ewa5005 04.02.08, 14:00 mam pytanie. jak dlugo nie karmic piersia po wypiciu paru drinkow? mam zapas sciagnietego mleka ale nie wiem ile trzeba odczekac: dzien , dwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: jak dlugo nie karmic po alkoholu? 04.02.08, 14:07 Odczekać trzeba tyle, ile musiałabyś odczekać, aby być trzeźwa i móc jechać samochodem. (W międzyczasie mleka nie trzeba odciągać i wylewać, chyba że dla własnego komfortu). Zobacz więcej w tych wątkach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=74128821&a=74128821 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=60988055&a=60988055 Odpowiedz Link Zgłoś
ewa5005 Re: jak dlugo nie karmic po alkoholu? 04.02.08, 15:03 Kaeira, bardzo dziekuje za linki i odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: jak dlugo nie karmic po alkoholu? 04.02.08, 15:30 Korekta: "móc jechać samochodem"! Oczywiście miałam na myśli PROWADZENIE tego samochodu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jowitaiczterykoty nie pic alkoholu karmiąc? 04.02.08, 15:40 do głowy by mi nie przyszło, żeby pic skoro karmię... no ale ja widocznie ortodoksyjna jestem. A tak poza tym to nie takie trudne. Radze sobie z tym od lipca 2006. I można. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: nie pic alkoholu karmiąc? 04.02.08, 15:48 E, a ja tam uważam, że nie ma co się umartwiać jeśli nie ma potrzeby. Jak karmię o 16.30 a potem o 7 rano to czemu nie umoczyć o 18 ust w winie? Juniorowi nie zaszkodzi a ja coś z życia mam. Nie mówię żeby się narąbać wódką na sztywno, ale kieliszek jeśli ma się już starszaka, który je tylko kilka razy na dobę, naprawdę nie wydaje mi się wielkim przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: nie pic alkoholu karmiąc? 04.02.08, 17:39 Pewnie, że jak komuś abstynencja nie przeszkadza, to bardzo dobrze nie pić w ogóle. Ale ja bym bez mojego piwka była nieszczęśliwa. Zresztą, jak już pisałam, z punktu widzenia laktacji nie widzę przeciwwskazań do "narąbania się wódką na sztywno", jak kogoś to kręci. ;-) Oczywiście, jeżeli się w tym czasie nie karmi i dziecko jest pod opieką kogoś innego. No i wiadomo, że nie regularnie. Przykładem jest np. wyjazd na wesele. PS. Sama nie miałabym nic przeciwko temu, ale ponieważ karmię do snu dziennego, wieczornego, na pobudkę, oraz w nocy, bo i nie miałam takiej propozycji żeby mieć motywację do wyjazdu i zostawienia biednego dziecięcia, więc już od ponad 25 miesięcy z "urąbywania się" nici :-> Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: nie pic alkoholu karmiąc? 04.02.08, 16:15 Ale niektorzy moga miec ochote:) Mi sie zdarzylo wypic po lampce wina pare razy, za kazdym razem nie karmilam przez ok 3-4h (wiedzac ze stezenie alkoholu osiaga szczyt po 90min) Odpowiedz Link Zgłoś
agarys Re: nie pic alkoholu karmiąc? 05.02.08, 21:32 ja czasami wypije piwo ale raczej staram sie to robic jak mloda juz spi na noc. a ze zdarzy sie jej czasem obudzic ze snu to podaje i taka piers. nic jej nigdy nie bylo najwyzej spala dluzej Odpowiedz Link Zgłoś
martex300 Re: jak dlugo nie karmic po alkoholu? 23.04.13, 14:17 Z okazji sylwestra poszukałam informacji i udało mi się znaleźć informacje ile metabolizuje się alkohol w zależności od wagi - polecam zajrzeć omgdziecko.blogspot.com/2013/03/ile-alkoholu-mozna-wypic-gdy-sie-karmi.html Odpowiedz Link Zgłoś
arathlo Re: jak dlugo nie karmic po alkoholu? 23.04.13, 18:40 Ja skorzystalam z wirtualnego alkomatu, znalazlam takie darmowe i chyba porownalam na dwoch- wpisuje sie tam ile czego sie wypilo, w jakim czasie, co.ile i.kiedy sie jadlo oraz wage i robi wykres z zawartoscia alkoholu az do spadku na zero. Odpowiedz Link Zgłoś