Dodaj do ulubionych

Wypadają mi włosy!

20.03.05, 12:01
Karmię syna piersią, teraz ma 3,5 miesiąca. W ostatnich dniach zauwazyłam się
strasznie wypadają mi włosy. Co robić? Czy mozna przyjmowac jakies preparaty?

Pozdrawiam
M.
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Wypadają mi włosy! 20.03.05, 12:45
      to zupelnie normalne zjawisko. W ciazy nie wypadaja, a teraz nadrabiaja, wiec wyglada, jakbys miala calkiem wylysiec, ale to mija. Mi wypadaly odkad moj syn skonczyl 3 miesiace, przez kolejne 3 miesiace i tak jak zaczely, nagle przestaly. Wlosow nie mam mniej niz przez ciaza, choc na szczotce za kazdym razem bylo pelno. Nie martw sie, to tylko hormony wracaja do normy. Trzeba niestety przeczekac.
    • ma_mati Re: Wypadają mi włosy! 21.03.05, 10:41
      Ja łykam Feminatal - zestaw witamin dla kobiet w ciązy i dla karmiących piersią.
      Stosowałam go od początku ciązy i jest OK. Nie mam wiekszych problemów z włosami.
      Najlepiej zrób badania kontrolne krwi - morfologia. Jeżeli badania są dobre, to
      nie masz sie co przejmować, włosy nie wypadną. Moja koleżanka stosowała szampon
      RADICAL i włosy przestały jej wypadać.

Pozdrawiam
      Kaśka
      • monikaj1 Re: Wypadają mi włosy! 22.03.05, 22:21
        To fizjologia - włosy, które podczas ciąży nie wypadły, teraz muszą to
        nadrobić. Trzeba przeczekać:)
    • isa2 Re: Wypadają mi włosy! 24.03.05, 09:15
      Moje juz wypadaja 4m, odkad moj syn skonczyl 3m. Moj ginekolog twierdzi, ze
      dokad karmie piersia, lub tez do czasu powrotu miesiaczki, wlosy beda wypadaly,
      poniewaz poziom prolaktyny jest tak wysoki. Bynajmniej w moim przypadku tak
      jest, karmie jeszcze okolo 10x na dobe. To lysienie typu meskiego :(.
      Wypadaja jak po chemioterapi, garsciami, chociaz ostatnio moze faktycznie
      troche mniej. Mam bardzo oslabione wlosy i do tego matowe i elektryzujace.
      Biore zestaw witamin dla matek karmiacych, robilam wszystkie badania, no i niby
      sa ok. Pocieszajace jest jest jedynie to, ze u nasady pojawily sie krociutkie
      wloski, tzn., ze odrastaja. Ale wyglada to nieciekawie. Mam mniej wlosow niz
      przed ciaza, zdecydowanie.
      • nataliamackowiak Re: Wypadają mi włosy! 28.03.05, 11:34
        Mi też zaczęły wypadać jak Oliwka miała chyba 3,5 mies.
        Teraz mam ich mniej zdecydowanie, ale że zawsze miałam bardzo gęste włosy, to
        teraz jakoś jeszcze wyglądam...
        Malutkiem króciutkie włoski też widzę że mi rosną.
        Czekam z farbowaniem i nie wiem co zrobić, bo mam już brzydkie odrosty,
        ostatnio farbowałam przed Sylwestrem a normalnie robię to co 1,5 mies. ale boję
        sie teraz że już mi zupełnie wylecą...
        Natalia
    • szaraiwka Re: Wypadają mi włosy! 10.04.05, 23:57
      mi tez :-( i tez odkad mala skonczyla 3 miesiace a pojutrze skonczy 5. Na razie
      jest tragicznie, wlosow mam juz chyba tylko polowe i dalej leca jak liscie
      jesienia... garsciami... Katastrofa... :-(((((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka