Dodaj do ulubionych

zioła na hemoroidy?

07.03.07, 15:54
hej,mam bolące hemoroidy,jestem w 9 mies.,jakie zioła możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: zioła na hemoroidy? 15.03.07, 12:45
      Polecam maść lub czopki.Są bardzo skuteczne i szybko działają.Ja miałam
      Posterisan bo hemoroidy wyszły mi po pordzie,w ciągu 3 dni było po hemoroidach.
    • ewa_janiuk Re: zioła na hemoroidy? 18.03.07, 08:26
      Maść lub czopki działają łagodząco, a także płyn do podmywania okolic odbytu
      np.Analan. Najważniejsze jest jednak dopilnowanie regularnych wypróżnień czyli
      dostosowanie diety do Pani możliwości trawiennych. Nie chodzi tu o jednorazowe
      spożycie czegokolwiek lecz o radykalna zmianę diety. Powinna być lekkostrawna,
      posiłki częściej a w małej ilości. By pobudzić perystaltykę jelit warte
      polecenia jest połączenia produktów bogatych w błonnk (ziarna zbóż, otręby
      pszenne, siemię lniane)z jogurtem naturalnym. Mam tu na myśli połączenie
      spożycia tych produktów podczas tego samego posiłku. W odstępie kilku godzin
      takie zestawienie jest już bezużyteczne. Do tego surówki w różnych kompozycjach
      ale zawsze z dodatkiem dobrego oleju lub oliwy. Niekorzystnie wpływają słodycze,
      ciasta i ciasteczka (zawartość cukru i tłuszczów zawierających połączenia
      -trans). Do tego zachowanie aktywności ruchowej pomaga ułatwieniu perystaltyki
      jelit.
    • idole Re: zioła na hemoroidy? 28.03.07, 09:17
      mi bardzo pomogły w ciazy czopki propolisowe, dostepne w zielarskich i w
      aptekach chyba tez. Sa w 100 % naturalne, propolis i gliceryna. Jedymym
      przeciwskazaniem jest uczulenie na propolis.
    • asia2501 Re: zioła na hemoroidy? 02.04.07, 11:33
      Miałam okropne hemoroidy w ciąży i rada moja jest taka. Podmywaj sie tylko
      szarym mydłem, zasypuj okolice odbytu mąką ziemniaczaną. Poza tym musisz dbac o
      regularne wypróżnienia i na to polecam suszone śliwki (2 dziennie), gruszki. U
      mnie sprawdził sie też sok z kiszonej kapusty. Pozdrawiam.
      • anonimowaania Re: zioła na hemoroidy? 31.05.07, 19:08
        jestem już 2 miesiące po.Wyszły mi też podczxas porodu.Przeszły,z małą pomocą
        ziół i diety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka