Dodaj do ulubionych

smoczki trójprzepływowe - o co tu chodzi?

02.09.06, 19:43
No właśnie.Na jakiej zasadzie to działa ? I co podajecie przez te smoczki?
Obserwuj wątek
    • kalina33 Re: smoczki trójprzepływowe - o co tu chodzi? 02.09.06, 19:50
      Ja akurat nie używam, ale pytałam w sklepie i powiedziano mi że w zależności
      którym numerkiem skierujesz do noska (1,2,3) tak będzie leciało z dziurki czyli
      powoli lub szybciej. ja kupiłam 3 jak mały miał 3 miesiace i dławił sie na
      poczatku. Żałowałam że nie wybrałam trójprzepływowego bo mogłabym regulować. A
      podawać możesz to co przez inne smoczki.
    • mama_kotula Re: smoczki trójprzepływowe - o co tu chodzi? 02.09.06, 19:55
      Działa to na tej zasadzie, że nie mają okrągłej dziurki, tylko szczelinę, która
      w zależności od ustawienia smoczka (w poprzek, wzdłuż czy na skos w stosunku do
      buzi dziecka) powoduje szybkie/wolne/średnie tempo wypływu tego, co masz w butelce.
      Generalnie jest to imho jedyny smoczek nadający się do podawania kaszki (smoczek
      typu cross cut, teoretycznie przeznaczony do papek, nadawał się jedynie do
      mleka), ale wiadomo, że można nim podać cokolwiek (sprawdza się też przy sokach
      przecierowych).
      • izex Re: smoczki trójprzepływowe - o co tu chodzi? 02.09.06, 21:55
        ja z koleji nie jestem zadowolona z tego trojprzeplywowego smoczka, jak dla
        mojej corki 5 mies.to za duza jest ta szczelina i nie ma znaczenia ktorym
        numerkiem do noska to i tak sie dlawi.ja daje tylko nan 2r z kleikiem.moze do
        kaszek jest dobry ,poczekam moze sie przyda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka