Dodaj do ulubionych

jak schudnąc?

19.01.07, 09:20
podajcie metody jak można zrzucic 10kg!
czy w aptece można kupic coś na schudnięcie?
Obserwuj wątek
    • demarta Re: jak schudnąc? 19.01.07, 09:23
      leki na chudnięcie karmią jedynie babską naiwność. innego działania leków
      odchudzający ch nie znam.
      a chudnie się jak się mniej wchłania niż zużywa.
      • wenus2006 Re: jak schudnąc? 19.01.07, 09:30
        Są skuteczne leki na odchudzanie,ale te działające na mózg czyli generalnie
        psychotropy jak np Meridia.Przy nadwadze 10kg pomyslałabym jednak o diecie i tu
        przed Tobą caly wachlarz propozycji,ja stosuje tylko 1000kal,czyli jem
        dietetycznie i mniej,niektóre wolą diety z rozpiską co, kiedy itd.Koleżanka
        bardzo zachwala dietę
        Montignaca.przegladdiet.w.interia.pl/dieta_Montignaca.html

Życzę powodzenia i wytrwałości
        • aluc Re: jak schudnąc? 19.01.07, 09:32
          Meridia ułatwia odchudzanie, jeśli trzyma się dietę i ćwiczy (coś o tym wiem
          hłe hłe hłe)
          jeść mniej i rozsądniej (najrozsądniej jednakowoż poradzić się specjalisty)
          ćwiczyć
          • agnes123 Re: jak schudnąc? 19.01.07, 09:40
            Dieta 1000 kcal i trochę poćwiczyć.Dla przykładu: ja osobiście jem 1000 kcal
            dziennie i chodzę na aerobik 3 x w tygodniu.Ciało stało się dużooo
            jędrniejsze,samopoczucie boskie i waga spadła w sumie 9 kg! w ciągu 2,5
            miesiąca.Jeszcze z 5 kg. i będę HAPPY wink)
            • bri Re: jak schudnąc? 19.01.07, 09:47
              Dieta 1000 kalorii jest bardzo rygorystyczna i dobra na krótką metę. Dla
              kobiety średniego wzrostu wystarczy dieta 1500 kalorii (albo nawet więcej) (ale
              to zalezy do wagi i wzrostu wiec warto sie poradzic specjalisty) byle byla
              dobrze zbilansowana. Polecam poratal www.vitalia.pl
              • bri Re: jak schudnąc? 19.01.07, 10:55
                A i jeszcze ważny jest sen. Kłaść się wcześnie i spać przynajmniej 7 godzin.
                Brak snu oznacza zwiększone zapotrzebowanie na węglowodany. Poza tym jak śpimy
                to nie jemy.
          • shady27 Re: jak schudnąc? 19.01.07, 09:50
            szczerze? ja sie z ta opinia nie zgadzam. Fakt jem mniej, co nie znaczy, ze dietetycznie i nie cwicze, bo nie lubie i jednak Meridia pozwolila mi schudnac juz 10 kilo. No ale wiadomo, ze kazdy lek na kazdego inaczej dziala
            • aluc Re: jak schudnąc? 19.01.07, 09:55
              możesz się nie zgadzać, ale tak nawet w ulotce do Meridii stoi smile) ja w każdym
              razie jestem klasycznym przykładem, bo mimo diety opracowanej przez specjalistę
              i ćwiczeń naprawdę intensywnych nie chudłam, przy pomocy Meridii zaś już 10
              kilo na minusie
              • shady27 jezuuu ja chyba jeszcze spie 19.01.07, 11:02
                zrozumialam, ze Meridia nie odchudza, sorry za pomylke, ale ja jeszcze spie wink
                No to ja jak mam juz 10 kilo na minus a zamierzam isc na basen i silownie (to jeszcze jestem w stanie strawic, bo wygibasow przy telewizji nie cierpie) to ile mi ubedzie?? ze 30??? hihih super
        • shady27 Re: jak schudnąc? 19.01.07, 09:49
          zgadza sie, przy takiej nadwadze odradzam kupowanie Meridii i innych tego typu lekow. To lek na otylosc a nie na nadwage. Ja go akurat uzywam, bo ja jednak musialam wiecej zrzucic niz 10 kilo, bo prawie 25 kilo, poki co zostalo mi 15 smile

sprobuj diety, cwiczen itd.
    • anita334 Re: jak schudnąc? 19.01.07, 10:12
      Też stosuję meridię, przez miesiac zrzuciłam 8 kilo.Nie ćwiczę, ale mam 17-
      miesięczne bliźniaki hłe,hłe.Polecam bliźniaki, bo na meridię nie namawiam to
      Twoja decyzja. Ja miałam na początku dość niemiłe sensacje.Najlepiej skonsultuj
      to z lekarzem.Ja zrobiłam wszystkie badania, ale o recepcie nie wspominałam bo
      by mnie wyśmiał {ważyłam "tylko"67 kg}.Powodzenia
      • agnes123 Re: jak schudnąc? 19.01.07, 10:15
        wow surprised bliźniaczki ... ale musisz mieć wesoło anita smile) Kiedyś marzyłam o
        bliźniakach ,bo sama jestem z bliźniąt wink
        • anita334 Re: jak schudnąc? 19.01.07, 10:32
          Oj wesoło agnes{cokolwiek to oznacza}Fajnie, że piszesz "kiedyś marzyłam"mimo
          iż cudowne i miło popatrzeć- to jednak nie polecam hurtowych narodzin.To
          okropnie męczące.No ale cóż ponoć najgorsze pierwsze osiemnaście lat, potem już
          z górki!Pozdrawiam
          • agnes123 anita334 19.01.07, 11:47
            moje obie córki miały kolki od dwóch tygodni po narodzinach do ok. 3,5 miesiaca
            życia sad KOSZMAR !!! Mam nadzieje,że Twoje brzdące chociaż kolek nie miały,bo
            wiem ileż roboty jest przy bliźniętach ( pamietam z dzieciństwa tongue_out )
      • agnieszkamodras Re: jak schudnąc? 19.01.07, 10:16
        Hej, ale tej Meridii nie mozna pewnie jak się karmi?
        • agnes123 agnieszkamodras.. 19.01.07, 10:17
          nie można...
        • shady27 Re: jak schudnąc? 19.01.07, 11:02
          nie mozna absolutnie, no i trzeba byc super zdrowym.
    • bj32 Re: jak schudnąc? 19.01.07, 10:32
      A ja znowu powtórzę za mężem: wcześniej wstawaćsmile
      • demarta Re: jak schudnąc? 19.01.07, 10:35
        no ale jak się wcześniej wstawa, to się wcześniej jest głodnym i częściej
        je.... czy nie?
        • agnieszkamodras Re: jak schudnąc? 19.01.07, 10:39
          Zdecydowanie tak. Jakbym mogła spać cały dzień, to i mogłabym nie jeść przez
          ten czas. A tak to lipa smile
        • mamatygryska Re: jak schudnąc? 19.01.07, 11:18
          jak się wcześniej "wstawa" to się wcześniej je śniadanie, a to podobno pomaga
          przy odchudzaniu... trzeba wcześnie jeść, najlepiej w ciągu 2 godzin od
          pobudki. To daje sygnał organizmowi że może zacząć spalać kalorie a nie je
          magazynować. Tyle teoria... W praktyce też walczę z kilogramami (pozostałością
          po ciąży - Tygrysek ma 4 m-ce).
          Jest jeszcze jedna rzecz na którą trzeba zwrócić uwagę - tabletki
          antykoncepcyjne "cerazette". Ja na początku nie zdawałam sobie sprawy, ale
          teraz wiem, że po nich miałam wilczy apetyt (potwierdzone przez ginekologa) i
          przez to zamiast chudnąć, przybierałam na wadze. Teraz po ich odstawieniu widać
          realne efekty spadku wagi...
          • nova_lijka Re: jak schudnąc? 19.01.07, 11:19
            Ja nie mam po nich "wilczego apetytu", ale może dlatego nie chudnę karmiąc???
            • demarta Re: jak schudnąc? 19.01.07, 11:21
              no przestańcie, co kobita to przypadek, no.
              ja brałam cerazetki, jadłam normalnie, a dziś wygladam jak "wyjdź stąd",
              spodnie z dupska lecą, policzki zapadnięte jak u framkensteina i na wadze 46. a
              przed ciążą poniżej 53 nigdy nie zeszłam.
              • agnes123 Re: jak schudnąc? 19.01.07, 11:25
                demarta... tak to już jest na tym świecie... jedni mają za dużo - drudzy za
                mało ;/
              • nova_lijka Re: jak schudnąc? 19.01.07, 11:25
                Dzięki demarta, wywalam gumy do kosza.
    • 18_lipcowa1 nie żreć i biegać. 19.01.07, 11:58
      onak1 napisała:

> podajcie metody jak można zrzucic 10kg!
      > czy w aptece można kupic coś na schudnięcie?
    • bj32 Re: Wcześniej wstawać 19.01.07, 13:46
      od stołusmile
    • mika3102 Re: jak schudnąc? 19.01.07, 14:27
      Ja zaczelam od dzis tabletki brac,sa ok.Nazywaja sie Apptrim,niechce sie ponich
      jesc,bo na jakies inne diety to ja sie nie nadaje ciagle jestem glodna,a dzis
      po tabletce jeszcze nic nie zjadlam.
      • agnes123 Re: jak schudnąc? 20.01.07, 20:49
        mika3102.. jedz co najmniej 3 niewielkie posiłki dziennie.Nie wygłupiaj się,bo
        padniesz gdzieś po drodze ;/
    • gruba-buba oto jak działa meridia: 21.01.07, 21:57
      Meridia tylko likwiduje odczuwanie głodu i ssania w żółądku.

Meridia ogłupia ośrodek w mózgu odpowiedzialny za odczuwanie głodu, co oznacza,
      że nie czujemy ssania w żołądku ani uczucia głodu, to pozwala wytrwać w diecie
      bez cierpienia. Nie pomaga natomiast jeśli jest się normalnym łakomczuchem i
      obżartuchem, który żre, bo ma ochotę, a nie dlatego że jest głodny.
      Meridia nie powoduje ubytku masy, ale pozwala wytrwać w diecie. Bez diety nawet
      Meridia nic nie da.

Jeszcze jakieś złudne nadzieje do rozwiania?
    • markac28 Re: jak schudnąc? 22.01.07, 09:38
      Polecam 13stkę ja stosowałaqm tylko tydzień, bo nagle musialam wyjechać
      (pogrzeb) i nie mogłam tam kontynuować diety (poza tym trochę ruchu, steper
      40min dziennie)i tak od świąt ubyło mi 5kg, może to nie dużo, ale teraz jak
      wrócilam biorę się za siebie od nowa.Po diecie, a właściwie po tej połowie
      jadlam wszystko co wpadło mi w ręce a i tak 2 kg jeszcze schudłam.Naprawdę
      warto.
    • foczusia85 Re: jak schudnąc? 29.06.07, 22:08
      Polecam czerwona herbate, taka zwykla, sypana, od 3 do 5 filizanek dziennie.
      Schudlam 15 kg. w poltora miesiaca (bez efektu jojo) pijac ta herbate, nie
      jedzac kolacji i slodyczysmile
      • emilly4 Mniej jesc i ... 01.07.07, 14:26
        przede wszystkim jesc zdrowo!!!
        WARZYWA,OWOCE,ZIARNA SLONECZNIKA,DYNI,SIEMIE LNIANE,SUSZONE
        OWOCE,KASZE,MAKARONY I RUZE Z PELNEJ PSZENICY,JOGURTY
        NATURALNE,KEFIRY,WODA,CZERWONA I ZIELONA HERABATA.

KUP SOBIE KSIAZKE PT "Kody mlodosci" i "Odchudzanie weekendowe"-pyszne
        koktajle,a waga leci w dol!
    • nieistotne74 Re: jak schudnąc? 02.07.07, 07:00
      farmakologia to ostateczność...
      ja stosuje metodę MŻ a właściwie " jedz połowe" i działa.... nie jestem osobą z
      nadwaga, więc zrzucenie kilku kilogramów jest dla mnie naprawdę trudne... chcę
      sie pozbyć tylko lekkiego otłuszczenia na brzuchu, a na codzienny wysiłek na
      siłowni nie mam czasu.
      poczytałam troszkę na temt żywienia i diet... zmianiłam nawyki żywieniowe...
      zmniejszyłam porcje.. zwracam szczególną uwagę na indeks glikemiczny... po
      części zrezygnowałam z transportu samochodowego wink, tzn... głównie przemieszczam
      sie maszerując... i sukces... cztery tygodnie i 4 kg mniej... ubyło 6 cm w tali
      i 7cm na wysokości brzucha, uda zciękły po 2 cm. smile
      Życzę wytrwałosci i sukcesów smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka