anonimowaania 07.03.07, 15:54 hej,mam bolące hemoroidy,jestem w 9 mies.,jakie zioła możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: zioła na hemoroidy? 15.03.07, 12:45 Polecam maść lub czopki.Są bardzo skuteczne i szybko działają.Ja miałam Posterisan bo hemoroidy wyszły mi po pordzie,w ciągu 3 dni było po hemoroidach. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_janiuk Re: zioła na hemoroidy? 18.03.07, 08:26 Maść lub czopki działają łagodząco, a także płyn do podmywania okolic odbytu np.Analan. Najważniejsze jest jednak dopilnowanie regularnych wypróżnień czyli dostosowanie diety do Pani możliwości trawiennych. Nie chodzi tu o jednorazowe spożycie czegokolwiek lecz o radykalna zmianę diety. Powinna być lekkostrawna, posiłki częściej a w małej ilości. By pobudzić perystaltykę jelit warte polecenia jest połączenia produktów bogatych w błonnk (ziarna zbóż, otręby pszenne, siemię lniane)z jogurtem naturalnym. Mam tu na myśli połączenie spożycia tych produktów podczas tego samego posiłku. W odstępie kilku godzin takie zestawienie jest już bezużyteczne. Do tego surówki w różnych kompozycjach ale zawsze z dodatkiem dobrego oleju lub oliwy. Niekorzystnie wpływają słodycze, ciasta i ciasteczka (zawartość cukru i tłuszczów zawierających połączenia -trans). Do tego zachowanie aktywności ruchowej pomaga ułatwieniu perystaltyki jelit. Odpowiedz Link Zgłoś
idole Re: zioła na hemoroidy? 28.03.07, 09:17 mi bardzo pomogły w ciazy czopki propolisowe, dostepne w zielarskich i w aptekach chyba tez. Sa w 100 % naturalne, propolis i gliceryna. Jedymym przeciwskazaniem jest uczulenie na propolis. Odpowiedz Link Zgłoś
asia2501 Re: zioła na hemoroidy? 02.04.07, 11:33 Miałam okropne hemoroidy w ciąży i rada moja jest taka. Podmywaj sie tylko szarym mydłem, zasypuj okolice odbytu mąką ziemniaczaną. Poza tym musisz dbac o regularne wypróżnienia i na to polecam suszone śliwki (2 dziennie), gruszki. U mnie sprawdził sie też sok z kiszonej kapusty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowaania Re: zioła na hemoroidy? 31.05.07, 19:08 jestem już 2 miesiące po.Wyszły mi też podczxas porodu.Przeszły,z małą pomocą ziół i diety. Odpowiedz Link Zgłoś