz tyle ujęć i to dobrych.Brak czasu bo większość musisz spędzać w bezruchu.Znawcy od razu by wiedzieli że kłamiesz.No chyba że będzie byle co.Są ograniczenia czasowe przebywania pod wodą.Aparatu do dekompresji nie było,trzeba było sezonować na pewnej głębokości.Ale jakieś 140 to nasze i to dobre.Części z własną fotką nie ujawnię a resztę (bez kolegi też)owszem.To jakieś 150 szt. Odpowiedz Link Zgłoś
quinnmallory Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 22:11 Może link do fotek dla słabiej sobie radzących: fotoforum.gazeta.pl/k/egipt.html Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 22:20 quinnmallory napisał: > Może link do fotek dla słabiej sobie radzących: > fotoforum.gazeta.pl/k/egipt.html Dzięki już mi ułatwiło na jutro,trochę doładuję. Odpowiedz Link Zgłoś
libudauto Re: Kilka zdjęć z nurkowania 13.07.08, 09:26 piękne zdjęcia , tylko można zazdrościć ja lecę na koniec sierpnia i też mam zamiar troszkę popstrykać pod wodą pozdrawiam Arek Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Doładowałem kilka,powodzenia... 13.07.08, 11:36 libudauto napisał: > piękne zdjęcia , tylko można zazdrościć > > ja lecę na koniec sierpnia i też mam zamiar troszkę popstrykać pod > wodą > > pozdrawiam Arek Tylko raz nie wystarczy.Muszą Cię sprawdzić,no i zdrowie.Pierwszym razem wypełniasz ankietę ze stanu zdrowia od astmy,uszu czy serca po test ciążowy.O alkoholiżmie nawet nie wspomnę.Jakieś 50 pkt.Na wszystko trzeba odpowiedzieć nie.Humorystycznie napisałem tak na punkcie że jestem w ciąży(sic)myślałem że nikt tego nie czyta a tu jednak.Musiałem poprawić zgodnie z oczywistością i parafką.Za to było wesoło.Pierwszym razem bardzo pilnują aby się nie zapomnieć i nie pomylić,czasu,głębokości,odległości czy kierunków.Drugim razem będziesz miał swobodę na fotki,choć w pobliżu będzie zawodowiec,no jakby co,lub nieodpowiedzialne zachowanie.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony.kubek Re: Doładowałem kilka,powodzenia... 15.07.08, 10:20 jananie szanowny ! Nikt Cię nigdy nie uświadomił, że to bardzo nieładnie podszywać sie pod autora nie swoich prac ? Żadne ze zdjęć podwodnych, które tak tu reklamujesz nie zostało wykonane przez Ciebie. Dwa z nich przedstawiaja intro. Być może Ty na nich jesteś. Reszta pochodzi z płyty CD wręczanej osobom, które zrobiły intro w bazie Halabanacha. W razie potrzeby jestem w posiadaniu takiej płyty. Sprawdziłem. Wszystkie zdjęcia, które zamieściłeś są "przypadkowo" na mojej płycie. A Ty tak ładnie wszystkich tu mamisz swoimi talentami fotograficznymi pod wodą. Fuj, fuj, fuj ... Pozostaje Ci chyba tylko sprostować swoje posty, przeprosić, a zdjęcia usunąc z galerii. Chyba, że posiadasz pełnomocnictwa od autora. Nie lubią oszustw ... Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 10:39 janan2 napisał: > wojtek37k napisał: > > > Zdjęcia ładne , czy są twoje , znaczy czy ty je zrobiłeś ? > > Problem ze znalezieniem był bo nie umięsciłeś ich na > > fotoforum/egipt , tylko fotoforum z kluczem egipt i tyle . > > > > Pozdrawiam Wojtek > Znacząca większość,część też kolega,dobrali też swoich przy wgrywaniu na płytę > to prawie 200. Odpowiedz już była jak widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony.kubek Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 11:07 Zero skruchy jakiejkolwiek ? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 14:08 zielony.kubek napisał: > Zero skruchy jakiejkolwiek ? Zadnej.Doładuję wieczorem jak szybciej pójdzie te mniej prywatne z Egiptu,Jest ich kilkaset z różnych miejsc.Gratuluję posiadania "TAKIEJ" płytki jak będę prezentował. To niemożliwe choć z jednego pobytu,a ten ułamek promila a raczej jednostkowych ujęć które być może posiadasz w niczym nie uwłacza Halabanaha (tak to się pisze)Tylko gratulować,świetni w tym co robią.Szczególnie szerokich zainteresowań od nurkowania po podróże,no i aktywność.Widocznie przydzielili mi osobistego fotografa na wstępie do wszelkich miejsc gdzie byłem.Nie przypominam sobie jakoś,tym bardziej abyś była ze mną nie wspominając tego przydzielonego fotografa.Twoja płytka o niczym nie świadczy i niczego nie udowadnia,twierdzenie zbyt mocne choć nie zamierzam o nie kruszyć kopii,każdy ma jakieś odchyłki,udowodnią to dalsze foto.Smieszne.,ale prawie kazdy na forum może siać ferment i wątpliwości,to jego domena.Krótka odpowiedz już była,choć nie do Ciebie.Ciąg dalszy nastąpi (fotek).Dyskusji nie.Może i filmik na dokładkę ale nieco przydługi(no i z powierzchni) i jak na razie na VHS.A fotki mimo że powtarzalne (ostatecznie są takie same świątynie czy piramidy)to aż do wyczerpania MB.I znowu pewno nie moje,bo na części będę a nie można być w dwóch miejscach na raz choć postaram się i o te drugie.Ale nikomu nic tym nie udowodnię jeśli z góry zakłada to co Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 15:14 janan2 daj spokój , Ty wiesz i ja wiem , że zorientowałem się również , kilka postów wyżej , nie ciągnij tej dyskusji ze zdjeciami z podwody , bo każdy znawca tematu Ci napisze , że : 1 aby zrobić takie zdjecia , trzeba mieć wysokiej jakości aparat , wraz z bardzo drogą obudową podwodną , nie piszę tu o sprzęcie który by kosztował poniżej 3500,- zł (aparat+obudowa) , zdjęcia są doświetlone zwłaszcza zwierzaki , więc grana była zewnętrzna lampa błyskowa od ok 1500 zł wraz z mocowaniem . 2 ktoś kto jedzie uczyć się nurkować lub robić intro , nie kupuje w/w sprzętu , bo jego wiedza konczy się na Olku 1030 do 10m (ponoć) zanurzenia , za 1000 zł i z reguły już płacze , że drogo . 3 dokonanie ustawień w aparacie , do takich zdjęć oraz zajecie się sobą , przekracza możliwości podzielności uwagi dla kogoś kto jest drugi czy trzeci raz pod wodą 4 aby pod wodą zrobić tak ładne zdjęcie trzeba umieć zawisnąć w toni momentalnie , bo ryba nie czeka , aż zawiśniesz , ja ze swojego skromnego doświadczenia wiem , że nurkowie przed 30-40 nurkowaniem mają problem z zawiśnięciem w ogóle na przystanku bezpieczeństwa (ich aplituda wiszenia w "miejscu" to 2m) , a co dopiero z momentalnym . Pozdrawiam serdecznie Wojtek - autor tego co wrzuca na fotoforum (zwierzaki), chodź autoportretów nie robiłem , mnie zdejmował mój patner nurkowy . Odpowiedz Link Zgłoś
zielony.kubek Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 15:42 Wojtek Każdy kto cos na temat wie zorientował sie na samym początku. To było proste. I nie byłoby nic nagannego wg mnie w zamieszczeniu tych zdjęć, gdyby osoba wystawiająca i pisząca jeszcze o tym post, załączyła informację, że zdjęcia pochodzą z bazy nurkowej, wykonal je ktos tam, itd. Ale jeżeli ktoś pisze, że sam te zdjęcia wykonał, a reszta go pyta, jaki sprzęt co i jak, to dla mnie jest to poza marginesem tolerancji. Byłbys w stanie zgodzic się ze skopiowaniem przez kogos Twoich zdjęć, bez Twojej zgody i wystawienie ich na jakies innej stronie jako np. moich dzieł ? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania i nie tylko. 15.07.08, 18:54 wojtek37k więc grana była zewnętrzna lampa > błyskowa od ok 1500 zł wraz z mocowaniem . >Co to to nie.Zadnej lampy.Zdjęć z pod powierzchni własnych i partnera ok. 100 na tym koniec tematu.Wyjaśnienie było do Ciebie. > 2 ktoś kto jedzie uczyć się nurkować lub robić intro , nie kupuje > w/w sprzętu , bo jego wiedza konczy się na Olku 1030 do 10m (ponoć) > zanurzenia , za 1000 zł i z reguły już płacze , że drogo . >Fakt.Tylko ja nie płakałem.No może się posmarkałem za pierwszym razem i wiesz dlaczego. przekracza możliwości podzielności uwagi dla kogoś kto jest > drugi czy trzeci raz pod wodą >Nigdzie nie pisałem że tylko dwa razy byłem pod wodą,Tylko w Red Sea dwa razy,to wszystko.Nie boję wody (chyba Błąd)się znam odruchy tak na,jak i pod powierzchnią choć omnibusem nie jestem ale nurki w bardziej mętnych wodach nie są mi obce. że nurkowie przed 30-40 nurkowaniem > mają problem z zawiśnięciem w ogóle na przystanku bezpieczeństwa > Jak troszkę przekroczyłem,musiałem zwisać przy linie przypiętej w dół od statku nie sam zresztą.Z tym są problemy. > Pozdrawiam serdecznie Wojtek - autor tego co wrzuca na fotoforum > (zwierzaki), chodź autoportretów nie robiłem , mnie zdejmował mój > patner nurkowy . >Ośmielam się dodawać inne.Wolno? Dziś część,jutro ciąg dalszy.Oczywiście robił wszystkie fotograf z centrum.Wynająłem chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania i nie tylko. 15.07.08, 21:45 Tylko tyle się udało.Oczywiście fotografowi z centrum nurkowania.Bardzo ruchliwy i aktywny.Całej serii z rejsu już nie wciśnie.Coś lub ktoś blokuje choć niby pojemność jest.Dziwne.To podobnie jak z tym całkiem prawdziwym wątkiem Camel który zniknął wraz z moimi wpisami na temat Egiptu.Szkoda czasu i zachodu no bo i po co.Zawsze kogoś to zdenerwuje,no bo albo płytka ta sama(gratuluję)albo opinia prawdziwa,no albo jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o...Koniec wątku,nie zamierzam udowadniać więcej na tym jak i foto forum że nie jestem wielbłądem.Wq..ia blokowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony.kubek Spójrz na "moje" fotki... 15.07.08, 23:52 fotoforum.gazeta.pl/u/zielony.kubek.html Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Spójrz na "moje" fotki... 19.08.08, 12:32 hehehe, dostałam takie same ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielony.kubek Re: Spójrz na "moje" fotki... 20.08.08, 12:17 Znaczy sie wszyscy nurkowaliśmy razem i zdjęcia nam wyszły takie same... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Spójrz na "moje" fotki... 20.08.08, 12:21 jak widać, tak ;-)))) swoją drogą forki super, zresztą samo nurkowanie również. Ludzie z halabanaha mocno odjechani (pozytywnie, ofkors) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cube81 Re: Kilka zdjęć z nurkowania i nie tylko. 19.08.08, 11:54 "Jak troszkę przekroczyłem,musiałem zwisać przy linie przypiętej w dół od statku nie sam zresztą.Z tym są problemy" czy mozesz rozwinac mysl? z tego co zrozumialem przekroczyles czas nodeco i nie odbyles dekompresji a abys mogl uniknac DCS to zamiast zabrac Cie do komory to zawiesili Cie na linie pod powierzchnia wody? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania i nie tylko. 22.08.08, 20:40 cube81 napisał: > "Jak troszkę przekroczyłem,musiałem zwisać przy linie przypiętej w dół od > statku nie sam zresztą.Z tym są problemy" > > czy mozesz rozwinac mysl? > z tego co zrozumialem przekroczyles czas nodeco i nie odbyles dekompresji a aby > s mogl uniknac DCS to zamiast zabrac Cie do komory to zawiesili Cie na linie po > d powierzchnia wody? Nie było komory.Spuścili linę obciążoną butlą i trzeba było wisieć przy tej linie chyba z pół godziny chyba gdzieś na 6-8 m pod powierzchnią. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony.kubek Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 15:48 Czy Tobie jananie wydaje się, że zdjęcia które wystawiasz były zrobione podczas Twojego nurkowania ? Otóz tak nie jest. Wszystkie umieszczone przez Ciebie fotki (oprócz tych na których Ty jesteś) sa zestawem standardowym dodawanym do każdej płytki CD przekazanej klientom bazy Halabanaha. Zdjęcia, które ja posiadam nie sa podobne do Twoich. TO SĄ DOKŁADIE TE SAME ZDJĘCIA, które komentyjesz jako wykoane samodzielnie. Nie było moim celem mącenie. I miałem nadzieję, że napiszesz chociaż: no tak, zdjęcia pochodzą z bazy i nie ja jestem ich autorem. Widze jednak, że upierasz się przy swoim. Mimo wszystko życzę super przygód z nurkowaniem w przyszłości. I super zdjęć oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Kilka zdjęć z nurkowania 22.08.08, 22:14 Sluchajcie ja to widze tak zdjęcia jak zdjęcia wszyscy wiemy jakie mamy i kto je zrobił wazniejsze myslę sa swąd pleców i zdjęcia wyszły bo akurat wystąpił paraliż zreszta spieszył sie na samolot .... ;) chłopy na luz Ważniejsze są foty a nie jak i kto :D Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
furka17 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 23.08.08, 00:52 Macie rację, to nie możliwe aby zrobić te zdjęcia podczas dwóch dni nurkowych ito w trakcie jakiegoś kursu. Dwa dni to chyba AOWD? skoro były wcześniej nurkowania w mętnej wodzie.I to chyba bardzo optymistyczne moje podejście. Powaliły mnie zdjęcia z delfinami. Moje dziecko ma ok 200 nurkowań w Egipcie i tyko 1 raz pływało z delfinami a zdjęć własnych ma dokładnie "zero". Ja około setki nurkowań i spotkań twarzą w twarz z delfinami "zero". Zdjęcia delfinów zrobione przez innych oczywiście posiadamy. Całkiem dużo i całkiem ładne. No i jak nurek może nie wiedzieć gdzie nurkował? Co to za rafa 5 mil w morze? Bezimienna a taka cudna? No i jaka dekompresja , robili zdjęcia i wpadli w dekompresję? Przecież większość obudów tego nie wytrzyma a może nurek fotograf nie wie co to przystanek bezpieczeństwa ? No i jak można umieć robić zdjęcia jeśli się nie ma opanowanej pływalności , a trzymanie liny na przystanku o tym świadczy. Szkoda że takie oszołomy tu też piszą. Pozdrawiam wszystkich wyczulonych na ściemę. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 28.08.08, 17:28 furka17 napisała: > Macie rację, to nie możliwe aby zrobić te zdjęcia podczas dwóch dni nurkowych > ito w trakcie jakiegoś kursu. > Dwa dni to chyba AOWD? skoro były wcześniej nurkowania w mętnej wodzie.I to > chyba bardzo optymistyczne moje podejście.///Zyczę lepszego podejścia.Nie musisz niczemu wierzyć mnie to i tak zwisa i powiewa,po prostu proszono mnie o kilka ujęć więc są,zresztą wszystko to widziałem w naturze a nawet więcej.A że na dokładkę pierwszy raz wysyłałem cokolwiek na fotoforum to nie dość że je pomyliłem to na dokładkę pierwsze ujęcia są ćwiczebne i nigdzie nie jest napisane że ja jestem ich wykonawcą.Wręcz przeciwnie.Nieszczcęśliwy stały podpis od autora mógł być mylnie zrozumiany.W takim wypadku gratuluję intelektu. > Powaliły mnie zdjęcia z delfinami.///Mnie też.Mam takie na makatce na kuchennej ławie od wielu lat.Czyli nie są ani moje ani Halabanaha.Znaczy płytka DVD moja ale kto na nią wgrywał to odpowiada za prawa autorskie.Tę co mam jest moja i mogę robić z nią co zechcę.Nie chcę już nic prostować co do centrum nurkowania,szczególnie półprawd,bo prawda byłaby zaskoczeniem. > Moje dziecko ma ok 200 nurkowań w Egipcie i tyko 1 raz pływało z delfinami a > zdjęć własnych ma dokładnie "zero". Ja około setki nurkowań i spotkań twarzą w > twarz z delfinami "zero". Szkoda że na darmo wydałeś pieniądze na przybrzeżne rafy.Było tak jak ja raz a dobrze.Płaci się więcej za nurkowanie niż za wylot i pobyt.To obręb ścisłego parku narodowego.Nie ma tam szans wpłynąć jakiekolwiek biuro nurkowe.Nie ma kotwic beczek i lin na rafach dla takich jak ty.Ale bilet wstępu kosztuje 300$ w asyscie zbrojnych.Widocznie cię nie stać.Więc nie wydziwiaj,szarpnij się raz a dobrze tam zobaczysz nie tylko delfiny czy karłowate płaszczki.Niestety nie udostępnię zdjęć.Nie ma po co ani komu. > Zdjęcia delfinów zrobione przez innych oczywiście posiadamy. Całkiem dużo i > całkiem ładne. > No i jak nurek może nie wiedzieć gdzie nurkował? ///Nie licz na to że podam nazwę miejsca,i tak cię na taką imprezę nie stać.Tu nawet celowo podałem halabanaha bo tak wypadało,niech się cieszą choć nic z tym wspólnego nie mieli a namiary niewskazane dla nikogo..Zaliczaj ilość a nie jakość.Nie wysilaj się z pomniejszaniem czegokolwiek,nawet tego promila obcych ujęć,bo cała reszta przemawia przeciw tobie.Jest tylko tego ok 80 opublikowanych.Niestety więcej nie będzie.Nie warto,nawet te co są też zlikwiduję ale na razie szkoda sądząc po ilości wejść. > Co to za rafa 5 mil w morze? Bezimienna a taka cudna?///Bezimienna,i tak pozostanie.Narażał nikogo nie będę,byłem gościem u kogoś a ty nigdy tam nie będziesz,zbyt kosztowne > No i jaka dekompresja , robili zdjęcia i wpadli w dekompresję?.Trudno tłumaczyć coś czego nikt nie potrafi pojąć.Mogłem nurkować poniżej 20 m.Aparat wytrzymał,kupiony na miejscu.I to błąd,taniej w Polsce.A obudowa też stamtąd,ale klej polski.Wysil móżdżek jak to się robi aby wytrzymał ciśnienie i te kilkaset zdjęć pojemności(wyszło tylko 85,baterie siadły)a potem kupuję się drugą obudowę i robi to samo.A nawet jakby aparat zalało to pies mu drapał.Wolno?Ale ty nie masz takiej wyobrażni,no i lewe ręce w przygotowaniu sprzętu. > Przecież większość obudów tego nie wytrzyma a może nurek fotograf nie wie co to > przystanek bezpieczeństwa ?///Wie, wie.Tylko podał przystępniej dla innych nie dla tak "yntelegentnych"jak ty,Poczytaj forum to się dowiesz że nie wszystkie takie uczone w piśmie jak ty. > No i jak można umieć robić zdjęcia jeśli się nie ma opanowanej pływalności , a > trzymanie liny na przystanku o tym świadczy.///A po co się ruszać?Po to była więc powisieć zawsze można.Pierwszym razem pływalność fakt.Bardzo kiepska.Zle dobrane odważniki a przede wszystkim nadzwyczajna wyporność.To zjawisko było dla mnie zaskoczeniem.Zresztą podobnym były pływy.Zyczę aktywności i jeszcze jednego.Aby wszyscy byli tak zdrowi fizycznie u ciebie że za 12 dni zrobią nie tylko nurkowanie,rejs czy tam jakiś Kair ale i zdążą poleżeć.To trzeba doceniać czy też galerię zdjęć a nie wszystko w czambuł potępiać.Ale wy tu wszyscy tak macie.Powodzenia. > Szkoda że takie oszołomy tu też piszą. > Przypadkiem trafiłem,poczytałem i odpowiadam tylko raz bo mam o wiele lepszych zajęć niż chorować na komputerowe przypadłości.Nie sil się z odpowiedzią ani ripostą bo tematu nie podejmę tak jak z zielonym groszkiem czy tam kubkiem który nie dość że nie czyta poprzednich tekstów to na dokładkę nie rozumie drukowanego.Widocznie trzeba ręcznie.Dyżurnych prześmiewców też olewam,taką ich dola,nie mogą znieść że ktoś sam i na własny pomysł potrafi sobie wszystko zorganizować bez oglądania się na innych.Patrz teraz wyżej na odnośniki do każdego z twoich wypocin.Oszołomów szukaj bliżej siebie,mam nadzieję że reszta domowników zdrowa.../.oO jak rozumiesz. > > Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 28.08.08, 20:35 Wiesz janan jak Ciebie polubilem...to teraz... Jestem nurkiem typowo amatorem. Mam sprzęt niezły, jak na amatora. Aparat do zdjęć, jak na amatora, wypasiony też.I malutkie doswiadczonko też(kilka pobytów w Sharm, wiele godzin pod wodą) Ale to co teraz czytam o Twoim nurkowaniach, "przystankach", niaoznaczonych "tajemniczych" rafach., zejsciach ponizej 20m, ..to mnie wkur...ło. Przeciez Ty piszesz głupoty. Pokazujesz w ten sposób nie tylko , że kopiowałes przez kogoś robione zdjęcia ale tez kompletny brak podstaw umiejetnosci nurkowania i znajomosci zagadnienia... Dawno tu się nie odzywałem,ale takie głupoty pisał tylko wp2006, tak mi sie przynajmniej do dzis wydawało! Nie komentuje tego...bo nie wiem, czy sie smiac , czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony.kubek Re: Kilka zdjęć z nurkowania 28.08.08, 23:38 A ja chyba już wiem... Myślę, że to reinkarnacja i kolejne wcielenie Jacques'a Costeau. Te tajemnicze miejsca, zbrojni, karłowate płaszczki, dekompresje... Teraz czas na piratów i mątwy olbrzymy. Pozdrowienia od zielonego groszka Odpowiedz Link Zgłoś
derduch-reaktywacja Re: Kilka zdjęć z nurkowania 29.08.08, 07:44 A ja chciałem zapytac Janana o smoka. gdzie jest smok? W porządnej bajce smok być musi! Odpowiedz Link Zgłoś
furka17 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 29.08.08, 12:45 Komentarz zbędny. Sam się skomentowałeś i pogrążyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re:Na złość "koneserom" podnoszę tylko. 16.09.08, 16:24 Bo to ostatni mój wpis na tym forum.Powala krytyka wszystkiego co nie wyszło z pod beretu i klawiatury "błogosławionych"inaczej.Powodzenia.Zlikwiduję też fotoforum jak tylko przekroczy 2500 wejść.To kwestia tygodnia lub miesiąca.Pierwszy i ostatni raz załapałem się na prowokację.Zyczę sukcesów no i jak widać samolikwidacji. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch-reinkarnacja Re:Na złość "koneserom" podnoszę tylko. 16.09.08, 17:15 ZOstałeś przyłapany na kłamstwie i nie potrafisz wyjść z twarzą, napisz więc bzdury i wylej swoje kompleksy o złotoklamkowcach i spadaj nieudaczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re:Na złość "koneserom" podnoszę tylko. 16.09.08, 18:32 Janan mój drogi , zostałeś potraktowany przeze mnie w bardzo łagodny sposób , zdjecia sam wiesz jak jest - ja to wiedziałem jak je zobaczyłem , że kręcisz . Po tym fakcie , Twoich bzdurnych wypowiedzi o nurkowaniu , nawet nie chciało mi się ich prostować , zrobił to scorpio (dobrze że to zrobił) . A Ty kochaneczku jeszcze z takim tekstem wyjeżdżasz - to żart . Zniknąć powinieneś już dawno i to po cichu , a nie robiąc z tego wielkie haloooo . Specjalnie założyłem tu wątek zatytułowany tak samo jak twój , opisałem nurka z najwiekszą atrakcją - prawdziwe spotknie ze stadem delfinów , udokumentowane serią ponad 20 zdjęć - zajrzałeś ? Jak tak , to widziałes MOJE zdjecia - rozumiesz ? Ciszej nad tym gównem Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re:Na złość "koneserom" podnoszę tylko. 16.09.08, 18:43 janan2 napisał: "......Zlikwiduję też fotoforum jak tylko przekroczy 2500 wejść.To kwestia tygodnia lub miesiąca.Pierwszy i ostatni raz załapałem się na prowokację......." Czekasz na ogladalność 2500 wejść - śmieszny jesteś , przecież to nie twoją pracę (zdjecia podwodne) ludzie oglądają . Żałość mnie bierze nad Twoją M A Ł O Ś C I Ą Poradzę Ci coś : zlikwiduj je zaraz Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re:Na złość "koneserom" nie tylko, z wymeldowaniem 16.09.08, 20:19 > > > Czekasz na ogladalność 2500 wejść - śmieszny jesteś , przecież to > nie twoją pracę (zdjecia podwodne) ludzie oglądają . Żałość mnie > bierze nad Twoją M A Ł O Ś C I Ą > Poradzę Ci coś : zlikwiduj je zaraz .... NIE i nic Ci do tego.Zrobię kiedy zechcę.Szanuj nawet wroga bo jak go ubędzie to i Ciebie będzie o tyle mniej.Zenua...mentorstwo. Przykre.Nie rozumiesz i nigdy nie zrozumiesz.Było czytać całość a nie wybiórczo czy konteksty.Byłem,nurkowałem,widziałem,nie mogłem być w dwóch pozycjach fotografowanego no i oczywiście robiącego ujęcie.To w ramach reinkarnacji.Jestem amatorem,nie tylko nurkowania ale latania spadania czy innych opcji,bo tak żyję póki mogę.Niekoniecznie muszę kupić krowę aby napić się mleka,tak jak może trafić się pomyłka kiedy robi się cokolwiek pierwszy raz(włącznie z wgrywaniem zdjęć).Macie fory.Drwijcie.Ja niczego nie myślę tłumaczyć poza tym co było i jak to odbieram.Nie macie wyłączności na beret.Nie zaprzeczajcie też innemu widzeniu świata przez nie wprawionych w temat bo opinie od których się powstrzymuję mogą być porażające.To wiem,byłem,i nic nie piszę z wrażeń!!!.To naprawdę wymuszony ostatni wpis na tym forum.Zyczę wam wszystkiego najlepszego,a przede wszystkim nie atakowania na oślep bez zrozumienia typu groszek.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch1 Re:Na złość "koneserom" nie tylko, z wymeldowanie 16.09.08, 22:32 Dajmy więc juz spokój, Janan postawi litra, ja drugiego usiądziemy i pogadamy :-) Odpowiedz Link Zgłoś