magda_272 02.09.06, 19:43 No właśnie.Na jakiej zasadzie to działa ? I co podajecie przez te smoczki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalina33 Re: smoczki trójprzepływowe - o co tu chodzi? 02.09.06, 19:50 Ja akurat nie używam, ale pytałam w sklepie i powiedziano mi że w zależności którym numerkiem skierujesz do noska (1,2,3) tak będzie leciało z dziurki czyli powoli lub szybciej. ja kupiłam 3 jak mały miał 3 miesiace i dławił sie na poczatku. Żałowałam że nie wybrałam trójprzepływowego bo mogłabym regulować. A podawać możesz to co przez inne smoczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: smoczki trójprzepływowe - o co tu chodzi? 02.09.06, 19:55 Działa to na tej zasadzie, że nie mają okrągłej dziurki, tylko szczelinę, która w zależności od ustawienia smoczka (w poprzek, wzdłuż czy na skos w stosunku do buzi dziecka) powoduje szybkie/wolne/średnie tempo wypływu tego, co masz w butelce. Generalnie jest to imho jedyny smoczek nadający się do podawania kaszki (smoczek typu cross cut, teoretycznie przeznaczony do papek, nadawał się jedynie do mleka), ale wiadomo, że można nim podać cokolwiek (sprawdza się też przy sokach przecierowych). Odpowiedz Link Zgłoś
izex Re: smoczki trójprzepływowe - o co tu chodzi? 02.09.06, 21:55 ja z koleji nie jestem zadowolona z tego trojprzeplywowego smoczka, jak dla mojej corki 5 mies.to za duza jest ta szczelina i nie ma znaczenia ktorym numerkiem do noska to i tak sie dlawi.ja daje tylko nan 2r z kleikiem.moze do kaszek jest dobry ,poczekam moze sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś