Dodaj do ulubionych

Kilka zdjęć z nurkowania

11.07.08, 21:05
Na foto forum.Zdjęcia na temat,egipt.Załadowałem te co można.
Obserwuj wątek
    • quinnmallory Re: Kilka zdjęć z nurkowania 11.07.08, 21:16
      Świetne fotki - gratuluję. Czym robiłeś?
      • janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 18:03
        quinnmallory napisał:

> Świetne fotki - gratuluję. Kupiłem na miejscu ich taki aparat w sklepiku tuż
        obok hotelu.Targowałem bo ktoś zostawił jak wyjeżdżał w wodoszczelnym
        futerale.To typu głupi jaś na 200 fotek.Kupiliśmy do spółki ze znajomym tylko na
        tę okoliczność,osobiście preferuję kliszowe,niestety nie pod wodą.Jest tego
        prawie 200 szt ale ciężko i powoli się ładują.Nurkowaliśmy dwa razy,szkoda że
        trzeci raz przepadł bo Triada przyszykowała nam alarmowy tryb powrotu dwa dni
        wcześniej.
    • miriam_73 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 11.07.08, 21:31
      Mmmm, piekne! Czym focisz? Gdzie te zdjęcia zrobiłeś?
      • wojtek37k Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 12:04
        No to jestem jakis upośledzony wzrokowo , nie mogę znaleść . Wchodzę
        na fotoforum egipt i .... nie widzę , chcę zobaczyć .
        • janan2 Re: Do Camel i Wojtka. 12.07.08, 18:11
          wojtek37k napisał:

> No to jestem jakis upośledzony wzrokowo , nie mogę znaleść . Wchodzę
          > na fotoforum egipt i .... nie widzę , chcę zobaczyć .
          Chyba żartownisie,lub będziecie się ze mnie nabijać sądząc po wpisach.Nie róbcie
          z siebie tych kim nie jesteście,nie uwierzę.Szukać należy...kliknij foto forum
          (na tym forum u góry.Jak wywoła wpisz w dolnym rogu Egipt i kliknij pokaż.To
          wszystko.Wpisuje się słowo Egipt w miejscu "Zdjęcia na temat"
          Powodzenia,poznacie po autorze,sa jako pierwsze,wczoraj ładowane.
          • cameltravel Re: Do Camel i Wojtka. 12.07.08, 18:48
            baaardzo ładne

jak udało Ci sie tak blisko skrzydlicy podejść ?

ta muszla to potacznia
            sa róznokolorowe
            od błekitu po róze, zielenie
            jak im zamachasz przed "falbanką" to się zamykają

Ewa
            • janan2 Re: Do Camel i Wojtka. 12.07.08, 18:56
              cameltravel napisał:

> baaardzo ładne
              >
              > jak udało Ci sie tak blisko skrzydlicy podejść ?
              >
              > ta muszla to potacznia
              > sa róznokolorowe
              > od błekitu po róze, zielenie
              > jak im zamachasz przed "falbanką" to się zamykają
              >
              > Ewa
              > Po spotkaniu zaraz w pierwszym dniu z jeżowcem miałem respekt przed
              wszystkimi żyjątkami no i mam do tej pory.Ale pod wodą jest cudownie.I te kolory
              z refleksami wody,niespotykane gdzie indziej.Jutro jeszcze doładuję coś z
              nurkowania.Potem jak poprawię kompa,coś nie chce mnie słuchać,to także z
              rejsu,Luksoru i Kairu oczywiście takie mniej prywatne.Mam ponad 400.Można
              wykorzystać,bo tylko takie będę publikował.
              >
              >
      • janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 18:19
        miriam_73 napisała:

Gdzie te zdjęcia zrobiłeś?
        W HRG 5 mil od brzegu na wprost drogi wyjazdowej z lotniska.To już pełne morze
        ale jest rafa przed głębinami najbardziej żywa,zawsze delfiny tam polują.Bardzo
        drogo,z biurem Halabanaha.Pierwszym razem się bali,byliśmy z opiekunami,drugim
        razem była już swoboda większa choć pod nadzorem(boją się) i znacznie taniej bo
        po pierwszym razie nie tylko dostałem chrzest płetwą ale i dyplom.
    • cameltravel Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 14:34
      zapodaj linka :D

Ewa
    • libudauto Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 18:37
      sorki Janan ale jakoś nie mogę namieżyć tych zdjęć:(

podaj konkretny link

pozdrawiam Arek
      • janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 18:49
        libudauto napisał:

> sorki Janan ale jakoś nie mogę namieżyć tych zdjęć:(
        >
        > podaj konkretny link
        >
        > pozdrawiam Arek
        Jeszcze raz.Foto forum(pasek u góry jak poczta i blogi na tej stronie).Pokaże
        się foto forum.W prawym rogu napis"zdjęcia na temat: w miejscu gdzie napis
        "wpisz słowo"(napisz Egipt,)kliknij pokaż.Nie mogę podać linku choć jest ale po
        nim i tak nie odszukuje.Sam próbowałem i nic.Albo zbiesił się komputer albo coś
        nie tak z oprogramowaniem.To jedyny sposób znalezienia.Próbuję odblokować i
        ...nie mogę,jutro siądę na spokojnie coś doładuję jeszcze z rejsu ,Luksoru i
        Kairu jak się uda.
        • wojtek37k Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 21:19
          Zdjęcia ładne , czy są twoje , znaczy czy ty je zrobiłeś ?
          Problem ze znalezieniem był bo nie umięsciłeś ich na
          fotoforum/egipt , tylko fotoforum z kluczem egipt i tyle .

Pozdrawiam Wojtek
          • janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 21:50
            wojtek37k napisał:

> Zdjęcia ładne , czy są twoje , znaczy czy ty je zrobiłeś ?
            > Problem ze znalezieniem był bo nie umięsciłeś ich na
            > fotoforum/egipt , tylko fotoforum z kluczem egipt i tyle .
            >
            > Pozdrawiam Wojtek
            Znacząca większość,część też kolega,dobrali też swoich przy wgrywaniu na płytę
            to prawie 200.Wszystko widziałem fizycznie nawet więcej niż na płycie a
            twierdzić ani przypisać sobie nie można, że za dwa nurkowania no prawie
            trzy,wykonasz tyle ujęć i to dobrych.Brak czasu bo większość musisz spędzać w
            bezruchu.Znawcy od razu by wiedzieli że kłamiesz.No chyba że będzie byle co.Są
            ograniczenia czasowe przebywania pod wodą.Aparatu do dekompresji nie było,trzeba
            było sezonować na pewnej głębokości.Ale jakieś 140 to nasze i to dobre.Części z
            własną fotką nie ujawnię a resztę (bez kolegi też)owszem.To jakieś 150 szt.
            • quinnmallory Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 22:11
              Może link do fotek dla słabiej sobie radzących:
              fotoforum.gazeta.pl/k/egipt.html
              • janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 12.07.08, 22:20
                quinnmallory napisał:

> Może link do fotek dla słabiej sobie radzących:
                > fotoforum.gazeta.pl/k/egipt.html
                Dzięki już mi ułatwiło na jutro,trochę doładuję.
                • libudauto Re: Kilka zdjęć z nurkowania 13.07.08, 09:26
                  piękne zdjęcia , tylko można zazdrościć

ja lecę na koniec sierpnia i też mam zamiar troszkę popstrykać pod
                  wodą

pozdrawiam Arek
                  • janan2 Doładowałem kilka,powodzenia... 13.07.08, 11:36
                    libudauto napisał:

> piękne zdjęcia , tylko można zazdrościć
                    >
                    > ja lecę na koniec sierpnia i też mam zamiar troszkę popstrykać pod
                    > wodą
                    >
                    > pozdrawiam Arek
                    Tylko raz nie wystarczy.Muszą Cię sprawdzić,no i zdrowie.Pierwszym razem
                    wypełniasz ankietę ze stanu zdrowia od astmy,uszu czy serca po test ciążowy.O
                    alkoholiżmie nawet nie wspomnę.Jakieś 50 pkt.Na wszystko trzeba odpowiedzieć
                    nie.Humorystycznie napisałem tak na punkcie że jestem w ciąży(sic)myślałem że
                    nikt tego nie czyta a tu jednak.Musiałem poprawić zgodnie z oczywistością i
                    parafką.Za to było wesoło.Pierwszym razem bardzo pilnują aby się nie zapomnieć i
                    nie pomylić,czasu,głębokości,odległości czy kierunków.Drugim razem będziesz miał
                    swobodę na fotki,choć w pobliżu będzie zawodowiec,no jakby co,lub
                    nieodpowiedzialne zachowanie.Powodzenia.
                    • zielony.kubek Re: Doładowałem kilka,powodzenia... 15.07.08, 10:20
                      jananie szanowny !
                      Nikt Cię nigdy nie uświadomił, że to bardzo nieładnie podszywać sie
                      pod autora nie swoich prac ?
                      Żadne ze zdjęć podwodnych, które tak tu reklamujesz nie zostało
                      wykonane przez Ciebie. Dwa z nich przedstawiaja intro. Być może Ty
                      na nich jesteś. Reszta pochodzi z płyty CD wręczanej osobom, które
                      zrobiły intro w bazie Halabanacha. W razie potrzeby jestem w
                      posiadaniu takiej płyty. Sprawdziłem. Wszystkie zdjęcia, które
                      zamieściłeś są "przypadkowo" na mojej płycie.
                      A Ty tak ładnie wszystkich tu mamisz swoimi talentami
                      fotograficznymi pod wodą. Fuj, fuj, fuj ...

Pozostaje Ci chyba tylko sprostować swoje posty, przeprosić, a
                      zdjęcia usunąc z galerii. Chyba, że posiadasz pełnomocnictwa od
                      autora.

Nie lubią oszustw ...
            • janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 10:39
              janan2 napisał:

> wojtek37k napisał:
              >
              > > Zdjęcia ładne , czy są twoje , znaczy czy ty je zrobiłeś ?
              > > Problem ze znalezieniem był bo nie umięsciłeś ich na
              > > fotoforum/egipt , tylko fotoforum z kluczem egipt i tyle .
              > >
              > > Pozdrawiam Wojtek
              > Znacząca większość,część też kolega,dobrali też swoich przy wgrywaniu na płytę
              > to prawie 200.
              Odpowiedz już była jak widzisz.
              • zielony.kubek Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 11:07
                Zero skruchy jakiejkolwiek ?
                • janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 14:08
                  zielony.kubek napisał:

> Zero skruchy jakiejkolwiek ?
                  Zadnej.Doładuję wieczorem jak szybciej pójdzie te mniej prywatne z Egiptu,Jest
                  ich kilkaset z różnych miejsc.Gratuluję posiadania "TAKIEJ" płytki jak będę
                  prezentował. To niemożliwe choć z jednego pobytu,a ten ułamek promila a raczej
                  jednostkowych ujęć które być może posiadasz w niczym nie uwłacza Halabanaha (tak
                  to się pisze)Tylko gratulować,świetni w tym co robią.Szczególnie szerokich
                  zainteresowań od nurkowania po podróże,no i aktywność.Widocznie przydzielili mi
                  osobistego fotografa na wstępie do wszelkich miejsc gdzie byłem.Nie przypominam
                  sobie jakoś,tym bardziej abyś była ze mną nie wspominając tego przydzielonego
                  fotografa.Twoja płytka o niczym nie świadczy i niczego nie udowadnia,twierdzenie
                  zbyt mocne choć nie zamierzam o nie kruszyć kopii,każdy ma jakieś
                  odchyłki,udowodnią to dalsze foto.Smieszne.,ale prawie kazdy na forum może siać
                  ferment i wątpliwości,to jego domena.Krótka odpowiedz już była,choć nie do
                  Ciebie.Ciąg dalszy nastąpi (fotek).Dyskusji nie.Może i filmik na dokładkę ale
                  nieco przydługi(no i z powierzchni) i jak na razie na VHS.A fotki mimo że
                  powtarzalne (ostatecznie są takie same świątynie czy piramidy)to aż do
                  wyczerpania MB.I znowu pewno nie moje,bo na części będę a nie można być w dwóch
                  miejscach na raz choć postaram się i o te drugie.Ale nikomu nic tym nie
                  udowodnię jeśli z góry zakłada to co Ty.
                  • wojtek37k Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 15:14
                    janan2 daj spokój , Ty wiesz i ja wiem , że zorientowałem się
                    również , kilka postów wyżej , nie ciągnij tej dyskusji ze zdjeciami
                    z podwody , bo każdy znawca tematu Ci napisze , że :

1 aby zrobić takie zdjecia , trzeba mieć wysokiej jakości aparat ,
                    wraz z bardzo drogą obudową podwodną , nie piszę tu o sprzęcie który
                    by kosztował poniżej 3500,- zł (aparat+obudowa) , zdjęcia są
                    doświetlone zwłaszcza zwierzaki , więc grana była zewnętrzna lampa
                    błyskowa od ok 1500 zł wraz z mocowaniem .

2 ktoś kto jedzie uczyć się nurkować lub robić intro , nie kupuje
                    w/w sprzętu , bo jego wiedza konczy się na Olku 1030 do 10m (ponoć)
                    zanurzenia , za 1000 zł i z reguły już płacze , że drogo .

3 dokonanie ustawień w aparacie , do takich zdjęć oraz zajecie się
                    sobą , przekracza możliwości podzielności uwagi dla kogoś kto jest
                    drugi czy trzeci raz pod wodą

4 aby pod wodą zrobić tak ładne zdjęcie trzeba umieć zawisnąć w toni
                    momentalnie , bo ryba nie czeka , aż zawiśniesz , ja ze swojego
                    skromnego doświadczenia wiem , że nurkowie przed 30-40 nurkowaniem
                    mają problem z zawiśnięciem w ogóle na przystanku bezpieczeństwa
                    (ich aplituda wiszenia w "miejscu" to 2m) , a co dopiero z
                    momentalnym .

Pozdrawiam serdecznie Wojtek - autor tego co wrzuca na fotoforum
                    (zwierzaki), chodź autoportretów nie robiłem , mnie zdejmował mój
                    patner nurkowy .

• zielony.kubek Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 15:42
                      Wojtek
                      Każdy kto cos na temat wie zorientował sie na samym początku. To
                      było proste.
                      I nie byłoby nic nagannego wg mnie w zamieszczeniu tych zdjęć, gdyby
                      osoba wystawiająca i pisząca jeszcze o tym post, załączyła
                      informację, że zdjęcia pochodzą z bazy nurkowej, wykonal je ktos
                      tam, itd.
                      Ale jeżeli ktoś pisze, że sam te zdjęcia wykonał, a reszta go pyta,
                      jaki sprzęt co i jak, to dla mnie jest to poza marginesem
                      tolerancji.
                      Byłbys w stanie zgodzic się ze skopiowaniem przez kogos Twoich
                      zdjęć, bez Twojej zgody i wystawienie ich na jakies innej stronie
                      jako np. moich dzieł ?
                    • janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania i nie tylko. 15.07.08, 18:54
                      wojtek37k więc grana była zewnętrzna lampa
                      > błyskowa od ok 1500 zł wraz z mocowaniem .
                      >Co to to nie.Zadnej lampy.Zdjęć z pod powierzchni własnych i partnera ok. 100
                      na tym koniec tematu.Wyjaśnienie było do Ciebie.
                      > 2 ktoś kto jedzie uczyć się nurkować lub robić intro , nie kupuje
                      > w/w sprzętu , bo jego wiedza konczy się na Olku 1030 do 10m (ponoć)
                      > zanurzenia , za 1000 zł i z reguły już płacze , że drogo .
                      >Fakt.Tylko ja nie płakałem.No może się posmarkałem za pierwszym razem i wiesz
                      dlaczego.
                      przekracza możliwości podzielności uwagi dla kogoś kto jest
                      > drugi czy trzeci raz pod wodą
                      >Nigdzie nie pisałem że tylko dwa razy byłem pod wodą,Tylko w Red Sea dwa
                      razy,to wszystko.Nie boję wody (chyba Błąd)się znam odruchy tak na,jak i pod
                      powierzchnią choć omnibusem nie jestem ale nurki w bardziej mętnych wodach nie
                      są mi obce. że nurkowie przed 30-40 nurkowaniem
                      > mają problem z zawiśnięciem w ogóle na przystanku bezpieczeństwa

> Jak troszkę przekroczyłem,musiałem zwisać przy linie przypiętej w dół od
                      statku nie sam zresztą.Z tym są problemy.
                      > Pozdrawiam serdecznie Wojtek - autor tego co wrzuca na fotoforum
                      > (zwierzaki), chodź autoportretów nie robiłem , mnie zdejmował mój
                      > patner nurkowy .
                      >Ośmielam się dodawać inne.Wolno? Dziś część,jutro ciąg dalszy.Oczywiście robił
                      wszystkie fotograf z centrum.Wynająłem chyba.
                      • janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania i nie tylko. 15.07.08, 21:45
                        Tylko tyle się udało.Oczywiście fotografowi z centrum nurkowania.Bardzo ruchliwy
                        i aktywny.Całej serii z rejsu już nie wciśnie.Coś lub ktoś blokuje choć niby
                        pojemność jest.Dziwne.To podobnie jak z tym całkiem prawdziwym wątkiem Camel
                        który zniknął wraz z moimi wpisami na temat Egiptu.Szkoda czasu i zachodu no bo
                        i po co.Zawsze kogoś to zdenerwuje,no bo albo płytka ta sama(gratuluję)albo
                        opinia prawdziwa,no albo jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o...Koniec
                        wątku,nie zamierzam udowadniać więcej na tym jak i foto forum że nie jestem
                        wielbłądem.Wq..ia blokowanie.
                        • zielony.kubek Spójrz na "moje" fotki... 15.07.08, 23:52
                          fotoforum.gazeta.pl/u/zielony.kubek.html
                          • miriam_73 Re: Spójrz na "moje" fotki... 19.08.08, 12:32
                            hehehe, dostałam takie same ;-)
                            • zielony.kubek Re: Spójrz na "moje" fotki... 20.08.08, 12:17
                              Znaczy sie wszyscy nurkowaliśmy razem i zdjęcia nam wyszły takie
                              same... ;-)))
                              • miriam_73 Re: Spójrz na "moje" fotki... 20.08.08, 12:21
                                jak widać, tak ;-)))) swoją drogą forki super, zresztą samo nurkowanie również.
                                Ludzie z halabanaha mocno odjechani (pozytywnie, ofkors) :))))
                      • cube81 Re: Kilka zdjęć z nurkowania i nie tylko. 19.08.08, 11:54
                        "Jak troszkę przekroczyłem,musiałem zwisać przy linie przypiętej w dół od
                        statku nie sam zresztą.Z tym są problemy"

czy mozesz rozwinac mysl?
                        z tego co zrozumialem przekroczyles czas nodeco i nie odbyles dekompresji a abys mogl uniknac DCS to zamiast zabrac Cie do komory to zawiesili Cie na linie pod powierzchnia wody?
                        • janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania i nie tylko. 22.08.08, 20:40
                          cube81 napisał:

> "Jak troszkę przekroczyłem,musiałem zwisać przy linie przypiętej w dół od
                          > statku nie sam zresztą.Z tym są problemy"
                          >
                          > czy mozesz rozwinac mysl?
                          > z tego co zrozumialem przekroczyles czas nodeco i nie odbyles dekompresji a aby
                          > s mogl uniknac DCS to zamiast zabrac Cie do komory to zawiesili Cie na linie po
                          > d powierzchnia wody?
                          Nie było komory.Spuścili linę obciążoną butlą i trzeba było wisieć przy tej
                          linie chyba z pół godziny chyba gdzieś na 6-8 m pod powierzchnią.
                  • zielony.kubek Re: Kilka zdjęć z nurkowania 15.07.08, 15:48
                    Czy Tobie jananie wydaje się, że zdjęcia które wystawiasz były
                    zrobione podczas Twojego nurkowania ?
                    Otóz tak nie jest. Wszystkie umieszczone przez Ciebie fotki (oprócz
                    tych na których Ty jesteś) sa zestawem standardowym dodawanym do
                    każdej płytki CD przekazanej klientom bazy Halabanaha.
                    Zdjęcia, które ja posiadam nie sa podobne do Twoich.
                    TO SĄ DOKŁADIE TE SAME ZDJĘCIA, które komentyjesz jako wykoane
                    samodzielnie.

Nie było moim celem mącenie. I miałem nadzieję, że napiszesz
                    chociaż: no tak, zdjęcia pochodzą z bazy i nie ja jestem ich
                    autorem. Widze jednak, że upierasz się przy swoim.

Mimo wszystko życzę super przygód z nurkowaniem w przyszłości.
                    I super zdjęć oczywiście.
                    • cameltravel Re: Kilka zdjęć z nurkowania 22.08.08, 22:14
                      Sluchajcie
                      ja to widze tak

zdjęcia jak zdjęcia
                      wszyscy wiemy jakie mamy i kto je zrobił
                      wazniejsze myslę sa swąd pleców i zdjęcia wyszły bo akurat wystąpił paraliż
                      zreszta spieszył sie na samolot ....

;)

chłopy na luz
                      Ważniejsze są foty a nie jak i kto :D
                      Ewa
                    • furka17 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 23.08.08, 00:52
                      Macie rację, to nie możliwe aby zrobić te zdjęcia podczas dwóch dni nurkowych
                      ito w trakcie jakiegoś kursu.
                      Dwa dni to chyba AOWD? skoro były wcześniej nurkowania w mętnej wodzie.I to
                      chyba bardzo optymistyczne moje podejście.
                      Powaliły mnie zdjęcia z delfinami.
                      Moje dziecko ma ok 200 nurkowań w Egipcie i tyko 1 raz pływało z delfinami a
                      zdjęć własnych ma dokładnie "zero". Ja około setki nurkowań i spotkań twarzą w
                      twarz z delfinami "zero".
                      Zdjęcia delfinów zrobione przez innych oczywiście posiadamy. Całkiem dużo i
                      całkiem ładne.
                      No i jak nurek może nie wiedzieć gdzie nurkował?
                      Co to za rafa 5 mil w morze? Bezimienna a taka cudna?
                      No i jaka dekompresja , robili zdjęcia i wpadli w dekompresję?
                      Przecież większość obudów tego nie wytrzyma a może nurek fotograf nie wie co to
                      przystanek bezpieczeństwa ?
                      No i jak można umieć robić zdjęcia jeśli się nie ma opanowanej pływalności , a
                      trzymanie liny na przystanku o tym świadczy.
                      Szkoda że takie oszołomy tu też piszą.
                      Pozdrawiam wszystkich wyczulonych na ściemę.

• janan2 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 28.08.08, 17:28
                        furka17 napisała:

> Macie rację, to nie możliwe aby zrobić te zdjęcia podczas dwóch dni nurkowych
                        > ito w trakcie jakiegoś kursu.
                        > Dwa dni to chyba AOWD? skoro były wcześniej nurkowania w mętnej wodzie.I to
                        > chyba bardzo optymistyczne moje podejście.///Zyczę lepszego podejścia.Nie
                        musisz niczemu wierzyć mnie to i tak zwisa i powiewa,po prostu proszono mnie o
                        kilka ujęć więc są,zresztą wszystko to widziałem w naturze a nawet więcej.A że
                        na dokładkę pierwszy raz wysyłałem cokolwiek na fotoforum to nie dość że je
                        pomyliłem to na dokładkę pierwsze ujęcia są ćwiczebne i nigdzie nie jest
                        napisane że ja jestem ich wykonawcą.Wręcz przeciwnie.Nieszczcęśliwy stały podpis
                        od autora mógł być mylnie zrozumiany.W takim wypadku gratuluję intelektu.
                        > Powaliły mnie zdjęcia z delfinami.///Mnie też.Mam takie na makatce na
                        kuchennej ławie od wielu lat.Czyli nie są ani moje ani Halabanaha.Znaczy płytka
                        DVD moja ale kto na nią wgrywał to odpowiada za prawa autorskie.Tę co mam jest
                        moja i mogę robić z nią co zechcę.Nie chcę już nic prostować co do centrum
                        nurkowania,szczególnie półprawd,bo prawda byłaby zaskoczeniem.
                        > Moje dziecko ma ok 200 nurkowań w Egipcie i tyko 1 raz pływało z delfinami a
                        > zdjęć własnych ma dokładnie "zero". Ja około setki nurkowań i spotkań twarzą w
                        > twarz z delfinami "zero". Szkoda że na darmo wydałeś pieniądze na przybrzeżne
                        rafy.Było tak jak ja raz a dobrze.Płaci się więcej za nurkowanie niż za wylot i
                        pobyt.To obręb ścisłego parku narodowego.Nie ma tam szans wpłynąć jakiekolwiek
                        biuro nurkowe.Nie ma kotwic beczek i lin na rafach dla takich jak ty.Ale bilet
                        wstępu kosztuje 300$ w asyscie zbrojnych.Widocznie cię nie stać.Więc nie
                        wydziwiaj,szarpnij się raz a dobrze tam zobaczysz nie tylko delfiny czy
                        karłowate płaszczki.Niestety nie udostępnię zdjęć.Nie ma po co ani komu.
                        > Zdjęcia delfinów zrobione przez innych oczywiście posiadamy. Całkiem dużo i
                        > całkiem ładne.
                        > No i jak nurek może nie wiedzieć gdzie nurkował? ///Nie licz na to że podam
                        nazwę miejsca,i tak cię na taką imprezę nie stać.Tu nawet celowo podałem
                        halabanaha bo tak wypadało,niech się cieszą choć nic z tym wspólnego nie mieli a
                        namiary niewskazane dla nikogo..Zaliczaj ilość a nie jakość.Nie wysilaj się z
                        pomniejszaniem czegokolwiek,nawet tego promila obcych ujęć,bo cała reszta
                        przemawia przeciw tobie.Jest tylko tego ok 80 opublikowanych.Niestety więcej nie
                        będzie.Nie warto,nawet te co są też zlikwiduję ale na razie szkoda sądząc po
                        ilości wejść.
                        > Co to za rafa 5 mil w morze? Bezimienna a taka cudna?///Bezimienna,i tak
                        pozostanie.Narażał nikogo nie będę,byłem gościem u kogoś a ty nigdy tam nie
                        będziesz,zbyt kosztowne
                        > No i jaka dekompresja , robili zdjęcia i wpadli w dekompresję?.Trudno
                        tłumaczyć coś czego nikt nie potrafi pojąć.Mogłem nurkować poniżej 20 m.Aparat
                        wytrzymał,kupiony na miejscu.I to błąd,taniej w Polsce.A obudowa też stamtąd,ale
                        klej polski.Wysil móżdżek jak to się robi aby wytrzymał ciśnienie i te kilkaset
                        zdjęć pojemności(wyszło tylko 85,baterie siadły)a potem kupuję się drugą obudowę
                        i robi to samo.A nawet jakby aparat zalało to pies mu drapał.Wolno?Ale ty nie
                        masz takiej wyobrażni,no i lewe ręce w przygotowaniu sprzętu.
                        > Przecież większość obudów tego nie wytrzyma a może nurek fotograf nie wie co to
                        > przystanek bezpieczeństwa ?///Wie, wie.Tylko podał przystępniej dla innych nie
                        dla tak "yntelegentnych"jak ty,Poczytaj forum to się dowiesz że nie wszystkie
                        takie uczone w piśmie jak ty.
                        > No i jak można umieć robić zdjęcia jeśli się nie ma opanowanej pływalności , a
                        > trzymanie liny na przystanku o tym świadczy.///A po co się ruszać?Po to była
                        więc powisieć zawsze można.Pierwszym razem pływalność fakt.Bardzo kiepska.Zle
                        dobrane odważniki a przede wszystkim nadzwyczajna wyporność.To zjawisko było dla
                        mnie zaskoczeniem.Zresztą podobnym były pływy.Zyczę aktywności i jeszcze
                        jednego.Aby wszyscy byli tak zdrowi fizycznie u ciebie że za 12 dni zrobią nie
                        tylko nurkowanie,rejs czy tam jakiś Kair ale i zdążą poleżeć.To trzeba doceniać
                        czy też galerię zdjęć a nie wszystko w czambuł potępiać.Ale wy tu wszyscy tak
                        macie.Powodzenia.
                        > Szkoda że takie oszołomy tu też piszą.
                        > Przypadkiem trafiłem,poczytałem i odpowiadam tylko raz bo mam o wiele lepszych
                        zajęć niż chorować na komputerowe przypadłości.Nie sil się z odpowiedzią ani
                        ripostą bo tematu nie podejmę tak jak z zielonym groszkiem czy tam kubkiem który
                        nie dość że nie czyta poprzednich tekstów to na dokładkę nie rozumie
                        drukowanego.Widocznie trzeba ręcznie.Dyżurnych prześmiewców też olewam,taką ich
                        dola,nie mogą znieść że ktoś sam i na własny pomysł potrafi sobie wszystko
                        zorganizować bez oglądania się na innych.Patrz teraz wyżej na odnośniki do
                        każdego z twoich wypocin.Oszołomów szukaj bliżej siebie,mam nadzieję że reszta
                        domowników zdrowa.../.oO jak rozumiesz.
                        >
                        >
                        • scorpio1956 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 28.08.08, 20:35
                          Wiesz janan jak Ciebie polubilem...to teraz...
                          Jestem nurkiem typowo amatorem. Mam sprzęt niezły, jak na amatora.
                          Aparat do zdjęć, jak na amatora, wypasiony też.I malutkie
                          doswiadczonko też(kilka pobytów w Sharm, wiele godzin pod wodą)
                          Ale to co teraz czytam o Twoim nurkowaniach, "przystankach",
                          niaoznaczonych "tajemniczych" rafach., zejsciach ponizej 20m, ..to
                          mnie wkur...ło.
                          Przeciez Ty piszesz głupoty. Pokazujesz w ten sposób nie tylko , że
                          kopiowałes przez kogoś robione zdjęcia ale tez kompletny brak
                          podstaw umiejetnosci nurkowania i znajomosci zagadnienia...
                          Dawno tu się nie odzywałem,ale takie głupoty pisał tylko wp2006, tak
                          mi sie przynajmniej do dzis wydawało!
                          Nie komentuje tego...bo nie wiem, czy sie smiac , czy płakać.
                          • zielony.kubek Re: Kilka zdjęć z nurkowania 28.08.08, 23:38
                            A ja chyba już wiem...
                            Myślę, że to reinkarnacja i kolejne wcielenie Jacques'a Costeau. Te
                            tajemnicze miejsca, zbrojni, karłowate płaszczki, dekompresje...
                            Teraz czas na piratów i mątwy olbrzymy.
                            Pozdrowienia od zielonego groszka
                            • derduch-reaktywacja Re: Kilka zdjęć z nurkowania 29.08.08, 07:44
                              A ja chciałem zapytac Janana o smoka. gdzie jest smok? W porządnej bajce smok
                              być musi!
                        • furka17 Re: Kilka zdjęć z nurkowania 29.08.08, 12:45
                          Komentarz zbędny. Sam się skomentowałeś i pogrążyłeś.
    • janan2 Re:Na złość "koneserom" podnoszę tylko. 16.09.08, 16:24
      Bo to ostatni mój wpis na tym forum.Powala krytyka wszystkiego co nie wyszło z
      pod beretu i klawiatury "błogosławionych"inaczej.Powodzenia.Zlikwiduję też
      fotoforum jak tylko przekroczy 2500 wejść.To kwestia tygodnia lub
      miesiąca.Pierwszy i ostatni raz załapałem się na prowokację.Zyczę sukcesów no i
      jak widać samolikwidacji.
      • derduch-reinkarnacja Re:Na złość "koneserom" podnoszę tylko. 16.09.08, 17:15
        ZOstałeś przyłapany na kłamstwie i nie potrafisz wyjść z twarzą, napisz więc
        bzdury i wylej swoje kompleksy o złotoklamkowcach i spadaj nieudaczniku.
        • wojtek37k Re:Na złość "koneserom" podnoszę tylko. 16.09.08, 18:32
          Janan mój drogi , zostałeś potraktowany przeze mnie w bardzo łagodny
          sposób , zdjecia sam wiesz jak jest - ja to wiedziałem jak je
          zobaczyłem , że kręcisz . Po tym fakcie , Twoich bzdurnych
          wypowiedzi o nurkowaniu , nawet nie chciało mi się ich prostować ,
          zrobił to scorpio (dobrze że to zrobił) .
          A Ty kochaneczku jeszcze z takim tekstem wyjeżdżasz - to żart .
          Zniknąć powinieneś już dawno i to po cichu , a nie robiąc z tego
          wielkie haloooo .
          Specjalnie założyłem tu wątek zatytułowany tak samo jak twój ,
          opisałem nurka z najwiekszą atrakcją - prawdziwe spotknie ze stadem
          delfinów , udokumentowane serią ponad 20 zdjęć - zajrzałeś ? Jak
          tak , to widziałes MOJE zdjecia - rozumiesz ?

Ciszej nad tym gównem
      • wojtek37k Re:Na złość "koneserom" podnoszę tylko. 16.09.08, 18:43
        janan2 napisał:

"......Zlikwiduję też fotoforum jak tylko przekroczy 2500 wejść.To
        kwestia tygodnia lub miesiąca.Pierwszy i ostatni raz załapałem się
        na prowokację......."

Czekasz na ogladalność 2500 wejść - śmieszny jesteś , przecież to
        nie twoją pracę (zdjecia podwodne) ludzie oglądają . Żałość mnie
        bierze nad Twoją M A Ł O Ś C I Ą
        Poradzę Ci coś : zlikwiduj je zaraz
        • janan2 Re:Na złość "koneserom" nie tylko, z wymeldowaniem 16.09.08, 20:19

>
          >
          > Czekasz na ogladalność 2500 wejść - śmieszny jesteś , przecież to
          > nie twoją pracę (zdjecia podwodne) ludzie oglądają . Żałość mnie
          > bierze nad Twoją M A Ł O Ś C I Ą
          > Poradzę Ci coś : zlikwiduj je zaraz .... NIE i nic Ci do tego.Zrobię kiedy
          zechcę.Szanuj nawet wroga bo jak go ubędzie to i Ciebie będzie o tyle
          mniej.Zenua...mentorstwo.
          Przykre.Nie rozumiesz i nigdy nie zrozumiesz.Było czytać całość a nie wybiórczo
          czy konteksty.Byłem,nurkowałem,widziałem,nie mogłem być w dwóch pozycjach
          fotografowanego no i oczywiście robiącego ujęcie.To w ramach reinkarnacji.Jestem
          amatorem,nie tylko nurkowania ale latania spadania czy innych opcji,bo tak żyję
          póki mogę.Niekoniecznie muszę kupić krowę aby napić się mleka,tak jak może
          trafić się pomyłka kiedy robi się cokolwiek pierwszy raz(włącznie z wgrywaniem
          zdjęć).Macie fory.Drwijcie.Ja niczego nie myślę tłumaczyć poza tym co było i jak
          to odbieram.Nie macie wyłączności na beret.Nie zaprzeczajcie też innemu widzeniu
          świata przez nie wprawionych w temat bo opinie od których się powstrzymuję mogą
          być porażające.To wiem,byłem,i nic nie piszę z wrażeń!!!.To naprawdę wymuszony
          ostatni wpis na tym forum.Zyczę wam wszystkiego najlepszego,a przede wszystkim
          nie atakowania na oślep bez zrozumienia typu groszek.Powodzenia.
          • derduch1 Re:Na złość "koneserom" nie tylko, z wymeldowanie 16.09.08, 22:32
            Dajmy więc juz spokój, Janan postawi litra, ja drugiego usiądziemy i pogadamy :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka